Tuesday, September 11, 2012

Beg Online

Hello peeps...

Selalu korang beli handbag range harga berapa ? Mesti mahal kan ? Macam aku punya perangai, kalau barang tu mahal mesti aku rasa barang tu quality elok. So, apa benda yang aku nak beli mesti sibuk nak cari mahal then only aku rasa quality. Sigh. Tapi sebenarnya....hmmm, pakai tak sampai setahun pun dah rabak-rabak..sigh. Tengok ni , salah satu handbag kesayangan jugak ni.....

Hmm, takde lah mahal sangat pun tapi kalau dari harga memang expect tahan lebih dari setahun lah. Tapi tak punnnnnnnn...

Less than 2 years pakai, dah kopak-kopak.
5 handbags yang seangkatan dengan nya , rosak dalam masa setahun. sedih. semua terpaksa buang je. yang mana pakai tak sampai 30 kali pun buang juga sebab dah terkopek2.

Tapi hari tu belek-belek handbag dari butik AzureenHandbags ni, harga jauh lebih murah tapi kualiti lebih kurang sama je dengan handbag aku ni. Aku rasa kalau pakai pun, mahu bertahan 2-3 tahun for everyday used. Design pun macam-macam tapi cepat habis ! Ergghh ! Hari ni tengok, fikir-fikir nak pilih yang mana satu tiba-tiba esok tengok dah habis dah ! :/

Lebih baik beli beg yang harga jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh lebih murah tapi kualiti dia lebih kurang sama ! 

Sangat kecewa lah seorang gadis bila barang yang dia aim dan nak tapi tiba-tiba habis dikebas lain...gulp. :'/






Dalam seminggu upload design baru pun habis habis habis.! How come.... :( Sesiapa nak beli untuk saya ? hehe. Jom terjah ! for the boys beli lah untuk awek ! hhehe

Happy reading and have a nice day.. :)




46 comments :

  1. Betul la dear... Guess punya bang memang senang kulit die tu terkoyak macam tu... Kat handle pun sama.... Baik beli unbranded je....

    ReplyDelete
  2. moon....kita expect tahan lama, tapi kejap je dah kopek..hmm.:/

    ReplyDelete
  3. ha ah betul tu..beli beg mahal2 cepat gak kopak..

    last2 beg yang tak branded tu gak tahan bawak pi keja.. heheehe

    kita dah la suka sumbat macam2 benda..dah cam beg doremon..ahaha

    ReplyDelete
  4. anum x kiash harga
    janji elok kualiti

    ReplyDelete
  5. I taubat xnak beli dah guess handbag. mmg x sampai setahun dah rabak..my sister punye pun same..tapi clutch guess ok..x rosak..mungkin sebab die material keras kot..yg pvc mmg hampeh..ade this bag i bli xde brand dkt gerai2, rm50 je tapi dah dkt 2 thn pakai:D

    ReplyDelete
  6. macam iklan apa eh kat tv tu,yang mahal tak semestinya berkualiti,yg murah tak semestinya tak elok,ehehe..

    ReplyDelete
  7. sy pakai CR je..pakai dh 3tahun, terkopek ckit pun xde.. sbbnya, sy jarang pakai enbeg, tp kerap beli enbeg.. hehehe

    ReplyDelete
  8. walau beli yang mahal sekalipun,kene tengok kualiti kain, jahitan. banyak beg sekarang harga mak datuk mahal boleh buat muka kereta tapi kualiti hampeh.betullah beli yang murah kadang2 lebih baik dari yang mahal dan tahan lama. ada beg saya beli rm25 je. tapi bertahun pakai uals.

    ReplyDelete
  9. sy akan beli something yg sy suka walaupun brg tu jauh lebih murah n kdg2 jauh lebih bkualiti dr yg mahal..klw brg mahal pulak,sy akan beli bile sy btul2 perlukannya...

    ReplyDelete
  10. charles and keith ok. xmahal sgt dah 2 thn pakai.hari2 usung.hik

    ReplyDelete
  11. Kdg2 kita ukur mutu barangan berdasarkan harganya, kononnya lagi mahal lagi bermutu. Realitinya tak semua yg mahal itu bermutu, ada yg murah tapi tahan lama...

    ReplyDelete
  12. Kdg2 kita ukur mutu barangan berdasarkan harganya, kononnya lagi mahal lagi bermutu. Realitinya tak semua yg mahal itu bermutu, ada yg murah tapi tahan lama...

    ReplyDelete
  13. setuju dengan korang ! barang mahal semua pun china made pulak tu. ahahaaa

    ReplyDelete
  14. eka..namee skang ni kalau beli barang, survey je all types of brand .janji kualiti :)

    anum...bagus! :D

    aishah...5 handbags namee yang brand guess semua kopek2..tak faham betul. padahal namee jaga elok2.. :O

    ayie..iklan sabunn.haha

    tina..carlo rino okay jugak ! :D

    pupel...haah. tapi yang namee dah belajar dr kesilapan, better beli yang murah tapi kualiti elok instead of mahal tapi tak tahan pun.

    sparco...beg pentinggg ya knowww. haha.

    sue chan...next time saya pun nakjadi macam awak ! :D

    hasrina..tak pernah beli beg dia. tapi barang dia cantik2 kan !! :D

    JR..haah ! my bad. lain kali nak beli je apa2 asalkan kualiti :D

    ReplyDelete
  15. Kite pun same la namee
    beli pakai tak sampai sthun
    skali skala blh la beli

    ReplyDelete
  16. da lma xbeli handbag. alamdulillah tahan sampaihmpir 2 thun. pelik jugak x rabak. harga cuma 29.90 je^^

    ReplyDelete
  17. bawa beg plastik jelah..kompem thn lama..hehe..joking :P

    ReplyDelete
  18. beli handbag branded yang hanya akan digunakan untuk event-event tertentu sahaja.. kalau pakai gi opis beli yang unbranded punya.. tahan lama :)

    ReplyDelete
  19. yang branded pun china made jugak. haiyaaa. hehe

    ReplyDelete
  20. saya lebih selesa beli beg yg murah tapi nmpk mahal..janji design meletop..hehe..

    ReplyDelete
  21. mahal tak mahal sama je. tgk jenis kulit jg. kdg2 x pakai pun boleh rosak. b'gantung pd cara penjagaan beg. Guess mmg mahal tp beli time sale blh dpt murah sikit. Sacha pun ok. sis Namee prnh try brand Sacha? ^___^

    ReplyDelete
  22. awak jangan terpedaya.. sekarang ni susah nak betul2 dapat barang yang original.. kadang2 kat tempat2 yang jual brand mahal2 tu pun, bukannya betul. padahal barang amik kat cina je. ini lah bentuk perniagaan sekarang. kebanyakannya menipu je..

    ReplyDelete
  23. i punya favourite bag from guess pun sama kes mcm u jugak. sedih i. dah la i suka design bag tu. tapi yang tu i pakai dah 2 years dah then tahun ni baru mengelupas kulit mcm tu.

    ReplyDelete
  24. dah gi simpan pisau dalam beg.
    tu yang rabak tu.
    hehehe

    ReplyDelete
  25. yeke... tu la. online tak boleh nak agak. kalau bertuah, baguslah kualitinya.~

    ReplyDelete
  26. kalau sy suka beg yg murah tp still nmpk cantik,,ade kedai dkt rumah sy jual beg sume harga rm25 tak kire kecik besar,,cantik nye jgn ckp smpi rambang mate time nk pilih,,haha

    ReplyDelete
  27. saya pernah kerja kat Parkson bahagian handbag tapi part time je laa.. sepanjang kerja tu, memang saya dapat bezakan beg yang oke dengan tak oke. pernah jugak tanya kat promoter Guess handbag nie. dia cakap, harga handbag Guess memang mahal, tapi kualiti material dia sangat teruk. harga mahal daripada Guess handbag tu hanyalah pada design semata-mata.

    ReplyDelete
  28. yg 'mahal' sebenarnya 'brand' tu je..hehe..

    ReplyDelete
  29. em, seeloknya kalau beli handbag..beli yang kain atau kulit terus kot.tu tahan 10 tahun. hhehe

    ReplyDelete
  30. ha a, nampak cantik. besalah tu dik, mana ada barang yg kita aim, tros dpt kat tangan kita. mahu kena rebut2 dlu...huhuh

    ReplyDelete
  31. bag guess boleh tahan 2 tahun je ke.. hurm.. u mayb tak sarung/cover bag tu kalau tak pakai kan?

    ReplyDelete
  32. akak beli bag ikut mana yang sesuai dan kalau mampu, terus rembat...

    ReplyDelete
  33. alkisah...tak lah. saya jaga betul2 beg saya. yang mana tak pakai saya lap pakai oil khas untuk handbag dan masukkan dalam beg dia balik. :)

    ReplyDelete
  34. betul...ada beli handbag guess dan rm399 ms tu utk hantaran kawen...then tak sampai setahun guna, dah koyak2...bila tgk kt dlm, MADE IN CHINA..

    ReplyDelete
  35. ikha punya mommy...hehe. barang cantik maaa :D

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum namee....betul tu harga beg branded pun mudah terkopek...:)

    ReplyDelete
  37. tengok lelaki. simple gila babi. handbag yg ada letaknya kat bontot je. dalam poket. semua orang tak nampak. happy hidup. :3

    ReplyDelete
  38. Salam.. i pkai beg CR je... dh nk dkt 3 thn... alhmdulillah puas hti.. hr2 pkai bwk g kje.. kdg2 redah hujan...tp still ok... wlaupn agk mhl mse bli dlu..

    ReplyDelete
  39. Salam.. i pkai beg CR je... dh nk dkt 3 thn... alhmdulillah puas hti.. hr2 pkai bwk g kje.. kdg2 redah hujan...tp still ok... wlaupn agk mhl mse bli dlu..

    ReplyDelete
  40. Salam.. i pkai beg CR je... dh nk dkt 3 thn... alhmdulillah puas hti.. hr2 pkai bwk g kje.. kdg2 redah hujan...tp still ok... wlaupn agk mhl mse bli dlu..

    ReplyDelete
  41. Salam.. i pkai beg CR je... dh nk dkt 3 thn... alhmdulillah puas hti.. hr2 pkai bwk g kje.. kdg2 redah hujan...tp still ok... wlaupn agk mhl mse bli dlu..

    ReplyDelete
  42. Salam.. i pkai beg CR je... dh nk dkt 3 thn... alhmdulillah puas hti.. hr2 pkai bwk g kje.. kdg2 redah hujan...tp still ok... wlaupn agk mhl mse bli dlu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...