Sunday, August 12, 2012

Jovian Mandagie

Hello peeps...

Selepas process yang mendebarkan, finally dapat juga baju Jovian Mandagie from Zalora. Mula-mula rasa nak tahan je nafsu ni dari membeli plus Jovian's collection cepat betul sold out.Licin ! Jadore Juliette , Janora, Jeanna and some other designs yang aku suka semua dah licin. Memang rasa takde harapan lah nak beli tapi malam 30th tu aku saja cuba nasib . Siap bisik dalam hati sendiri,"hmm kalau ada rezeki, ada lah. Kalau takde nangis" . Haaa, tapi syukur ada juga rezeki. sampai juga baju Jovian Mandagie ! yay ! 

Aku suka Jovian Mandagie since aku tengok dia design baju Umie Aida and i am much impressed with his artwork. selalu tengok mahligai cinta tu. Kalau baca wall fanpage dia, memang terpancar sifat down to earth Jovian Mandagie. Langsung tak sombong . Sebab tu la ramai yang sanggup berpusu-pusu semata nak dapatkan raya collection by Jovian Mandagie. Designer hebat dan low profile, semua orang suka.:))

So, ini lah my Jovian's....Jozephyne ! in toupe !
Seriously size "S" just nice untuk body yang biasa pakai UK8 . Aku pakai muat-muat cuma kain lah kena lipat satu lipatan kalau tak pakai heels. heee.

See the blink blink..so cantik. Rich, warm and luxurious. That's my Jozephyne.

Model pakai XS. waist 23...kita waist 25-29 sila ambil S please. 

Sesiapa yang nak pergi boxing day on the 16th of August, please make sure korang ukur badan dari rumah dan try relate dengan size measurement yang dah disediakan oleh Jovian. Di boxing day nanti tentu ramai yang berpusu-pusu dan berebut, so lebih baik dah faham dengan measurement body sendiri dan sampai je di Shangri-La terus grab size yang bersesuaian . Safer ! 
Sesiapa yang nak raya collection dari Jovian Mandagie jangan lupa join on th 16th. Jovian Mandagie sangat baik ok dan berusaha untuk memudahkan semua. :''') *nangis sikit.

Design baju yang sangat affordable dengan material dan sentuhan yang mewah, ramai boleh beli.How cool is that ?

Siap sediakan shuttle bus untuk Singaporean and Johorian. How cool is that ?

Layan semua pertanyaan/songeh pembeli dengan hati yang terbuka dan mesra. How cool is that ?

Siap plan untuk buat 2 lanes which is 1. TRY & BUY, 2. FAST LANE, supaya orang tak beratur panjang. How cool is that ?

Sediakan surau untuk semua. How cool is that ? 

Siap sediakan body guard untuk preggy woman in case anything happen. How cool is that ?

Itulah Jovian Mandagie, cool gila *nangis sikit.. :'')

So, semua jangan lupa boxing day !! Pesanan terkakhir, sila ukur badan anda untuk memudahkan lagi dan supaya tak terlepas design yang anda mahu ! Sila ingat, 1 saat lambat pun boleh buat anda terlepas ! haa

Are you ready !YES WE ARE! Definitely !

 16th Aug, Shangri-La Hotel Kuala Lumpur, ROYAL SELANGOR ROOM, 8am-7pm!

Happy Jovian's day ! have a nice day.. :)

Tips Eratkan Hubungan.




56 comments :

  1. ohh lala ! bju jovian mandagie looks so luxurious :D cntiknye design dy kak namee, simple but nice ! nk g boxing day jauh bonar. hahah

    ReplyDelete
  2. Bukak mata besar besar tadi.. ingatkan model yang ramping itu Namee.. Hahahaha =p

    ReplyDelete
  3. wah..canteknyer..:)) suke tngk design dier..

    ReplyDelete
  4. woahhhh..

    cantik seyh baju namee !
    simple but fantastic ! :)



    abes raye nak pinjam boleh? wakakakkakaa

    ReplyDelete
  5. baju raye ke tu namee? so cantek meyh ^^
    kena je ngn ur skin.. cantek <3

    ReplyDelete
  6. Cantik! Design simple but still sangat cantik.

    Cuma satu hal, bukan pompuan tak suka ada baju sama design ke? Tak takut ke nnt namee jejalan time raya nampak ada baju sama. Keh keh keh..

    Sebab selalu kalo tengok member pompuan baju lebih kurang sama colour pun dah nak lari nyorok. Haha!

    :)

    ReplyDelete
  7. amboi, seronok namee dapat baju baru.
    heheh.

    cantik baju tu.


    by the way, mungkin kes zalora yang wan pernah baca tu just kes terpencil.

    ReplyDelete
  8. Arghh...jeles! Ni beli on9 x confident ngan Zalora

    ReplyDelete
  9. cantik....cuma kalernya agak begitu berusia kalau mahu dibandingkan dgn tuan punya diri...

    ReplyDelete
  10. kak namee, comelnya. Ahhhhhhh >,< jadi kakak ipar aff? :p btw, price dia selalu berapa eh?

    ReplyDelete
  11. saya tak berjaya mendapatkannya..

    ala namee eka memang nak sangat baju jovian,tapi camne nak pegi..dah jauhhhhh..

    huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    jeles namee dapat tau..kehkehkeh

    ReplyDelete
  12. mmg xdpt join la..keje.. huwaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. hai si cantikkk :)))


    rsnya akak kena amik XS la kan..sedangkan namee yg tinggi pon pakai S..apatah lagi akak yg terbantut ni heeee

    ReplyDelete
  14. wowww... cantik & glamour baju raya nih....

    ReplyDelete
  15. cantik sangat.sesuai dengan tuan badan.

    ReplyDelete
  16. cantik2 semua sold out. saya suka Jadore. cantik sangat. saya pun minat design dari JM. nasib baik la jauh. nak beli kat zalora macam takut pula. huhu... kalau pinggang 24 pilih size XS la kan?

    ReplyDelete
  17. puteri panda...hehe. haah. kalau pinggang 24 ambil XS . :) will fit just nice.

    semalam tengok Zalora, masih ada. cuba tengok.

    ReplyDelete
  18. eyja...hehe. takpe,kalau ada time..pergi okay :)

    hafiz...modeltu terlmapau rambing...:O

    onie...semua design jovian sangat cantik compared to other designers.

    the fiks..beli lah satu :)

    ummi...nak pinjam...boleh 1 hehe. nak pergi manaaa ?:D

    nur ashia...sebenarnya nak color merah tapi sold out.. :/

    alip apai...hahahah. haah ! confirm sama nanti masing2 nyorok. :P

    wan....kalau baju jovian, itu amanah jovian so diorang tak boleh buat main2. tapi kalau order baju lain other than jovian...hmmm.

    maria....manik2 tu.. :)

    ReplyDelete
  19. melambung2 puji jovian... hahaha

    ReplyDelete
  20. Saw the blink blink..so cantik. Rich , warm and luxurious. That's my Fazura !!

    =p

    *mohon batuk kering berdarah makin teruk..kahkah

    ReplyDelete
  21. alamak.... bestnya namee... ada sesiapa yang nak g tak boleh g kirim. bestnya... berapa range harga dia ekk namee?? semalam shopping kat GNC habis dah semua duit.

    ReplyDelete
  22. umar...minat sangat dengan fazura dia tu. ceh.

    azza....range harga dari rm180 ke rm400 . beli la...baju dia lawaaaa :)

    ReplyDelete
  23. ingat nak tiru la design tu... nak jahit manik kat lengan tu.

    ReplyDelete
  24. azza...buat lah. mesti cantik :D

    ururules...hehe :)

    ReplyDelete
  25. kasut terlupa.haha. tak lah,beli baju ni untuk pergi wedding kawan ke or any event. :)baju raya lain. hihi

    ReplyDelete
  26. Mlm ni ade org tido pakai baju jovian... :D

    ReplyDelete
  27. kalau kak es takde anak kecik mmg dah join ni. Namee tolong belikan... psssttt..silap2 nanti namee jd duta produk diorang pulak :)

    ReplyDelete
  28. sweet sweet sweetnyeee..gambar profile pun sweetttt..anyway..

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin utk Namee sekeluarga ye..jaga diri baik² and hati² memandu :)

    -jue,ajib & aaron-

    ReplyDelete
  29. kak es...bawa anak2 sekali ! hehe :D

    sangratoo...kamu jua. selamat hari raya :D

    ReplyDelete
  30. yup yup. nampak mewah dan simple. boxing dayy. ayayaya. mesti ramai orang. silap silap berboxing kat sana pulak kan. hehe.

    ReplyDelete
  31. org kurus dan tinggi mcm namee, mesti cantik pakai baju macam tu. elie rendang jeee.. *nanges! haha

    ReplyDelete
  32. huhu doakan azza berjaya kat shangrila esok!

    ReplyDelete
  33. azza....betul ke pukul 6 pagi dah sold out ??? :O

    ReplyDelete
  34. it's beautiful dress and it really fits you nicely, not just in fit but also in style!!! :D

    P.s. masih banyak yang available, Sis, cuma order benar-benar ditutp ya, akan aktif kembali setelah lebaran. :)

    ReplyDelete
  35. waahh... lawa la... vouge la raya u nnti..

    ReplyDelete
  36. ceh... ni beli kat zalora ker?? HAHA

    ReplyDelete
  37. saya tak reti nak komen apa, sebab saya tak mahir dalam bab berfesyen ni.. tapi saya komen jugak lah. hai.

    ReplyDelete
  38. cantik sangat dah tu.. bertepatan dengan tema Janji Ditepati.. #EH ? HAHA joke ! selamat hari raya kak namee ! ;)

    ReplyDelete
  39. cantik ! nasib saya study lg. takde jovian2 ni. haha.

    ReplyDelete
  40. ok ! jealous !

    kasut dari zalora xsampai2 lg dah 2 minggu.. nangis tepi katil.. T _ T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...