Monday, October 15, 2012

Sangat Kagum !

Hello peeps...

Hari tu saja google nak cari DIY untuk hias rumah sikit. eheheh. OMG, terjumpa benda ni pulak. Ini sangat mengkagumkam. Seriously teruja tengok creative DIY macam ni. Teringin nak buat cuma jadi tak jadi lah. Kagum gila tengok semua creativity DIY kat bawah ni. Jom tengok !

1) Fashionable bag ?
Laa, tak terfikir pulak nak main gabung-gabung sampai jadi beg macam ni! hehe. Syok juga. Tahan lama. hehe. Sesiapa yang suka ber-fashion, sesuai sangat lah cuba buat beg ni. saya nak try ! We'll see,jadi ke tak. :B
cun gak handbag macam ni. kalah LV Gucci Prada semua. haha

2) Planter ? Candle Holder ?
Bahan-bahan tin kosong dengan pengepit macam pengepit spender baju je ?



Dah tu terus boleh jadi candle holder?

Planter box ? :D
Woah, nice . Okay, yang planter ni memang akan buat sebab bahan-bahan dah ada kat rumah ! Okay. nak buat !

3) Lampu Sudu



Okay , ini memang awesome gila tapi yang jadi pertanyaan...boleh tahan panas ke botol plastic dengan sudu plastic tu ? :B Tapi kalau buat sekadar lampu perhiasan sangat awesome gila kot. :D

4) Toilet Paper Roll Wall Art
Oh pakai toilet roll punya gegelung tu, penyek sikit bagu ada edge dan potong-potong, gabung-gabungkan sampai jadi bunga....Tadddaaaa ! Jadilah wallpaper 3Dimension ! 


Smart ! 3D .

5) DIY Wishing Card
Selalu kalau nak beli card kat Memory Lane pun harga RM10 ke atas. Kalau  nak buat card sendiri , asyik-asyik buat concept collage je main tampal-tampal kertas warna. Tak pun main tampal-tampal tulisan yang potong dari magazine. haha. betul tak ?

Haa, buat macam ni sweet jugak !

Guna sayur je. ?
 Hasilnya...
Oh buat card cinta cinta untuk kekasih elok jugak ni. Sayur membuktikan cinta sejati. gitewww. Birthday card pun okay what...i like.

6) Lampu Effect TetraBox Gempak
Gabungkan segitiga, macam main puzzle je. bentukkan globe yang besar. Ikut sukahati nak globe besar mana. Tapi effect dia....gulp..


7) Penyapu / Recycled Bottle Broom

Senang lah macam ni.Botol-botol yang kat rumah tu dah tahu dah nak buat apa.. wee :D . Gila best. Nak plak penyapu kat rumah macam dah ada tanda-tanda macam kena hantar pergi Yun Nam hair care. heh

8) Lace Lamp / Accessories
White glue dengan lace :D

Ini sangat good idea, ceiling yang kosong tu elok sangatlah letak benda ni. Tiup belon, then tampal lace. Tapi kena beli belon yang tebal sikit lah. Cantiknya. tak sabar nak hias rumah sendiri.

9) Loket Bunga
Seriously ni cantik gila...kalau pakwe kasi ni memang saya dah sengih-sengih dah sepanjang dekad...

This is spoon /sudu ?

Letak kat api bagi panas melecur plastic menggeliat -menggeliat sikit..

Then jadi lah, taddaaaaa ! Gabung-gabungkan kelopak plastic, jadi lah dia...WOW.

Gulp,ok excited nak buat semua ni. :D heeee

Happy reading and have a nice day...




58 comments :

  1. ohsem sungguh! tapi nak buatnya malas..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Yang beg tu PCM nasihatkan jangan yea...nanti kena sambar petir..dari putih melepak, teros jadi "mendung".. *___^

    ReplyDelete
  3. WOW!
    sangat kreatif lah namee.
    tak sangka ye benda simple macam ni boleh jadi awesome.

    ReplyDelete
  4. ya ampun comel nyerk kan,jimat habis kot namee :)

    ReplyDelete
  5. wa...sgt kreatif la..menda2 gni kenkadang kita xterpikir pun leh jadik gtu..tp lau ida yg diswuh buat kompem xjadi,tgn keras dan xberseni..;)

    ReplyDelete
  6. hi namee :D
    ni first time nk komen sini. b4 ni jdi silent reader jek.hehe
    DIY idea tu tersangatlah cool. especially yg planter tu. terus rasa nk g kedai cari penyepit kayu :D

    ReplyDelete
  7. wah wah.. part lampu tu.. awesome! hehehe.

    ReplyDelete
  8. Yang candle holder tu sangat menarik, macam simple and tak payah pandai sangat untuk buat ni, sesuai la untuk orang cam saya. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  9. sumpah cantik sangat sangat dan sangat..ok nampak brpa kali sgt tu huhu..

    tpi tak sabar la namee.. ;p

    ReplyDelete
  10. nice entryyyyyyyyyyyyyyy ever!!! superb sharing hehehehhe seronok gilaa tgk entry ni sbb sikit2 rasa nk tiru ape yg diajar!! mmg kreatif gila kan????

    ReplyDelete
  11. nami, bile tgk lampu tu, teringat projek design n buat lampu masa matrix dulu..huu...6-7 years back~ miss it...

    ReplyDelete
  12. nami, bila tgk lampu tu, teringat zaman matrix kene design n buat lampu..huu..6-7 years back..miss it~

    ReplyDelete
  13. Pagi tadi ayie ada jumpa diy kreatif jugak namee...mentol yang takpakai lepas tu modified letak pasir tanam benih dlm tu,hehe..comel je tgk..;)

    ReplyDelete
  14. kreatif gila. benda2 tak pernah terfikir boleh buat macam tu memang mengagumkan.

    teringin nak cuba yang pengepit baju tu

    ReplyDelete
  15. amazing...teringin nk buat jgk..heee

    ReplyDelete
  16. paling onie suka,lampu effect tetrabox tu.hihi

    ReplyDelete
  17. hahahaha..yelah...sangat2 kreatif..hehehhe

    ReplyDelete
  18. yg jd rantai tuh yg cun...fuyooo, smart r keje tgn drg..

    ReplyDelete
  19. mmg kagum..ttibe rse teruja nk wat yg belon lace tu...hihi..motip nk gntung2 kt umh..busan da ngn bnde2 bese nih..eceh

    ReplyDelete
  20. Sangat ohsemmmmm! Hehe. Nice really nice. :)

    ReplyDelete
  21. okeyyy...ini sume sangat lah awesome sampai buat saya wahh wahh wahh jee..kreatifnye la mereka ni...selalu kite buang je kan benda2 camtuh..
    btw tq for sharing! :))

    ReplyDelete
  22. wowww,,memg kreatif tahap genius!

    ReplyDelete
  23. great idea..mula ingat beg tu yg plg best,tapi effect lampu tetra box tu yg plg menakjubkan..
    feel free to visit and follow our blog at http://kakinginti.rumahpanjai.com
    Cheers!!!

    ReplyDelete
  24. Post akak memberi inspirasi . Terima kasih kak ! ^^

    ReplyDelete
  25. namee nak buat prop untuk khemah ya... hehe cantik!

    ReplyDelete
  26. nampak mcm mudah tp nak buat mmg kna usaha sungguh ni..

    =p

    ReplyDelete
  27. lampu sudu tu smart, heee




    wahh header baru na namee

    ReplyDelete
  28. gulp..teruja jgk sy nk buat k.namee :)

    ReplyDelete
  29. ohsem.. lawa..
    rajin dengan tak je buat menda tu.. ;)

    ReplyDelete
  30. cantik2 kan..tak pernah kita terfikir kan nak buat benda2 gini

    ReplyDelete
  31. Pegi Pinterest, cari DIY dengan craft. Boleh gila kat situ hihi

    ReplyDelete
  32. amazing. bajet murah jadi barang mahal ;)

    ReplyDelete
  33. memang kreatif..benda terpakai je boleh transform jadi sesuatu yg awesome kan?

    ReplyDelete
  34. Cool! Lampu sudu dengan lampu segi tiga tu jadi pilihan aku. Tapi nak buat macam err tak rajin je.. hihi

    ReplyDelete
  35. heh...suke yang belon tue..macam bole yakin bole buat sendirik...

    ReplyDelete
  36. heh...suke yang belon tue..macam bole yakin bole buat sendirik...

    ReplyDelete
  37. ok. dah jumpe hadiah untuk bagi birthday awek.

    ReplyDelete
  38. niceeee gila ok!kagummm dan ternganga tengok.hahaha.nampak mudah,tapi kalau nak buat tu entah la ye.hehe

    ReplyDelete
  39. semuanya sangat kreatif lah..<3

    ReplyDelete
  40. saya pernah buat satu barang diy.. kertas jadi bunga yang cantik.. :)

    teringin nak buat lagi..

    ReplyDelete
  41. dkna bukan seorang yang penyabar...hahaaa... nak buat macam nie memerluakan tahap kesabaran yang owsemmm :p

    ReplyDelete
  42. so creative =)

    nice blog
    following you
    ada ms sila jengah ke blog saya
    thanks

    =)

    ReplyDelete
  43. suka je nak buat tapi xde masa... skrg azza dok buat jahit manik je..

    ReplyDelete
  44. style la sume ni kak namee! mcm boleh try bile xde keje nk buat ;) huhu

    ReplyDelete
  45. FUYOOO..KREATIF TAHAP GABAN BETUL..^_^

    ReplyDelete
  46. yang cop sayur tu besh teringat masa skolah rendah main cop sayur untk seni..sayur bendi plg femes

    ReplyDelete
  47. WOW !
    terkesima kejab.kreatiffffnyaaaaa;)

    ReplyDelete
  48. WOW !
    terkesima kejab.kreatiffffnyaaaaa;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...