Wednesday, November 14, 2012

I'm Getting Married

Hey hello... :)

6 tahun 3 bulan tunggu, baru mak aku approved hubungan. Sekarang dah masuk 6 tahun 10 bulan dah. Haa, apa lagi..semua advised aku cepat lah kahwin. Dah lama sangat berkawan tu. Mak dah restu means, kena cepatkan jodoh la. Walaupun rasa macam rasa tak ready nak kahwin lagi sebab aku worry tak dapat jadi seorang isteri yang baik sebab aku tak reti masak and currently macam anak dara pemalas. hewhew. Tapi kesian pulak Isham kalau nak suruh dia tunggu lagi.Dah lama sangat dia tunggu. So, saya setuju lah untuk tamatkan zaman bujang saya ni.Ready tak ready takpe lah, akan ku belajar masak jua. Walaupun Isham kata "its okay lah girl. kita cook sama sama nanti. Lama-lama nanti girl terror lah"

Serious rasa tercabar sebab dia terror masak. Ma pa saya siap gelakkan saya and kata malangnya Isham dapat saya.

Takde merisik, takde tunang, terus kahwin. Tapi family dah jumpa dah bulan lepas, sembang sembang berkenalan. Bincang kahwin sikit je. Kusyuk bersembang sampai lupa pasal kahwin kot. hihi.Dah lama dah niat nak kahwin cuma ni dah rasa nervous dah ni. Adakah ini perasaan yang biasa dialami ? Maybe aku a bit nervous lah kot. sebab tu alaaa takutnya nak kahwin. Tanggungjawab besar kan ? :P
wedding card yang sudah siap. English style kata mak saya. mama yang pilih. saya follow saja :)

Dulu konon target nak kahwin umur 25 lah konon tapi takpelah, kahwin awal sikit pun apa salahnya kan. hihi. Banyak benda nak settle kan. Wedding idaman saya simple saja. Ala-ala macam mat saleh punya wedding kononnya. Nikah dan terus jamuan makan-makan. Pengantin layan tetamu. Yet meriah. InsyaAllah. doakan saya okay. :) 

Isham adalah lelaki pertama yang saya jatuh cinta dan date tanpa diselangi mana-mana lelaki lain. Tak pernah ada lelaki lain sepanjang hidup saya selain dia. Alhamdulillah. Biarlah dia jadi yang pertama dan terakhir. Amin. Mudahan semuanya berjalan dengan lancar. Amin.Doakan saya okay. :)

omg cantik gila! teringin ! okay dah mula berangan berangan. haha. tapi ni sexy sangat ni. post wedding shoot ok ni. :P

Our stories....
Part 1: How We Met
Part 2 : Cinta Tanpa Restu Finally Approved

Happy reading and thank you.Doakan saya :)


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


128 comments :

  1. ok antara yg terawal :D tahniah namee ;)semoga segalanya dipermudahkn.

    ReplyDelete
  2. tahniahhhh kak namee ! nak datang boley? :D

    ReplyDelete
  3. WOW !!! namee da nak kawen ???
    tahniah !!!

    ReplyDelete
  4. COngrates namee! semoga bahagia :)

    ReplyDelete
  5. kak namee!!! nak tgk kak namee!! congrateee!!! :D

    ReplyDelete
  6. Semoga di permudahkan Allah SWT.. amiiinnn :D..tahniah

    ReplyDelete
  7. nk datang..hikhikhik

    tahniah namee..happy untuk namee....

    ReplyDelete
  8. Congratulation my dear... Takpe, dh kawin ni slowly kite akan pandai... Kawin ni time kite utk belajar sebenarnya...

    ReplyDelete
  9. wah....tahniah ye awak.... saya doakan agar rumahtangga awak akan berkekalan hinggalah ke akhir nyawa...amin....

    ReplyDelete
  10. bt; le namee?? tahniah... jgn lupa jmput sye ye...

    ReplyDelete
  11. bestnya kak Namee dah nak kahwin! :D

    ReplyDelete
  12. wah tahniah namee,bila berlangsung namee?btw,serius tumpang happy sebab namee dah nak kahwin,walau tak pernah jumpa tp terasa macam dah kenal lama dah tumpang gembira...namee,lagi sekali tahniah namee..^^,

    ReplyDelete
  13. hey ho!! Tahniah dear.. semoga bahagia until jannah. and welcome to the club.. Insyallah namee boleh jadi isteri yang baik untuk Isham :)


    love.. love.. love!

    ReplyDelete
  14. tahniah. share2 la persedian. otw jgk

    ReplyDelete
  15. Tahniah.. semoga bahagia selamanya bersama orang yang tersayang \@_@/





    p/s: nk kwin gk tp mk xbg. Haha

    ReplyDelete
  16. wahhhh....bestnye...
    nak kawin dh cik namee kite,
    takpe2 neves memang sume bakal pengantin akan rase..tapi insyaallah sumenye akan ok..ape2 pun tahniah..=))

    ReplyDelete
  17. wait2... namee 24 lah skang? pehhhh... bahahaha... n i col u kak? adoi......

    #rasa aku budak sgt T.T

    ReplyDelete
  18. Namee!!

    tahniah!.
    takpe, tak pandai masak pon, boleh belajar nanti.
    bila dah kahwin, dengan sendiri sikap rajin makin menonjol!

    moga terus kekal hingga syurga!
    amin!

    ReplyDelete
  19. btw, selamat pengantin baru!! =) may Allah bless u both n your marriage~

    ReplyDelete
  20. Wah! Tahniah namee! Semoga berbahagia hingga ke syurga. :)

    ReplyDelete
  21. wah.. tahniah. ingat namee bergurau.. jangan lupa jemput ya :))

    ReplyDelete
  22. Namee, seriously? Mcm x percaya. *excited terlebih pulak*
    apa2 pun moga berbahagia, jemput lah nnti ^^

    ReplyDelete
  23. namee, klu x ada invitation tuk zuan, xmo kawan..hahahaah

    congrats ;)

    ReplyDelete
  24. wah best nya! saya pn dah 6 tahun lebih tp mak xbagi hint lg..sedih... hehe.... tahniah!!!! <3 <3 <3

    ReplyDelete
  25. tahniah kak namee!
    semoga dipermudahkan segala urusan! (:

    ReplyDelete
  26. wahh tahniah sis! sy doakan sis bahagia selalu yup! amin :)

    ReplyDelete
  27. tahniah,
    semoga bahagia hingga anak cucu dan akhir hayat...
    x pandai buat semua x per..asalkan kita berusaha untuk berubah..:)

    ReplyDelete
  28. namee, invite sy untuk wedding kamu.. wish to be there during ur happy day.. :)

    ReplyDelete
  29. waa tak sabarnye nak tengok namee kahwin dgn si dia yg tersyg..tahniah..jgn lupa jemput ye ;)

    ReplyDelete
  30. All the best and pray for you~
    *AMIN

    ReplyDelete
  31. Selamat pengantin baru....moga kekal ke anak cucu...eerrr...takpe kan CM ucap awal2....

    ReplyDelete
  32. OMG! ALHAMDULILLAH!!! im happy for you!! Myera pulak yg rasa berdebar-debar wakkakakaka bestnyaaa wow. selamat bertambah bahagia! ^^

    ReplyDelete
  33. Tahniah namee. Semoga berbahagia hingga nafas terakhir.

    ReplyDelete
  34. sy gembira untuk namee :) nak kawen jugak~ haha

    ReplyDelete
  35. Omg! Kak namee nak kawen?.. Tahniah kak :)

    ReplyDelete
  36. waaaaa Nameee!! im excited! and happyyy forr youuu! seriuslyyyy! hahahah. sukanya sukanya! :P
    kad pls kad! :P:P

    ReplyDelete
  37. wedding card tu cantik sangat2! memang pandai mama namee pilih.. sy doakan namee dan isham akan kekal hingga ke syurga dan semoga apa yang dirancang akan berjalan dengan lancar..amin..

    ReplyDelete
  38. ye ke, tahniah, salah satu hijrah nie..

    ReplyDelete
  39. kalau jodoh tak ke mana kan? Alhamdulillah, akhirnya Namee & Isham di satukan juga. segera berkahwin lebih baik. jangan dibiarkan lama-lama. mana yang kurang tu boleh diperbaiki. I'm so happy to both of you. jangan lupa post entri kahwin nanti yea. hehe... ^___^

    ReplyDelete
  40. COngrats namee :') Im happy for you! :D

    ReplyDelete
  41. wahh namee..congratulations in advance to u!!!! langkah bendul da ni..hahaha..bila majlis?

    ReplyDelete
  42. tahniah namee!

    dari sekarang kena sentiasa berdoa dan berusaha supaya Allah berkati dan panjangkan jodoh korang sehingga akhir hayat.

    jge diri. :)

    ReplyDelete
  43. thniah kak namee.. wah nk jd pngantin dh.. smga bhgia

    ReplyDelete
  44. wahh nk jd pngtin dh, thniah kak namee.. smga bahagia..

    ReplyDelete
  45. hampir 7 tahun ? lama tuh. alhamdulillah jodoh berpanjangan, inshaAllah. Selamat pengantin baru namee dan isham :)

    ReplyDelete
  46. Wow. Kad cantik sangat! Very nice. Hehe. Congrats sis ;)

    ReplyDelete
  47. mana gambar isham?
    nak tengokk.
    heee
    >.<

    ReplyDelete
  48. assalamualaikum namee...tahniah2 akhirnya akan ke jinjang pelamin jua...:)

    ReplyDelete
  49. kak namee dah nak kahwin. yeayy! kita pulak yang terlebih excited :)) hihi.

    ReplyDelete
  50. Amin amin Namee. Barakallah. moga jodoh Namee dan pasangan kekal hingga Jannah!

    ReplyDelete
  51. alhamdulillah..semoga bahagia ok!!

    teringin sgt nk jd mcm akk bercinta punya lama dan terus khwin..apakah tipsnya..hahah

    ReplyDelete
  52. wowwww..xsabarnyee rasa nk tgk namee naik pelamin :) untunglah hanya ada sorang je lelaki dalam hidup namee.. smoga semuanyaa berjalan sprti yg drncang :)

    ReplyDelete
  53. tahniah namee! :)
    semoga berkekalan sampai bila2.. hehe

    ReplyDelete
  54. tahniah.. xsabar nak dengar perkembanagn...

    ReplyDelete
  55. Sweet la namee... Dia lelaoki pertama & terakhir yg namee dating. Susah tau skrg nak cari org camtu. Huhu..




    Dah baca semua part 1 and 2... sweet gila.. Hubungan yg pada mulanya dihalang oleh keluarga akhirnya direstui juga..

    dah macam drama tv pulak tau namee.. Hehehe..

    Semoga hubungan yg dibina kekal sampai bila-bila namee...

    ReplyDelete
  56. kisah dan jalan percintaan namee yang sgt berliku and finally dah nak kahwin pun. at last namee. congratulations namee roslan :)

    ReplyDelete
  57. rasanya macam baru hari isnin sy singgah blog nie baca entry awk yg lepas pasal suprise tue..

    so now dah nk kahwin..? nie mmg betul2 suprise nie...ehehehehe...:)

    Tahniah namee & pasangannya isham...:)
    Semogakamu berdua kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
    Semoga dikurniakan zuriat-zuriat yg soleh+solehah serta comel2...
    Semoga semakin bertambah murha rezeki...(^_____^)

    Jgn nervous2 namee, semoga majlis awk nnt bejalan dgn lancar...(^__^)

    ReplyDelete
  58. congratzzzzzzzzz Nameeeeeeeee !

    ReplyDelete
  59. Alhamdulillah ;) ohmygod dalam diam kad kawin pon dah siap kan ? Haha wishing you semoga persiapan untuk kenduri dan hari akan datang berjalan lancar . All the best k ? doakan izzul dan pasangan pon ke pelamin. Hehehe much love ;)

    ReplyDelete
  60. congrats namee.
    pocket doakan the best for your marriage life. jangan risau..
    its just like having a housemate
    who love u so much, masak pun dia tak bagi sangat.
    takut tangan u luka :D

    mueheheh

    ReplyDelete
  61. Tahniah Namee..
    nak kad jemputan! =)

    ReplyDelete
  62. tahniah sis.:))

    opss nak kad..:P

    ReplyDelete
  63. Nak card!!!! walaupu aku tak dijemput..haha

    ReplyDelete
  64. wahhhhhhhhh, mata bintang2 skrg..sukanya. tak sabar nak tgu post wedding namee...tepuk2 tangan, tanda gumbira. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  65. alhamdulillah~!

    tahniah namee. tumpang gembira utk namee...=) =) mmg jodoh namee n isham da tertulis utk bersama.

    ReplyDelete
  66. congratulations nameeeeeeeeeeee :D

    ReplyDelete
  67. Alhamdulillah. tahniah dear. lama tu berkawan so better ending dgn special ring . happy for you... cantik card tu !!!!

    ReplyDelete
  68. auwwww, so sweet lah sis namee! congratulations dear :)

    ReplyDelete
  69. Congrate namee..semoga kekal hingga ke syurga..��

    ReplyDelete
  70. Congrate namee..semoga kekal hingga ke syurga..��

    ReplyDelete
  71. Congratez...teringin nak tgk wajah Isham...=D

    ReplyDelete
  72. tahniah namee..nak tengok namee kawin tau nnt. hihi
    seronoknyaaa

    ReplyDelete
  73. congratzz namee..semoga bahagia hingga ke anak cucu cicit semua..:)

    ReplyDelete
  74. congratzz namee..semoga bahagia hingga ke anak cucu cicit semua..:)

    ReplyDelete
  75. tahniah Namee.. smoga brkekalan hngga akhir hayat..

    ReplyDelete
  76. alhamdulillah..nampaknye namee dulu dari saya nih..ekeke..tahniah dear..jangan lupa tau kad kawen seperti yg telah direquest..:P

    ReplyDelete
  77. Tahniah kak namirah ... semga insyaallah berjalan dengan lancar . jangan lupa jemput saya taw ? ekekeke

    ReplyDelete
  78. tahniah namee..smoga berkekalan....suka tgk kesweetness awak n isham huhu...cm irma n redza huhu

    ReplyDelete
  79. Tumpang gembira dekat Namee dan Isham..


    Bertuah Isham jadi lelaki pertama yang melekat dekat hati Namee, semoga kekal bahagia hingga ke syurga, aamiin. ;)

    ReplyDelete
  80. WOWWWWWW!! Congratssss Namee !!! :)

    Semoga segala urusan di permudahkan. Aminnn :')

    ReplyDelete
  81. WOWWWW ! Congratsss Namee ! :)

    Semoga segala urusan di permudahkan :)

    ReplyDelete
  82. TAHNIAHHHH !! Nameee happynya akak bc entri ni..x sangka namee nak kahwin dah..


    nnt upload pic bebanyak ye.. bertuah isham dpt gadis yg setia dan bonus cantik pula tu..x pandai masak takpe nnt lelama pandai je :D

    #nk pi baca part 1 dan part 2 hehe

    ReplyDelete
  83. congrats my dear namee!!
    tak sangka dah nak kahwin kennn, kad pon sangat lawa. betul mak namee kata "english style". hehe :))

    ReplyDelete
  84. Congratulation NAMEE. Ya ALLAH im so happy for you. bila tarihk nya? nak datang boleh? :p Dhiya doakan hubungan namee dan isham berkekalan sehingga ke akhir hayat. Im so damn happy for u!

    ReplyDelete
  85. ewaahh2..namee dah tak bujang dah pasneh !! seLamat menempuh aLam perkahwinan !! congrats baby :)

    ReplyDelete
  86. Tahniah Namee. Semoga dipermudahkan segalanya In Shaa Allah :)

    ReplyDelete
  87. congrates namee... semoga segalanya dipermudahkan, jgn excited sgt yer..

    ReplyDelete
  88. nak hubungan yang halal. mesti lah excited. takkan nak menolak jodoh.

    ReplyDelete
  89. Awwwwww :')

    Congratulation dear!!!!!

    Finally! Hopefully my love story pon mcam ni jugak. Dapat sampai ke jinjang pelamin! Hehe

    ReplyDelete
  90. alhamdulillah. tahniah kak namee. baru habis baca your love story. sungguh touching.

    ReplyDelete
  91. k.namee,congrat..jgn lupa jemput ye :)

    ReplyDelete
  92. tahniah namee...semoga semua nya berjalan lancar..amin

    ReplyDelete
  93. congrats namee.happy for u. wah..seronoknya nak kawen da. :) psstt..nak dtg bole.hihii..:P

    ReplyDelete
  94. wow!! congrates namee!! waah syoknya nak tawinn...
    doakan namee bhgia hingga akhir hayat.. :)

    ReplyDelete
  95. wahhhhh tahniah...
    jgn lupa jemput akak tau!!

    ReplyDelete
  96. congrats adek.... kad pun cantik sngat....

    ReplyDelete
  97. congrats adek namee.....

    kad pun cantik sngat.....

    selamat menjadi isteri orang....

    ReplyDelete
  98. woww namee! tahniah! im happy for you! :))

    ReplyDelete
  99. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  100. wowwwwww tahniah bakal puan namee..hahahahaha..bile nak bagi kad ni?nak jugak

    ReplyDelete
  101. tahniah kak namee, semoga bahagia dan bersama sehingga ke syurga...

    ReplyDelete
  102. comelnya. rasa nak cubit2 je pipi namee. congrats again! hee

    ReplyDelete
  103. alhamdulillah! Tahniah namee.. benda baik tak baik elok dicepatkan. akak doakan korang bahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...