Pages

Wednesday, September 12, 2012

Tips Kulit Putih Gebu

Hello peeps...

Excited ni nak cerita ubat ada magic ni !!! weeee. Sebab terbukti berkesan dekat diri sendiri :D

Tips kulit putih gebu? Kulit sendiri tak cantik, nak bagi tips kulit putih gebu plak. Geli tak ? haha. Okay, terus terang lah, kulit aku memang bukan jenis flawless mana pun. Tak lah licin macam Korean kulith hauluih muluih tu. Currently kulit aku jenis putih tapi kusam.Adakala nampak macam mayat. Tak nampak glowglow mana pun. Plak bila kena habuk ke, kena pasir ke, dah mula gatal-gatal nak tumbuh kudis lah apa lah.sigh.Kalau tak jaga, memang tak maintain lah kulit, memang bakal bertompok-tompok lah sana sini. Nak kena jaga betul-betul kulit, dah macam orang gila je aku jaga kulit. Ayah aku pun geleng kepala sebab tengok aku obsessed nak elak UV and dust. :B <----tunjuk gigi kapak sikit.

Kalau nak maintain kulit, nak kena lah makan sayur banyak everyday untuk gain vitamin E, vitamin C dan vitamin B complex. Tapi aku selalu lupa makan sayur. Bukan tak suka sayur tapi selalu terlupa sayur since dari kecik lagi. Sayur selalu terlepas pandang, tak sempat nak ambik. ambik nasi and ayam je favourite. since then kulit pun jadi tak tahan lah. Bila dah meningkat remaja, kulit jadi over sensitive ! Jerawat pun naik, ruam-ruam lah, gatal-gatal lah. hmm.

Jerawat bertubi-tubi pulak tumbuh. Secara tiba-tiba!! Jerawat batu kot ! Tapi aku tiba-tiba terdetik hati nak try vitamin C ni! Saja lah usaha, nak elokkan kulit balik. :/
tiap bulan mesti ada jerawat. kalau tak risau , banyak lah parut nanti. hmmmppph. Mulanya lagi besar jerawat kat dagu ni tapi ni dah dalam 4 hari lah take vitamin C tu.


Usaha mengharapkan jerawat hilang dan kulit lebih tahan tapi dalam masa yang sama malas nak harap...tapiiiii.......................bila saya telan pil di bawah ini dan ambil secara consistently....

Wey, jerawat saya hilang !! Weyyy !! Miracle gila !!! Seriously ! Saya tak tahu lah apa yang ada dalam ubat tu tapi memang elok !! *:'''''''') tangis gembira. eceh.

Memang saja letak gambar besar supaya korang nampak open pore saya semua and eye bag. hehe.Kulit saya memang jenis tak cantik punya kulit, so vitamin c ni tolong la repair kembali dan kuatkan ketahanan kulit.


135 comments:

  1. Replies
    1. Hello sis. i dh cuba. mmg menjadi. i like. sbb u post dlm blog u ni lah i tahu pasal ni. hehe. thanks ya sis for sharing. Anyway, free2 jemput ke blog saya untuk info2 kekal fit and slim.

      >>>Tips Slim & Fit Semula Jadi!<<<

      Delete
  2. aiseh...nak kene ikut jejak langkah ni nampaknya...

    ReplyDelete
  3. Hmm apa nama ubat tu eh? mmg vitamin C ke?

    ReplyDelete
  4. org cantik, mkin bertambah cantik.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam sis yang Sangat Cantekk..

    Saya pun guna vitC nie ouhh,. Best kann :')

    ReplyDelete
  6. saye dulu rajin amik vit e dgn vit c..tapi zaman sekolah..dah beso sket haram tak makan terus naik segala jururawat kat muka..haha..skang baru nak makan balik..tapi selalu skip...memang takdo la nak elok balik kulit kalau pemalas cenggini..kui3..

    ReplyDelete
  7. makan vitamin c boleh makan udang jugak ke? ke xboleh sekali dua2 makan..

    ReplyDelete
  8. So Namee, what vitamin C brand did you consume eh? Just wondering. :)

    ReplyDelete
  9. akak pun amik pil tu..tp mkn xkonsisten la.. sbb selalu lupa

    ReplyDelete
  10. wohoo namee nie macam anak mat salleh pon ada =)

    ReplyDelete
  11. wlaupun namee ade pimples, name still maintain cantik wokeii.. :)

    ReplyDelete
  12. kita lak amalkan vit c blckmore tu..:)

    ReplyDelete
  13. dulu t'ingin nak try vitamin c ni tapi takut tak b'kesan pula. lepas ni dah yakin nak try. thanks for sharing, sis Namee. nice review! ^___^

    ReplyDelete
  14. Nak try! Me too having pimples and of cos scary-scars problem!

    Thanks for the post. :)

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Vitamin c dan e shaklee...bgus untuk kcantikan kulit.. kulit jdi putih kemerahan n smua parut di badan lenyap...

      Delete
  16. hye namee...ape nama viamin c tu?bli kt farmasi leh ye?

    ReplyDelete
  17. wa.... bgusnya.. kata org mmg berkesan. eh.. nk try jgk la^^

    ReplyDelete
  18. ai, kalau dah gelap ni payah juga nak cerah balik.. kakaka

    ReplyDelete
  19. hehehe..

    wan pun ada beli satu.
    yang 30bijik.

    kehkehkeh.
    saje nak kasi tutup open pore nih.
    nak kasi nampak jernih sikit.

    baru seminggu tak silap wan try.

    nak try untuk sebulan la.

    ReplyDelete
  20. Wahh. Memang magic!
    Macam-macam produk dah nowadays.
    Beautskin Essence, mcm2 lagi. hehe :)

    ReplyDelete
  21. wah. besar jugak jerawat name..hehe
    berapa ye namee?

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah berkesan..kulit namee mmg cantik lah..licin :)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  25. salam,,nk tny....kat mane boleh dpt vitamin c tu??mekasih..

    ReplyDelete
  26. zmiena....pergi kat page dia.:) laily tu...

    ReplyDelete
  27. aswad...ceeeehhhh.

    atiqah..hehe.kulit saya sensitiveee :/

    najihah...besar gila. before ni lagi besar. haha.

    myra..makanan tambahan. nak makan sayur malas. makan je vit c. :/

    ReplyDelete
  28. wan..hahahha. wan pun try ke !! tapi pore memang sangat kurang kan ! :D

    ReplyDelete
  29. zuan..itu satu cara juga tu. hehe :D

    ReplyDelete
  30. Kening namee cantikk *tetibe

    :pp

    ReplyDelete
  31. kat hidung ada pore, kat pipi sikit.
    heheh..
    tak perasan ada perubahan ke tak sebab tak selalu perati muka.

    tomato pun bagus.
    sedap dimakan.
    terutamanya yang kaler ijo.

    ReplyDelete
  32. umar....kening hasil vitamin C . tak caya try lah. muehehe

    wan...tapi nak makan tu lah malas wan. haha.kalau pil, telan je. hehe. but still sayur punya vitamin tak dapat dibandingi...weeee.

    ReplyDelete
  33. pahni takyah dah nak fikir cocok sne cocok sini , pakai je vitamin c yang mcm namee ckp tu , terserlah kehenseman ak nnt KOT ..haha

    ReplyDelete
  34. haah berkesan ,
    macam i masalah kulit kusam mcm tak bermaya. macam org ada masalah. dengan eye bag yg ngeri (kadang-kadang).

    thanks namee kongsikan tips ni, wallah.

    ReplyDelete
  35. but still kalau rajin kena praktis makan sayur kan...waaaaa...malas. hehe

    ReplyDelete
  36. kurang gemar sayur...sangat memilih

    ReplyDelete
  37. wah.syoknye nk try la..licin gitu kulit namee.waah!

    ReplyDelete
  38. wah.syoknye nk try la..licin gitu kulit namee.waah!

    ReplyDelete
  39. makan vitamin c baru getting better. kalau tak, tak licin langsung. :/

    ReplyDelete
  40. sy ni mmg dah lama x ambik vitamin mcm ni..leh try ni :)

    ReplyDelete
  41. Pil ni rasa ape ek? Pahit ke? Kalau vitamin C kan selalu manis cam vitamin appeton budak2 tu..

    ReplyDelete
  42. try basuh muka ngan ubat gigi..
    berangin...
    kecut habis semua jerawt tu..
    hahahaha

    ReplyDelete
  43. try basuh muka ngan ubat gigi..
    berangin...
    kecut habis semua jerawt tu..
    hahahaha

    ReplyDelete
  44. kalau telan any vitamin C buleh tak? serious question ni namee hehe

    ha boleh je sambut baby namee nanti kalau nak bersalin:)

    ReplyDelete
  45. wowww, terserlah mujarab. bagoslah ada produk yg membantu..tp akak nih, uhuk2, tak berani makan pil...lallala~~

    ReplyDelete
  46. syazwan...hehe.haah. letak ubat gigi berkesan juga cuma kena tahan pedih tu la.

    nazirul..handsome kan aku ?

    dhiya....most of vit c sama je kan dhiya ? ye tak ? :)hehe. oh boleh ?tahnk u dhiyaa!! yay dapat doctor perempuan ! hehe

    ReplyDelete
  47. kulit you memang licin, cantik, segar. aih aih jeles le pulak ni.haha.
    kulit muka saya ni teruk sikit. nak kena cuba lah nampaknya. terima kasih kongsi :)

    ReplyDelete
  48. nurdani..kulit saya teruk juga. ni pun amik supplement.hehe. sebab memang jenis kulit yang tak flawless.

    ika...hehe. happy birthday akak ! :D

    ReplyDelete
  49. vitamin c memang laris sekarang nie kat pasaran...namee boleh bagi link page lily kat blog dkna?? sekarang nie tak boleh nak view laa :(

    ReplyDelete
  50. Vit C memang salu makan, tp baru2 nie amik premium formula, yang dorang jual skali dengan vit c nie. Dah nampak beza kat kulit nie.. Memang berkesan lar .

    ReplyDelete
  51. dkna...dah bagi dah :)

    lizzie..yeke..best nya. tapi supplement memang sgt mmbantu kan..:)

    ReplyDelete
  52. vit c organik. insyirah boleh terus ke page laily tu. :)

    ReplyDelete
  53. insyirah...yup :)) . laily nama dia. :)

    ReplyDelete
  54. couldnt find it lah kak :/ too many laily there...

    ReplyDelete
  55. insyirah online guna phone ye ? takpe. ni namee kasi link... :) hope it helps you. :)

    http://www.facebook.com/LailyBeautyCare

    ReplyDelete
  56. wah best nii..nk try jugalah nnt


    namee kalau x suka sayur bolehla minum green fit :))

    ReplyDelete
  57. nak buat pemindahan kulit boleh x. kita transfer

    ReplyDelete
  58. afiq...haha. nak tukar dengan siapa lah tu.

    ReplyDelete
  59. kalau sudi follow la blog saya
    tq ^^http://blogzorroxx.blogspot.com/
    btw, dah comel cantik lawa dah.serius!^^

    ReplyDelete
  60. namee... adik azza jerawat teruk gila dulu. so jumpa doktor. mmg vit C lah yang doktor bagi pun. tak kesah jenama apa mmg berkesan, yg penting kandungan vit c tu jenis sintetik/organik/lain lain. dan kadar keserapannya...

    ReplyDelete
  61. pergh namee... ko bagi pic besar camtu, lg ramai aa lelaki x tido malam.

    hahaha.

    ReplyDelete
  62. errkkk.. macam tu awak cakap kulit awak tak cantik??? erkk.. saya boleh sawan sebulan k.. sangat2 cantik. masalah jerawat tu standard la. saya ni lagi pelik, jerawat asyik nak tumbuh dalam lobang hidung je

    ReplyDelete
  63. bleh try lah! hehe kulit saya berjerawat. eh kulit sis namee sangat bersih k. dah tu putih sgttt comelllll!

    ReplyDelete
  64. cantiknya kulit namee..kulit saye pore jelas nampak..mencikk huhu

    ReplyDelete
  65. Laa.Namee ni dah natural beauty.Tapi samalah.Kulit saya pun memang yang jenis sensitif gila.Orang lain allergic dengan seafood saya pulak allergic dengan dust.Kalau tak jaga mula gatal-gatal.By then lepas amal vitamin c memang kulit dah elok gila.Tapi last2 sebab tak konsisten tumbuh balik jerawat kat muka.Hey.Lepas ni tolong buat tips langsingkan badan macam artis korea pulak ehh. :P

    ReplyDelete
  66. hai...

    jemput ke my giveaway
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

    ReplyDelete
  67. okay . thanks kak for this sharing :)

    ReplyDelete
  68. muke nak poyo je.. hahahaha
    tapi kulit saya dah putih.. macam mana? :p

    ReplyDelete
  69. seems cool ! izzul ingat nak buat tutorial make up utk lelaki lah kat youtube.. namee tlg boleh ? tlg judge skrip ni sesuai tak ?

    mula mula diri depan sinki sebab kita perlu basuh muka dulu ye semua ~, bukak pili air.. dan niat dalam hati: 'nawaitu wudhu'a lillahi ta'ala'

    kahkahkah !
    joking. :p

    ReplyDelete
  70. Namee, cun nya kulit. anyway vit C brand apa ni>

    ReplyDelete
  71. ada..cuba tengok kat page laily tu.. :)

    http://www.facebook.com/LailyBeautyCare

    ReplyDelete
  72. namee ni pandai betul attract orang. blh jadi promoter dah :3

    ReplyDelete
  73. namee namee, namee guna yg fellina tu ke? nk cuba jgk nihh ^_^

    ReplyDelete
  74. sehari telan vitamin c tue sekali ke dua kali?

    ReplyDelete
  75. gunalah cosmoderm produk, halal skin care- untuk kulit berjerawat, berminyak, kering normal, sensitif, pm me http://qamarinabeauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
  76. sedap x ubat tu? macam mana boleh saya dapatkan? kulit muka saya mmg sangat terok. berapa masa dia ambilnye untuk cantik?

    ReplyDelete
  77. sedap x ubat tu? macam mana boleh saya dapatkan? kulit muka saya mmg sangat terok. berapa masa dia ambilnye untuk cantik?

    ReplyDelete
  78. B Complex tu dari Shaklee kan? Memang berkesan :)

    ReplyDelete
  79. jalan2 baca entri nemee..byk info yg Eyz dapat..nak makan vitamin c ni tp takde keyakinan..huhu..

    ReplyDelete
  80. vitamin C shaklee pun ok, pakai hari ni , esoknya jerawat dah kecut!

    ReplyDelete
  81. same la jerawat kat dagu tuuuuuuu...

    huhu!

    ReplyDelete
  82. tak nafi kn..vitamin c memang bgus
    http://shakleedmamazara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  83. Kak Namee, untuk reduce eyebag pun boleh ke dgn consume vit C ni?

    ReplyDelete
  84. leh try vitamin c shaklee
    memang berkesan untuk kulit
    nurdiazara.blogspot.com

    ReplyDelete
  85. boleh try vitamin c shaklee
    memang berkesan untuk kulit
    untuk konsultasi... leh contact saya

    ReplyDelete
  86. This Is What Women Really Want !!
    Kenikmatannya Terasa Hingga Ke Subuh !!
    KLIK HERE !!

    ReplyDelete
  87. dapat gaji nak belilah vit C.. :D

    ReplyDelete
  88. Perkongsian yang sangat menarik. 😊 memang tak dinafikan, vitamin C memang terbaik. Saya pun ada share manfaat vitamin C dlm blog saya. Selamat menerjah. 😊

    http://www.beautyfatimah.com

    ReplyDelete
  89. actually ni vitamin C sustained release Shaklee yang telah di repack tanpa approval shaklee..pernah cetus kontroversi sekejap sampai shaklee terpaksa "buat" sesuatu. Akhirnya takde dah vitamin C organik tapi org semakin kenal Vitamin C SR Shaklee yg memang top :)

    ReplyDelete
  90. aah setuju2..hehe..amalkan vitamin c memang makin putih..jangan tak cube..ehee

    ReplyDelete
  91. kalau x silap sy, tu vit C drpd Shaklee produk. sy mmg consume produk ni n mmg terbaekkkk!!
    sy ade masalah alergik, bile consume Alfalfa(one of the product) ternyata mmg berkesan. dlm mase separuh hr pn da surut alergik tu..

    ReplyDelete
  92. melihta artikelnya ..
    ini seperti cukup menarik untuk dicoba..
    dan bisa dicoba nanti dirumah..
    oya gan kalau untuk tips soal menjaga kaos kaki wanita dewasa agar tetap bersih gmn ya...

    ReplyDelete
  93. Shaklee Ni berapa had umur die . 12+ eh? (teke x Salah)

    ReplyDelete
  94. Nak try vit c, vit e, b complex shaklee? Meh order dengan saya...saya juga pengguna tegar..sangat berkesan dan jimat

    ReplyDelete
  95. Penggunaan supplement dapat membantu memutih dan menggebukan kulit

    ReplyDelete
  96. Terimakasih atas informasinya karena saya lagi cari informasin tentang cara menghilangkan jerawat secara alami
    .

    ReplyDelete
  97. Oh ni vit c pahang pharma 500mg kan? i consume 1000 mg punya. so far ok . but kena consistent and banyak minum air . ^_^

    ReplyDelete
  98. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    Menghilangkan Bekas Jerawat
    .

    ReplyDelete
  99. Saya nak let go vit c shaklee rm67. Boleh cod area bangi. Wassap 0129185597

    ReplyDelete
  100. Vitamin C & vitamin e memang bagus untun kulit. Seperti produk Tabita skin care yang kaya akan vitamin tersebut.

    ReplyDelete
  101. ade idea x nak ilangkan parut pada sluruh muka dan badan aku xnak putih aku nak ilang parut je tolong ye sape2 ade cara... kasitau sy kat wasap 01111969905

    ReplyDelete
  102. Terbaik infonya. Terima kasih admin share info yang bagus sekali. Salam dari blogger blogwalking ya.

    Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Sayangi dan hargai suami anda. Jangan biarkan suami cari lain atau makan luar.
    Ikuti blog kami untuk promosi istimewa sekarang.
    Hanya untuk 10 pelanggan terawal.
    Wanita cantik bermula dari diri :)

    [BESARKAN BUAH DADA, BESARKAN PUNGGUNG, RAWAT KEPUTIHAN, KETATKAN FARAJ, KEMBALI DARA, PUTIHKAN KULIT, GLOWING, FLAWLESS]

    ReplyDelete
  103. Hai nk tnye gluta panacea tu elok tak utk consume?

    ReplyDelete
  104. Hai nk tnye gluta panacea tu elok tak utk consume?

    ReplyDelete
  105. PERHATIAN!!!!! PERHATIAN!!!!!!!
    nak kulit GLOWING dan PUTIH GEBU seluruh badan?
    nak jadi yang paling MENAWAN di kalangan kawan dan rakan sekerja?
    nak produk yang JANJI BERKESAN tanpa kesan sampingan?

    cubalah zettawhite whitening kapsul dari Taiwan!!
    inilah rahsia kulit artis Taiwan begitu putih dan cerah!!!
    inilah peluang anda memiliki kulit yang serupa artis!!

    Mengapa zettawhite?
    <3 capros dari Phyllanthus emblica (US whitening Patent 6124268、6290996、6235721、6362167、6649150、8206757、EP 1465589 B1) : sudah ada research paper mengesah ia ada whitening effect . Memutihkan badan dengan mengurangkan melanin
    <3 revasterol: anti-penuaan
    <3 ceramide: membaiki cell, mengurangkan flek hitam, melembapkan kulit
    <3 l-cysteine:mengambil tempat dlm proses pembentukan l-glutathione. Ia juga mengurangkan jeragat, pigmentasi
    <3 coq10 (US7910340、DE60225478、EP1466983、RU2298035、AU2002357526、CA2471763、JP5074287、CN100523205、I349039 skin patent): dari kilang kanebo, japan yang adalah kilang penghasilan coq10 terbesar di dunia dan mempunyai pengalaman dlm hasilan coq10 selama 40 tahun yang menghasil 100% natural coq10, bukan sintetik. Sudah ada research ia dpt mengurangkan kedut.
    <3 bioperine (US Patent 5536506 ; 5744161; 5972382 ; 6054585;、JP3953513、CA224746,EP0810868): meninggikan absorption semua content lain, biar semua yang dimakan berefektif & X dibazir!!

    nak order?
    pm page: https://www.facebook.com/Zaqueno-Skin-1698193270483766/?ref=bookmarks
    >> direct link ke pm: https://www.facebook.com/messages/1698193270483766/
    atau whatsapp 010-840 9080
    >>direct link ke whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=60108409080
    atau wechat: zaqueno

    ReplyDelete
  106. PERHATIAN!!!!! PERHATIAN!!!!!!!
    Nak kulit GLOWING dan PUTIH GEBU seluruh badan?
    Nak jadi yang paling MENAWAN di kalangan kawan dan rakan sekerja?
    Nak produk yang JANJI BERKESAN tanpa kesan sampingan?

    Cubalah Zettawhite whitening kapsul dari Taiwan!!
    Inilah rahsia kulit artis Taiwan begitu putih dan cerah!!!
    Inilah peluang anda memiliki kulit yang serupa artis!!

    Mengapa Zettawhite?
    Capros dari Phyllanthus Emblica (US whitening Patent 6124268, 6290996, 6235721, 6362167, 6649150, 8206757, EP 1465589 B1) : sudah ada research paper mengesah ia ada whitening effect . Memutihkan badan dengan mengurangkan melanin
    Revasterol: anti-penuaan
    Ceramide: membaiki cell, mengurangkan flek hitam, melembapkan kulit
    L-cysteine: mengambil tempat dlm proses pembentukan l-glutathione. Ia juga mengurangkan jeragat, pigmentasi
    Coq10 (US7910340, DE60225478, EP1466983, RU2298035, AU2002357526, CA2471763, JP5074287, CN100523205, I349039 skin patent): dari kilang Kanebo, Japan yang adalah kilang penghasilan coq10 terbesar di dunia dan mempunyai pengalaman dlm hasilan coq10 selama 40 tahun yang menghasil 100% natural coq10, bukan sintetik. Sudah ada research ia dpt mengurangkan kedut.
    Bioperine (US Patent 5536506; 5744161; 5972382; 6054585; JP3953513; CA224746 ; EP0810868): meninggikan absorption semua content lain, biar semua yang dimakan berefektif & X dibazir!!

    Nak order?
    Pm page: https://www.facebook.com/Zaqueno-Skin-1698193270483766/?ref=bookmarks
    >> direct link ke pm: https://www.facebook.com/messages/1698193270483766/
    atau whatsapp 010-840 9080
    >>direct link ke whatsapp: https://api.whatsapp.com/send?phone=60108409080
    atau wechat: zaqueno

    ReplyDelete
  107. Effect Vitamin C memang best! Sebab dia antioksidan yang memang bagus sangat tuk kulit taw :) Saya pun amalkan vitamin C juga, selain anti-aging skincare..hehe Memang best!

    ReplyDelete
  108. Wowww..Vitamin C memang bagus untuk kulit.

    ReplyDelete
  109. Hi.. Mcm mne nk dpt kn product ni yer. Kat mne ada jual? Kne try ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg