Wednesday, September 5, 2012

KasaRnova

Hello peeps..

Aku sebenarnya bertuah sebab antara yang terawal dapat naskah novel KasaRnova. Dalam masa sehari je aku habiskan baca as ini novel pertama yang aku baca seumur hidup aku. Bangga woo, kenapa bangga ? hihi. sila tengok gambar di bawah....no.9... It's KasaRnova uollls...

KasaRnova tersenarai dalam top 10 weekly best-sellers di Kinokuniya. Hebat tak ? Ini novel pertama dari Izwan Hafifi. Seorang lelaki yang bersuara gagah lagi garau. 

Dalam masa sehari aku habiskan masa baca novel ni. KasaRnova adalah kombinasi dua perkataan iaitu kasarnova dan juga kasar. Diinspirasi dari watak utama dari novel yang bernama Adam Hanbali . Adam Hanbali adalah seorang playboy yang sudah insaf dan bersifat sedikit kasar. Not to say kasar dengan gadis tapi tak berapa nak reti interact dengan gadis. Sampailah dia bertemu dengan seorang gadis bernama Farah. Cinta sejati.

Aku selalu rasa "cinta" atau "jodoh" ni perlukan masa yang lama to be confirmed. Tapi bila aku baca novel ni, perspective aku sedikit bertukar. Jodoh tak semestinya nak kena bercinta lama-lama macam 3 tahun, 4 tahun, 5 tahun, 7 tahun. Kalau kau baru kenal seseorang tu 20 minutes pun tapi kalau allah dah tulis itu lah jodoh kau, itu lah jodohnya. Tak boleh tepis. 

Banyak juga pengajaran. Tapi yang aku suka, novel ni guna bahasa yang mudah difahami. Bahasa yang kita biasa guna untuk berbual dengan geng-geng! hehe.

Korang patut baca.
Kalau nak tahu penghujung cerita ni, beli lah. Kadang-kadang orang yang bercinta bagai nak rak bertahun-tahun tak berakhir dengan bahagia nya pun. Kan? Kisah cinta yang pendek pula yang berakhir dengan jayanya. oh jodoh, come to me please. 


mak saya tanya...eh cover depan tu gambar gadis bogel ke. Ya mak, gadis macam tengah frust genggam bunga sampai jadi abu kot. 

Ini dia penulisnya, Izwan Hafifi. 


Happy reading and have a nice day....




45 comments :

  1. last baca novel masa sekolah dlu..antologi kerusi..sastera..then xde da....hehehe

    ReplyDelete
  2. perghh siap ada jurugambar mengambil bukti pembacaan lg.. kih kih kih

    ReplyDelete
  3. betul tu namee..bercinta betahun2 last2 kawen ngn org lain..tu nmenye takdir kan :)

    ReplyDelete
  4. nak pinjammmmmmm boleh tak namee? :D

    ReplyDelete
  5. hehe. Dulu kemain myra suka baca novel. Tapi now lagi kerap baca blog dari novel. huww.

    Kena cari KasaRnova pulak lepas ni. :)

    ReplyDelete
  6. nice sharing =)
    nak carilah buku ni nanti

    ReplyDelete
  7. tak semesti khatam dengan baik ek..kata kat kulit belakang buku

    ReplyDelete
  8. saya pun setuju dengan awak.. tak semestinya jodoh ini adalah dengan seseorang yang kita kenal bertahun2. silap2 cinta pandang pertama pun boleh jadi jodoh kita. Kuasa Tuhan. Takdir dan jodoh semua diatur olehNya.

    ReplyDelete
  9. wah!
    nanti nak cari buku ni:)
    mekasih namee review..Heee;)
    jadi model untuk novel tu plak..hik3

    ReplyDelete
  10. wan rasa ni first book review dari namee kan?..

    kat tempat wan ni tak banyak pilihan buku.
    ada satu je,
    POPULAR.
    tapi tak banyak pilihan.
    wan tak pernah masuk lagi Kinokuniya.
    mana bagus dengan MPH?

    ReplyDelete
  11. Saya baca suami aku ustaz tu, best!

    ReplyDelete
  12. k, nak beli nanti!
    sebab nak tawu bab2 jodoh ni :P
    muehehhe.

    ReplyDelete
  13. sy tak minat membaca novel o apa2.. :D

    ReplyDelete
  14. here come your jodoh! lol

    sampai sekarang tak minat nak baca novel.. kurang imaginasi klu benda macam ni

    ReplyDelete
  15. tak baca lagi tapi dengar2 ...bagus!

    ReplyDelete
  16. to me. jodoh itu tak perlu berkenalan 20 minit pun. to me its like "penyatuan yg telah tertulis"..

    jodoh sebelum berkenalan pun wujud jugak. sesape yg berkahwin tu maknenye dijodohkan la. berkenalan or tak itu just a perspective untuk bercinta. bukan untuk bertemu jodoh.

    ReplyDelete
  17. ururules....kalau dah tertulis, itulah jodohnya!! :D

    ReplyDelete
  18. Ye, sy dah bcinta hampir 5thn, tapi itu bukan jodoh saya. bekas kekasih kite adlh jodoh org lain yg Allah pinjamkan pd kite. now, i have to give it back to the right.i'm redha :')

    *sory ter emo ckt.huhu

    ReplyDelete
  19. macam best je..nanti nak try bacelah.. nak pinjam boleh? :)

    ReplyDelete
  20. dah lame tak bace novel...last beli novel tahun lepas...
    namapk menarik..hujung minggu nnt sy carik kat kedai buku..ehehehehe...=)

    ReplyDelete
  21. penulisan buku nie mcm keluaran FIXI ker??

    ReplyDelete
  22. if only i have the privilege to get my hands on em book :( nak balik

    ReplyDelete
  23. xbeli lagi.. namee dh baca awek chuck taylor? tu pun best.. superb.. ksh benar..

    ReplyDelete
  24. perghhh..salah seorang rakan seperjuangan kat universiti ni kot Mr Izwan..hahaha..gud job la iwan. supports yours. :-)

    ReplyDelete
  25. hhhe..terjebak..dah order..eh..hensem abg penulis..hahahha

    ReplyDelete
  26. cam best!!!!!!!!!!!!!

    nak cari la namee..

    ReplyDelete
  27. pergh!! dkna tak mampu baca novel dalam satu hari kecuali hari minggu ada bibik yang sediakan makan minum tuk dkna..dkna goyang kaki baca novel...heheee :)

    ReplyDelete
  28. namee punya review pasal novel ni mcm osem je.i'll try to find one! hehe

    ReplyDelete
  29. em dh lame x active baca novel.kalo time study dlu ish sanggup sengkang mata nak abiskan..huhu.em nampaknya Namee dh berjaya pengaruh org baca novel semula..hehe.k take care.

    ReplyDelete
  30. baru tahu pasal novel nih... thanks review ^_^

    ReplyDelete
  31. "ururules....kalau dah tertulis, itulah jodohnya!! :D"

    i believe just like nasib kite yg dah tertulis..

    jodoh kite bukan satu je. the path to our jodoh ada millions. i mean.. 1 path 1 jodoh.. so kite ade millions of jodoh.. cume kite kene pilih yg mane satu je.

    but people kept believing yg kite ada satu jodoh saje dlm hidup nih.

    ReplyDelete
  32. ouh jodoh,dtg ke sy jgk ye :P btw,novel ni under terfaktab ke?

    ReplyDelete
  33. macam best je...boleh untuk tambah koleksi novel... thanks namee :)

    ReplyDelete
  34. Elie hanya akan membaca bila sampai mood untuk membaca! kalau takde mood,mmg takkan sentuh buku langsung! tapi kalau da dtg moodnya, sampai 5-6 buku boleh habis sehari. :)

    ReplyDelete
  35. alolololor..posed sambil membaca tu paling bersentimental value..hehehe

    Namee..sile aktif tuit balikk...rindu tahu..aww :p

    ReplyDelete
  36. k k k k akan saya dapatkan novel tu!

    (annoying tak banyak 'K'? haha)

    ReplyDelete
  37. kak namie, nvel ni nvel cintan2+ayat2 jiwang thap gaban x?..dah lame x bc nvel jnis2 cmtu, mls nak emo2+lyn prsaan.haha

    ReplyDelete
  38. novel ni ringkas je tapi banyak moral yang dia cuba sampaikan.:)

    ReplyDelete
  39. kathy..hehehe. wah penulis novel mai dah ! hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...