Wednesday, September 12, 2012

Tips Kulit Putih Gebu

Hello peeps...

Excited ni nak cerita ubat ada magic ni !!! weeee. Sebab terbukti berkesan dekat diri sendiri :D

Tips kulit putih gebu? Kulit sendiri tak cantik, nak bagi tips kulit putih gebu plak. Geli tak ? haha. Okay, terus terang lah, kulit aku memang bukan jenis flawless mana pun. Tak lah licin macam Korean kulith hauluih muluih tu. Currently kulit aku jenis putih tapi kusam.Adakala nampak macam mayat. Tak nampak glowglow mana pun. Plak bila kena habuk ke, kena pasir ke, dah mula gatal-gatal nak tumbuh kudis lah apa lah.sigh.Kalau tak jaga, memang tak maintain lah kulit, memang bakal bertompok-tompok lah sana sini. Nak kena jaga betul-betul kulit, dah macam orang gila je aku jaga kulit. Ayah aku pun geleng kepala sebab tengok aku obsessed nak elak UV and dust. :B <----tunjuk gigi kapak sikit.

Kalau nak maintain kulit, nak kena lah makan sayur banyak everyday untuk gain vitamin E, vitamin C dan vitamin B complex. Tapi aku selalu lupa makan sayur. Bukan tak suka sayur tapi selalu terlupa sayur since dari kecik lagi. Sayur selalu terlepas pandang, tak sempat nak ambik. ambik nasi and ayam je favourite. since then kulit pun jadi tak tahan lah. Bila dah meningkat remaja, kulit jadi over sensitive ! Jerawat pun naik, ruam-ruam lah, gatal-gatal lah. hmm.

Jerawat bertubi-tubi pulak tumbuh. Secara tiba-tiba!! Jerawat batu kot ! Tapi aku tiba-tiba terdetik hati nak try vitamin C ni! Saja lah usaha, nak elokkan kulit balik. :/
tiap bulan mesti ada jerawat. kalau tak risau , banyak lah parut nanti. hmmmppph. Mulanya lagi besar jerawat kat dagu ni tapi ni dah dalam 4 hari lah take vitamin C tu.


Usaha mengharapkan jerawat hilang dan kulit lebih tahan tapi dalam masa yang sama malas nak harap...tapiiiii.......................bila saya telan pil di bawah ini dan ambil secara consistently....

Wey, jerawat saya hilang !! Weyyy !! Miracle gila !!! Seriously ! Saya tak tahu lah apa yang ada dalam ubat tu tapi memang elok !! *:'''''''') tangis gembira. eceh.

Memang saja letak gambar besar supaya korang nampak open pore saya semua and eye bag. hehe.Kulit saya memang jenis tak cantik punya kulit, so vitamin c ni tolong la repair kembali dan kuatkan ketahanan kulit.
Jerawat kecut dan kurang merah. tak lama lagi hilang terus lah. cuma masih mengelupas sikit kat sekeliling tu. gambar ni saya tak makeup langsung. bedak apa pun takde. Makan vitamin c, open pore pun semakin kecil. weee. Seghonok nya. Jerawat batu tu mengelupas dan ganti kulit baru jadi licin. weeee. Dalam masa seminggu lebih dia kecut !

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Mula-mula saya ingat tipu je semua benda ni ! tapi bila try sendiri, eh berkesan ! :D weee gembira sungguhhh.

Ini testimoni dari pengguna yang lain.



Ramai juga yang dah guna product vitamin C ni, aku yang terlembat. Bila terbukti berkesan, baru nak tangis kegembiraan! Kena maintain ni kalau nak kulit cantik gebu! hihi :D

Saya selalu kalau keluar, saya tak suka pakai bedak apa pun.Tapi , selama ni muka duk dull je la. Tak berseri langsung.Tapi lepas take vitamin C ni, kulit jadi merah-merah. Jadi putih merah pulak. hehe. Goodbye bedak compact or any else yang selama ni bantu untuk menyerikan muka di kala berjimba di luar !

Sekarang ni kalau nak cantik, jaga inner beauty dulu. Yang luar tu membantu temporarily je,  lepas tu dull balik.hmmphh. 

Thank you to Laily yang suggest benda ni !! :D Kalau korang ada masalah macam saya pun, boleh try. Kulit badan pun terjaga dan putih. Thank you laily :'')

Kalau rasa macam nak try, tanya lah kat Laily terus kat page dia. :)


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


107 comments:

  1. aiseh...nak kene ikut jejak langkah ni nampaknya...

    ReplyDelete
  2. Hmm apa nama ubat tu eh? mmg vitamin C ke?

    ReplyDelete
  3. org cantik, mkin bertambah cantik.. :)

    ReplyDelete
  4. Salam sis yang Sangat Cantekk..

    Saya pun guna vitC nie ouhh,. Best kann :')

    ReplyDelete
  5. saye dulu rajin amik vit e dgn vit c..tapi zaman sekolah..dah beso sket haram tak makan terus naik segala jururawat kat muka..haha..skang baru nak makan balik..tapi selalu skip...memang takdo la nak elok balik kulit kalau pemalas cenggini..kui3..

    ReplyDelete
  6. makan vitamin c boleh makan udang jugak ke? ke xboleh sekali dua2 makan..

    ReplyDelete
  7. So Namee, what vitamin C brand did you consume eh? Just wondering. :)

    ReplyDelete
  8. akak pun amik pil tu..tp mkn xkonsisten la.. sbb selalu lupa

    ReplyDelete
  9. wohoo namee nie macam anak mat salleh pon ada =)

    ReplyDelete
  10. wlaupun namee ade pimples, name still maintain cantik wokeii.. :)

    ReplyDelete
  11. kita lak amalkan vit c blckmore tu..:)

    ReplyDelete
  12. dulu t'ingin nak try vitamin c ni tapi takut tak b'kesan pula. lepas ni dah yakin nak try. thanks for sharing, sis Namee. nice review! ^___^

    ReplyDelete
  13. Nak try! Me too having pimples and of cos scary-scars problem!

    Thanks for the post. :)

    ReplyDelete
  14. hye namee...ape nama viamin c tu?bli kt farmasi leh ye?

    ReplyDelete
  15. wa.... bgusnya.. kata org mmg berkesan. eh.. nk try jgk la^^

    ReplyDelete
  16. ai, kalau dah gelap ni payah juga nak cerah balik.. kakaka

    ReplyDelete
  17. hehehe..

    wan pun ada beli satu.
    yang 30bijik.

    kehkehkeh.
    saje nak kasi tutup open pore nih.
    nak kasi nampak jernih sikit.

    baru seminggu tak silap wan try.

    nak try untuk sebulan la.

    ReplyDelete
  18. Wahh. Memang magic!
    Macam-macam produk dah nowadays.
    Beautskin Essence, mcm2 lagi. hehe :)

    ReplyDelete
  19. wah. besar jugak jerawat name..hehe
    berapa ye namee?

    ReplyDelete
  20. alhamdulillah berkesan..kulit namee mmg cantik lah..licin :)

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. salam,,nk tny....kat mane boleh dpt vitamin c tu??mekasih..

    ReplyDelete
  23. zmiena....pergi kat page dia.:) laily tu...

    ReplyDelete
  24. aswad...ceeeehhhh.

    atiqah..hehe.kulit saya sensitiveee :/

    najihah...besar gila. before ni lagi besar. haha.

    myra..makanan tambahan. nak makan sayur malas. makan je vit c. :/

    ReplyDelete
  25. wan..hahahha. wan pun try ke !! tapi pore memang sangat kurang kan ! :D

    ReplyDelete
  26. zuan..itu satu cara juga tu. hehe :D

    ReplyDelete
  27. Kening namee cantikk *tetibe

    :pp

    ReplyDelete
  28. kat hidung ada pore, kat pipi sikit.
    heheh..
    tak perasan ada perubahan ke tak sebab tak selalu perati muka.

    tomato pun bagus.
    sedap dimakan.
    terutamanya yang kaler ijo.

    ReplyDelete
  29. umar....kening hasil vitamin C . tak caya try lah. muehehe

    wan...tapi nak makan tu lah malas wan. haha.kalau pil, telan je. hehe. but still sayur punya vitamin tak dapat dibandingi...weeee.

    ReplyDelete
  30. pahni takyah dah nak fikir cocok sne cocok sini , pakai je vitamin c yang mcm namee ckp tu , terserlah kehenseman ak nnt KOT ..haha

    ReplyDelete
  31. haah berkesan ,
    macam i masalah kulit kusam mcm tak bermaya. macam org ada masalah. dengan eye bag yg ngeri (kadang-kadang).

    thanks namee kongsikan tips ni, wallah.

    ReplyDelete
  32. but still kalau rajin kena praktis makan sayur kan...waaaaa...malas. hehe

    ReplyDelete
  33. kurang gemar sayur...sangat memilih

    ReplyDelete
  34. wah.syoknye nk try la..licin gitu kulit namee.waah!

    ReplyDelete
  35. wah.syoknye nk try la..licin gitu kulit namee.waah!

    ReplyDelete
  36. makan vitamin c baru getting better. kalau tak, tak licin langsung. :/

    ReplyDelete
  37. sy ni mmg dah lama x ambik vitamin mcm ni..leh try ni :)

    ReplyDelete
  38. Pil ni rasa ape ek? Pahit ke? Kalau vitamin C kan selalu manis cam vitamin appeton budak2 tu..

    ReplyDelete
  39. try basuh muka ngan ubat gigi..
    berangin...
    kecut habis semua jerawt tu..
    hahahaha

    ReplyDelete
  40. try basuh muka ngan ubat gigi..
    berangin...
    kecut habis semua jerawt tu..
    hahahaha

    ReplyDelete
  41. kalau telan any vitamin C buleh tak? serious question ni namee hehe

    ha boleh je sambut baby namee nanti kalau nak bersalin:)

    ReplyDelete
  42. wowww, terserlah mujarab. bagoslah ada produk yg membantu..tp akak nih, uhuk2, tak berani makan pil...lallala~~

    ReplyDelete
  43. syazwan...hehe.haah. letak ubat gigi berkesan juga cuma kena tahan pedih tu la.

    nazirul..handsome kan aku ?

    dhiya....most of vit c sama je kan dhiya ? ye tak ? :)hehe. oh boleh ?tahnk u dhiyaa!! yay dapat doctor perempuan ! hehe

    ReplyDelete
  44. kulit you memang licin, cantik, segar. aih aih jeles le pulak ni.haha.
    kulit muka saya ni teruk sikit. nak kena cuba lah nampaknya. terima kasih kongsi :)

    ReplyDelete
  45. nurdani..kulit saya teruk juga. ni pun amik supplement.hehe. sebab memang jenis kulit yang tak flawless.

    ika...hehe. happy birthday akak ! :D

    ReplyDelete
  46. vitamin c memang laris sekarang nie kat pasaran...namee boleh bagi link page lily kat blog dkna?? sekarang nie tak boleh nak view laa :(

    ReplyDelete
  47. Vit C memang salu makan, tp baru2 nie amik premium formula, yang dorang jual skali dengan vit c nie. Dah nampak beza kat kulit nie.. Memang berkesan lar .

    ReplyDelete
  48. dkna...dah bagi dah :)

    lizzie..yeke..best nya. tapi supplement memang sgt mmbantu kan..:)

    ReplyDelete
  49. vit c organik. insyirah boleh terus ke page laily tu. :)

    ReplyDelete
  50. insyirah...yup :)) . laily nama dia. :)

    ReplyDelete
  51. couldnt find it lah kak :/ too many laily there...

    ReplyDelete
  52. insyirah online guna phone ye ? takpe. ni namee kasi link... :) hope it helps you. :)

    http://www.facebook.com/LailyBeautyCare

    ReplyDelete
  53. wah best nii..nk try jugalah nnt


    namee kalau x suka sayur bolehla minum green fit :))

    ReplyDelete
  54. nak buat pemindahan kulit boleh x. kita transfer

    ReplyDelete
  55. afiq...haha. nak tukar dengan siapa lah tu.

    ReplyDelete
  56. kalau sudi follow la blog saya
    tq ^^http://blogzorroxx.blogspot.com/
    btw, dah comel cantik lawa dah.serius!^^

    ReplyDelete
  57. namee... adik azza jerawat teruk gila dulu. so jumpa doktor. mmg vit C lah yang doktor bagi pun. tak kesah jenama apa mmg berkesan, yg penting kandungan vit c tu jenis sintetik/organik/lain lain. dan kadar keserapannya...

    ReplyDelete
  58. pergh namee... ko bagi pic besar camtu, lg ramai aa lelaki x tido malam.

    hahaha.

    ReplyDelete
  59. errkkk.. macam tu awak cakap kulit awak tak cantik??? erkk.. saya boleh sawan sebulan k.. sangat2 cantik. masalah jerawat tu standard la. saya ni lagi pelik, jerawat asyik nak tumbuh dalam lobang hidung je

    ReplyDelete
  60. bleh try lah! hehe kulit saya berjerawat. eh kulit sis namee sangat bersih k. dah tu putih sgttt comelllll!

    ReplyDelete
  61. cantiknya kulit namee..kulit saye pore jelas nampak..mencikk huhu

    ReplyDelete
  62. Laa.Namee ni dah natural beauty.Tapi samalah.Kulit saya pun memang yang jenis sensitif gila.Orang lain allergic dengan seafood saya pulak allergic dengan dust.Kalau tak jaga mula gatal-gatal.By then lepas amal vitamin c memang kulit dah elok gila.Tapi last2 sebab tak konsisten tumbuh balik jerawat kat muka.Hey.Lepas ni tolong buat tips langsingkan badan macam artis korea pulak ehh. :P

    ReplyDelete
  63. hai...

    jemput ke my giveaway
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

    ReplyDelete
  64. okay . thanks kak for this sharing :)

    ReplyDelete
  65. muke nak poyo je.. hahahaha
    tapi kulit saya dah putih.. macam mana? :p

    ReplyDelete
  66. seems cool ! izzul ingat nak buat tutorial make up utk lelaki lah kat youtube.. namee tlg boleh ? tlg judge skrip ni sesuai tak ?

    mula mula diri depan sinki sebab kita perlu basuh muka dulu ye semua ~, bukak pili air.. dan niat dalam hati: 'nawaitu wudhu'a lillahi ta'ala'

    kahkahkah !
    joking. :p

    ReplyDelete
  67. Namee, cun nya kulit. anyway vit C brand apa ni>

    ReplyDelete
  68. ada..cuba tengok kat page laily tu.. :)

    http://www.facebook.com/LailyBeautyCare

    ReplyDelete
  69. namee ni pandai betul attract orang. blh jadi promoter dah :3

    ReplyDelete
  70. namee namee, namee guna yg fellina tu ke? nk cuba jgk nihh ^_^

    ReplyDelete
  71. sehari telan vitamin c tue sekali ke dua kali?

    ReplyDelete
  72. gunalah cosmoderm produk, halal skin care- untuk kulit berjerawat, berminyak, kering normal, sensitif, pm me http://qamarinabeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  73. sedap x ubat tu? macam mana boleh saya dapatkan? kulit muka saya mmg sangat terok. berapa masa dia ambilnye untuk cantik?

    ReplyDelete
  74. sedap x ubat tu? macam mana boleh saya dapatkan? kulit muka saya mmg sangat terok. berapa masa dia ambilnye untuk cantik?

    ReplyDelete
  75. B Complex tu dari Shaklee kan? Memang berkesan :)

    ReplyDelete
  76. jalan2 baca entri nemee..byk info yg Eyz dapat..nak makan vitamin c ni tp takde keyakinan..huhu..

    ReplyDelete
  77. vitamin C shaklee pun ok, pakai hari ni , esoknya jerawat dah kecut!

    ReplyDelete
  78. same la jerawat kat dagu tuuuuuuu...

    huhu!

    ReplyDelete
  79. tak nafi kn..vitamin c memang bgus
    http://shakleedmamazara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  80. Kak Namee, untuk reduce eyebag pun boleh ke dgn consume vit C ni?

    ReplyDelete
  81. leh try vitamin c shaklee
    memang berkesan untuk kulit
    nurdiazara.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. boleh try vitamin c shaklee
    memang berkesan untuk kulit
    untuk konsultasi... leh contact saya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...