Sunday, August 19, 2012

Entry Bergambar : Hari Raya Pertama

Hello peeps...

Entry santai-santai sahaja. :)

Boring lalu up entry raya for the first time. hehe

Selamat hari raya semua! Macam mana raya pertama ? Okay ka ? Aku punya okay lah, better than previous year as ramai saudara mara yang gather at one place untuk beraya. Lebih meriah ! Kalau raya tahun tahun lepas, raya aku sunyi je duduk rumah watch astro je. syukur tahun ni much better sebab ramai yang tak pulang Perak (rumah mertua masing-masing) . hewhew. so ini lah raya pertama saya.

Ehem, pagi-pagi dah la bangun tidur second last lambat (last adik aku). Gosok baju terus mandi dan bersiap je. Yang berhempas pulas kat dapur, kakak and mama aku je. :B hihi. Saya memang anak dara tak guna lah. Semua dah sibuk nak siap pergi solat raya dah.
by FuzanaMokhtaza.


fav colour saya blue. anda ? :D

Pulang saja semua dari solat raya, tengok-tengok si budak kontot ni dah bergenang air mata menangis entah kenapa, bila ditanya, taknak jawab pun. Geleng-geleng je. Pagi raya dah sebak entah kenapa. Rupanya sebab dia nak balik dari surau dengan mak aku tapi mak aku suruh ikut kereta lain balik. Pasal tu pun nak nangis. haa ?

Tengok ni budak tengah nangis sambil kunyah lemang,mak aku rajin pujuk buah hati dia. Semata nak pujuk mak aku terpaksa janji bagi duit raya straight away tanpa perlu process salam salam minta maaf. very no aci. Anak bongsu dan paling manja. gitulah.
Tengok main dining table kitorang ada sikit je makanan .hehe. Sebab hari ni bukan open house kami ! First day of raya kitorang selalu makan rumah orang je. heee.

Terus berhenti nangis bila dapat duit raya. Makan lemang dengan hati yang tenang.

Pagi raya di rumah, menunggu semua orang bersiap untuk beraya rumah nenek. hihi. Masing-masing lepak-lepak je.

Siblings, now we are all ready nak ke rumah nenek belah ayah! yippie. 20 minutes drive je pun. haha. Dekat sangat nya pun tapi balik setahun , hmmm boleh la kira dengan tangan. Buruk perangai. sigh.

Rumah nenek, 15 minutes, sampai dah. ! Dalam gambar, kakak, adik-adik, abang ipar dan juga Mr.Patrick Star.......aaaa?
Rumah nenek, makan-makan, sembang-sembang, ketawa-ketawa, salam-salam, habis. Mula bergerak ke rumah saudara lagi. :D

Sampai dah rumah saudara .(dari kiri saya, nenek belah mak, adik named basheera, papa, abang ipar, Isham, cousin, aunt, girl cousin). Duk ulang-alik ambil kuih je makan. hehe. Tapi raya ni yang seronok tu sebab dapat gather, tu yang best. Kalau part makanan tu aku tak excited sangat sebab bukan seorang pemakan. Makanan menggoda tapi perut ni haa yang tak cukup space. Rugi diri sendiri.

Tengok mama and my sis, siap buka section untuk agihkan duit raya. Semangat memberi ! Bagus bagus !

Em, ramai lagi saudara lain yang keep on coming tapi terlupa nak snap photos. wwuu. Ini sajalah yang ada.

But well, by 3 o'clock aku dah rasa penat and minta izin nak balik rumah dulu and rehat. wuuu.Sembang punya sembang, makan punya makan rasa penat dah. Rumah pun dekat je, drive 3 minutes dah sampai pun. Best juga rumah saudara dekat-dekat ni. Aunt aku pun baru je pindah dekat. Tak lama lagi nak pindah Johor dah. hmm. Kurang best lah nanti.
Sampai je rumah, Daniel pun dah buka sampin dan tukar seluar.Semangat raya setengah hari je. heh

Okay lah, dah penat nak tidur. Esok nak beraya rumah aunt lain pulak . Selamat hari raya semua. Maaf zahir dan batin. Enjoy your holiday ! Maaf kalau ada salah dan silap. :')
Oh, nanti saya nak review pasal baju raya ni. Baju raya biru ini dari FuzanaMokhtaza
 ...Full review lepas raya okay! Design baju cantik-cantik ! Selesa pakai !

Happy reading and have a nice day ! 

p/s: eh gambar makanan takde langsung .haha. tak snap langsung. sigh terlupa. takpe. esok raya kedua ada makanan. hehe




47 comments :

  1. namee,selamat hari raya...maaf zahir batin,tersalah kata dalam bicara sepanjang perkenalan kiter...:)

    *namee nampak anggun..=.=

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya namee...comey2 ahli keluarga namee :)

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari raya jugak. Anyway, yg FuzanaMokhtaza tu, my cousin yg jadi model dia. :-)

    ReplyDelete
  4. babe, i pun tempah baju ngn fuzanamokhtaza untuk convo nnt. same design but diff color . hehe . selamat hari raya !

    from : silent reader :P

    ReplyDelete
  5. hehe. suka tgk namee comels ni lah. geram !
    rasa nak tarik2 jek hidung mancungnye tuh.. hoho

    p/s: bape org adik beradik sebenarnya ni namee??

    ReplyDelete
  6. Nice & natural beauty...Selamat Hari Raya..

    ReplyDelete
  7. saya pun suka biru :) selamat hari raya kak namee :)

    ReplyDelete
  8. saya pun suka biru :) selamat hari raya kak namee :)

    ReplyDelete
  9. wah..meriahnya raya. best sangat.. raya tahun ni, saya pulak jadi macam awak. raya depan tb je.haha

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Raya namee.
    isham pun beraya sekali.
    hehehe.

    maaf kalo ada salah silap.

    ReplyDelete
  11. baru la best banyak gamabar....2kali komen ke ni?

    ReplyDelete
  12. salam aidilfitri sayang, lama tak singgah cni...sibuk kut..kekkekke

    ReplyDelete
  13. canteklah biru dia, nampak sgt menyerlah ..

    slmt hari ghaye namee :)

    ReplyDelete
  14. namee cantik..selamat hari raya namee..kira 0-0 ye..peace ^^

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya namee . maaf zahir dan batin . hehe

    ReplyDelete
  16. Namee ni sentiasa cantik tau! Geram tengok! hee :)

    Salam lebaran namee! :)

    ReplyDelete
  17. hi.. Nice Aidilfitri...

    salam. hi...
    Ada rakan2 atau saudara yg sedang mencari videographer...??
    cuba luangkan masa untuk PROMOSI yg diadakan ini...

    kami di PelangiPutih Films sedang mengadakan satu PROMOSI RAYA.
    https://www.facebook.com/PelangiPutihFilms

    Ini adalah Pakej Biasa kami...

    Harga starting price dari rm1600...
    2 videographer, 1 Highlights (4-5 minit)
    Raw Footages returnable....

    Untuk makluman, promosi RAYA tu mcm ni..
    PROMOSI tu harganya rm1600...
    "ambil satu event percuma satu event..."
    1 videographer, highlights...
    khas untuk promosi raya je...

    Jadi boleh jimat satu event kat situ.... =]
    tqvm... selamat hari raya..!

    #no need to approve this comment. Just a promo for you and your friends... tqvm.

    ReplyDelete
  18. Hi.. Salam Aidilfitri...

    Ada rakan2 atau saudara yg sedang mencari videographer...??
    cuba luangkan masa untuk PROMOSI yg diadakan ini...

    kami di PelangiPutih Films sedang mengadakan satu PROMOSI RAYA.
    https://www.facebook.com/PelangiPutihFilms

    Ini adalah Pakej Biasa kami...

    Harga starting price dari rm1600...
    2 videographer, 1 Highlights (4-5 minit)
    Raw Footages returnable....

    Untuk makluman, promosi RAYA tu mcm ni..
    PROMOSI tu harganya rm1600...
    "ambil satu event percuma satu event..."
    1 videographer, highlights...
    khas untuk promosi raya je...

    Jadi boleh jimat satu event kat situ.... =]
    tqvm... selamat hari raya..!

    ReplyDelete
  19. awk... nk g raya rumah awk ble x..?? heee

    mohon alamt.. ;p

    ReplyDelete
  20. cantiknya bju raya akak...mcm orgnya..btw selamat hari raya..=)

    ReplyDelete
  21. namee baju tu cantik gila..

    eka penah tengok aritu,tapi dah beli baju raya baru nampak baju ni... huhuhu

    ReplyDelete
  22. cantik baju namee...akak pun suka gak kaler biru...

    ReplyDelete
  23. selamat hari raya gojessss


    akak x suka biru tp ada beli jubah biru haritu hehe

    tp baju namee mmg canteekk..


    emm dan kenapa namee sangat cantekkk?? hihi


    muka namee ada iras mama :))

    ReplyDelete
  24. selamat hari raya, lawa baju..

    ReplyDelete
  25. sangat cantik.. :)

    org cantik, pakai apa pun cantik..

    ReplyDelete
  26. selamat hari raya namee maaf zahir batin ..jemput dtg pilah

    ReplyDelete
  27. sweety namee...slamat hari raya.. :)

    ReplyDelete
  28. le gojer Namee in blue baju raya! :p

    selamat hari raya namee!jemput beraya kat blog. eh. hehe. jk. sorry if ada salah silap di alam maya ni.hehe

    ReplyDelete
  29. Namee.. selamat hari raya aidilfitri.. ;)

    psstt: baju tu lawa tapi sayang bukan fav. color akak.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  30. Cantik baju raya you! I punya raya tahun ni biasa2 je. Duit raya pun dapat sikit. :( Hehe. Kalau bosan2, jomlah jalan2 kat blog I. http://hirzifauzan.blogspot.com Hope you'll like it. Hehe. Have nice days ahead ya, Namee. Nice blog! :D

    ReplyDelete
  31. aww selamat hari raya aidilfitri namee. im sorry, i focus on your pictures way more than your writting sebab excited namee finally uploaded so many pic in her entry! and you look pretty in kurung biru :)

    ReplyDelete
  32. sy suka tgok baju raya namee tahun nie...ehehe..btw, biru pun warna fav sy jugak..:)

    meriahnya raya bila family besar kn...=)

    ReplyDelete
  33. terlupa nk bagi ucapan,ehehe..
    selamat hari raya ye namee...MAaf zahir batin..andai ada tersalah silap harap di maafkan...

    maaf lmbat bagi ucapan, busy ckit raya nie..huhuhu..

    ReplyDelete
  34. Omg! I love your dress! I mean baju raya u. Superb cantik! And blue,my fav colour too! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...