Tuesday, September 18, 2012

Tips Kecantikan Yang Terbukti Berkesan.

Hello peeps....

Saya tulis panjang sikit pasal tips kecantikan ni sebab saya compile semua products yang saya guna. 

Previous days sudah cerita pasal inner step untuk tips kecantikan kan? Ini nak cerita tips kecantikan yang outer punya pula. Benda ni dah lama orang request sebab nak tahu product apa yang yang saya pakai untuk "tips kecantikan". Actually, tidaklah "tips kecantikan" sangat tapi product apa yang aku pakai dan langkah penjagaan yang sangat berkesan so far. Banyak product yang aku dah pakai pun selama ini and all of it memang established punya products yet aku tak puas hati sangat. So tips kecantikan yang aku nak share ni memang merangkumi semua steps tips kecantikan yang aku pernah cuba dan memang berkesan. Ni memang saya tak tipu punya.

Utama kalau nak jaga kecantikan kulit....

Guna pencuci jenama Aiken.

Tahu tak fungsi toner ? Banyak fungsi nya...

-tutup liang roma
-tegangkan kulit 
-buang cela
-putihkan kulit
-memudahkan cream meresap 
-toner ada 'astrigant' untuk kurangkan kulit berminyak and jerawat

Sebelum pakai cream pelembap,kena pakai toner dulu sebab toner ni membantu cream yang kita sapu tu tak serap terus ke dalam kulit, dan pelembap hanya perlu berada di atas kulit bukan straight serap terus dalam kulit ye semua. Ia hanya membantu untuk lembapkan kulit .That is why kita perlukan lapisan toner sebelum pelembap.

So dari fungsi-fungsinya, ternyata kita memang perlukan "toner" dalam tips kecantikan kita ini ! Sangat perlu !

Untuk toner, aku tak pakai toner biasa yang biasa pakai dengan kapas tu sebab aku dah jumpa product baru yang boleh ganti toner dan kurangkan blackheads dan kecutkan all the liang roma. Sangat membantu untuk ratakan tona warna kulit. (kulit jadi lembut, gebu, cerah, tanpa cela, cantik )

Cuba tengok tepi-tepi hidung aku tu macam ada line and area tu selalu mengelupas dan jadi bertanda sebab selalu hembus hingus dengna tissue dan tarik hidung...so a bit melecet lah tapi bila aku pakai Cellinique ni, kulit muka aku rata. Line-line mengelupas tu semua hilang dah. Kalau korang ada masalah kulit kelupas tepi-tepi mulut nampak macam lebam je area tepi bibir and upper lips dah nampak macam misai sebab kelupas, product ini boleh selesaikan problem korang tu. Yang paling best, blackheads sangat kurang dan tak tumbuh dah ! you guys should try.

Pelembab
Fungsi pelembab muka? Pelembab ni sebagai pelindung jugak dalam tips kecantikan. Buat kulit nampak cantik dan smooth. Kalau tak pakai, kulit nampak kering sangat. Eventhough kalau kulit minyak pun, kena pakai thin layer at least and kalau kulit berminyak pilih pelembab yang oil-free. Pelembap ni penting bila kau nak apply makeup. Tanpa pelembab, kulit kau akan nampak bertompok-tompok bila apply bedak compact. Seriously.

Krim Malam
Malam sebelum tidur jangan lupa cuci muka, then sapu night cream korang.

2) Solekan Harian
Natural makeup
Bedak Shiseido , Mascara yang elok Shiseido dan Revlon, Lipstick yang elok dari Maybelline, Shiseido dan Revlon. (yang saya pernah cuba)

Aku tak suka makeup tebal. Sebab nanti kulit jadi tak sihat sebab tak dapat bernafas. Tapi as a protection, aku pakai bedak compact untuk prrotect kulit dari UV. UV sangat bahaya untuk kulit. Jadi, bila nak keluar rumah tu make sure at least ada layer yang alas kulit so that protected dari UV.

Okay, gambar bawah ni, aku pakai 3 special steps (pencuci muka Yanko, sebum gel Cellinique as toner dan pelembab). Then, pakai bedak compact Shiseido , mascara from Shiseido dan lipstick light pink from Maybelline) . Here you go natural look. Nampak berseri sikit pun sudah lah. 


Selalu keluar dengan solekan macam ni je. Tak heavy. Makeup sekadar nak lindung kulit dari UV. rambut serabai freezy

Tapi kalau rajin, saya akan apply concealer dan penutup pori juga...
1)Bedak compact dari Shiseido, 2)Concealer from Shiseido memang natural, 3) yang tube panjang tu Pore Smoothing Corrector untuk tutup pori yang terlampau obvious terbuka dari Shiseido

Dah makeup semua, jangan lupa cuci balik makeup semua tu dengan wet tissue ! Kalau basuh dengan air je, memang takkan keluar dari muka and end up akan tersumbat dalam liang roma dan jadi lah jerawat batu batu !! :B . Make sure cuci makeup ok. Boleh guna wet tissue and any other oil yang takde alcohol.

3) Weekly / Mingguan
Scrub dan mask 2-3 kali seminggu .

Scrub 2-3 kali seminggu, lepas scrub straight away pakai mask okay. Tapi kalau yang jenis muka jerawat tu, jangan guna scrub yang kasar. Scrub slow-slow je, sebab takut nanti jerawat tu bertambah luka. 


Scrub dari SKINFOOD diperbuat dari gula and mask gel dari Cellnique intensive soothing and hydrating masque. 

So, itu saja lah tips kecantikan dari saya. Tips kecantikan yang tak berapa nak tips tapi ini lah product yang totally berkesan kat saya. Dari asal jenis banyak gila jerawat dan asyik nangis je tengok kulit tak cantik. hehe. Kalau nak kulit cantik , cerah, putih dan gebu tanpa cela, sila lah jaga muka. Pagi dan malam jangan skip cuci muka, nak nak kalau jenis muka banyak jerawat. Cari lah product yang sesuai dan kalau boleh less bahan kimia. 

Tips kecantikan yang lain yang saya pernah practise dan berkesan...

Bangun awal pagi , lepas Subuh tu jangan tidur. Nanti korang tengok kulit korang jadi putih dan berseri. Tidur banyak kan buat muka lebam dan kusam. Plus tak salah pun berjaga awal pagi lepas Subuh, rezeki tidak lah tertutup.

Jaga solat, air wuduk tu yang mendatangkan seri.

Mask telur. pakai bahan semulajadi lagi elok sebenarnya. Ambil putih telur tu dan sapu pada muka. Lapik kan dengan tissue.Tunggu telur tu betul-betul kering dan tarik secara perlahan. Habis blackheads and whiteheads korang akan tercabut sekali. Buat selalu, mukapun akan licin, gebu , putih , cerah tanpa cela.

Makan Vit C dan Collagen

Minum banyak air suam

Tidur 6 jam je.

Banyak lagi tips kecantikan untuk jaga kulit jadi cerah, gebu dan licin cuma perlu rajin je. Jenama apa pun takpe asalkan sesuai kat kulit. Kalau bila korang apply sesuatu product kat muka then korang rasapedih, maksudnya product tu memang tak sesuai lah untuk korang.

So, jenama yang saya guna pun campur-campur ikut kesesuaian. Kalau nak tips kecantikan lagi baca tips kecantikan dari majalah pun banyak. :)

Happy reading and have a nice day..

p/s: nanti saya cari gambar lama-lama saya yang time banyak jerawat dan kusam tu and share  kat sini okay.So that bagi semangat lah kat korang kalau ada masalah yang sama. ecewah.


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


137 comments :

  1. nk tnya..brpa hrga tona CELLNIQUE 2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://www.facebook.com/pages/Crest-3D-White-Malaysia/1382946831953145

      Pakai Crest untuk dpt gigi putih. Produk masih belum terdapat di mana-mana farmasi Malaysia.. Saya pakai sekali memang putih melepak gigi saya...

      Delete
  2. nk tnya..brpa hrga toner CELLNIQUE 2?

    ReplyDelete
  3. jenuh jugak kan nk jaga muka ni..tp nk xnk kena jg gak...

    ReplyDelete
  4. aida....yang cellnique yang mana satu ? toner ke mask ? :) kalau toner sebum gel tu RM160 seingat saya. tak ingat dah hehe. tahan 3 bulan jugak benda tu. yang mask tu saya tak ingat harga berapa. :)

    tina...kena jaga. kalau malam, mula lah malas nak cuci muka. :/ haha. tapi kena jaga jugak.

    ReplyDelete
  5. kena jaga, kalau tak kusam jadinya kan.. ;)

    ReplyDelete
  6. patutla namee cantik..

    eka tak tau la nak beli apa dah..haritu pakai brand jepun,abes jerawat muka

    ReplyDelete
  7. sayalah manusia yg paling pemalas nk jaga kulit muka..masa sekolah je rajin..dah kertu pemalas nak mampus..bile muke penuh anasir-anasir jahat tetibe jadi meroyan tak tentu hala..hahaha..

    ReplyDelete
  8. nice tips namee.. paling agree ngan tips pengambilan wuduk :)

    ReplyDelete
  9. walaupun tak brpe nak fhm sgt tapi yang penting cantik ..hehe

    ReplyDelete
  10. yanko tu beli kat mana eh namee? kat sasa watson or guardian ada tak?

    ReplyDelete
  11. mahal nye toner tu. baru nak try. :(

    ReplyDelete
  12. ada apa2 pil recommendation x yg contain vitamin c & collagen sekali gus?

    ReplyDelete
  13. dylla ada masalah parut jerawat color hitam. dh pakai dermatix tp mcm lambat T____T lepastu kulit oily n prone to jerawat. hmmm sadis

    ReplyDelete
  14. product yanko tu tak pernah dengar la tapi mcm best teringin nak try pulak. kat guardian ada jual tak?

    ReplyDelete
  15. adeh.. terpikat pulak dengan gambar2 tu.hahaha..

    p/s : hmm. produk2 tu mesti tak sesuai dengan lelaki kan?

    ReplyDelete
  16. Agak-agak kalau aku follow jadi cantik tak?

    ReplyDelete
  17. banyknya produk untuk perempuan ni ye.

    no wonder lah umi wan ada satu beg untuk make up.
    hehhe..

    wan pakai pencuci muka dan toner je.

    tu pon kalo rajin.

    jimat sangat..ada 2, 3 bulan baru habis.heee.

    ReplyDelete
  18. you should mention in your title with this ' For girlsss only'

    HAHA

    ReplyDelete
  19. Namee ada suggestion tak product untuk hilangkan parut? cheery bnyk parut jerawat kat dahi..

    ReplyDelete
  20. waaa... manyaknya alat mekap namee... kite gune Garnier je.. tak berani nak apply macam-macam kat muka ni,sebab ianya sangat sensitif.. :)

    ReplyDelete
  21. waa entry ni sangat2 best.nak try semua tips n produc yg awak syorkan tuh :D thanks for sharing :))

    ReplyDelete
  22. akak punya muka, pakai produk murah jek, semua jadikkk..muka eloklah nak dikata. seb baik dik oiii..seb baik kulit tak sensitif tahap gaban..

    tp namee mmg pandai jaga kecantikan, ok la tuh kalau semua produk membawa keberkesanan. igt seng ke nak cari produk yg sesuai, payah kut.

    silap2 jadi adik akak...sudahlah hitam manis, akhirnya menjadi gelap, tak tahu apa punca. berbulan nak betulkan tona muka dia balik, sian~

    ReplyDelete
  23. namee, selain shiseido, bedak compact apa yang ok? so far stick to maybelline ;)

    ReplyDelete
  24. ada the baker....dulu pernah try maybelline. okay juga. :D

    YANKO.....kalau nak beli , beli kat website dia. dia jenama macam entah apa2 tapi sangat elok. hehe. cubalah semua ! :D

    ReplyDelete
  25. sabrina..kalau pil.... take vitamin C, any vit c shud be ok ...as for collagen saya take total image punya collagen. sangat elok !! :D

    ReplyDelete
  26. akma.. yankotu takde jual kat pharmacy pun. saya beli online je. jenama dia macam pelik je nama dia tapi bila try sangat elok. :)

    ReplyDelete
  27. yang lelaki semua....boleh try juga tips and products ni. hehe

    ReplyDelete
  28. aduhai..lama dh x jaga muka macam tu...isk..

    ReplyDelete
  29. guwa tak pakai semua bende tu tp tetap hemsem. camne tu?

    ReplyDelete
  30. nazirul...ure so gay.

    ogosh....dah semulajdi cantik takpe laa. :D hehe

    ReplyDelete
  31. namee, sy pun ada masalah kulit muka mengelupas..yg mcm kat hidung namee tu pun mmg sekalu kene..huhu..

    kene try tips namee ni.. sbb masalah lain xde sgt, tu je slalu ada..

    btw, tq sbb kongsi tips mcm ni :)

    ReplyDelete
  32. apa nama kat botol cellnique tu ... yg toner tu. cari kat web dia tapi tak tahu mana satu

    ReplyDelete
  33. Cellnique skin action sebum gel nama dia... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..kak namee, sy ada beli sebum gel ni tapi kulit sy xsesuai dgn product ni..baru pakai 4 hari.. sy nk let go sebum gel ni... rm100 je..original price rm159.. kalau akak nk boleh contact ye.. 0175218217 :)

      Delete
    2. salam..kak namee, sy ada beli sebum gel ni..tp kulit sy xsesuai dgn produk ni..baru je pakai 4 hari.. sy nk let go sebum gel ni rm100.. original price rm159.. kalau akak nk boleh bgtau ye 0175218217 :)

      Delete
  34. cara namee jaga muka sama mcm akak..akak pon sbnrnya dh siap satu entry mcm ni tp x sempat publish je lagi hehe..


    nnt akak share akak punya jugalah

    btw..namee sgt beautiful :))

    ReplyDelete
  35. hye kak namee...bole tak bg link kt mane akak beli yanko tu..sbb dh lama try search, tp takut nnti terbeli yg tak original pulak ..thx :)

    ReplyDelete
  36. tak tidur selepas subuh tu susah la sikit.. hehe. mmg mmg kusam pun kulit klu tido byk. klu senaman muka berseri sgt.

    ReplyDelete
  37. suke tgk namee :) tomei :) namee dah natural beauty.. xpyh make up :)

    ReplyDelete
  38. Saya xnak tips tu, saya nak namee. Bukan siti namee or nur namee, etc... tp namee roslan :p

    ReplyDelete
  39. wah...full set complete. hihi..
    namee..selalu pakai skrub jenis apa ye?

    ReplyDelete
  40. rumit kan nk jaga muka ni...mmg haru kalau jerawat tumbuh...whiteheads lagi...
    suke tgk namee seyess..:)

    ReplyDelete
  41. alaa, rindu nye nak jage muke balik. skrg ni buat yg basic2 je. cuci muke of coz. toner, pelembab, compact powder n lipstick. night cream, scrub n mask jrg buat da. bile namee review mcmni mcm naik pulak smgt tu..hehe

    ReplyDelete
  42. banyaknye cara nak kene buat.. patutlah saya tak cantik.. sebab malas nak jaga :(

    ReplyDelete
  43. Mak aihh, cantiknyer you. Make up natural pon sangat cantik...;)

    ReplyDelete
  44. barang barang ni mesti mahal.... azza dari bio essence pun dah tak larat, skrg nak tukar olay je... T_____T

    ReplyDelete
  45. saya pun suka keluar malam bila balik tak cuci muka pun. malas ya hampunn.... tapi bila muka keluar jerawat tau pun menyesal. menyesal pun sekejap je...

    ReplyDelete
  46. sat2 sm nk cubalah..kut2 menjadi tuk lelaki tips nie.hehehe

    ReplyDelete
  47. namee tak guna apa2 pun...sgt dah cantik dik..kakak jeles tgk muka licin itu hukhukhuk

    ReplyDelete
  48. kak namee, bolei kasi link website yanko tak? sbb takut terbeli yg tak ori.

    ReplyDelete
  49. kak namee, bolei kasi link website tu tak? sebab takut terbeli yang tak ori.

    ReplyDelete
  50. kak namee, bolei kasi link website tak sbb takut terbeli yg tak ori.

    ReplyDelete
  51. ini dia yang saya selalu beli :)

    http://yanko-skincare.blogspot.com/

    ReplyDelete
  52. nice tips..
    lepas nie boleh cuba..=)
    terima kasih namee sbb sudi berkongsi petua kecantikan...

    ReplyDelete
  53. omg..sy pon de masalah kulitm uka mcm awk senaraikan, berjerawat berminyak sensitive, whitehead senang sgt naik, penat picit, ada guna gak cellnique sebum action gel tu, tp sekang mcm tak jalan je, makin menjadi la, skang cuci pakai garnier pure 3 in 1 cleanser tu..toner pon da berenti pakai, takut nk pakai pape da skang..wuuu

    ReplyDelete
  54. Nana dah try ikut cra Namee .. thnks Namee .. memang brkesan

    ReplyDelete
  55. Jom cuba Vitamin C an Collagen Shaklee yg pastinya dr sumber semulajadi.

    Boleh baca info kat blog saya.

    http://myultravitamin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. hye, i'm new here.
    it's sharing all about beauty life of me.
    jemput singgah blog saya if you have your time :)

    http://beautifullmyra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. hye, i'm new here.
    it's sharing all about beauty life of me.
    jemput singgah blog saya if you have your time :)

    http://beautifullmyra.blogspot.com/

    ReplyDelete
  58. patut la cantik...heeee


    feel free to visit :
    http://inibelogcikgusuraya.blogspot.com/2013/01/segmen-ii-tambah-follower-blog-dan.html

    ReplyDelete
  59. http://www.facebook.com/AinzPureMarineCollagen

    ReplyDelete
  60. sy pn suka pakai produk2 penjagaan wajah...klo pndai jaga kulit muka kita akan nampak lebih yakin...kat america n japan kebanyakan sektor pekerjaan mementingkn imej seseorg seblom diambil bekerja....first yg dilihat ialah muka..what!!!tapi jangan sibuk jaga luaran dlaman diabaikan...kena seimbangkan pasti hasilnya memuaskan...btw..tip u memang de curlazz tersendiri....gud job namee..

    ReplyDelete
  61. memang bestlh tip yg u bagi...i pn suka pakai produk2 tok wajah...Alhamdullilah kulit muka i yg berjerawat n brminyak dh semakin berkurangan....pagi cuci muka,toner,pelembab..mlm cuci muka,serum, intensive night cream...haha bnyk seh nk guna...muka pnye pasal gagahkan juga...btw u memmang cantik namee..lov u n ur blog...^_^

    ReplyDelete
  62. Thankz dear for info, lps akak baca intri awak nie namee....akk trus online cari yanko. Skin akk prob ader pigmentation, kulit kering & x sekata + blackheads. dh 2 weeks guna yanko Hydra....bgus nampak perubahan. echhwahh...betul kulit jdi lembut , cerah & pigm mcm dh fade sikit. tq coz sharing. pastikan beli yanko original. :)

    ReplyDelete
  63. sis adylla amer dh pakai yanko brape lame dh sis?? so far okey tak? ape beza basic, hydra dengan silver n sis beli kat mne?? bnyak sangat jual yanko tak tahu mne ori

    ReplyDelete
  64. sis adylla amer beli yanko kat mne?? bnyak sangt orang jual yanko .. tak tau mne nk beli.. takut tak kena yg original je.. so far sis pakai okey tak?? dh brape lame pakai.. ape beza basic, hydra dengan silver ya??

    ReplyDelete
  65. saya pakai yang basic saja. yang baru tak pernah try. so far memang kulit susah nak tumbuh jerawat pun. yang ni ori..

    http://yanko-skincare.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. lumrah perempuan sukakan kecantikan. btw sy jual supplement virgin coconut oil. minyak kelapa dara mmg banyak kasiatnya. Singgahlah ke fb page sy untuk mengetahui lebih bnyak info menarik tentang vco ni. like kami di fcebook "treenea ratunea" =)

    ReplyDelete
  67. Terima kasih infonya sis. Sangat berguna sekali.

    Mampir juga ke toko saya http://www.javeli.com

    ReplyDelete
  68. Terima kasih infonya sis. Sangat berguna sekali.

    Kunjungi juga lapak saya http://www.javeli.com

    ReplyDelete
  69. Namee.. Yg pki putih telur 2 cne detail cr dy?? Lapik tisu dlu br sapu putih telur ke cne ye?? ^_~

    ReplyDelete
  70. Namee... Yg pki putih telur 2 cne detail cr dy?? Lapik tisu 2 sblom sapu telur ke cne ek?? ^_~

    ReplyDelete
  71. Namee.. Yg pki putih telur 2 cne detail cr dy?? Lapik tisu dlu br sapu putih telur ke cne ye?? ^_~

    ReplyDelete
  72. mask telur tu...mula2 pecah kan sebijik telur letak dalam mangkuk tapi awak amik putih telur je ok.. then ambik lah kapas ke atau tisu.....celup2 kat puth telur tu tadi then letak kat muka. make sure kapas n tisu tu nipis sangat2 tau lagi nipis, lagi senang cabiut blackhead . hehe

    ReplyDelete
  73. Oo kre celup bsah sume la tisu 2??.. Pas2 trus lkat kn kt mke? Xpyh Sapu2 pki tgn ye.. Bole wt tiap2 ari?? Ke cne.. Hehe.. Tq [^_~]v

    ReplyDelete
  74. hi wow..cantiknya kulit u..tetima kasih.semua tips kecantikan。。...Produk Yanko Taiwan memang bagus utk jagaan kulit masalah...Oroginal Yanko dan tiruan dati China afa dijual online. Tapi saya order dari http://www.yankoskincare.com kerana dia pengimport..

    ReplyDelete
  75. Terima kasih tips nya yaaa..

    ReplyDelete
  76. Salam, Namee kat mana u beli produk Yanko tu?

    ReplyDelete
  77. saya pkai yanko smgu kuar jerawt n mengelupas..hermm..xth nk trus pkai or bhnti,...

    ReplyDelete
  78. sy try paki yanko basic tp jerwat kluar bnyk n mengelupas...dh smggu dh..ptt x sy bnti or truskan....bntu nie...

    ReplyDelete
  79. yeke..awak beli dari siapa eh ? kalau beli dari marina yanko tu mmg original. tapi kalau kesan negtative kat kulit awak better awak stop. takut makin teruk pulak. this is first case yg saya dengar pakai yanko tak ok. :O

    ReplyDelete
  80. lipstick maybelline tu shade apa yer?? cantik

    ReplyDelete
  81. thanks for the info!! boleh la cuba..saya serious x pandai make up!! huhuhu...nanti senang, jengok2 la kat my blog jugak yer, nafisahkarim.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. tips yang mmg best and useful especially utk org2 yg 'buta' make up mcm saya nih..uhuhuhuhu
    Senang2 jom layan blog saya plak k, nafisahkarim.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. salam kk nameee kk namee nk tye mcmne sye bole beli yanko tue ye :(

    ReplyDelete
  84. kk namee nk tye kt mne sye bole beli yanko tue ye?? :(

    ReplyDelete
  85. yanko tu beli kat web.awak type je marina yanko. nanti keluar web dia. nama dia marina taie ke apa entah. hehe

    ReplyDelete
  86. namee. since u dah penah pakai both products, so nk mintak pendapat u skit. between yanko n tabita mana lagi best? i dah pkai tabita tp now dah abis n tgh fikir nk maintain or nak tukar yanko. help me plisssss

    ReplyDelete
  87. namee. since u dah penah pakai both products, so nk mintak pendapat u skit. between yanko n tabita mana lagi best? i dah pkai tabita tp now dah abis n tgh fikir nk maintain or nak tukar yanko. help me plisssss

    ReplyDelete
  88. sis... produk yanko ni dari mana ea? coz i cari.. ada dr taiwan n cina? mana satu yg u guna? :-)

    ReplyDelete
  89. rasa dari taiwan.u order kat marina yanko lah.saya bli dr dia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok y yanko tu i dah jumpa... tQ sis... tp y DHC moist. fruit cream tu i xjumpa... u beli kat mana eh sis cz i try cari cm ada jual kat singapore je... skin kt sama.. mcm2 produk dh cuma tp x elok jg... huhuhu

      Delete
  90. mahalnya yanko tu :B btw, tahu tak skincare product yang efektif dkt major pharmacy? kalau sunblock pulak pakai brand apa? thanks for the info! :)

    ReplyDelete
  91. mahalnya yanko tu :B btw tahu tak any skincare product yang efektif dkt major pharmacy? thanks for the info! :)

    ReplyDelete
  92. ingat nak try bagus ke yanko ni namee..kulit i berminyak dan bjerawat..

    ReplyDelete
  93. bagus ke yanko ni namee muka i berjerawat n berminyak..ingt nak try

    ReplyDelete
  94. salam perkenalan..bagusnya rajin jaga muka..pttla berseri2 n cantik aje tuannya..jemput jenguk blog saya yea..http://www.vitaminpilihansemua.blogspot.com

    ReplyDelete
  95. salam perkenalan..bagusnya jaga muka..pttla berseri-seri n cantik aje tuannya..jemput singgah blog saya yea..

    ReplyDelete
  96. assalammualaikum kak, yg DHC product tu akak order mana ya?

    ReplyDelete
  97. Namee mmg bli 1 set YANKO ker? mahalnye....tahan bpe bln yer, huhu

    ReplyDelete
  98. Namee mmg guna anko 1 set ke? mahal kan?

    ReplyDelete
  99. kita guna pencuci n cream malam dia je.

    dhc beli kat watson

    ReplyDelete
  100. u, nak tanya..yg u kata nk hilangkan mngglupas celah hidung or gelap gelap celah bibir tu pakai toner clinique ke or mask?

    ReplyDelete
  101. hilang kelupas yg cellnique tu . :)

    ReplyDelete
  102. hello..kak kalau scrub macam mane??still xphm dgn tu..nice advice and opinion

    ReplyDelete
  103. banyaknya produk yg namee pakai..patut pon wajah namee cantik sentiasa..hihi..

    ReplyDelete
  104. Kak Namee, sepupu saya ada masalah kulit berjerawat and bintik-bintik kat muka dia. Kalau dia pakai produk yanko tu hilang tak bintik-bintik and pimples kat muka dia. Saya pakai nanowhite and bagi dia try, tapi tak elok lg bertambah. Produk yanko ni sesuai tak with umur dia, fifteen :)

    ReplyDelete
  105. tak pasti budak 15 tahun blh guna ke tak. tp rsenya ok je. jerawat mmg hilang la. cuba beli trial pack dia dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok. trial pack harga dia berapa ye? Btw, thank you so much Kak Namee :)

      Delete
    2. Okee. Trial pack tu berapa harga dia ye? and bole dpatkan kat mana. Btw, thank you so much Pretty sista Namee

      Delete
  106. boleh tak nak tau akk beli yanko tu kt website ape?

    ReplyDelete
  107. vitamin c yg mn satu,collagen total Image yg mn

    ReplyDelete
  108. namee,dekat mana boleh dapat bedak sejuk yang awak pakai tu ye...nak belilah :)

    ReplyDelete
  109. boleh tak namee bgtau macam mana nak dapatkan bedak sejuk yang namee pakai tu...

    ReplyDelete
  110. Nk tnye mascara shiseido tu same ke ngn revlon. B4 dis I pkai revlon green tu but now da tak cont kot.. yg bru ni mascara die ssh tggl.. abes bulu mte I tecabut.. then i try maybelline pun same jugak.. susah cuci.. nk revlon yg dulu!! Please share about mascara ok!! I need ur help.. :'(

    ReplyDelete
  111. Share about mascara please. Actually b4 dis I use revlon mcm u.. really love dat!! I da gune kali ke3 then habis i try cr xjmpe. Urghh!! Then i try revlon yg bru tu but not work grr so yg shiseido tu same x ngn revlon. Cz after i try revlon bru tu i try maybelline pulak.still xbest. So now i tercari2 mascara yg seakn2 revlon.

    ReplyDelete
  112. wah..bgs tips ni..sudi la ke blog saya tuk info bb plus collagen..http://rosnistg.blogspot.com/p/bb-plus-collagen.html

    ReplyDelete
  113. jemput ke blog sy =)
    http://sitirasyidahrazali.blogspot.com/

    ReplyDelete
  114. Good beauty tips indeed!
    Jemput ke blog saya untuk info penjagaan kecantikan dalaman dengan VIVIX
    http://cikbellarina.blogspot.com/search/label/Vivix
    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  115. Good beauty tips indeed!
    Jemput ke blog saya untuk info kesihatan dalaman & kecantikan dengan VIVIX.
    http://cikbellarina.blogspot.com/search/label/Vivix

    Thanks in advance!

    ReplyDelete
  116. Good beauty tips indeed!
    Jemput ke blog saya untuk info penjagaan kecantikan dalaman dengan VIVIX
    http://cikbellarina.blogspot.com/search/label/Vivix
    Terima kasih :)

    ReplyDelete
  117. Perkongsian yang sangat menarik admin. Saya juga ada share tip kurus dan tip kecantikan di blog saya. Jemputlah melawat: http://bit.ly/beautyfatimah

    ReplyDelete
  118. Sy ad share dan jual injection vitamin c, kegunaan dan kebaikanny.mai singgah sat

    ReplyDelete
  119. Absolutely brilliant. Very helpful site indeed! When you have a sec, please click-over to peek at my blog and leave a comment or two... many thanks : ) http://www.isee-ato.com/?m=201403

    ReplyDelete
  120. Keren tuh infonya. Saya juga menemukan online shop baru yang menjual softlens warna online x2, geo lens, omega dengan harga terjangkau dan gratis ongkos kirim. ayo cekidott...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...