Wednesday, August 8, 2012

Zalora Penipu ?

Hello peeps...

Zalora penipu ? Ye ke ? Banyaknya keywords "zalora penipu" dalam blog aku. Entah kenapa as aku tak pernah pun mention Zalora penipu. Aku pun tak tahu nak declare Zalora ni penipu ke tak tapi aku pernah lah membeli belah di Zalora. Aku beli twice dengan Zalora and for both journey pun mendebarkan sebab takut barang tak sampai atau dapat item lain. shopping kat Zalora memang leceh sebab concept dropship. 
baju yang dibeli dari Zalora

Pengalaman pertama.
Order baju dari Zalora then dah proceed dengan payment pun but then pelik sebab dua minggu takde khabar berita dari Zalora pun dan item pun tak sampai. I thought Zalora macam online shop yang lain , bila kita tekan item untuk purchase dan proceed with payment  so esok lusa dah sampai. Tapi sebenarnya tidak. First experience aku dengan membeli belah dengan Zalora ambil masa 2 bulan. 

Mula-mula belek baju kat Zalora then berkenan lah as merata-rata aku nampak iklan Zalora ni. so aku pun sebagai shopaholic, shopping lah terus. Tengok semua barang "in stock" je. so aku add to cart lah barang yang aku nak and proceed with payment. Kemudian sampai 2 weeks pun aku tak dapat baju aku, aku rasa pelik dan terus contact customer service by email. Then dah 3 hari macam tu baru responded by them kata baju tu "not in stock" dan suruh aku tukar dengan baju lain. 

Hmm, takpelah aku tukar jela dengan item lain tanpa banyak songeh dan tanpa complaint tapi kena tambah lagi duit sebab baju yang exact price macam my previous order takde. Dah tukar, then dua minggu lagi tak dapat jugak barang. Hmmm, aku email lagi Zalora customer service dan ada respond tapi suruh aku tunggu diorang call. aku pun taknak banyak songeh, aku wait jela sampai diorang call. then kata baju tu pun "not in stock" jugaaaa dan suruh tukar lagi dengan item lain and ia berulang lagi 2 kitaran lagi proses tukar barang. So selama 2 bulan aku tunggu tu hanya lah menunggu item yang entah ada ke takde stock tu and to be exact 4 kali proses tukar barang je sebab duit tak boleh refund yaaa.

Aku malas banyak songeh, aku call terus Zalora customer service dan beritahu dah 2 bulan aku wait and aku rasa kelakar. Then customer service kata takpelah, kitorang bagi you extra voucher RM10 sebab you wait lama sangat. So aku pun ..emm ok lah. (dah takde perasaan sebab wait lama hehe) dan untuk kali KELIMA nya aku pilih baju lain dan akhirnya after few days sampai juga. Walaupun selama dua bulan aku wait dan tak dapat baju yang aku nak tapi takpelah..dapat juga item nya. 

Pengalaman kedua.
Beli baju Jovian Mandagie .Gila saja cuba nasib macam main judi tikam tikam. Hihi. Aku mula-mula plan nak ajak kakak aku je pergi Jalan TAR dan grab baju Jovian satu tapi entah bila nak pergi nak pulak aku tengok update baju Jovian kat Jalan TAR cepat gila habis. Faham-faham jela high end fashion designer, siapa taknak harga dah la affordable. 

Then bila Jovian released 3rd batch on Zalora which is on the last 30th of June, aku standby depan laptop. Bila launched je aku terus click mana-mana design yang aku dah target. Order completed!!!

Aku baca dari page Jovian's, mostly yang order dari Zalora dah dapat pun baju raya masing-masing tapi aku tak dapat pun. Dah 3 hari tapi tak dapat pun. Aku dah debar-debar tapi dalam hati aku dah standby keredhaan. (kalau Zalora tak hantar baju, takpela. anggap jela takde rezeki) Tapi before aku putus asa, aku email dulu customer service dan tanya status order aku then Zalora customer service respond mengatakan order aku takde masalah pun. But then takde masalah tapi dah 5 hari pun baju tak sampai pun. Aku terus call je Zalora customer service dan suruh check order aku. Then diorang kata order aku tersekat sebab system tak update aku punya payment. wuuuu. 

Lepas aku call, baru diorang tahu kewujudan order aku dan on the next 2 days, diorang hantar parcel dan sampai juga akhirnya. syukur. Tapi barang macam rosak sikit lah. :/ but its okay lah takpelah kita redha lah. 8 hari order baru sampai.

tapi yang banyak aku baca, ramai yang order baju Jovian ada yang dapat kain lain. Bukan kain yang Jovian display. Patutnya kain biru tapi dapat kain kelabu ? eh ke terbalik ?

Hmm, aku tak sure Zalora ni penipu ke tak tapi apa yang stated as "in stock" dalam web Zalora tu tak semestinya really "in stock" . Yela, kau tahu lah barang yang dijual Zalora memang banyak lawa-lawa dan iklan dia pun banyak gila juga merata-rata di radio, TV , on the net dan promote dari churp-churp/ nuffnang etc. DEMAND pun tentulah banyak ! The power of advertisement!!! What I can say is they couldn't handle the super demands. I guess. Mungkin lah.

Item yang ni lah yang first aku nak tapi takde stock. Tapi aku tengok diorang tak remove pun gambar ni, sentiasa ada je. Walaupun dekat web dia tulis "in stock" , tak semestinya kita boleh tarik nafas lega dan anggap baju itu "instock". Tak pasti samada tactic itu digunakan untuk ikat customer ke sebab duit tak boleh refund . So once dah proceed payment tapi product belum tentu ada , sah sah lah kena tukar dengan barang lain kan ? Entah. 

Tapi customer service dia okay. So far dari pengalaman aku, hanya sekali lah aku dilayan teruk oleh customer service. Aku taknak lah mention nama dia. Kesian pulak nanti kena marah dengan boss. Layan aku macam biadap, macam mengantuk dan malas nak layan walaupun aku cakap elok-elok. Takpelah, saya tak kisah. 

So, kalau korang nak shopping baju cepat fikir 2 3 kali lah kalau nak get from Zalora. Barang-barang Zalora kebanyakan dari luar so kita tak boleh expect lah barang tu cepat sampai Mungkin depends on the item lah, yang mana cantik tu ramai lah yang nak tu. Zalora pulak banyak branch. So let say of satu design ada 100 items, dah tu promote besar-besaran ke Singapore, Vietnam, Philippines??? Semua beribu2 orang nak beli item tu..macam mana tu ? Tapi kalau anda willing to wait, takpelah. Tapi memang ada yang order dan it went smoothly, syukur Alhamdulillah. Ikut nasib lah dan tengok items . Doa juga . 

Nasihat aku, kalau korang beli barang kat Zalora dan sudah proceed payment, sila terus call customer service dan confirm kan pembayaran dan bagi order number. Jangan wait diorang contact kita. Korang call terus . sebab diorang banyak gila nak layan order. So bettter call terus untuk update, insyaAllah dapat cepat kot barang.

ADUAN RAKYAT tentang Zalora.


Happy reading and have a nice day..





102 comments :

  1. fuhhh~~~tq sis!!!
    baru je ingat nak order kat zalora.
    tq 4 da info ^^

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya saya taklah pernah masuk web zalora.
    Setakat dengor nama tu selalu lah.
    Malam ni baru terdetus perihal zalora penipu.
    Zalora ni saya kenal dah lama.
    masa matrik lagi.
    Dia anak peneroka macam saya juga.
    Tapi tulah.lepas dia kena tinggal dek pakwe.Dia jadi lain macam sikit.
    Stadi entah ke mana.
    mandi wajib pun tidak.
    Hurm.

    Zalora zalora.

    ReplyDelete
  3. so far,tak pernah lagi shopping baju,kain2 thru on9 ni. sebab satu je,takut tak puas hati.ada kawan tu,shopping kain dr satu blogshop ni,bila parcel sampai,tgk kain2 yg dapat,jauh beza dr gambar.huhu

    selalu beli buku je la on9.hihi.so far,ok je. and lagi satu,hansaegee punya produk tu. ;p

    ReplyDelete
  4. x pernah pun beli item kat zalora nie. tapi mmg pernah godek2 baju kat dalam tu mmg lawa2.. n mmg ada hati gak nak beli one fine day.. tapi camnie pulak jadinya.. haha..

    ReplyDelete
  5. dgr radio-ZALORA.
    on tenet-ZALORA.
    tv-ZALORA.

    mmg kaw-kaw la die nye markerting.
    fuhhh ~

    ReplyDelete
  6. ala...baru je berangan2 nak shopping kat Zalora hehe....takut plak bila baca hehehe!

    ReplyDelete
  7. I rs dorg patut upgrade system dorg. Dan update selalu. Item yg dah out of stock kena cpt2 letak status out of stock.

    ReplyDelete
  8. sy pulak tak pernah lagi beli secara online, entah mybe sy jenis yg uska bli barang kat kedai mcm baisa, sbb lgi puas hati kowt...huhuhu..

    btw, thanks for ur advice n info...:)

    ReplyDelete
  9. how can u be so sabar huhuhu lepas baca entry u ni terus rasa mcm tahpape la zalora ni. zalora oh zalora.

    ReplyDelete
  10. hmm not interested ngan on9 buying ni... lagi suka klu trus bli kat butik je

    ReplyDelete
  11. Yup. better xpayah beli lah kot klo mcm tu. kire cm bejudi pulak mletakkan sesuatu pd bnde yg xpasti. kire mcm atas nasib pulak.

    Yg paling sng beli je kt shopping comlpex :)

    ReplyDelete
  12. tengok iklan yang bersepah2 tu.... macam best jer shopping kat zalora... kasut pun beraneka cantik2.... tp bila baca blog macam2 komplen kt zalora ni... terus takde nafsu dah kt zalora... baik beli direct kt kedai jer....

    ReplyDelete
  13. itu yg leceh bila guna online kan..

    ReplyDelete
  14. Zalora? umm tanakkk..tskk tskk :(

    ReplyDelete
  15. tula yg leceh bila a few of online shops ada masalah.spatutnya online lagi mudah.

    ReplyDelete
  16. xpnah lg beli brg kt zalora...bru tniat nk beli...cm tkut la plak....btw, sy sgt suke ngan the pop look..bju sume cantek2, hrge bpatutan...& phntrn dier sgt cepat..suke..suke :)

    ReplyDelete
  17. erkkk,,, azzza mmg tak suka buat pembelian online ni nilah sbbnya... takut2 je. dah la tak leh try pastu duit dah bagi tapi barang tak sampai. tak menepati cara jual beli yg baik sebenarnya,,,

    patut dia bagi kita barang dulu baru kita bayar..takut kene tipu? diorang pun boleh tipu kita jugak..

    ReplyDelete
  18. xnk la beli..leceh.. baik g mana² shoppin complex, cash n carry.. senang

    ReplyDelete
  19. Ada baca pengalaman mereka yang dah membeli di Zalora, mujur cheq tak terjebak..

    Sebelum ada plan nak membeli kat situ :D

    ReplyDelete
  20. huh...disebabkan pengalaman yang dah lepas tu..akak begitu berhati2 nak shopping online....nasib x terbeli lagi ngan zalora...baru je nak klik semalam bila nampak ramai2 kecoh kata zalora penipu....mmg x kuasa la nak handle benda2 menunggu macam tu lama2...bole sewel akak...haha

    ReplyDelete
  21. Hmmm baru semalam baca blog someone else yang lansung tak dapat kasut yang dia order sampai skang. Iklan kan main gah ye sampai siap masuk telibisen. Hmm takperlah, kalau mak yang jenih kesabaran tahap tenuk ni memang takkan order ngan online seller camni. Groupon pun ade gak yang camtu tau, kena tgg 2,3 minggu baru dia sent items huh letih!
    My latest Entry :)
    JJCM: Day 19 Ramadhan 1433

    ReplyDelete
  22. ye ker.. seb baik x pernah terasa nak mengorder baju kat stu..

    ReplyDelete
  23. tak penha lgi beli kat zalora..semalam pun terbaca kat blog tecer widad pasal zalora.

    tapi kesimpulannya,yang eka baca,memang lama..

    senang2 pegi jela shopping mall..hahaha

    tapi baju jovian cantikla..eka tak dapat2 pun..huhuhu

    ReplyDelete
  24. Baru nak shopping kat zalora . Kay bila baca entry akak terus takde semangat . mencegah lebih baik dari mengubati . kay

    ReplyDelete
  25. btol3 tu kak, sy penah skali kena dgn blogshop, dlm gmbr nmpk elok kain. bile smpi mcm kain alas meja je. huhu. terus tobat xnk beli da. lg bes g shoping sdri kt mall. hehe

    ReplyDelete
  26. Tu la bila dengar byk sgt feedback tak best, takut nak beli...

    ReplyDelete
  27. tu sbb till now mls sgt nk bli barang online cm tu.mls nk take risk.selalu mmg pic lain,dpt lain kan.

    ReplyDelete
  28. em tu la. kalau korang nak beli dari Zalora juga, make sure lepas proceed payment tu straight away call suruh em check ur order! kalau tak sampai bila pun barang tak sampai dan diorang tak sedar pun ada order korang.

    ReplyDelete
  29. em kalau nak tengok lebih banyak feedback, pergi kat fanpage diorang. banyak yang bising2 sebab barang tak sampai langsung n tak sampai on time because dah janji 7-14 working days...tu yang problem tu. kalau tak janji ...takpe.

    ReplyDelete
  30. xsanggup nk tgu lelama smpai 2 bulan..huhu

    ReplyDelete
  31. pernah beli kasut kat zalora.. barang sampai dalam seminggu kot.. tu pon selepas emel dia.. tapi kasut macam tak berkualiti jaaa.. so jgn harap nak beli dahhhh..

    ReplyDelete
  32. ramai kata kat web tulis brand lain...tapi bila sampai brand China je. yeke ?

    ReplyDelete
  33. muehehhehe..dah penah kena haritu..so serik dah..xpyh bli ngn zalora..penipu..huwaaaaa serik T__T

    ReplyDelete
  34. akak baru jer terfikir nk beli kat zalora..tp kalau dah mcm ni mmg takkan beli la..

    ReplyDelete
  35. the best way adalah jangan beli lah kot. hehe. nanti pening kepala.

    ReplyDelete
  36. ooo mcm tu... iklan kat tv tu ape cter lak. hehe

    ReplyDelete
  37. iklan tv..entah la. kalau rasa berani, cubalah order . kalau nasib baik, dapatlah barang cepat. kalau tak baik..tunggu la.

    ReplyDelete
  38. risiko beli online kn namee..macam2 jer skrg ni,berani amik risiko..kena berani jugak tanggung,huhu

    ReplyDelete
  39. lame gila namee sabar tunggu. kalau sy x de dah..serik terus hahaha.
    baik beli by hand je terus dapat kan

    ReplyDelete
  40. najihah..terpaksa tenang dan sabar je. hehe. sebab kalau marah2 buat penat je. ;/

    ReplyDelete
  41. huish nasib baik bace..ade gak nk try tgk kasot ntok sanding kat zalora..buat nyer order xsmpi xbersanding la aku..huhuhu

    ReplyDelete
  42. kalau untuk kahwin..better dont.. :O

    ReplyDelete
  43. patotnye on9 nie lagi menyenangkan keje kan

    ReplyDelete
  44. ish. serius la zalora mcm tu? teringin gak tengok. iklan memang besar besaran belaka. sampai jerit jerit kat tv tu kan. memang takut dan risau lah mcm tu. saya tak suka benda leceh leceh ni.

    ReplyDelete
  45. sebab terlalu femes semua benda jadi susah.. huhu

    ReplyDelete
  46. em banyak sangat demands kot .. :/

    ReplyDelete
  47. Ada gak tgk iklan kat tv pasal zalora ni. Tapi xbuleh aa camtu, service x seperti yang diiklankan. Nanti pengguna rasa tertipu. Sepatutnya zalora kena lebih telus dan mementingkan pengguna. Duit nak cepat, tp service hampeh. Tak patut, tak patut...

    ReplyDelete
  48. Namee baju kurung tahun ni dah siap ke? Tunjuk aa sikit

    ReplyDelete
  49. mula gua ingat zalora ni nak copy zappos.com tu. tapi bile piker piker balik zalora ni macam nama nora kan?


    cuma tak ada n dan tambah z,a,l. misteri betul nama. ikut lah.macam mana pun takpe.

    ReplyDelete
  50. sparco..yo lah.

    headmaster...amboi..siasat nama pulak dia.

    ReplyDelete
  51. ramai org ckp zalora penipu .. ad yg xdpt brg , late lah n byk lg aduan .. tp ad jugak yg ckp zalora ok . nasib lahh kan .. tp byk aduan tak ok dr yg ok . hope zalora dpt upgrade sikit ..

    ReplyDelete
  52. negative lagi banyak dari positive..hmmm.banyak yang dah terkena pun.

    ReplyDelete
  53. wargh! anda sangat penyabar orangnya namee! teruja aku baca.. sikit pun tak ada maki hamun.. heheh.. nais2.. -_-

    ReplyDelete
  54. maki maki buat penat je. barang pun tak sampai. hehe

    ReplyDelete
  55. femes jugak zalora ni.sebab asyik baca post pasal zalora je

    http://athirahshariffudin.blogspot.com/2012/08/apa-la-sangat-bakti-siswa-ni.html

    ReplyDelete
  56. i've never bought any items from Zalora Malaysia before. but lately everyone is condemning Zalora about its customer service.

    but it's kinda different with Zalora Indonesia...suprisingly, their customer service is super crazy good! within 3 day, you'll receive your parcel! :D

    ReplyDelete
  57. yang cakap ZALORA penipu tu sebab dia tersalah pilih saiz baju kot :)

    ReplyDelete
  58. fara..eh really ?singapore also having the same problem as here. :/

    ReplyDelete
  59. dkna...namee rasa Zalora bukan tipu. demands dia banyak sangat dan semua barang dia semua pre order. :/

    ReplyDelete
  60. kalau macam ni tak berani nak beli kat zalora. merata iklan dia. kalau dapat lambat2 sangat tak bestlah :(

    ReplyDelete
  61. hm.. ads merata..ingtkan servis ok la.kn...but..haishhh

    ReplyDelete
  62. sian zalora kena hentam... hehehe

    ReplyDelete
  63. tak berani nak beli barangan on9 ne..melainkan penjual tu memang di kenali secara peribadi..
    kalau tak fikir 2-3kali b4 beli

    ReplyDelete
  64. i pun terkena gak ni... minggu lepas order kasut.. ptg tu call untuk confirm kan no order. customer services di bgtau ok..next week sampai.. tapi sampai semalam tak ada. i call balik.. pe dia jawab kasut u order tu tak ada stock.. i cakap np tak ada org inform i pasal tu.. pas tu dia suruh pilih brg lain tapi tak bg no kod nya.. dan sampai hri ni tak ada gak no kod untuk pembelian baru..

    ReplyDelete
  65. i slalu la beli barang on9 ni..tp so far x pernah la beli from zalora..hmm..tq for sharing..lepas ni kalau nak order on9 pun order kt fb je..insyaAllah puas hati..brg2 yg sy beli on9 stakat ni semua elok2 je..

    ReplyDelete
  66. bodohlah kalau dia nak menipu..modal iklan zalora dah 5 juta..ape lah kebangang sangat dia nk tipu org..fikir logik ok?

    aku beli ok je..dah banyak kali beli kt zalora..cube tepuk dada tanya diri sendiri..

    kan ada method bayar kt courier??? pg banking tu pehal??

    nilah dia org malaysia..masih x biasa lg dgn budaya membeli belah secara online..

    ReplyDelete
  67. hehe....yeke..sy xksah pkai bju jnama apa pon...xbranded pon xpa.. urm..zalora nama gah bkn main..
    xpela...nk bt mcm na,nk puaskn ati sume org susah sgt..xpyh beli bju kt online la,...xbleyh pcy sgt..wallahualam

    ReplyDelete
  68. nak promote : parkson online dah launch...sila layari www.parkson.com.my,byk barangan menarik dan juga berkualiti.

    ReplyDelete
  69. try aa parkson online..barangan bermutu daN BERKUALITI... www.parkson.com.my

    ReplyDelete
  70. aq tgk meriah gak kt zalora ni bt promot....tp aq nk share nan korang semua la....antie aq order bju dri zalora....nk kne call asyik egt je...dia ckp ader masalah sikit...sebab 2 x sampai2 lgi...kat 1 bln baru sampai...aq pun ader oder brng o9..tp aq order 2 hri da smpai...zalora ni aq cm nk caye sikit la...

    ReplyDelete
  71. saya penah sopping brg o9 gak...tp xder la smpai berbln ag...hari to antie sye order kt zalora pn sme...sbln bju smpai....dia pn da xde mood nk order kt zalora....service kurang...

    ReplyDelete
  72. tu laaa dlm iklan pun clp..: jgn bgtaw adek ,kakak, ibu, gf anda ttg zalora! waaaargghhh!!! hahahaha iklan x ley blah

    ReplyDelete
  73. tu laaa dlm iklan pun clp..: jgn bgtaw adek ,kakak, ibu, gf anda ttg zalora! waaaargghhh!!! hahahaha iklan x ley blah

    ReplyDelete
  74. tu laaa dlm iklan pun clp..: jgn bgtaw adek ,kakak, ibu, gf anda ttg zalora! waaaargghhh!!! hahahaha iklan x ley blah

    ReplyDelete
  75. alamak..ingat bru nak angkat kasut..

    ReplyDelete
  76. Kalau tak silap dah 5 kali shopping kat Zalora Online. Rasanya x ada masalah. Kalau ada pun akan dimaklumkan dengan segera. Barang2 akan sampai 3 ke 4 hari (Malaysia Barat) Nasihat saya sekiranya nak beli barang2 secara online di Zalora kalau item tinggal 3 jangan beli cfm habis stok (Isnin-Sabtu) Kalau nak beli juga tunggu hujung minggu (Ahad) x dijamin. Itulah yang saya buat berdasarkan pengalaman lepas. Brg lewat sampai jangan guna email (lambat reply) sebaik2nya "Like Facebook Zalora" cfm respond cepat. Berhati2 shopping secara online... ;p

    ReplyDelete
  77. Kalau tak silap dah 5 kali shopping kat Zalora Online. Rasanya x ada masalah. Kalau ada pun akan dimaklumkan dengan segera. Barang2 akan sampai 3 ke 4 hari (Malaysia Barat) Nasihat saya sekiranya nak beli barang2 secara online di Zalora kalau item tinggal 3 jangan beli cfm habis stok (Isnin-Sabtu) Kalau nak beli juga tunggu hujung minggu (Ahad) x dijamin. Itulah yang saya buat berdasarkan pengalaman lepas. Brg lewat sampai jangan guna email (lambat reply) sebaik2nya "Like Facebook Zalora" cfm respond cepat. Berhati2 shopping secara online... ;p

    ReplyDelete
  78. Kalau tak silap dah 5 kali shopping kat Zalora Online. Rasanya x ada masalah. Kalau ada pun akan dimaklumkan dengan segera. Barang2 akan sampai 3 ke 4 hari (Malaysia Barat) Nasihat saya sekiranya nak beli barang2 secara online di Zalora kalau item tinggal 3 jangan beli cfm habis stok (Isnin-Sabtu) Kalau nak beli juga tunggu hujung minggu (Ahad) x dijamin. Itulah yang saya buat berdasarkan pengalaman lepas. Brg lewat sampai jangan guna email (lambat reply) sebaik2nya "Like Facebook Zalora" cfm respond cepat. Berhati2 shopping secara online... ;p

    ReplyDelete
  79. i read someone blog told that zalora punya stock dari Isetan.. stok2 yang lama. sy pernah tertipu. beli barang tulis checkmate. tapi dapat barang cap ayam from china. geram sangat. sape yang tak pernah kena tipu tu boleh la menarik nafas lega lagi. sape yang dah kena. takziah.

    ReplyDelete
  80. hurm. zalora memang penipu. pernah sekali dah terkena. taubat taknak beli kat zalora dah. sapa yang dah terkena je faham. marketing gempak tapi menipu kuat. bayangkan beli barang checkmate dapat barang cap ayam..duit nak cepat saja, then boleh pulak kata silap hantar barang.. padahal design sama. dia bagi barang china tah brand cap ayam mana diorang in stock.. taubat la. sebelum terkena. takpayah la beli kat zalora. karut dan marut. kalau pasal penghantaran takder masalah. diorang guna Gdex ok la. tapi macam mana la boleh ada idea tuk menipu guna barang china =.='' bodo zalora

    ReplyDelete
  81. aku pon pernah terkena..dh order n wat payment..pastu senyap kt sebulan..xd inform pape pada kite..last2 aku ilang sabo,aku call customer service dye..baru dye suruh re-order...tp previous order aku dh sold out..dye suruh aku order item lain..hampeh tol.. totally items y aku order smp dekat 2 bulan,, pertama n terakhr aku shopping on9 kt zalora nih...!! x puas ati mmg..dhlah mahal gler.

    ReplyDelete
  82. mmg penipu...dh wat payment tp senyap kat sebulan. ilang sabo terus..call customer service dye...dye kate item tu dh sold out.tp gambar x remove pon..dye sruh order lain. oklah...aku lynkn dye. aku order lain...kat 2 bln laa sampai...mmg xlah nk bershopping on9 kt zalora..mhal nk mmpuihhhh..

    ReplyDelete
  83. Terus xnk online shop woth zalora!

    ReplyDelete
  84. JANGAN ORDER SAYA PERNAH DITIPU DI ZALORA DENGAN GAMBAR DAN KUALITI YANG BERBEZA

    ReplyDelete
  85. waweeeee hbs lah zalora...nama dh terkenal tp kalo service mcm nih org pun x nak review brg dia...hai zalora oh zalora...:(

    ReplyDelete
  86. aku baru je order nak cuba nasib.. harga baju dlm 35 je.. tak berani nak order mahal2.. takut tak dapat brg....

    ReplyDelete
  87. dah pernah beli dah dengan zalora.. mmg besttt.. coz 1 hari je brg dah sampai and brg pon high kualiti.. zalora skrg dah okeyhh.. ^^

    ReplyDelete
  88. tak pernah terlintas nak beli barang kat zalora ni...hehehe...masih lagi menggunakan kaedah tradisional membeli..baju nak try dulu..nak ramas-ramas kain...nak tgk2 jahitan....

    ReplyDelete
  89. kalau online shop zalora service lambat... tp mostly online shop, tengok gambar cantik jer...tp bila dapat2 tak seperti bayangan.... huhuuh;

    ReplyDelete
  90. Mungkin saya bernasib baek kot.3x order mmg sehari je smpai.arini order esok dapat.mgkin saya order barang2 murah so dorang pon service okey je la kot.

    ReplyDelete
  91. Alhamdulillah pengalaman saya dengan zalora setakat ni 3x mmg memuaskan.arini order esok dapat.nasib baik je kot.

    ReplyDelete
  92. erm.. lucky belum beli lagi kat zalora..

    ReplyDelete
  93. Shopping kat apwww.auniamani.com...ok je

    ReplyDelete
  94. Shopping kat apwww.auniamani.com...ok je

    ReplyDelete
  95. Shopping kat apwww.auniamani.com...ok je

    ReplyDelete
  96. Shopping kat apwww.auniamani.com...ok je

    ReplyDelete
  97. selama aq bli kat zalora ni xd msalah.. normal lah klau ko sndri buad company traf international n import dri brands2 bgai, dlm byak2 brands tu msti ad msalah.. dan dya bukan boleh control sume bnda..

    voucher ni, dpat diskaun 15%, ZBAP1PT.. slamat membeli.. :D

    ReplyDelete
  98. Saya jumpa kedai baju laki yang murah dekat www.ellemaristore.com
    Dah beli satu kemeja, style gila.

    "Sharing Is Caring."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...