Sunday, November 11, 2012

Buat lah Surprise Pleaseeeee !

Hello peeps....

Ini kisah partner saya romantic yang blur. 

Kalau tengok drama melayu,  watak lelaki romantic punya lah macam penipu nya la adegan (pilot sanggup berhenti kerja sebab nak bersama orang yang tercinta). Tapi walaupun macam nampak menipu tapi sikit-sikit tu terpedaya lah jugak ! haha. Yela, sengih-sengih jugak lah depan tv tu sambil tergedik gedik "eeeey sweet nya laki tu wey sweet nya laki tu" "kan best dapat lelaki cenggitu!" ey nak laki macam ni nak!". Dek tertipu dengan watak romantic walaupun at the same time rasa "penipu woi ada ke lelaki romantic macam ni dalam dunia". 

Watak romantic yang typical selalu lelaki tu surprise beli bunga lah, surprise belikan chocolate lah, surprise buat candle light dinner lah, surprise bawak jet then ada asap kepol kepol bentuk love lah, bf terjun  parachute bawak bunga bawak cincin lah. Buat gadis-gadis macam I ni hati bunga-bunga je tau . dan harap partner pun boleh buat terjun parachute dengan bawak cincin untuk melamar. :P Letak bunga dalam boot kereta ?-Nora Elena

Okay, pernah satu time aku pergi dinner dengan Isham then I saw satu laki ni buat surprise untuk gf dia. Ceh, dengan bunga nya, dengan rantai white gold nya. Nampak macam drama. So, dalam hati aku "ehh best nya?" "eh best nya" dan lepas tu muncung, kenapa partner aku takde pun buat romantic gituuuu. Tak romantic lah partner aku ni. Lepas tu aku sendiri tanya kat partner aku "emmm, kenapa Isham tak pernah buat surprise macam tu kat saya eh ? "..then Isham blur then tanya "macam mana nak buat surprise? nanti Isham cuba" .... 

Dah tu dia tanya aku macam mana nak buat surprise, dah tentu la aku hangin. Eh eh dia tanya kta balik pulak?? Nanti kita bagitau dia macam mana nak atur surprises macam tak suspend lah. Kita pulak yang ajar dia selok belok nak buat surprise. Dah tu baik kita buat surprise untuk diri sendiri je , ye tak ? Tak kisah lah surprise makan malam kat NZ Curry house ke ,any la asalkan surprise  Haiya. Past few years, aku asyik argue je dengan partner aku "kenapa tak buat macam ni?" kenapa tak pernah buat macam tu?"..too many questions dan hints tapi Isham tetap blurrrr...aku pun dah malas dah nak mendambakan surprise gamaknya. Selama aku dengan isham, dia tak pernah beli kan aku cincin pun atau bunga pun. 

Bukan nak meminta tapi aku pelik ..bukan ke cincin and bunga tu benda yang sweet ke dan typical yang lelaki patut tahu and try beri pada gadis ? buat surprise lah. Tapi bila fikir-fikir balik, tiap orang tu ada caranya tersendiri untuk tunjukkan kesungguhan kat girl yang dia suka dan love tu, kenapa lah aku sibuk-sibuk mengharapkan Isham cuba buat surprise dulu ? lol. no good la saya. sian Isham sebab dapat partner yang banyak tanya.

Bila fikir-fikir balik, i dont need any surprises  Banyak benda yang Isham buat spontaneously dah buat aku happy pun. (takyah suprise bagi bunga , melutut tiba-tiba bagi cincin ke, terjun dari kapal terbang jerit aku cinta pada mu ke). Isham memang tak pandai langsung buat surprise especially major surprises. Kalau nak buat surprises pun mesti dia bagitahu jugak sebab dia yang rasa excited dan tak sabar. haha. so surprise takkan menjadi. 

Like even time birthday aku pun, seminggu before dia akan tanya "Nameera nak apa? anything ?" . Sedih gila tak , siap tanya lagi? haha. minta ferrari baru tau. tapi selama 6 tahun 10 bulan berkawan ni, tahun ni dah tahun ketiga aku memang tak nak hadiah apa-apa.

So yeah, semua kat bawah ni semua saya terpaksa lupakan. haha
cium bunga sama sama di tepi taman ? oh takde.


melutut ? oh takde.


kejutan dilamar di tepi pantai ? oh takde. lagi lah takde.


sarungkan rantai di candle light dinner ? takde jugak. haha


Tapi sekarang bila dah matang, dah rasa surprise - surprise dalam tv tu tak sweet, dah tak realistic sangat. hihi. Gini pun romantik juga...walaupun konon nak buat surprise tapi bagitahu surprise apa. 

"Nameera girl. Esok Isham tak fly, Isham ada surprise nak bawak datang rumah girl esok!! (kata nak buat surprise) Nak masak udang and sotong favourite girl ! (tapi hujung ayat bagitahu nak surprise apa. that is so Isham, haha)"

nah hamek bekalan untuk seminggu Isham masak kan. hehe

Surprise yang menyentuh hati tak semestinya kena ada orang main piano lagu romantik kat sebelah sambil bf menyarungkan rantai kat tengkuk (ayat sedapkan hati :P) . okay , noted.  suami tolong sapu rumah tiba-tiba pun romantic gak.

Neways, korang yang lelaki tu, kalau tak reti buat surprise yang hebat hebat. cuba masak la apa-apa. confirm partner korang cair. hihi :)

Happy reading and have a nice day...

Cuba apply semua ni kat gf, mesti dia suka . awww. What Women Want.


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


61 comments:

  1. betul tu ! surprise tak semestinya benda mahal2 , even benda kecik pun boleh jadi sweet . :)

    ReplyDelete
  2. Betul cakap akak . ' tiap orang tu ada caranya tersendiri untuk tunjukkan kesungguhan kat girl yang dia suka' . :)

    ReplyDelete
  3. hahaha..encik pakwe sy pun x penah nak bagi bunga & cincin segala..kalau dia bagi surprise mcm tu mmg sy pulak yg akan blur kut..kehkehkeh..

    tp ada jugaklah beberapa surprise yg mcm x berapa surprise yg dia buat..dan tetap memberi kesan pada sy :')

    ReplyDelete
  4. wah untungla dia masakkan walaupun tak bagi bunga bagai..masak lagi sweet..hehe :)

    ReplyDelete
  5. hahaha.. weh sama.. tunang aku tak pandai buat surprise kasik hadiah ke apa.. kalau dia nak bagi barang, dia tanya nak apa.. dia kasik duit pi beli sendiri..

    ReplyDelete
  6. Haaaa...sweeet oke laki masak. nak-nak time kita demam !

    ReplyDelete
  7. suwittttttttttttt nye isham! masak untuk namee..tapi yang tak tahan tu bgtau pulak..hahaha..

    partner saya pun tak pernah bg serprise kat saya..huh! tapi masa tunang tu mmg die serprise betul2 saya sebab die kasik cincin yg sangat cantik dan saya tak expect pun dapat cincin camtu..saya request cincin biase2 je..terharu rase..eceh! :P

    ReplyDelete
  8. seyes jeles..... hihihihi =)

    great partner

    ReplyDelete
  9. bab masak.. aaa... eerrr... serah pada en. suami..
    bab kemas ai pandai.. ;)

    ReplyDelete
  10. so comel la isham ni.
    sama dengan partner saya. dia memang tak reti nak buat surprise.

    tapi ada satu hari tu memang mengsurprisekan saya, waktu birthday saya, tetibe dia datang kata dah ada kat depan UiTM. memang terkejut gila. rasa nak gugur jantung. haha

    tapi bukan nak bawak hadiah. bawak diri je.

    ReplyDelete
  11. huhuuu...macam sedap jee sot0ng tuu~ yumyum...~

    ReplyDelete
  12. Ya Allah! Masakkan tuk namee tu lagi way extravagant surprise dia! Instead of yg cliche tu. Tau dah kalau kahwin hubby boleh jg anak sebab pandai masak :p jauh lagi penting!!

    ReplyDelete
  13. ada buat suprise tp sendiri yg dapat suprise dgn waktu tu saat yg happy tetibe jd hampa...hoho,biarkan ia berlalu*terkenang

    ReplyDelete
  14. ala isham nie. x romantik lgsg haha .

    kena belajar lg nie konsep suprise tu apa...

    ayat mmg dh suprise dah. tapi spoil la perkataan hujung tu.


    Isham ishamm.. Hahaha

    ReplyDelete
  15. nameera sayangggg, even isham tu taklah pandai sepraise yang disangka sangka...tapi seghiously beliau sweet selama tiga tahun korang bersama..too comeel...too sweet dgn sikat blur2 begitu...how lucky ^^

    ReplyDelete
  16. Dah sweet sgt tu kalau dpt partner yg pandai masak. Rajin pulak tu. :)

    ReplyDelete
  17. soh isham tu contact joegrimjow, nanti akan ajar cane nak buat surprise. haha

    ReplyDelete
  18. Aslkm.... bestnye cik abang rajin masak..=))

    ReplyDelete
  19. Aslkm...bestnye namee, cik abang rajin masak..=))

    ReplyDelete
  20. owh cik namee...tacingg woo ade org tlg msak kan tuk kite...huhuhu

    btw..nice following u :)

    follow balek ea :p

    ReplyDelete
  21. hahaha suprise mcam2 jenis.. tolong basuh baju tetiba pon suprise gak hahah

    ReplyDelete
  22. klu movie tu sumenyer mmg nk nmpk sweet je..

    ReplyDelete
  23. bf k.namee pilot?untungnyeeee..hehe..dh lah pndai masak..lg2 lah untung :)

    ReplyDelete
  24. untuk Na pulak xbole lelaki romantik rasa semacam pulakkk.
    munkin sbb na terlalu boboy sgt peragai kot hihih

    Tapi kalau dpt surprise SOTONG! sumpahhhhh melonjat cucuk bintang~!!!
    hahahha

    NA suka SOTONG!!!!

    ReplyDelete
  25. hahaha isokey kan...jnji yakin dia cinta kite hak hak

    ReplyDelete
  26. alahai..nak surprise ke....lagi best kalau kena surprise time baru pas gado...pastu ,esti rasa nyesal p bambu dia tadi..hehe

    ReplyDelete
  27. bestnyeee dpt partner like u have namee :)

    ReplyDelete
  28. hehe. alhamdulillah. serasi dengan saya lah. :)

    ReplyDelete
  29. lelaki kan ;) hehe tapi lain orang lain cara :)

    ReplyDelete
  30. sweet. surprise pun sempoi. aku ni tak penah dapt surprise2. hehe.

    ReplyDelete
  31. wow.. suprise betol. terbalik plak ye.. kkadang suprise ni rasa malu plak..haha

    ReplyDelete
  32. saya rasa lelaki macam isham tu susah nak jumpa tau awak.. honestly cakap... lelaki yang terlalu lalu sweet sangat tu sampai bila dia akan sweet macam tu?? setahun? dua tahun? macam mana pulak kalau lebih 5 - 10 tahun?? biasanya yang terlalu berlebihan tu la yang akan tawar di hujung2nya.. ini sangat2 biasa terjadi.. dan, jika awak dan menyintai isham yang serba serbi tak terlalu sweet tu seadanya, itu adalah satu advantage pada hubungan awak. InsyaAllah awak dengan dia akan berkekalan bahagia.. saya akan doakan.. :)

    ReplyDelete
  33. Comel betul die panggil u girl. :)

    ReplyDelete
  34. depent pd kreativiti seseorang.yg pentg ikhlaskan?

    Salam kenal dari tirana aduka

    ReplyDelete
  35. kehkehkehkeh, samalah ngn akak dik. kut en hasben tolong basuhkan baju kat mesin basuh n kemas umah pon dah kira romantik buat akak sebabnya zaman diberi bunga suda berlalu. huhuhu...

    romantik dgn cara sendiri lagi syokkk..

    ReplyDelete
  36. boni...komen anda sangat awesome . thank u ! :)

    ReplyDelete
  37. bukan senang nak wat suprise... kadang2 x jadi suprise pun...

    ReplyDelete
  38. untuk rasa indah kenangan semasa bercinta tidak memerlukan 'SURPRISE' sebenarnya...apa yang penting keikhlasan dalam seseorang yang menyintai....

    P/s: aku tak pernah bagi bunga pada awek (kini isteri)...tapi aku selalu bawa makan kat tempat best walau tak mahal...tetapi sedap dan menyelerakan...dan Walau Tempat Murah....tapi makan mahal dan makan puas-puas juga...satu yang 'SWEET' baginya....tapi setiap hari lahir dia..pasti ada hadiah utk dia walaupun bukan 'SURPRISE'.....

    ReplyDelete
  39. setuju...xperlu nk bg bunga bagai.. bf sy pun xpenah bg bunga kecuali ms konvo,tu pun sy yg mnta.. tp ia byk buat surprise mcm tetibe muncul depan umah bw mknn.. ahaha, mcm tau2 je kite ngah lapar..

    ReplyDelete
  40. Hehee bertuaha badan dapat bakal suami pandai masak.

    ReplyDelete
  41. hahahaha. surpriseee sangat tu. nais betul cara Isham.
    sokey Namee,surprise with his own style. :P

    ReplyDelete
  42. sheewit nye. akk boleh relaks lah hsband pandai masak. ekkekee

    ReplyDelete
  43. tapi kan namee, sy rasa lelaki yg pandai masak adalah 100x lebih sweet dari lelaki yg bagi bunga, chocolate etc (benda2 suprise yg dah baisa tuue -mcm dlm novel / filem)...

    awk sgt beruntung dpt future hubby yg pndai masak...:)
    nanti kalau tak sihat dia boleh masak,
    boleh masak sama-sama..=)
    nk dinner romantic2 kat rumah pun boleh, coz dia boleh masakkan surprise utk awk..sweet kn...? (^__^)

    ReplyDelete
  44. xpela..lain orang lain cara sweetnya..hehe :)

    ReplyDelete
  45. bila sy baca entry ni sy teringat dekat ijam. ehem2 sy hehe. he looks like your isham. langsung tak pandai buat suprise. hehe. but alhamdulillah bersyukur Allah kenalkan dia dengan sy, i wonder how happy was u now. syoknya nameee

    ReplyDelete
  46. bestnye ade org tlong mskkan ... :) so suweet ...

    ReplyDelete
  47. Suka baca blog ni, comel lahh perangai husband kak nameera, blur2, hahaha

    ReplyDelete
  48. suka baca blog ni, comel la husband kak nameera, blur2, haha

    ReplyDelete
  49. hahahhaha watak lelaki dalam drama semuanya penipu ekekke :p

    ReplyDelete
  50. Situasi isham same cam sy:'( so sad

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...