Monday, October 8, 2012

Perkara Pelik .

Hello peeps...

Ini karma.

Aku selalu terfikir perihal ni. Selalu tengah driving ke, aku selalu terfikir pasal ni. Aku memang suka berfikir sambil termenung pun. haha. Bukan masalah besar pun cuma selalu lah nak berikir benda-benda remeh macam ni. Orang kata perempuan tak suka lelaki miang dan lelaki pun kata tak suka perempuan miang. Benda ni terkena batang hidung aku jugak sebenarnya. 

Situasi macam ni...

KES PEREMPUAN
Okay. Perempuan tak suka lelaki miang. Yeehaa, kalau dapat lelaki miang memang selalu lah kena makan hati. Tengok kawan yang dapat bf miang pun cukup lah. Rasa tak sanggup, apa lagi kalau diri sendiri yang dapat lelaki miang. Istilah miang tu macam-macam sebenarnya. Bagi aku lah, kalau laki tu interact dengan perempuan lain secara gedik-gedik, nak ramah lebih lebih pun aku dah rasa.."oh' I cannot go lah with this guy". Korang plak rasa macam mana?

Kalau bf korang 'like' gambar perempuan lain dalam facebook, korang marah tak ? atau rasa cemburu tak ?

Benci gila kan ? 

benci lah bf like gambar perempuan lain ! Benci tau tak ! Benci tau tau tau tau !!!...Vavi tau !

TAPI..................

Kita sendiri kalau upload gambar posing comel-comel dan lelaki lain/bf orang lain 'like' gambar kita.....macam mana pulak ? gf diorang rasa sama macam kita rasa kot. 
caption: Cute tak titeww ?

Pernah terfikir tak ? Karma. Bukan korang je kot. Aku pun sama. Aku ada je upload gambar aku on facebook and twitter dan lelaki pun ada comment. Tapi aku selalu imagine kalau partner aku 'like' gambar girl lain nak nak gambar yang posing mendada tunjuk muka comel, definitely aku akan naik angin lah kot. Rasanya lahh...haha. Syukur lah kalau dapat partner yang jenis tak minat langsung dengan social medium ni. hewhehwhewhewhewhew

KES LELAKI
Sama jugak macam perempuan, lelaki pun tak suka perempuan miang kan? Kalau sekadar untuk having fun okay lah kot tapi kalau nak buat isteri nak yang baik je. Aku ada je nampak lelaki up status "perempuan yang sombong dengan lelaki adalah perempuan yang paling baik dijadikan isteri" . Haah,betul lah tu. 

TAPI bila dalam situasi ni......


Perempuan sombong, taknak reply text dari lelaki strangers ? Ignore lalu kena maki. Selalu jadi macam ni. Dah tu kena "budget lawa" pulak sebab tak reply. Kenapa perempuan sombong dimaki budget cun pula ? Apa ni apa ni.... herher

Kena maki pulak kan padahal ye ye je kata "perempuan yang sombong dengan lelaki adalah perempuan yang paling baik dijadikan isteri"

Tak faham pulak rasanya. Just wondering apakah semua ini. hewhew . For both gender, dua dua pun pelik. hehe




Happy reading and have a nice day...  :)




83 comments :

  1. Hahaha, I selalu, "kenapa perempuan tu nak kena tanya u makan ke belum buat apa blablabla" ? Dia takda kawan perempuan dah ka? lolz

    ReplyDelete
  2. cakap x serupa bikin. kita maki2 pakwe bila like gambar pomouan lain tapi kita x sedar kita uplod gamba yg comel2 tu, berbulu die tengok. haha
    mane namee menghilang. hihi

    ReplyDelete
  3. kena juga tuh..betul gak..pelik..huhu

    ReplyDelete
  4. hahaha.. tbaik.. i pnah tkena ngn chat mcm nie.. x layan.. last2x kena maki lah plak.. trus i block.. kwang3x...

    ReplyDelete
  5. HAAA .. BETOL TU .. HEHE .. PELIK KAN .. HM .. TPKAN .. SUME JADIK TU KAT FB .. BETTER CLOSE JE FB .. KUIKUI .. X X .. GURAU JE

    ReplyDelete
  6. yang penting sedar diri & sedar ruang. aaaa gituuuuu :')

    ReplyDelete
  7. tau xpe.. sebenarnya dua2 ni same je perangainye..

    ReplyDelete
  8. As salam namee
    Nk komen skit jer.... Oleh itu jgn guna fb utk yg sdg bercinta utk elak fitnah dan jeles menjeles....cinta bukan utk dikongsi kpd public....sekadar pendpt dr seorg macik.

    ReplyDelete
  9. stranger memang suka maki hamun bila xreply chat kat fb..stress~

    ReplyDelete
    Replies
    1. so,jgn add stranger. as simple as that. =)

      Delete
  10. i dont want to live in this planet anymore.

    " naik jet memecut laju ke angkasa raya, menuju bulan, nak buat revolusi manusia kat sna plak ".

    hehhe..macam macam..

    untunglah kan ada partner yang tak ambik tahu pasal sosial medium ni..samalah..hewhewhhewhehwhw..kehkehkeh.

    hello namee..lama menyepi tanpa berita.

    ReplyDelete
  11. sawan tenuk suda duk bace bnde alah ni memalam bute..haha funny lorrhh~~ ^_^ *pitam xleh tido t'bayang muke titteww tu

    ReplyDelete
  12. Macam mana nak buat picture yg fake facebook status dgn fake picture macam orang tengah chatting dalam facebook macam dalam picture di atas tu?

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. mmg kurma sgt. sedap bila membaca entry ni

    ReplyDelete
  15. pusing-pusing ikut mana pun macam tu jugak..
    sosial medium ni memang ramai yang pelik dan kebudakan..
    maaf cakap la..

    have a nice day too..

    ReplyDelete
  16. namie.. mesti laki yg dlm gmbr tu tgh nak chat ngan namie kan ahak ahak =p

    ReplyDelete
  17. bergaul lah tanpa letak agama di tepi.

    problem solved.

    =p

    ReplyDelete
  18. Dia saje jee nak tarik perhatian u kalau u marah tentu u balas namee u beli jovian ape uk aidiladha batch??

    ReplyDelete
  19. kesimpulannya, lelaki @ perempuan sme jer...hihi...jd, xley slh menyalahkan....m

    ReplyDelete
  20. bagi dkna lelaki miang nie dalam usia 40tahun keatas..heheee

    ReplyDelete
  21. yg last skali tuh always kena kat akak. hadoiii..kita bukanlah tak layan sepenuhnya kan. bila dia assalamualaikum, kita pon waalaikumsalam lah balik. tu mmg wajib. tp bila dia dah start menggatai, mencurahkan kasih sayang dgn tiba2. kita pon bo layanlah kan. pastu tetiba jugak dia cop kita ni sombong.

    memandangkan kita taknak ada salah paham, kita pon bg tahulah hal sbnr yg kita dah kawen, . sb tak mahu dikutuk gila babas tnpa usul periksa (sabor lagi nih hati nih). last2 dia cakap "takkan tak boley curang kut, dlm fb je pon. tipulah kalau tak biasa buat"

    adakah itu ayat yg kita nak dgr. bg tidak meneruskan perbualan. akak tros reject beliau dr jd frenz. sb tu lah kekadang malas nak accept org yg kita tak kenal dlm fb nih. takot2 jd cenggini lagi.

    rasanya 2,3 kali jugaklah kena. bila cakap kita nih bini org. depa plak cakap, semua org boley letak status apa2. WT Fish....terang2 kita nih berpelukkan ngn laki kita tuh sambil mendukung seorang anak. banyak plak tuh. tp still laki tuh bangang, ataupon, laki tuh mmg tak tgklah gambo kita. sb tu kita kena cop macam2..ahaiiii...manusia2

    ReplyDelete
  22. agreee:)
    kdg2 pompuan sgt selfish..hahaha..

    ReplyDelete
  23. hahaha..namee, sy pun jeles kalau encik bf like & komen picture pempuan lain..lagi2 kalau komen yg ala2 comel gitu, mmg boleh menyentapkan hati jugaklah..dan dia pun jeles jugak kalau sy buat benda yg sama..kehkehkeh..

    tp sejak 2 tahun kebelakangan ni, kita org dh xde upload pic sngt jadi kuranglah kes cemburu segala tu :')

    ReplyDelete
  24. btl2...stuju...sy xla lwa sgt tp sy slalu prnh kne maki sbb xnk lyn org tu..huhuuhu...xrsa pa2 cuma kecian je huhu

    ReplyDelete
  25. gmbr perempuan tu mcm mintak pelempang namee.. arghh stress ngan org yang confident betul kalau bergambar. ahahah

    ReplyDelete
  26. hahaha pix bibir ppuan tu mcm budk mc 5 hari ;)) CUTE!!
    so true ape yg awk share kan ni..slalu da terjdi di depan mata kita ;)) NICE entry ;))

    ReplyDelete
  27. part bf like gmbr pempuan lain, yess, mmg ada sikit sakit hati..tp xblh la halang sbb mcm namee ckp, kite upload gmbr kite, still ada lelaki lain like kan..so, fair la..

    sombong tu..hurmm.. kena la tahan maki.. kang melayan dikatanya gedik..

    ReplyDelete
  28. hahaha..pernah kena yang part kena maki sombong perasan cun sebab tak reply mesej hai hai gitu..hew hew hew..sedih betol..memang sedar diri tak lawa la jadi buat tak tahu je..kang reply tetibe kata gedik ingat muka lawa sangat pulak kan..tah pape je laki mcam tu..apa pun tak boleh..(-_-")

    ReplyDelete
  29. huhu...tau xpe..dua2 pun pelik..sama & lebih kurang je..so, masing2 xyh nk mngata kan2? :)

    ReplyDelete
  30. Bit funny and Ironic.....I've been through all your situations....nak2 yang ni.....both my side and 'his' side.....so, untuk situation yang ni....akak berpendapat supaya kalau kita xnak jadi 'karma' macam Namee cakap tu....silalah jagna buat jugak....and don't even start pun.....I told that to 'him' also...sebab...kadang2 kita mula2 nak jaga hati je....tapi lama2 jadi parah dan terlayan...and 1 more thing....jangan even share pun gambar2 kiut bermuncung itik tu lagi....even though its 'tempting' enough just to get all the compliments in the world...that's y my FB and blog dah x menarik...gamba2 semua mmg tau x cun langsung...kehkeh...*perasaan cun pulak....nanti dah kawen lagi susah...banyak sangat 'langkah berjaga2 yang perlu diambil kira...sebab orang zaman sekarang ni x kira solo ke or dah kawen....semua nak try their luck....betul x?

    ReplyDelete
  31. aku kurang yakin dan percaya bahawa perempuan sombong adalah baik dijadikan isteri...setahu aku perempuan yang baik budi pekerti dan tidak sombong walau dengan sesiapa pun adalah yang terbaik...itu menunjukkan bahawa si perempuan ini bijak menggunakan akal fikiran didalam mengawal pelabagi situasi dan kerenah orang ramai terutama sekali lelaki...sudah menjadi tradisi lelaki mencuba dan mencuba walau se-small try sekalipun!

    its take two to tango!

    ReplyDelete
  32. haha~biarlah dia nk maki apa pon k.namee..dia geram lah tu kita x layan dia..pdn muka..herher :)

    ReplyDelete
  33. akhirnya ada entri baru namee,hee..

    kadang apa yg dibuat tak serasi dengan apa yg katakan..tu jadi macam kes kat atas,hehe...

    ReplyDelete
  34. social network boley buat gaduh,,hoho,,

    ReplyDelete
  35. hahahahaha..hukum karma la namee..nak buat cam no...hihhi

    by the way yang iklan tu its ok lambat pun tak kisah..buat kerja namee bagi settle dulu rite..

    ReplyDelete
  36. seriusly, memang terjadi dalam "kelapa" hidup nie kak!
    100% agree dengan pendapat akk!
    both, pelik.. kui3 ;p

    ReplyDelete
  37. ok i be the first commentator her :D. nice blog :D

    ReplyDelete
  38. saya pun tak berapa faham.. hati manusia ni lain2..baik laki baik perempuan..hehe

    ReplyDelete
  39. hahaha..
    setuju..
    pelik tapi tulah kenyataannya..
    lagi2 kita pompuan ni susah nau nak baca hati lelaki..
    kita pikir A, dia pikir B..
    aish..
    pening2..

    ReplyDelete
  40. haha...adess lawak lak baca status n chat tu..sebab biasa naik kat wall sm..adess..ntahlah kadang2 pon x fhm, ada lelaki cmtu...kalau perempuan tu layan mula kata perempuan tu terhegeh2 kat dia kalau x layan kata perempuan tu sombong bajet lawa..

    SM rasa maybe laki tu yg tak laku agaknya..haha.

    ReplyDelete
  41. huhu dua dua gedik kan.... perempuan yang gedik je sesuai dengan lelaki yang gedik lepas tu mereka akan berperang sesama sendiri. Mari hantuk je kepala mereka yang merimaskan feed di facebook hehehe...

    ReplyDelete
  42. miang boleh... tp pandai2 laa cover line... jgn kantoi... boleh gitu... ha ha haaa...

    ReplyDelete
  43. Namee kenapa lama tak update blog ? Lama saya tunggu post dari namee :(

    ReplyDelete
  44. Namee kenapa lama tak update blog ? Saya tiap-2 hari kunjung blog namee nak baca tulisan namee :')

    ReplyDelete
  45. hahahahaha..

    ai kenal ngn bedah songeh tu ! =P

    ReplyDelete
  46. wan ada twitter, tapi tak aktif, 2bulan sekali kot baru bukak..namee aktif ke?.

    ReplyDelete
  47. namee..nasib hubby akak agak tak suka I.T hukhukhuk..dia paling malas nak like like ni..

    and so far, akak xde pun rasa nak like gbr lelaki lain kot..baby lelaki ada hahahaha

    ReplyDelete
  48. dah femes minah tu masuk blog namee . haha .

    ah laki mcm tu dah desperedooo sgt. nak cver malu lah konon sb tak dlyn . tp bodoh yg dorang dpt . kakakakkakakakkakaka xD

    ReplyDelete
  49. Lamanyaaa tak baca entry kak Nameee ! :D

    Entry ni sangat bagus ;)

    ReplyDelete
  50. Normal lah tu awak.
    Kadang2 orang suka2 je 'like' pic. *Gill rasalah. Hee*

    ReplyDelete
  51. buat buat bodoh ..laaa you ke lyana ?? haha. tak beli jovian lah. :/

    jna marcello...hehe. tu mc 50days pun boleh tu.hehe

    ReplyDelete
  52. nik hafiz....saya busy sikit.. :) btw terima kasih.

    ReplyDelete
  53. but as for solution....shutting down our social medium is the best step i guess. kurang salah faham.

    ReplyDelete
  54. hehe..kena tgk balik sbnrnya apa tujuan kita upload gambar yg bajet comel kt social media tu..kalau perempaun yg dh berkawen better taruk gambar dgn suami or anak-anak spy x mengundang fitnah

    ReplyDelete
  55. teman berpendapat, kehidupan dalam dunia maya ni, don't take too much serious. hidup kita sementara, jadi mari kita cool saja sambil layan coolblog. :)

    ReplyDelete
  56. tuelah, mmg pelik...nie namanya kes cakap tak serupa bikin...

    tak suka lelaki miang tapi tak sedar perbuatannya boleh menyebabkan lelaki2 yg hidung belang bertambah miangnya..=,="

    ReplyDelete
  57. that is my pic up here, hehehe joke joke. salam perkenalan Namee, akak suka baca your blog. Its kinda validation on what happening among us, and u use nice nice words to describe it. Thanks. Btw masa akak dk baca ur blog ni, my daughter tunjuk2 gambar u sambil panggil "baby". That is a compliment ;)

    ReplyDelete
  58. nastyna...hey, thank u for coming by and sudi baca entry di sini !!! hehe. comel anak you, hugs for her !! :D mesti cute macam mommy dia ni :)

    ReplyDelete
  59. hahhaa.. selalu jumpa lelaki macam tu.. lambat reply chat je..mulalah nak maki..hahahah

    ReplyDelete
  60. setujuuuuuu 100% dengan namee.. sebenarnya kena nilai diri kita sendiri dulu sebelum nak judge,nak marah2 kan :D

    ReplyDelete
  61. nasib baik aku tak macam tu.... haha

    ReplyDelete
  62. kalaw pakai fake pic profile hensem2 layan pulak... lol

    ReplyDelete
  63. kalaw pakai fake letak profile laki hensem2 layan pulak,. puiii

    ReplyDelete
  64. haha..well,as lelaki z akan kata begini..
    sebaiknya kita jgn mudah melatah,rilex je..hukum karma,bila kita sombong mmg org akn sombong balik dgn.kita..tp itu lebih baik drpd bzina..okay..?
    then,jgn tlalu percaya sgt seseorg,ambil langkah bwaspada..rasanya semua org pun mengerti..
    dan z mmg suka like je mana2 status ngan pic..mhargai usaha mereka upload dan update status..hehe

    ReplyDelete
  65. nama pun manusia ad emosi, ad perasaan..kn :)

    ReplyDelete
  66. uiiittttsss.. bnde ni baru terjadi kt aku smlm, tunang comment status gurl lain,tah nape aku TAK SUKE SGT.. satu perasaan yg sakit, sakit, dan sakittt... uhh!! tp bile aku pkir blik, aku pun ade je comment boy lain.. ek eleh.. nape yeeekkkk???? confius disitu..

    ReplyDelete
  67. uiiittttsss.. bnde ni baru terjadi kt aku smlm, tunang comment status gurl lain,tah nape aku TAK SUKE SGT.. satu perasaan yg sakit, sakit, dan sakittt... uhh!! tp bile aku pkir blik, aku pun ade je comment boy lain.. ek eleh.. nape yeeekkkk???? confius disitu..

    ReplyDelete
  68. Ape nk buat bro.. Citarasa masing2 tp semua perkara ni mmg dh kene dkt aku. Adehhh...

    ReplyDelete
  69. bagus la you namee...prihatin dgn situasi sekeliling dan pndai mengolah entry yg seronok dibaca, x boring. akak smpai x tido mlm duk bc blog namee..tgh menunggu entry terbaru..

    ReplyDelete
  70. hahahaaa!!! muka muka nasi basi!

    ReplyDelete
  71. benci tau! benci! benci! benci! vavi tau! ....tang ni yg kelakar...haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...