Saturday, November 10, 2012

Artist Mirip Namee Roslan. Ceh.

Hello peeps...

Baca tajuk korang jangan muntah okay.


Sejak aku jatuh toilet sampai kena jahit hari tu, aku risau jugak lah takut parut tak hilang. Sejak aku kena jahit kat kening hari tu, adik beradik aku kata aku mirip artist terkenal. Siap cakap macam ni .....

"Namee Namee!! OMG!! Muka hang macam artist wey !! Serious !! Wey sebijik muka artist famous tu wey !!!


Aku yang tengah gundah gulana risau parut ni, apa lagi. Hati berbunga lah, yela mirip artist wey !! Siapa tak suka bila dengar "Namee Namee!! OMG!! Muka hang macam artist wey !! Serious !! Wey sebijik muka artist famous tu wey !!! Dalam hati dah berbunga-bunga, kot dapat mirip muka katherine mcphee ke kan. haha
kalau dapat iras muka gini, seghonoklah jugak dengar. 


Serious muka namee macam artist terkenal tu wey !!!
--
--
--
--
-
haah wey sebijik gila !!
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
--
Chucky . KEJAM KAN ?? since then diorang asyik panggil aku Chucky je wey. Chucky is my new name. Chucky Roslan. 

Ada ke diorang kata muka ni macam Chucky...
mentang-mentang kening aku berjahit ala ala Chucky. cis!

Orang kata , parut jahitan tu boleh jadi timbul kulit tak rata. Buat aku risau lagi je. doctor nasihatkan aku makan vitamin C, parut cepat sembuh. Sepanjang aku luka tu, aku makan vitamin C  banyak, luka mudah sembuh.  Aku memang makan vitamin C tiap hari pun. Tapi alhamdulillah, parut aku cepat jugak lah sembuh walaupun luka aku agak dalam lah .Memang orang expect tanda tu akan timbul. Berparut takpe, asalkan jangan tak rata. Nanti obvious sangat kalau ada line timbul atas kening tu. 

Tiap hari aku consume vitamin C organik ni. alhamdulillah luka aku cepat sembuh. In the mean time memang aku takde sapu apa-apa ubat atau minyak gamat. Sebab nak biar dia sembuh secara semulajadi, tapi doctor kata proses tutup luka tu cepat jugak lah. Maybe sebab vitamin C yang aku makan lah kot. Minum juice je memanjang sebab nak vitamin C tambah lagi dengan vitamin C organik yang memang elok. Parut jerawat pun cepat hilang. 

Takde la macam Chucky sangat kan ? sobs :B Kening terbelah cool apa.... luls


Beza jerawat saya sebelum dan selepas makan vitamin C organik ni kat sini...Jerawat Sebelum dan Selepas


Happy reading and thank you :)




44 comments :

  1. heheh. chucky. seraaammm. tp parut tu tak nampak cam chucky pun. hihi

    ReplyDelete
  2. jahatnyerrr sape cakap macam chucky. ehh tp chucky comel pe ;p

    ReplyDelete
  3. hahaha.. kelakar la disamakan dgn chucky. serius lawak! hahaha... tapi saya tengok muka namee ada juga iras2 katharine mcphee tu. luna maya pun ada juga. :]

    ReplyDelete
  4. tapi namee still nampak cantik :) serius!

    ReplyDelete
  5. kalau luka dekat kening biasanya akan kekal kan ? bulu kening di bahagian luka takkan tumbuh lagi.

    ReplyDelete
  6. hehehe..ade ke panggil chucky..takpe la..sikit je tu namee..yg penting namee tetap gojes..(^_^)


    vit c jenama ape namee makan tu? saya pernah makan vit c sebijik macam tu rupanya..jenama ape eh namee amik? beli kat farmasi ke?

    ReplyDelete
  7. Alahai.Dah berparut dah kening tu.Tapi apapun Namee still nampak cantik la sayang.haha

    ReplyDelete
  8. hehhe.
    tak puas hati sekadar pil vit c.
    siap minum jus lagi.

    hai chucky roslan!
    nanti part luka tu boleh tumbuh bulu kening lagi kan?.

    ReplyDelete
  9. bleh geng ngan abg fahrin la nanti sebab ada kening terbelah. wah...

    ReplyDelete
  10. Err ayie kalau ada luka nak bg cepat sembuh pakai minyak gamat je,tak pernah lagi try cam guna vitamin C tu,err...

    ReplyDelete
  11. Kening terbelah baru nmpk ganas.. Hehe akak kawasan.. ;-)

    ReplyDelete
  12. tapi mula2 tu mmg macam muka namee la. sama cantik! :D in fact awk mmg cantik dan flawless. :) <3

    ReplyDelete
  13. Still look preety namee :)
    No worries, insyaALLAH akan sembuh before your BIG DAY :)

    ReplyDelete
  14. mmg sama mcm muka artis tu wow!get well soon kak namee

    ReplyDelete
  15. kening k.namee kena jahit?sy br tau..semoga cepat sembuh akk :)

    ReplyDelete
  16. tak de ah. cantiklah ada kesan jahit tu. sebab kak namee 1 dalam 1000 taw. xpe2, kak namee tetap cantik. teehee

    ReplyDelete
  17. Kak Namee, moga luka cepat sembuh tau <3

    ReplyDelete
  18. Huhu.. hye Chucky.. u comel apa!! moga cepat sembuh ♥

    ReplyDelete
  19. hihihi gelak guling-guling baca entri ni !

    ReplyDelete
  20. namee sapulah vitamin e serum dekat luka tu. husband kita exsident, sapu tu takde parut dah. boleh beli kat watson.

    ReplyDelete
  21. Why chucky hahahaha people are so mean lol

    ReplyDelete
  22. waaa.. mesti sakitkan kene jahit tuu >.< haz bln 9 hr tu bru je lpas accident kete. bibir terkoyak skit ngn pipi terclr. now bibir dh ok, cume pipi tu je ade parut skit. sbb ade skit kulit tertimbul tu la.. naseb naik kecik je. waaa T.T

    ReplyDelete
  23. fuh.. nasib baik tak kena kat mata..

    psstt: sikit je tu .. 'chucky' akak lagi panjang.. atas kening.. ;)

    ReplyDelete
  24. hahah chucky pun cute ape!! JAHAT GERAM grrrrr hehehe

    yes pasal VITC tu na sokong as na pun amal kan VITC tu setiap hari...and klau org yg hitam macam na nak berangan puteh cepat kikiki makan skali gluta 20000 (eh nape na nak promote ni POYO!)

    actually na mmg nak sokong VITC tu awk!! sbb mmg bnyakkk keberkesanan yg elok kat diri kita!!!

    EH awk ni cantik laa mmg cm retis!

    ReplyDelete
  25. ko kenal namee?

    namee mane?

    alaa, namee kening tu

    ReplyDelete
  26. Hahaha takleyh stop gelak part chucky tu. Nakaaaaaaaaaal!

    ReplyDelete
  27. huhu...tp namee sy tgk muka awk mirip victoria....tgk x citer nickolodeon yg tajuk dia victorius .....muka dia cm awk serius lawa huhuhu....

    ReplyDelete
  28. Namee lepas ni buat lah entri tentang tip penjagaan rambut pulak.Hee

    ReplyDelete
  29. dhiya....hehe. chucky pun chucky lah..hehe

    ReplyDelete
  30. amanina... weehee. chucky kejam. jahat suka bunuh orang. hehe

    ezzaty....chucky horror. sobs :(

    al kisah...haha. kejam.

    puteri panda...eh takde la...iras chucky. :P

    kathy...terima kasih.sejuk hati dengar tak macam chucky. hehe :)

    ReplyDelete
  31. mila ahmad....em bulu kening macam dah botak pulak kt line tu. sobs.

    shahada....hehe. takpela parut sikit. at least lepas ni sy jaga kesihatan betul2. hehe

    primadona...terima kasih :)

    wan...tu la. risau punya pasal. semua vit c namee nak telan.

    oshinz...kamal adli pun boleh geng jugak ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. namee roslan cube gune rawatan eyebrow transplant... boleh dapat balik kening tu...tapi kene korbankan sikit rambut atas kepala (ala x nmpak pun)... sebab namee cantik... sayang kalau x rawat... mahal sikit pun xpe.. hehe...

      Delete
    2. kak namee try la buat rawatan eyebrow transplant... kat malaysia ni pun ada rawatan tu cuma agak mahal sikit.. kak namee cantik.. sayang kalau x rawat.. nanti bulu kening kembali asal.. search facebook Dr Shah Hair Clinic..

      Delete
  32. adeh. chucky pun comel cuma seram ja.haha

    ReplyDelete
  33. ala dik, kira ada jugak tanda kenang-kenangan yg leh dicerita kat anak cucu, betoi tak??? kuikui

    ReplyDelete
  34. mane same chucky tue dgn awk...
    awk comel+cantik...:)

    don't worry namee nanti lame2 parut tue hilang lah tue..& InsyaAllah kekning awk boleh tumbuh balik..
    be strong & take care...=)

    ReplyDelete
  35. hahah x pe parut bole hilang namee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...