Friday, October 19, 2012

Tabita SkinCare

Hello peeps...

Antara korang ada tak masalah open pore kat kulit muka ? Selalunya masalah kulit muka ni punca nya sebab kulit muka berminyak / over oily sampai kulit jadi kotor dah tu bila kulit berminyak, liang roma akan terbuka sebab tersumbat minyak dan kotoran. Aku ada masalah yang sama, tak tahu lah nak buat macam mana lagi. But then kawan aku suggest aku cuba guna product TABITA dengan intention untuk hilangkan pore je ! Plus, sebab katanya famous jugak dikalangan artist Indo dan Malaysia. Aku pernah dengar tapi tak pernah try. Aku memang tengah runsing pasal liang pori terbuka pun kat muka ni. Nampak buruk gila kot bila muka ada lubang-lubang. Sedih. :(
my open pores. :(

after tabita. gambar tak makeup yet pore lubang memang tak nampak.

Aku tengok Ayu Raudhah kata Tabita ni elok sebab dia pakai...So, aku yang cepat terpengaruh dan nak hilangkan pori ni pun....hmmmmmm....cuba lah jugak ! hehe

Aku cuba Tabita Skin Care ni, Alhamdulillah pori aku semakin tertutup. Yang utamanya, Tabita ni tolong keringkan kulit aku. Reduce kan minyak dan seterusnya kecilkan pori-pori tu. Jerawat jangan haraplah nak ada. hehe. Nah tengok gambar ni....

Yang best nya , Tabita ni guna bahan semulajadi. Memang elok sangatlah kat kulit aku yang sensitive sangat ni. Kalau guna pencuci muka yang banyak bahan kimia, mesti jadi merah-merah dan pedih. Bahan utama nya adalah estrak papaya, yang juga mengandungi vitamin A, C & E. Vitamin A dapat membantu untuk mengeringkan jerawat. 

Harga Tabita ni mahal sikit lah tapi aku rasa worth lah dengan keberkesanan dia dan fungsi nya yang menyeluruh....

* Menghilangkan jerawat & parut bekas jerawat
* Menyamarkan & menghilangkan bintik - bintik hitam & putih di wajah
* Mengecilkan pori - pori
* Pigmentasi atau warna kulit tidak sekata
* Memutihkan & mencerahkan warna kulit
* Meremajakan & membuatkan kulit nampak bercahaya
* Menegangkan kulit muka, sehingga anda kelihatan lebih muda
* Menghilangkan parut di wajah
* Menghilangkan kedutan
* Mengatasi masalah jerawat
* Mengatasi masalah jeragat
* Meyerikan kulit yang kusam

Ni pengguna Tabita jugak ni...


Kalau rasa nak try, boleh order kat sini ... Biar mahal tapi berkesan. :) Sekarang saya dah tak guna tabita. Tapi takde kesan sampingan pun. cuma kulit dah tak glow sgt. 

Happy reading and have a nice day.. :)







48 comments :

  1. Dah macam nama nobita pulak,hehe..

    ReplyDelete
  2. a'ah memang berkesan..ramai yang dah guna..teringin tapi nnt lah dulu huhu..

    ongkosnya nggak mengijinkan ;p

    ReplyDelete
  3. wah...saya pun ada la open pores ni

    ReplyDelete
  4. comelnye.. cantiknya bersama Nobita.. eh..eh...sorry..bersama Tabita...

    ReplyDelete
  5. setahu kita ayu raudah selalu make up tebal..

    ReplyDelete
  6. Namee, akak pon tgh pakai Tabita. tapi set kita mcam lain sikit eh..ni yg takut kalau yg palsu..susah juga nak trace yg original..

    ReplyDelete
  7. mmg betul pown pkai tabita nie berkesan :)

    ReplyDelete
  8. azalia...haah. tapi taktahu lah testi dia betul ke tak. tapi saya guna dulu memang elok . depends on orang juga kot.

    ReplyDelete
  9. dylla...yanko elok. namee pakai yanko sekarang. tabita ni namee pakai dulu. saja suggest kat korang :) untuk pores,tabita better :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello namee,

      Aper nama vit C yg namee mkn skrg nih??

      Delete
    2. Hello namee,

      Aper nama vit C yg namee mkn skrg nih??

      Delete
  10. bape ringgit namee?
    kite pun ade msalah ni jugak

    ReplyDelete
  11. dah berkurun saya cari solution nk hilangkan masalh pores ni..huhu..nak beli produk mahal mmg tak mampu..tabita ni mahal kot bg saya..huk3..

    ReplyDelete
  12. haa?? namee pakai?? kulit namee memang da cantik kot!

    ReplyDelete
  13. bolehlah berkenalan dengan Tabita ni..hehe..tq namee :)

    ReplyDelete
  14. cam best je tabita nie, akk pun cam nk try je...brapa RM yek?

    ReplyDelete
  15. okey. nanti simpan wet beli. hehehe. kite pon ade masalah sama. T_T

    ReplyDelete
  16. Ok.Nak try jugak sebab kita punya kulit muka lekas sangat berminyak.Memang rasa tak selesa kalau muka dah penuh dengan minyak ni kan?

    ReplyDelete
  17. semua jenis muka pon boley ke dikk?? takot plak nak try, tapi teringin sb muka sangatlah berminyak dan nampak liang2 terbuka.

    ReplyDelete
  18. salam..hye dear
    tahniah sbb dh cuba tabita..Ilyana collection tu kazen najah..n dia buat dropship tabita ni dr najah .keluarga besar kami memang semuanya menggunakan tabita..sangat terbaik :)

    ReplyDelete
  19. salam kenal.dya follower sini iyer..pm hrge tabita..tq !

    ReplyDelete
  20. hati hati produk tabita skin care palsu

    ciri ciri tabita palsu
    1. tabita asli dibawah botol smooth lotion tertulis "LS" yang palsu "TBT"
    2. Facial Soap yang palsu lebih encer, yang asli kental
    3. Smooth lotion yang pasli lebih hitam dan berbau tajam
    4. Night cream yang palsu berwarna Bright White, yang asli pearl white

    ReplyDelete
  21. sy bru start pakai tabita..baru 2 days pakai...tp,muka sy jd pedih bila cuci...mmg mcm tu ke permulaan pakai produk ni? hope you can help...

    ReplyDelete
  22. saya tak pedih pulak. kulit awak jenis yg sensitive tak ? kalau berlanjutan pedih, stop dulu ok. saya tak jual tabita tapi pernah pakai dulu. sekarang sy tak pakai dah.

    ReplyDelete
  23. salam namee..nak tnya,nape namee tukar ke yanko ek??da kesan xelok ke??

    ReplyDelete
  24. salam namee..nak tnya,nape namee tukar ke yanko ek? da kesan xelok ke?

    ReplyDelete
  25. yanko product whitening. :) untuk whitening yanko better sebab saya selalu pergi site. so kena panas selalu. tengah proses nak putihkan kulit balik. hehe. tabita ok. so far takde kesan sampingan. tp dengar2 ada yg kulit pedih2 ke apa. consult dgn doctor la. kdg2 ada org yg tak sesuai.

    ReplyDelete
  26. salam namee.. skrg pakai tabita lagi ke dh stop..

    ReplyDelete
  27. pedih2 tu selalu after apply smooth lotion je..jap je.pastu pas sapu krim tu elok je..:)

    ReplyDelete
  28. ala namee, kita dah beli yanko. Tapi kita open pores problem, lagi jerawat. Which one you suggest ye? haritu dah konflik dengan diri sendiri nak beli tabita ot yanko..

    ReplyDelete
  29. yanko elok gak untuk open pore . tapi krim siang yanko namee x guna sbb melekit. namee pakai toner atau serum je pagi.

    ReplyDelete
  30. salam akak, akak pakai cleaser, toner and moisturizer apa?saya baru beli sk-ll essence.cleanser dgn moisturiser tak taw nak pakai ape..before ni pakai oxy je

    ReplyDelete
  31. salam.awk sorry if pendapat ni salah. sebenarnya tabita ade kandungan berbahaya. merkuri. if awak na tahu lebih lanjut awak google lah. terima kasih. bye

    ReplyDelete
  32. Tabita Skincare

    Exclusive set 100% Original RM280 free postage.

    Berminat ??

    hubungi kami

    Whatsapp/WeChat/Line : 010 9833438
    Blog : tabita2you.blogspot.com
    FB : www.facebook.com/originaltabitaasia

    Tq

    ReplyDelete
  33. Tabita Skincare
    Trial RM100
    free postage

    whatsapp 0177147401 =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...