Thursday, November 22, 2012

Bincang Pelamin @DeClassafora

Hey hello...

DeClassafora fanpage



Hari wedding dah nak dekat pun. Pelamin dah bincang last month tapi belum finalized. Aku memang dari dulu suka sangat dengan DeClassafora ni. Sebab bunga yang dia gubah semua cantik. Bila berjumpa dengan kak Nanie, kak Nanie kata dia memang asalnya florist pun dan gubah bunga untuk istana. No wonder bunga-bunga yang digubah semua cantik and fresh. Bunga hidup semuanya! Saya suka ! So aku datang memang dengan idea yang kosong tapi kak Nanie banyak bagi idea and  suggest kan aku buat ala-ala garden untuk the pelamin sebab aku punya pelamin akan berada di luar di luar rumah. Aku setuju je. hehe

Ruang yang nak dibuat pelamin..
porch rumah

Kononnya nak pelamin yang ini. Design yang memang dah sedia ada...
English vintage

Hehe, Tapi kak nanie suka pada pembaharuan ! Dia kata "takpe! Akak design kan yang baru untuk awak". Kita buat garden punya style, sesuai dengan kawasan rumah awak! Aku okay je dan ikut je sebab diorang lebih pakar. So ,akan buat garden style lah, tapi tak lah ber garden sangat cuma warna dia tu. Plus, family aku semua akan pakai warna hijau, all the dayang pulak akan pakai purple. 

Banyak design DeClassafora yang cantik-cantik. Semua dibuat ikut citarasa client. Creative.!
pelamin Irma Hasmie and suami. pandai kak Nanie and hubby design.






Semua by DeClassafora.gulp. Teruja tengok pelamin-pelamin yang ada. Design aku masih dilakar.hehe.Jeng jeng! Tak boleh tunjuk sini. Wait time wedding lah ok.hehe :) Korang ada idea nak bantu saya ? hehe. Lagi sebulan je lagi. 

Saya macam stress banyak benda nak buat,Isham sengih je..sebab dia busy kerja as an excuse untuk tak join stress sekali. cis



Happy reading and thank you...


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


54 comments :

  1. saya suka pelamin gambar last tu. simple tapi sangat cantik. :)

    ReplyDelete
  2. tak sabar nak tunggu..mesti gojes habes..^_^

    ReplyDelete
  3. wowwa.. tak sabarnya nak tengok namee nanti.. mesti macam puteri. <3

    ReplyDelete
  4. suka dua gambar pelamin/deco terakhir tu. cantik hiiii

    ReplyDelete
  5. wow cantik.. mest harga pun mencabarkan namee.. xpelah kawin pun sekali jekan seumur hidup.. i pun ske pelamin y cantik.. tp nk simple je... xnk pelamin over cantik dari kite.. nant org tengok pelamin je xtgok kite y cun melecun make up ni hehe :-)

    ReplyDelete
  6. i see him...hehe...how sweey ur love story...aw..tak sabarnya nak tunggu u kawenn...

    ReplyDelete
  7. i see him...hehe...how sweey ur love story...aw..tak sabarnya nak tunggu u kawenn...

    ReplyDelete
  8. sis, jgn lupa jemput kita tau. :P

    ReplyDelete
  9. akan jemput. insyaAllah. hazanis...:)

    Ain.terima kasih..:)

    ReplyDelete
  10. Kita dlm list untk dpat kad jmptan x??? Hehehe :-)

    ReplyDelete
  11. Wah..excited yea na tgok ur pelamin tuuuu..hehe..

    ReplyDelete
  12. wahh.. tak sbr nak tngok sis namee. mesti cantik.

    ReplyDelete
  13. wah....tak sabarnya nk tunggu awak naik pelamin...=)
    excited pulak sy...ehehe..
    semoga majlis awk nanti berjalan dgn lancar...=)

    sy suka pelamin yg vintage tue..sweet..

    awk dgn isham nie muka ade iras2...kalau dah kawin nnt anak2 mesti comel2...(^____^)

    ReplyDelete
  14. Wah..serius mcm kenal ur Isham ni..dia budak SBP Sdar ea dulu?

    ReplyDelete
  15. love simplicity..

    biasa lah lelaki ni. die selalu fikir as long as boleh nikah sudah. hehe. perempuan yang beria nak kena fikir macam-macam.

    ReplyDelete
  16. Pelamin vintage? Sangat lawaaaa! :)

    ReplyDelete
  17. all the best dear. I bet u will have tonns of ideas and come out with perfect pelamin.

    ReplyDelete
  18. yeaaaaaaaa! :) saya harap saya dpt jemputan dari kak namee :) In Shaa Allah !

    ReplyDelete
  19. x sabo la pulak tengok namee kawen...hehe

    ReplyDelete
  20. owhh ni la isham erk...huhu padan sgt padan..msti baby pun putih2 merah cm org pth huhu tahniah...sy pn xcited tggu namee kawen hehhee

    ReplyDelete
  21. owhh ni la isham erk...huhu padan sgt padan..msti baby pun putih2 merah cm org pth huhu tahniah...sy pn xcited tggu namee kawen hehhee

    ReplyDelete
  22. bila langsungnya namee?
    jgn lupa jemput tau! heheheee

    ReplyDelete
  23. fuh!...cepat namee kawen..dkna nak tiru pelamin nameeeeeee hahaaa

    ReplyDelete
  24. wah..xsabar nk tgok akak nek pelamin..

    ReplyDelete
  25. sume cantik2 namee.. dan sy pun dah bayangkan namee pun mesti cantik pada hari tu nanti..

    jgn lupa jemput tau..mana tau ada dapat pegi :')

    ReplyDelete
  26. wah for the first time tengok gambar isham hehe..namee plan wisely & slow ok..x sabar nye nak tengok namee kawen. nak jumpa namee real

    ReplyDelete
  27. wahh...tahniah Namee...baru ty bila nak reveal kat FB...dah reveal rupanya....mesti deVass punya wedding namee nanti...

    ReplyDelete
  28. wahhh!!namee dah tunjuk bakal hubby dah =)

    ReplyDelete
  29. aduhaiiiii, cantiknya pelaminnnnn. ni baru pelamin, blom tgk baju lagi nih..weeeeeeee..tak sabau..

    ReplyDelete
  30. wah.....semakin dekat..saya pulak yang berdebar tiba2.hahaahaha..tiba2 je kan.hahahahaha

    saya doakan segala2nya berjalan lancar buat awak dan pasangan ye..hehe.. kahwin jangan lupa jemput2 tau... dan semoga berbahagia hinggalah ke akhir hayat..amin.. :)

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum namee...seronoknya x lama lg nak naik pelamin yer semoga semuanya berjalan lancar...;)

    ReplyDelete
  32. ye la..akak setuju semua mmg cantik...bertuah Namee...

    ReplyDelete
  33. Wow mesti cantik gile pelamin ala garden, tapi vintage style tu cantik la :)

    ReplyDelete
  34. tahniah dear namee..nak kawen da..=)..mesti super gojes nt

    ReplyDelete
  35. hamboiii! Gojesnyeee pelamin dia! i loikee...

    lastly.. tersilt gak gambor cik abang dia.. hahaha


    I'm happy for you dear :)

    ReplyDelete
  36. Yg last sekali cntk n sure nnt gardeb style namee cantik giler..teruja nk tgk yg btol..huhu

    ReplyDelete
  37. wah, sis namee dh tunjuk wajah Isham.

    Tak sabar nak tngok pic wedding sis namee.

    ReplyDelete
  38. syioknyaaa! tengok kak namee punya persiapan wedding! tak sabarnya nak tunggu wedding k.namee!!!!!!!!!!!!! :D

    ReplyDelete
  39. semoga semuanya berjalan lancar dear (>__<)

    ReplyDelete
  40. woaaaa~congrat k.namee..lg sebln je lg..ada rasa dup-dap-dup-dap x?hehe

    ReplyDelete
  41. hihihi, tak sabar nak tengok pic kak Namee! dah lah sis ni cantik <3

    ReplyDelete
  42. NAMEE, namee nak kahwin dhiya yg excited kat sini tau. Dhiya doakan dari jauh moga semuanya berjalan lancar. dua2 putih melepak jeles hehehe.

    ReplyDelete
  43. nameerah! congratulations beautiful :DD..so happy for u and bakal hubby. jaga diri and kesihatan okay? ;))

    ReplyDelete
  44. saya rasa saya pulak berdebar,hehe

    ReplyDelete
  45. namee tak sabar nyerk nak tengok pelamin u nanti

    ReplyDelete
  46. oh.. yg tu ke isham ??


    1stime tgk... haha...



    ReplyDelete
  47. owh. itu bakal hubby ye. tak saba nk tggu tengok pelamin ni. hehe~

    ReplyDelete
  48. wah..sudah mau kwen...tahniah dear....serius pelamin2 tu mmg cntik...unik..lain drd yg lain :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...