Wednesday, October 31, 2012

Takutnya Lelaki Macam Ni

Hello...

Ish, jadi sakit hati pulak baca message si suami ni . Gila kejam dan aku rasa tak patut langsung dia hina isteri dia sendiri ! Benda ni lama dah kot tapi aku baca dalam 2 minggu lepas lah. Seriously kejam gila si suami ni. Nah korang yang tak baca lagi, baca lah luahan hati "seekor" suami yang yang kejam dan tak sedar diri kot. Message ni dihantar pada seorang perempuan yang sexy dan hot gila.


This evening,I received a very long message thru Facebook(he is not in my friendlist by the way).Tapi pelik,dalam facebook account dia ada few friends.Profile photo pun pakai picture 'Edward Cullen'.Under account 'Lovely Father'.

''Assalammualaikum Puan Stephanie..Recently,I came across your Blog and FB.And I saw u once in KLCC with your lucky husband and hansome Ryan.What can I say is..'wow!All men are dying for u!Your face are beautiful,fashionable,voluptious body and sexy even dalam T-shirt!Okay,let me introduce myself.Im a married guy,ada anak...Actually saya dah lama memerhatikan awak since terjumpayour blog add dari blog isteri saya..I love reading your blogs,enjoy viewing at your photos..U really had a beautiful life..Jeles saya..Entah kenapa.Mungkin isteri saya tidak seperti awak.Dia biasa saja..Yelah,mungkin lelaki seperti saya memang tidak layak untuk memiliki isteri seperti awak..



Sejak melahirkan anak kami,dia berbadan agak gempal..perut memboyot.Tetapi apa kan daya,dia isteri saya kan.Cuma,saya sudah tidak berselera dengan dia..Setiap kali bersama,saya terbayangkan wanita lain.Sebab,kalau saya bersama denganya,saya rasa macam...lawak,mahu ketawa!Position agak susah sebab badan dia yang gempal,perut dia bergoyang-goyang,banyak sangat selulit,rupa dia macam kelakar..Tidak menaikkan nafsu saya langsung..Hanya sekadar untuk saya sebagai lelaki melepaskan nafsu..Apatah lagi bahagian bawah dia longgar ..



Menurut pakar,wanita berbadan gempal bawah agak longgar berbanding wanita seperti awak..tidak gempal tidak kurus..Apatah lagi,when I met you in person,wajah awak yang cantik,bahagian dada dan punggung awak adalah penambah selera semua lelaki.Isteri saya?Apa saya perlu buat?Saya tiada selera langsung..Kadang kadang saya fikir,masturbate lebih memuaskan.Kalau saya tiada anak,pasti saya sudah menceraikannya..Kadang-kadang malu nak memperkenalkan dia sebagai isteri saya pada kawan-kawan.Apakan daya...Apa yang membuatkan saya lihat pada isteri saya,dia terlalu mengongkong saya,pemarah,tidak pandai bergaya,tidak expert bab-bab memuaskan nafsu saya sebagai suami dan tidak cantik.



Sebelum berkahwin dulu saya selalu mengimpikan wanita yang cantik,bergaya walau dah beranak dijadikan isteri.Tambahan pula,dia terlalu mengharapkan saya.Sekarang ni,saya seolah-olah berserah dan kesunyian.Kadang-kadang di ofis,saya selesa berborak dengan wanita yang cantik,bergaya,bijak dan bekerjaya seperti awak..Kadang-kadang juga saya terpaksa menipu isteri saya,meeting tetapi dating..Saya tahu saya berdosa tetapi..dia tidak menjaga nafsu saya..Selama ini saya cuma mendiamkan diri dan cakap macam-macam untuk menjaga hati dia.Takkanlah saya nak cakap dia buruk/kurang menarik?Tak cinta dia?Main tak sedap?Saya tertekan.Tolong jangan sebarkan mesej saya k.Ini hanya luahan hati saya.Thanks''


At the first place, kenapa sebagai suami...dia kena luahkan masalah nafsu dia kat orang lain ?Kejam gila kan suami macam ni ? 90% of the luahan hati tumpu kat nafsu dia je. Dah tu compare pulak tu isteri dia dengan perempuan lain. Dia tengok tak dari sudut minah yang dia adore ni character dia macam mana ? Nak ke isteri sendiri, sifat liar dan pergi club semua gesel2 dengan lelaki lain, sondol-sondol breast tu kat sesiapa pun ? That kind of character ke yang dia nak untuk dijadikan sebagai isteri ke? Sedih gila bagi pihak isteri dia yang dihina teruk tu. 

Dia fikir tak dari sudut "sakit beranak" tu ? Nak jaga anak, masak, kemas rumah semua ? Mesti laki tu tak fikir , sebab tu dia boleh keluarkan statement macam tu. Ingat beranak ni senang ke ? Mak aku kata sakit gila kot. Okay, sorry. Aku emo sikit sebab aku rasa sedih gila bila baca bagi pihak sang isteri. Maybe si isteri pun silap sebab tak titik beratkan bab penampilan tu tapi ini boleh bincang maaa. 

Tak faham, kalau buruk sangat lah isteri tu, kenapa kahwin dari dulu? Kalau isteri gemuk lepas beranak, hulur lah credit card untuk isteri pergi treatment and spa? atau bagi moral support supaya isteri boleh pergi jog? Sebab diri sendiri pun tak berduit kot dan pentingkan diri, sebab tu he put all the blame kat isteri dia je. Tahu nak complaint je. Nafsu semata-mata. Kena lah bekerjasama. sobs. Moga dijauhi lelaki macam ni. :/ Sobs, sobs. haha . Cuak pulak rasa walaupun belum kahwin lagi. Tapi yela, perempuan kena jaga penampilan dan kecantikan...kalau takkkkk..... sobs :/
kalau cantik macam ni, confirm lelaki tak complaint. 


tapi kalau lelaki macam si suami ni, perempuan macam ni pun dia tak layak dapat kot. sobs. _i geram ni



Happy reading and have a nice day..




94 comments :

  1. Ishh lelaki ker lagi tu, tapi mmg ramai la kat luar sana yg suka compare bini dgn pompuan lain. Minta jauh, amin.

    ReplyDelete
  2. Hi miranda. I secret admire u. U break la dgn orlando bloom u tu.

    ReplyDelete
  3. Takotnya..kdg2 kemahuan lelaki sukar juga difahami..da jaga badan,cantik,vogue,mletup, klw da jnis mata kranjg pon xbole nk buatpe...

    ReplyDelete
  4. mintak dijauhkan daripada lelaki mcm ni..

    namee..mohon share ye :)

    ReplyDelete
  5. lelaki ni pun bengong.. dia suami kot, arahkan je si isteri jaga kesihatan.. isteri yg tak turut perintah suami derhaka namanya selagi arahan tu tak melanggar syariat. for me, dua2 ada silap masing2.. haha :p
    [Gulai Tempoyak Ikan Patin]

    ReplyDelete
  6. agree with you sis. memang kejam giler lelaki ni.

    ReplyDelete
  7. agree with you sis. memang kejam giler lelaki ni.

    ReplyDelete
  8. Dahsyatnya, dia kawin sbb nafsu semata2.. kesian isteri dia.

    ReplyDelete
  9. sangat kejam, sangat tak menghargai isteri dan sangat mementingkan nafsu semata2. memang betul, luahan dia lebih kepada nafsu.

    moga dijauhkan..

    ReplyDelete
  10. lumrah manusia, cantik dihampiri,buruk dijauhi..

    ReplyDelete
  11. girl-girl..how dangerous he is, euw.
    kena jaga badan oi. oi . takut haku =.=

    ReplyDelete
  12. benda boleh bawak bincang sebenarnya.. tak baik betul buat isteri dia macam gitu..

    ReplyDelete
  13. euwwww psiko okeh..perkahwinan bkn hnya smata nafsu..tanggungjawab..give and take..

    nak join geram jugak ni dik! grrrr...

    ReplyDelete
  14. serius memang jenis manusia tak bersyukur punya manusia...tak fikir langsung pengorbanan seorang isteri dan juga ibu pada anak2...yang banyak diluahkan hanya pada kehendak seks semata..adakah perkahwinan itu sekadar seks semata?inilah kebanyakkan perkahwinan sekarang yg banyak hanya bersandar kepada seks semata...fikirkan tanggungjawab sebagai suami dan juga ayah kepada anak2 semata..fikir pada tanggungjawab selepas kawen..nampak sangat suami ni jenis yg hanya pentingkan semua benda tu dan luaran seseorang jer...memalukan...

    ReplyDelete
  15. seryessly, dia tak bersyukur...betul kata namee...klu ain jumpa janta camtu...geram je nak gelek dgn pengelek tar jalan...mohon beliau baca entri yg berkaitan dgn beliau...tuiiit!

    ReplyDelete
  16. sedih.sedih sbb snggup suami mengaibkn isteri dye smpai cm uh..hmm

    ReplyDelete
  17. mintak dijauhkan dengan laki sebegitu

    ReplyDelete
  18. seriously, beranak memang sakit. sebenarnya, nak kurus tak susah kalau ada duit. kalau tak ada duit pun tak susah, kalau suami sokong. bagi moral support...bukan asyik komplen ckp longgar..longgar..padahal perut sendiri pun maju ke depan.

    ReplyDelete
  19. Teruknye... nih kes tak sedar diri punye orang nih.

    ReplyDelete
  20. teruk gila rasa cam nak tumbuk2 je laki tu. Nampak tak faham maksud kahwin tu. Memalukan kaum laki aje. Ceyttt. Pui

    ReplyDelete
  21. betul2 kejam..
    sian bini dy kalau baca..=(

    ReplyDelete
  22. lelaki mcm ni bukan menilai wanita ikut keperabadian,kesopanan,atau keikhlasan wanita itu...lelaki mcm ni mmg ikut nafsu...tgok kecantikan..tgok body..terus suka...benci..benci..benciiii..gan org mcm ni...

    ReplyDelete
  23. what a...

    gila. tu je yg boleh cakap.

    minta2 tak dapat suami yg camtu. T_T

    ReplyDelete
  24. rasa macam nak upah orang suruh bunuh dia. grr.

    ReplyDelete
  25. lama dah tak komen kat blog kak namee ! lelaki nie senget. tak pernah nk hargai perempuan yg sentiasa di sisi dia. he should put blame on himself.

    ReplyDelete
  26. rasanya dia boleh je bincang baik2 dengan isteri dia... tak perlulah sampai kena mesej orng lain utk luahkan hati, siap mesej benda bukan2 pulak tu...

    tapi ini juga boleh dijadikan pengajaran buat dua2 bangsa. yakni si isteri dan juga suami.. kepada suami, sekali dah berkahwin, anda telah menerima isteri anda. anda telah mengahwini baik dan buruk isteri anda. dan anda telah terima isteri anda seadanya. jangan jadikan alasan isteri tidak pandai melayan suami sebagai alasan untuk makan luar. semua tu boleh berbincang. dan jangan dijadikan alasan lelaki boleh berpoligami yang menyebabkan anda mula pasang niat nak berkahwin lebih daripada satu. walaupun itu memang sunnah nabi, tapi berapa ramai yang ikut sunnah nabi yang sebenarnya? kalau berkemampuan sekalipun , janda,mualaf, anak yatim piatu, dan pelacur yang anda ingin bimbing ke jalan yang benar itu sebenarnya yang patut anda pilih. bukanlah memilih wanita2 yang buat anda tertarik.

    kepada kaum isteri pula, jika dah berkahwin tu, kena tunaikan segala kewajipan sebagai seorang isteri. jangan termiss sikit pun. dan ingat suami ada khalifah dan imam dalam hidup anda. jangan pula anda memijak kepala sang suami. jaga makan pakai suami. dan jangan suka naik angin tak tentu pasal. fahami suami. dan.. seeloknya dijaga penampilan diri sampai bila.

    ReplyDelete
  27. bertenang2x..lelaki memang tidak adil..hehe

    ReplyDelete
  28. cuba kalau dia berada dalam situasi isteri dia.. apa perasaan dia..? nampak tak reti nak bersyukur dengan apa yang ada.. kalau hanya bersandarkan pada nafsu seks semata-mata, sampai bila-bila takkan puas..

    Dah kalau isteri dah tak cantik macam mula-mula kenal, bagilah motivasi/duit suruh dia pergi grooming class/exercise bagi vogue balik..

    kepada isteri dia pulak.. berhiaslah cantik2 untuk suami.. jangan bagi suami pandang perempuan lain.. ;)

    ReplyDelete
  29. ini namanye tak sedar diri. (-_-")

    saya pun ade baca dah pasal menda ni..memang rase macam nak pergi punch je laki orang yg tak sedo diri ni..tskkk..(-_-")

    ReplyDelete
  30. mmg kurang aja lelaki mcm ni..wife die tu la yg hadap dgn die susah senang,lahirkan anak die..sedap je ckp cmtu..mntak dijauhkan lah dr lelaki yg mcm ni..bukan takat jauhkan buat laki, buat kawan pon tak maw ahh..

    *emo pulak*..haha

    ReplyDelete
  31. LELAKI....bla bca tkt plak lau suami kta cm tu isshhh nafsu semata...teruk btl pragai..xtw nk ckp pe...

    nauzubillahii min zalik

    ReplyDelete
  32. Teruknya... Ish. Especially bila sampai dia kata lagi suka dengan perempuan2 di ofis yang bergaya tu. Who knows perempuan yg cantik2 tu boleh beranak ke x, kan? Like, tumpu so much in looks sampai anak terabai. Ah. lelaki yg x bersyukur...

    ReplyDelete
  33. Mmg banyak lelaki macam tu Namee...kita sebagai perempuan la yang kena selalu sedar keadAn sekeliling....sbb diorang lelaki...dia boroi, hitam, x ensem...xpe pulak..tapi bila bab perempuan...nak yang flawless2 je....

    ReplyDelete
  34. lelaki tuh sakit.. sakit jiwa.. minta jauh lelaki gini..

    ReplyDelete
  35. Hurmm.. betul tu.. Gaya tulisan dia, mcm kawin terpaksa je... Apa2 pun, semuanya perlu berbincang..mmg tak baik tau dia ckp belakang2... takut gak dgn laki mcm ni. eh.. tp kite dah kawin. alhamdulillah setakat ni suami baik lg. tp msg laki ni bg pengajaran juga.. isteri2 mmg wajib jaga penampilan diri depan suami... hihihi

    ReplyDelete
  36. gyaahaha! ade org kene troll dah.

    ReplyDelete
  37. Ini namanya dia kahwin kerana nafsu, bukan kerana niat Cinta dan Sayangkan isterinya....Kita sebagai hambanya seharusnya menerima isteri yang diakadkan kepada kita, seadanya sama ada kelebihan atau kekurangan yang dimilikinya...sebagai suami seharusnya kita yang membentuk peribadi isteri biar pun tidak di saluti EMAS yang RIBU-RIBAN...tidak semestinya isteri kita buruk....apakah si suami tu terlalu sempurna sehinggakan tiada kelemahan untuk melihat wanita lain. Bukankah kita yang telah diijabkabulkan oleh walinya sewaktu kita menginginkannya adalah dari kemahuan kita..mengapa tidak boleh menerima kelemahan yang ada...tak perlu berbelanja besar pun untuk kita mahu melihat isteri kita cantik di mata...sebenarnya ISTERI YANG CANTIK..adalah di hati kita bukan dimata...dengan bentuk badan yang mengiurkan dan paras rupa yang mempersonakan....kita harus menilai budi bicara, adabnya..dan sebagainya....sebagai makhluk yang kerdil...saya sendiri sebagai seorang lelaki...ingin menyatakan bahawa adalah dayus sebagai seorang lelaki yang sebelumnya begitu mencintai isterinya sebelum menikahinya tetapi hilang selera dalam erti kata lain JEMU...setelah berkahwin terserlah kelemahan si isteri lalu mata dan nafsu mula memandang akan kelebihan orang lain....dan sering berkata di dalam HATI...ALANGKAH BAIKNYA JIKA ISTERI AKU SECANTIK WANITA ITU....tetapi sedarkah SI SUAMI...adakah USAHA yang dilakukan olehnya untuk MENCANTIKKAN SI ISTERI MENGIKUT KEHENDAKNYA.....mengapa harus memandang wanita lain.....INILAH LELAKI DAYUS...pandai menabur janji manis (AYAT POWER) sebelum berkahwin tetapi tidak tahu menikmatai akan KEINDAHAN yang diberikan oleh ALLAh S.W.T kepada kita isteri yang sememangnya telah cantik di sisinya...AMIN

    ReplyDelete
  38. YA ALLAH,geramnye..x b'syukur langsung dpt isteri mcm tu..astaghfirullah...

    ReplyDelete
  39. berdosa besar tau lelaki camnie.. cerita perihal dalam selimut dkt org.. Memburuk burukkan isteri lagi.. saya emo nie.. sy emo nie.. eh .hahah =p

    ReplyDelete
  40. telebih demand nye orang.. kan nabi sendiri suruh cari isteri cantik, yang bermaksud sedap mata bila memandangnya.. maknanya sebelum dia nikah, dia tak perhatikan betul2 isteri dia..

    ish2.. brsyukur lah bila dah diberi peluang ada isteri..

    ReplyDelete
  41. demiiittt, lelaki tu too much! hahaha. memang takut kalau husband mcm nie. habis madu sepah dibuang.

    ReplyDelete
  42. ish kurang ajar nye suami nie , mintak di jauhkan .

    ReplyDelete
  43. blogger tu wujud ke? kalau ini cerita fiksyen ataupun realiti, kita kena ambil ikhtibar. sepatutnya si suami bincang dengan isteri bagaimana nak harmonikan kehidupan bersama. what say you, namee?

    ReplyDelete
  44. dulu dah ade org circulate pasal no..bodoh kan laki ni...ishk2..dah bek2 ade yg halal di rumah..nak gak tgk yg len...:P

    ReplyDelete
  45. malang lah siapa yang dapat lelaki ni. minta jauh la :/

    ReplyDelete
  46. Manusia, makin hari makin pelik perangainya...

    ReplyDelete
  47. teruknya lelaki macam tu! dah macam jatuh talak kot. sebab he said that if dia takda anak, dah lama dia ceraikan. eh macam bagus je. sorry, i pulak emo. grr

    ReplyDelete
  48. ada jgak lelaki mcm ni atas muka bumi ni kan...


    have a visit http://lurix6.blogspot.com/

    ReplyDelete
  49. tak baik gilaaa, sumpah kejam lelaki macam ni T.T

    ReplyDelete
  50. Ohh...i know this lady...slalu baca gak blog dia..dengan kawen ngan laki melayu..masih buat tatu walopon dah convert...pastu masih minum..clubbing...masih berpeluk n bergesel lagi ngan jantan lain...muka tak lah cun mana pon...sekarang dah cerai..convert balik agama asal..

    By the way...pompuan tu yang dia nak?hahahaa..pompuan tuh materialistik jerk pon..dia dapat body cun pon sbb kawen laki kaye..g mary france bayar puluh ribu kasi slim..laki ni kalau nak lawa...g lah bg bini duit camtu lak ...complaint jerk..duit tanak bg...ceh!

    Pastu...now pompuan ni dah kena cerai..gemok jugak..lemak sana sini jugak..hohoho

    ReplyDelete
  51. emm pegi jugak jengah blog stephanie tu..ala dh mekap mmgla lawa..

    yg si suami ni pon dh tau nk bini lawa pegila hantar bini dia pegi slimming center ke spa ke..nnt cantik la bini dia tu..


    mintak simpang lah suami camni

    ReplyDelete
  52. em tapi lelaki yang pentingkan nafsu je yang akan tulis macam ni..

    ReplyDelete
  53. emosi kencang jugak baca post si suami tu. bodohnya dia. eee geram lak aihh

    ReplyDelete
  54. Adusssss...
    Salahnye c siami, duk sibuk compared wife dia ngn wife org.. Silap tempat nak meluah perasaan..
    C wife pun, if every wife di dunia ni know, its better if dr awal jg diri, x cantik x pe.. Tapi mesti ada penarik.. Cantik bukan ukuran bahgia okay..
    Tapi seyesli dah lapar sup kasut agaknya c suami tu.. Law la dia dr duk bz meluah perasaan tu , wak c isteri g treatment o jogs.. Lagi bagus..

    ReplyDelete
  55. he should just teus terang dgn wife dia atau belikan gym membership atau apa. jgn mengeluh tapi cari penyelsaian dan pengajaran untuk kita juga. heh

    tp laki ni kadang2 xsedar diri, dia pun buruk banyak complain lagi haha

    ReplyDelete
  56. benda boleh dibawa bincang. sbg suami dia blh menegur penampilan bini dia. ape yg dia suka atau x suka..longgar2 kt bawah tu sbb keluar kepala budak seketul..anak sape? anak dia juga kan....

    kalau rasa isteri x bergaya, bagi duit beli baju dan mekap.
    kalau rasa kedut2, beli la set Nutox atau klu ade extra extra extra money hanta pegi new york skin solutions.

    kalau rase gemsss, hantar gi London Weight Management...


    arggh aku rse lelaki tu cuma nak pucuk muda je. pakai2, lps tu buang. kalau simpan kena kasik penyelenggaraan-semula yg tinggi..

    ReplyDelete
  57. Assalammualaikum.
    inilah realiti hidup, tak semua bahagia dan tak semua derita..jadikan sbg ikhtibar..jadikan Allah sebagai tempat kita memohon..InshaAllah..jgn hidup btunjangkan nafsu semata2..

    ReplyDelete
  58. mohon djauhkan dpt suami mcm ni..ish..ish...itu yg dier pkir...tggungjwb dier xnk pulak dier pkir...

    ReplyDelete
  59. emmm... lelaki tak pernah bersyukur dengn pe yg dia dpt... moga sy dijauhkan lelaki mcm nie jugak... sy dpt rse pedih nye klau sy berada di tmpat isteri nye... ^0^!

    ReplyDelete
  60. emmmm... laki tak pernah bersyukur dengn pe yg dia ada dan dpt... smoga sy juga dijauh kn dengan lelaki seperti nie... sy dpt rse kn pe yg pmpuan 2 rse kalau sy ditempat nye...

    ReplyDelete
  61. haha, msti dia ni pun low gak.. dia buat cmni, sngat mnunjukkn dia tu cmne. noktah.

    ReplyDelete
  62. haha, msti dia ni pun low gak.. dia buat cmni, sngat mnunjukkn dia tu cmne. noktah.

    ReplyDelete
  63. aku punya la suka pmpuan berisi...boleh jd bantai peluk...apa punya jantan la

    ReplyDelete
  64. aku punya la suka pmpuan berisi...boleh jd bantai peluk...apa punya jantan la

    ReplyDelete
  65. this is what we called JANTAN dan bukan LELAKI senang je

    ReplyDelete
  66. ini la yang dipanggil JANTAN dan bukan LELAKI , smpi ke akhir hidup nya , die tak akan bahagia . sebab terlalu mengharapkan kesempurnaan

    ReplyDelete
  67. Kesiannya kat wife dia kalau dapat tau yang husband dia bandingkan dia dgn perempuan lain :(

    ReplyDelete
  68. nafsu..nafsu..nafsu..nafsuu..LELAKI KAN..

    ReplyDelete
  69. nafsu..nafsu..nafsu..nafsu..nafsuu...LELAKI KAN!

    ReplyDelete
  70. sgt melampau lelaki ni..x rety bersyukur ke..nk salahkan wife dia??emo le pulak baca story ni..belaja la bersyukur...mungkin kami x faham sebab kami xd di tempat anda,kami x lalui..tapi jangan sesekali buka aib isteri@suami , family sekalipun..kan boleh bawa berbincang..haish..sungguh x pham!!
    tengah membayangkan perasaan wife dia kalau tau...sedehnye...sob..sob

    ReplyDelete
  71. pale hotak die la,ade jugak laki gini..tembak dgn meriam je wooooi

    ReplyDelete
  72. MashaAllah...ini lah akibat perkahwinan berdasarkan kecantikan paras rupa dan tidak pada akhlak semata-mata. Ini bukan lah dikategorikan cinta sebaliknya Nafsu semata-mata. Maka benarlah janji Allah dalam Surah An-Nur ayat 26. (Lihat ye kawan2). Apapun, sangat simpati pada si Isteri kerna diperlakukan sedemikian rupa. Bertaruh nyawa melahirkan Anak tp Suami langsung tak menghargainya bila kecantikan itu hilang. Ingatlah kecantikan wajah tidak berkekalan, kecantikan Akhlak menjadi sandaran. Moga diberikan petunjuk dan Hidayah pada Si Suami. Allahumma solli ala Muhammad waali Muhammad.

    ReplyDelete
  73. MashaAllah...sian pada si Isteri. Inilah padahnya berkahwin hanya kerna menurut kecantikan wajah dan Nafsu semata-mata.Kecantikan Akhlak itu berkekalan dan kecantikan wajah itu hanya pinjam dan sementara. Maka benarlah firman Allah dalam Surah An-Nur ayat 26 (Lihat ye kawan2). kepada Isteri, moga Tabah dan diberikan kekuatan. penat lelahmu pasti mendapat kiraan daripada Allah swt. Kepada Suami, Moga Allah beri petunjuk dan hidayah kepadamu. Ingatlah, isterimu bertaruh nyawa melahirkan Anak dan ketahuilah, kahwin bukan memuaskan nafsu semata-mata sebaliknya membimbing isteri dan keluarga kepada Allah dan mencintai Rasulullah s.a.w dan keluarga baginda.

    ReplyDelete
  74. tu satu hal, namee... ni ada lagi satu, ada laki ni, dahla wife dia kerja 1 ofis, dengan student pon dia nak adjust... kalau la bini dia tau ni perangai dia.. sadis betul la kat pompuan2... ase cam xmau kawen pulak.. huhu *tunggu masa nak kantoikan si suami*

    ReplyDelete
  75. uik.. tak gemor teman statement dia org gemuk bawah longgar.. tak betul.. tak betul.. teman gemok gak, malahan teman ni gemok sgt ok.. tapi makin hari makin ketat je.. idok le pulak somi teman bising2.. hahaha.. itu alasan je tu.. kalo depan mata, dah lama teman seligi kepala otak dia tu.. teman ada pernah baca.. kalo org yg suka nengok benda haram (porn, org lain niat dah kelaut tu) benda yg halal depan dia pun dia akan xde rasa nikmat tu coz allah dah tarik nikmat tu... ustaz mana ntah , aritu teman baca dlm fb.. mau teman tampor laju2 mamat ni.. sapa la bini dia ni.. cian.. kalo teman tau sapa bini dia, teman bagi free JDS, JDD, FW & SQ.. baru tau laki dia.. menangis lak kang bini jadi hebat..! meh tlg teman carikan bini dia.. teman nk bagi bini dia product free & free guide, sampai bini dia jadi hebat.. nk ajor sikit laki dia tu.. bila bini dah hebat, teman nk dia minta maaf kat bini dia balik!! suh bini dia cari teman kat page ni.. teman bebenor nk guide n tolong dia ni... http://www.facebook.com/QasehEmpireSeriDewiMalam

    ReplyDelete
  76. uik.. tak gemor teman statement dia org gemuk bawah longgar.. tak betul.. tak betul.. teman gemok gak, malahan teman ni gemok sgt ok.. tapi makin hari makin ketat je.. idok le pulak somi teman bising2.. hahaha.. itu alasan je tu.. kalo depan mata, dah lama teman seligi kepala otak dia tu.. teman ada pernah baca.. kalo org yg suka nengok benda haram (porn, org lain niat dah kelaut tu) benda yg halal depan dia pun dia akan xde rasa nikmat tu coz allah dah tarik nikmat tu... ustaz mana ntah , aritu teman baca dlm fb.. mau teman tampor laju2 mamat ni.. sapa la bini dia ni.. cian.. kalo teman tau sapa bini dia, teman bagi free JDS, JDD, FW & SQ.. baru tau laki dia.. menangis lak kang bini jadi hebat..! meh tlg teman carikan bini dia.. teman nk bagi bini dia product free & free guide, sampai bini dia jadi hebat.. nk ajor sikit laki dia tu.. bila bini dah hebat, teman nk dia minta maaf kat bini dia balik!! suh bini dia cari teman kat page ni.. teman bebenor nk guide n tolong dia ni... http://www.facebook.com/QasehEmpireSeriDewiMalam

    ReplyDelete
  77. uik.. tak gemor teman statement dia org gemuk bawah longgar.. tak betul.. tak betul.. teman gemok gak, malahan teman ni gemok sgt ok.. tapi makin hari makin ketat je.. idok le pulak somi teman bising2.. hahaha.. itu alasan je tu.. kalo depan mata, dah lama teman seligi kepala otak dia tu.. teman ada pernah baca.. kalo org yg suka nengok benda haram (porn, org lain niat dah kelaut tu) benda yg halal depan dia pun dia akan xde rasa nikmat tu coz allah dah tarik nikmat tu... ustaz mana ntah , aritu teman baca dlm fb.. mau teman tampor laju2 mamat ni.. sapa la bini dia ni.. cian.. kalo teman tau sapa bini dia, teman bagi free JDS, JDD, FW & SQ.. baru tau laki dia.. menangis lak kang bini jadi hebat..! meh tlg teman carikan bini dia.. teman nk bagi bini dia product free & free guide, sampai bini dia jadi hebat.. nk ajor sikit laki dia tu.. bila bini dah hebat, teman nk dia minta maaf kat bini dia balik!! suh bini dia cari teman kat page ni.. teman bebenor nk guide n tolong dia ni... http://www.facebook.com/QasehEmpireSeriDewiMalam

    ReplyDelete
  78. uik.. tak gemor teman statement dia org gemuk bawah longgar.. tak betul.. tak betul.. teman gemok gak, malahan teman ni gemok sgt ok.. tapi makin hari makin ketat je.. idok le pulak somi teman bising2.. hahaha.. itu alasan je tu coz dah mmg dasar gatai.. kalo depan mata, dah lama teman seligi kepala otak dia tu.. teman ada pernah baca.. kalo org yg suka nengok benda haram (porn, org lain niat dah kelaut tu) benda yg halal depan dia pun dia akan xde rasa nikmat tu coz allah dah tarik nikmat tu... ustaz mana ntah , aritu teman baca dlm fb.. mau teman tampor laju2 mamat ni.. sapa la bini dia ni, meh tlg teman carikan wife dia ni.. cian bini dia.. kalo teman tau sapa bini dia, teman bagi free JDS, JDD, FW & SQ.. teman nk bg wife dia free product & free guide sampai bini dia jadi hebat..bila bini dah hebat, teman nk dia minta maaf kat wife dia.. baru tau laki dia.. menangis lak kang bini jadi hebat..! suh bini dia cari teman kat page ni.. teman iklhas.. teman bukan ah long, teman cuma nk tolong.. http://www.facebook.com/QasehEmpireSeriDewiMalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol..memang ada ustaz kata mcm tu..sbb apa? yg depan da halal tp makin hari mkin kurng selera? sbb mata nie la punca nya, sbb mata nie suka lihat yg haram..mksdnya suka lihat yg terdedah sana, terdedah sini...mata nie la yg sebnrnya kawal nafsu klo da suka mata pandang yg haram jd hati makin lama mkin hitam sbb tu yg halal da tak suka da..sbb tu nabi kita Nabi Muhammada saw akn tundukan pandang dgn wanita lain..sbb mata nie la punca hati jd roasak..klo zaman sekrng laki pandang pmpuan walaupn bertudung mata tetap nk pandang..apa lg klo yg seksi2 nie? kesian Allah da tarik nikmat halal dlm dirinya..huhu

      Delete
    2. betol..memang ada ustaz kata mcm tu..sbb apa? yg depan da halal tp makin hari mkin kurng selera? sbb mata nie la punca nya, sbb mata nie suka lihat yg haram..mksdnya suka lihat yg terdedah sana, terdedah sini...mata nie la yg sebnrnya kawal nafsu klo da suka mata pandang yg haram jd hati makin lama mkin hitam sbb tu yg halal da tak suka da..sbb tu nabi kita Nabi Muhammada saw akn tundukan pandang dgn wanita lain..sbb mata nie la punca hati jd roasak..klo zaman sekrng laki pandang pmpuan walaupn bertudung mata tetap nk pandang..apa lg klo yg seksi2 nie? kesian Allah da tarik nikmat halal dlm dirinya..huhu

      Delete
  79. Assalammualaikum..

    sepatutnya, dia sebagai suami. Bukan pertikaikan bentuk badan isterinya tp cubalah fahami dan beri sokongan kepada isterinya utk mendapatkan badan yang dia idamkan dan bukannya mengutuk belakang macam ni. Sangat teruk suami yg begini.

    Saya taknak bersuami kalau begini la perangai lelaki. hoho.

    ReplyDelete
  80. bagi pihak lelaki, saya minta maaf... ade gak lelaki mcm nih... hmm....

    ReplyDelete
  81. Bagi pihak lelaki, saya minta maaf... ade gak wujud manusia mcm nih.... hmm... nak kata tak matang da bekerja, nak kata bodoh boleh g meeting lagi bagai... haiyo!

    ReplyDelete
  82. kan sweet klw dia menerima isteri dia seadanya... mmg prkara ini ada berlaku terhadap seseorang yg saya kenal...tpi perempuan yg gemuk tu tahu suami dia dh x de 'nafsu' kat dia... memang menyakitkan hati!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...