Wednesday, October 24, 2012

Siapa Akan Kahwin Dulu ??

Hello peeps..

Korang dalam geng ada tak buat countdown ke , tilik nasib ke siapa yang akan kahwin dulu ? Haha. Dulu antara kami 5 orang ni ada lah main target-target siapa yang macam akan kahwin dulu. You know, aku number satu ok calon yang akan kahwin dulu. Ceeeh. Tapi dah 2 tahun grad pun aku tak kahwin lagi pun. Jodoh tak sampai lagi. haha. 

Ini geng. dari foundation UIA kat Petaling Jaya sampai lah graduate UIA Gombak....
Okay,saya calon number 1 yang bakal kahwin after grad . Tapi......na'ah....sampai sekarang belum lagi....hehe.

Tapi Dalila dah kejar dulu....weee. Jodoh dia sampai dulu...Alhamdulillah ! :'D
Alhamdulillah... :) Dalila nampak cantik sangat. Partner named Shafiq Hashim pun sama sama studio dulu. Dari first year sampailah 3rd year ! Architect kahwin architect lah ni kiranya. hehe. So seronok lah sebab kitorang memang tahu la detik-detik / bibik bibik percintaan (eh yeke bibik? bibik tu bukan orang gaji ke? sorrry spm aku dapat B for BM). hehe. tengok senyuman Dalila, terus hati berpaut..gituuu . How sweet. !

We came all the way to Perak ! eh mestilah datang, kawan baik kahwin ! Excited nak mai ! walaupun aku sampai lambat sebab rasa gelabah takut salah jalan, tapi akhirnya sampai juga ! Rasa macam confused sikit sebab dari satu tempat ke satu tempat quite a long distance. hehe. Biasa drive kat KL and Seremban je. Satu tempat ke tempat lain macam seciput. Kat Perak jalan panjang-panjang tapi jalan lurusss...senang nak faham ! 

Finally, sampai juaaaa...sempat jumpa kawan-kawan geng ! Tadddaaa ! 
Ila, Shafa, Dalila, me :D and Tini yang sweet...kawan yang sangat best dan baik. aku untung sebab dapat kawan-kawan yang baik. Tak sia sia aku masuk UIA yang aku berat hati nak masuk sangat dulu tu. Tapi sekarang , aku rasa syukur gila sebab tak gaul dengan budak-budak pelik.Semua jenis yang proper dan baik. :) Takde yang kaki kaki club ni. Memang not in the list. 


Ila (roommate yang sangat concern) and the bride.. pretty Dalila... :') . Seronoknya berkawan lama . dari zaman study, then habis belajar masuk next stage is kahwin ..lepas tu masing-masing ada anak ... :'') 


Le pelamin... hehe .perfecto. 


si cantik sebelah aku baju oren tu pun bakal pengantin lah tu...eh Shafa ? :P


Jelitawans. :)


Kitorang mula rapat bila aku tengok minat kita dua ni banyak yang sama. Opinion pun selalu sependapat, satu haluan. Kalau dalam studio, aku selalu tengok design dia.haha. Kemas dan banyak idea. Dalila ni kalau minta tolong, dia tak pernah said no.Selalu cakap yes dan tak berat pun nak menolong. Kalau ada apa nak luahkan masalah kat dia, dia tak pernah bagi negative respond. Selalu positive je dan sedapkan hati kita. sobs sobs :')

Walaupun sekejap je dapat pergi sebab sampai lambat tapi rasa puas jugak lah sebab datang wedding bff. yippie !

Ni konon nak ejek budak sore eyes 5 days MC lah ni. Beriya muncung. Tapi aku rasa Allah  murka la sebab aku duk mengejek-ejek..Esok tu terus aku jatuh toilet sampai kena jahit...


terus dapat mc. muka bengkak

Taknak ah ejek ejek 5 days mc...

Happy reading and have a nice day... :)




43 comments :

  1. haha bibit la dear, kesiannye daulat ngan budak 5 days mc ni.. ktorg mase belajar dulu pun slalu trget sape kawin dlu, dua org my bff dah kawin, sorg dah ade baby and sorg lagi prgnant and insyaAllah ujung tahun my turn, doakan utk saye ye :)

    ReplyDelete
  2. namee bukan bibik,bibik tu org gaji...ni bibit atau saat2,hehe...

    *namee moga cepat sembuh,jaga diri...;)

    ReplyDelete
  3. hehe chomel sangat...ingat jgn mengata lagi!

    ReplyDelete
  4. sabar la ye..
    kalau dah jodoh x ke mana..

    ReplyDelete
  5. lepas tu kita countdown sapa dpt anak dulu, then anak nombot dua...

    then menantu...

    owh.. the countdown never ends.



    pocket dah sampai level...
    --sapa 'pegi' dulu.
    aduhlaaaa...

    ReplyDelete
  6. wahh! kekawan akak sume dah kawen. akak je belum... takpee, kal0 dah j0doh tak kemana~
    jatuh t0ilet?? xDD sian akak~ bawak banyak bersabar. ada hikmah tuu~ :D

    ReplyDelete
  7. haha..ambe pernah ejek org naik jerawat..hambik, esoknye, gedabak atas idung warna merah..
    anyway, semoga cepat sembuh..may Allah bless u..amin..

    ReplyDelete
  8. Lambat atau cepat kawin tak jadi masalah asalkan dapat yang betul2 boleh menjaga kita.

    ReplyDelete
  9. Luka awk dah baik ke? Ada parut tak?

    ReplyDelete
  10. Luka awk dah baik ke? Ada parut tak? =)

    ReplyDelete
  11. yup..piqa n kwn2 sekarang pon asyik berebut turn nk kawen awl..padahal xda calon lg..;P
    btw, syafakillah dear..
    =)

    ReplyDelete
  12. selamat pengantin baru buat kawan namee tu..
    untuk namee, moga cepat sembuh ye.. namee cantik, kalau ada parut sikit pun mesti tetap cantik jugak..hehe :)

    ReplyDelete
  13. saya pun sama.. sebelum ni dah berlumba dengan member2 sekolah dulu.sapa paling awal kawin.sy dah tekad saya akan jadi orang pertama kawin antara dorang, tapi sekarang ni nampak gayanya saya lah orang yang paling lambat kawin.hahaha

    ReplyDelete
  14. ya ALLAH, sis Namee graduate UIA ke? :O

    fuyoohh, same lah kita! hehe dah lah awak ni cantik. bestnya dapat jumpa :)

    ReplyDelete
  15. hehehehe

    namee pun x lama lagi nak kawen dah kan..

    eka punya geng ada 7 orang

    tapi yang dah kawen,sorang,baru je bersalin.

    dan menyusul lagi 2 orang..


    dan eka mungkin lepas tu...

    hihihi....

    ReplyDelete
  16. tgk namee dgn bff, terus teringat dkt bff sy yg akan kahwin bln 12 ni..hihi..x lama lagi turn namee pulak lah ye ^^

    ReplyDelete
  17. apalah malang tak dpt tgk gambo, sedey skjp...

    oh line, bukan aku baru bayor ko ke dua hari lps, tikam belakang ek!!

    ReplyDelete
  18. cantiknye namee bertudung..suka tengok..(^_^)

    tahniah buat kawan namee tu..semoga berbahgia sehingga hujung nyawa dan ke syurga buat beliau..(^_^)

    ReplyDelete
  19. should be bibit bibit lah kan? haha lawaklah sis nih :)

    ReplyDelete
  20. purple cntik...
    selamat pngantin baru.
    kak namee bila lg..hihihi

    ReplyDelete
  21. kekeke. pasni dah tak leh ejek sore eyes dah.

    anyway,cantiknya kak namee btudung.:)

    kak namee ble lg nak kahwin?:p

    ReplyDelete
  22. aduh berjahit ke tuh? ...nnt berparut kurang hantaran.. :)

    ReplyDelete
  23. Salam namee...huhu second time dtg sni, sbnrya at the first time dtg xmint sgt nk godek-godek..tp bla second time dtg, bca2 suma entry namee dri first blogging, sy da jatuh cinta huhu..

    serius , i thought u ni lelaki sbb nama namee cm lelaki huhu sory tp I like u, u lawa, cntk, jns xmnunjuk2 even bru second time dtg tp I can read all ur characters based on ur writting hehehe.

    panjang nk komen ni, U x mcm yg len I mean kne make up bru ambik gmbr, u truly beauty serius...xbnyk letak picture and funny sbb tulis entry bnyk psl lelaki huhu I suka hahhaa....


    Jgn tkt I bkn les hahha...sbb once I adore with someone I tell them directly because it is so precious time huhu..

    klu bole tulis entry hri2 erk haha I will become ur readers all the time...

    btw if not mistaken pakwe pilot kn? huhu sbb i can feel n of course hensem because U deserved it...

    ok thanks read my over comment huhu

    SALAM,...:)

    ReplyDelete
  24. aim waiting for yor turn pulak nameeee. ;p

    eh dasyat jugakkk luka.phewww.

    ReplyDelete
  25. laaa.. uia ke dulu kak namee?

    huhu..

    get well soon. boleh cepat2 kawin.. :p

    ReplyDelete
  26. saya ngn kawan-kwan slu macam 2. Tapi dari segi ranking sape yg khawin dlu 2 xde la. Anyway Congrates to kawan Namee!! :D

    sharizamyusri.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. episode kahwin lepas study , haha memang kecoh tak boleh blahh.. layan sini kat link bawah nie http://on.fb.me/QHyRwF

    ReplyDelete
  28. semua orang dah nak kahwin pulak tu...sobs. hehe

    ReplyDelete
  29. szumika..comment kamu buat saya happy :') thank u so much sebab sudi read me. :)

    ReplyDelete
  30. alahai..muka semua familiar je..mcm prnh pnjm baju shafa la dulu. haha..what a tragedy. kesian namee utk jahit tu :)

    ReplyDelete
  31. Entri Yang Best :)

    Dah Lama Follow Blog Awak . Follow Blog Ni Kalau Sudi :)

    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. name...kamu bertambah cantik bila berhijabb..;)

    smoga namee akan cepat2 naik pelamin jugak...

    btw, smoga cpt sembuh dna jgn lupa mkn ubat k..t.care...

    ReplyDelete
  33. tunggu namee jemput makan kenduri. :)

    jaga diri dear!

    ReplyDelete
  34. perfecto bella. secondo me, onesto tu hai amice intelligenti. semoga sihat dan terus menulis lagi.

    ReplyDelete
  35. salam,namee..kirim salam kt dalila n said congratz kt dier ye...just said kt dier m'ber lame mrsm wan 3 beta 2003...semoga dier berbahagia sampai ke akhir hayat with her hubby...thanx 4 reply it 4 me...regards...

    ReplyDelete
  36. Salam,namee...nnt tlg kirimkn salam kt dalila ye..ckp congratz kt dier with her sweety hubby...semoga berbahagia hingga ke anak cucu...ckp kt dier from wan mrsm 3 beta/03..thanx n regards...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...