Friday, July 13, 2012

FriendlyFashion

Hello peeps....

Antara korang mesti kaki shopping kan ? Sampai baju melampau-lampau lebih dalam almari tu. Bila beli baju baru, baju lama campak ke tepi. Kan ? Lepas tu semakin dilupakan padahal baju yang tak berapa nak lama tu masih boleh dipakai kan ? Bazir je. Tak kisah lah baju ke, seluar ke, accessories ke, mesti ada yang beyond needs kan ? Aku pun ada masalah yang sama. Beli , beli dan terus beli. Lepas tu jadi macam ni...

Bersepah sebab baju nak masuk dalam almari dah tak muat. 

Nak buang baju-baju semua tu sayang, nak pakai pun tak sebab baju baru ada so nak pakai baju baru. End up semua baju yang takde special place in the closet disemadikan dalam luggage ? Macam ni...........?

Tak sedih ke ?


Aku rasa bazir kalau kita buried ia dalam luggage. Baik kita jual je tapi macam mana nak jual ?Siapa yang nak buat marketing untuk jualkan baju-baju kita ni ? Hewhew. 

Jeng jeng ! Friendlyfashion boleh tolong selesaikan masalah ni dalam sekelip mata je! FriendlyFashion adalah online shopping web yang menjual pre-loved items! Maksud, barang yang kita nak jual tu kita boleh jual / beri pada diorang ! Then diorang akan jual di sana! Dalam masa yang sama, kita boleh kenal-kenal kawan baru kat sana dan bertukar pendapat tentang fashion! Best and yay ! How cool is that ? Cool gila !




Nak join ? Senang je. Pergi ke web diorang FriendlyFashion dan pergi ke bahagian kanan macam gambar kat bawah ni ! Terus register ! Senang kan ?

--->FriendlyFashion <---

atau boleh terus join facebook diorang ! :))

Looking good means you feel good so why not, you just allow your imagination to roam with your comfortable outfits. -namee

Happy reading and have a nice day ... :)




45 comments :

  1. Elie ada masalah macma namee jugak! banyak baju tak pakai, taktahu mana nak campak! hahha.

    btw, cantik sgt la namee! geram tahu! :)

    ReplyDelete
  2. Baru tau ni... Selalu tau kat eBay or mudah je.. Hehehe...

    ReplyDelete
  3. kdg kdg kan, dylla rasa mcm pernah tgk namee kat iklan tv9. ka pelanduk dua serupa? hihi

    ReplyDelete
  4. baju dulu dulu ntah ke mana menghilangnya . hahaha , pelik .

    ReplyDelete
  5. hahaha
    haritu mmg beriye nak jual2 seluar kan?
    hehe..
    nak beli macam takde saiz jek :P

    pejam mate jek lah.. hoho

    ReplyDelete
  6. jap nak cari namee kat FF,ada buat dak ni?kang cari-cari tade -..-'

    ReplyDelete
  7. nameerawrrrrr


    bilik tu. hehe.
    shawn tak byk baju. keh3

    ReplyDelete
  8. Saya tak suka shopping, walaupun cik istri sangat gila shopping. Saya juga tak suka membazir krn bukan ke Allah sudah ingatkan org yg membazir itu saudara syaitan??

    ReplyDelete
  9. Saya tak suka shopping, walaupun cik istri sangat gila shopping. Saya juga tak suka membazir krn bukan ke Allah sudah ingatkan org yg membazir itu saudara syaitan??

    ReplyDelete
  10. namee cantik :)
    bertuah siapa dapat namee..

    ehem2.. saya ade 2 orang abang.. hehe

    ReplyDelete
  11. bak sini la separuh baju tu.. hahaha :p

    ReplyDelete
  12. kite pung selalu jugak macam ni . masa beli tk fikir pun , main beli je , bila dah beli tetiba rasa menyesal . tanak pakai terbiar begitu saje .kehkeh

    ReplyDelete
  13. wooo.pernah jugak nampak pasal tu..tgk orang beli bju murah2..ehehe;)

    ReplyDelete
  14. gambar namee tu fon nokia jugak ke ? haha jk xD eh macam berguna jugak site tu :O

    ReplyDelete
  15. yang seronoknya sebab boleh jual baju kat sana. hehe :D

    ReplyDelete
  16. terus menerjah ke sana..hehe

    btw, namee sgt cantik! teringin nak jumpa namee face 2 face ^^

    ReplyDelete
  17. bagusnya benda ni, setel satu masalah terbesar orang perempuan.

    hua haa haaa (gelak puas hati dah dapat solution)

    :D

    ReplyDelete
  18. sangat menyelesaikan masalah ! :D

    ReplyDelete
  19. yeayyyy~boleh jual baju yg x guna selambak dlm almari..tq namee yg manis :)

    ReplyDelete
  20. ouh, macam mudah lah ni..

    baju wan yang jarang pakai banyak hilang.

    kihkihkih.

    ReplyDelete
  21. baju saya pun dah bersepah sampaikan simpan dalam luggage macam Namee buat padahal baju yang digunakan tu baru sekali pakai.Kadangkala tak pernah pakai.Bila nak asingkan sebab nak bagi dengan org yang kurang berkemampuan then cakap dengan diri sendiri ehh aku ada ke baju ni.X pernah guna pun and last tak jadi bagi dengan org lain.haha

    ReplyDelete
  22. baru2 ni akak kemas, ada yang selamat dibakar.. nak bagi orang rasanya tak kot sebab kebanyakkannya baju lama..

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum :)

    Maaf mengganggu yea NAMEE . Nak minta tolong sikit boleh ?

    Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share & promot skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

    1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


    2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


    TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

    ReplyDelete
  24. bagus jugak kan ada web camni, leh berkongsi apa yg patot. payah gak kan bila dah banyak sgt pakaian kat umah nih, tak tahu mana nak letak. nasib baiklah, akak nih tak brapa membeli. asyik ulang baju tu ja, bukan malas nak beli ke, bajet ke apa. tp ikot keperluan jugak. rasa cam perlu barulah membeli.

    tp taperlah, namee org muda, adat la tu kalau banyak na baju, huhu

    ReplyDelete
  25. cintazulaikha...heheheh. time muda2 rasa nak pakai semua. tapi dah lama2 rasa macam bazir je.

    ReplyDelete
  26. looorrr..bak sini baju namee..dkna beli ngan namee jer la heheheee ;p

    ReplyDelete
  27. dkna meh beli semua baju namee ! hehe :D

    ReplyDelete
  28. masalahnya sekarang banyak baju yg tak pakai tapi rasa nak pakai tapiiii....dah tak muat :(
    hewhewhew

    ReplyDelete
  29. SAMA LAA!!! HEHEHEE
    ok, sekarang jugak nak g jual semua baju2 yg xdah xpakai :)

    ReplyDelete
  30. seluar jeans namee haritu dah jual kat sini x? hehe

    namee ni ada campuran mat salleh ya..namee sgt cantik tauu

    ReplyDelete
  31. betol la... banyak jugak baju2 yang tak terpakai... dah asing2 dah, ada yang nak dijual, nak diserah kat orang.... nak tambah2 manik kasi nampak lain skit... =)

    thnks namee utk perkongsian tu.

    ReplyDelete
  32. apa pulak sekarang..lama dah.kamu lama tak mai sini dah.

    ReplyDelete
  33. wawhhh.,..nice idea..hehehe..boleh try nty :)

    ReplyDelete
  34. Saw your Wonderful Women Bloggers post, I was featured too! Just wanted to drop by and say that I love the photo you sent in for it! Cute and very fashionable, it really stood out! =)

    www.petitemodel87.blogspot.com
    www.facebook.com/CalistaLeahLiew

    ReplyDelete
  35. calista...hey, nice to meet u here hey ! :D

    ReplyDelete
  36. siapa nak jual baju, jual kat sana. mudah ! :D

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. hi namee, boleh ke mintak friendly fashion tu jual on behalf kte, mksdnya kte xyah post2 gmbr semua kte jual selambak kat friendly fashion pas2 diorg yg uruskan semua, klo boleh cmne eh

    ReplyDelete
  39. nurul liyana...tak sure pulak. boleh kot tapi takut dia ambil harga yang rendah... :D

    ReplyDelete
  40. namee klo sy jual baju sy kat awk, awk ok x, nnt awk post kat friendly fashion, sy xrajinla nak post2 gmbr items kat c2, hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...