Tuesday, November 27, 2012

Tempah Baju Kahwin @Nurita Harith

Hey hello...

Saya adalah pengantin yang paling  slumber badak . tempah baju kahwin lambat gila. slumber badak kan ? badak pun tak buat kerja last minute gini.Awal-awal badak dah berendam. 



Sekarang trend peplum dress tengah hot gila kan ? aku pun apa lagi, memang dah lama minat peplum ni, So time kahwin ni memang akan pakai design ala-ala peplum. hehe. Aku tempah baju di Nurita Harith ni sebab berkenan dengan design peplum dia. Sangat modern dan unique. Suka. Kalau citarasa aku, aku prefer yang simple je. Mama suka banyak lace. Memang bercanggah pendapat.



Aku email Nurita Harith ni dari bulan lepas lagi, Tanya pasal design. dia reply semua text and email aku. Sangat best dan senang nak deal dengan Nurita Harith. Certain designer , taknak pun layan sangat pun sms ke, text ke, email ke. Kalau ada appointment baru nak serious. Thank u so much Nurita Harith. Tak sombong dan friendly. Suka orang yang macam ni. Well-known designer yang sangat best. 

Seriously, Nurita Harith sangat comel . Muka dia macam barbie doll. Korang kalau nak tengok-tengok design dia, pergi lah boutique dia di Bangsar. Bawah tu ada boutique House of Doll by Fazura. hihi. Boleh cuci mata sekali. 


gambar dalam butik. suka design ni . simple.





design baju pengantin...

raya collections.

Semua design dia sangat modern and elegant. Baju aku lagi 3 weeks baru siap. Simple saja. 
Baju nikah and baju time layan tetamu sama je baju nya. Takkan ada persalinan baju pun. Sebab majlis kahwin aku ni aku nak jadikan sebagai majlis kenduri nikah je. Jemputan dalam 1000 orang lah. Kiranya after aku akad nikah pukul 11 pagi sampai pukul 5, terus ada majlis makan-makan di rumah aku. Lepas pengantin berarak ke pelamin untuk marhaban then makan, then pengantin akan pergi jumpa tetamu salam-salam sembang gitu lah. hehe. 

Bakal pengantin yang nak tengok-tengok design dia boleh lah terus ke butik dia atau tengok kat website dia.. :)

Happy reading and thank you... :)

p/s: Apa saja persediaan kahwin , aku akan tulis kat sini sebab nak buat wedding compilation dalam blog ni untuk rujukan yang bakal kahwin. :)

Pelamin Kahwin




43 comments :

  1. wahhh..dah tempah baju kawen..^_^

    cantik design baju die..kalau selim macam namee pakai kompom gojes..kalau yg gedebob macam saya pakai baju design tu horror kot..hehe..:P

    ReplyDelete
  2. Nurita Harith salah seorang designer yg saya minat. paling suka design baju peplum warna baby blue tu. kalau dapat kan best! huahuahua... dah lama nak try pakai peplum tapi susah nak cari yg tahu jahit kat area saya. huhuhu... a-way, saya sokong yg Namee nak buat wedding compilation bagi bakal pengantin. ada juga rujukan utk saya. hehe..

    ReplyDelete
  3. raya collections dia sangat gorgeous!

    ReplyDelete
  4. Dup dap dup dap,hee..tak sabar nak tengok namee bersanding atas pelamin...^,^

    ReplyDelete
  5. puteri panda..eh taste kita sama ! namee pun suka gila baju raya yang tu. hehe

    mysara...hehe. :)

    ayie..amboi. dup dap. jmput datang ok.

    nessa...sangat cantik. :) tapi raya hari tu tak berkesempatan.

    shahada,,namee tempah quite late . ni risau je ni . hehe

    ReplyDelete
  6. Ayark namee chan..baru tempah ke..xpe insyallah siap..hee *mie pulak yang rasa semangat sebab next week baju dah siap..padahal baru majlis engagement je..heee* btw xsabar nak tgk namee kawen yeay~!

    ReplyDelete
  7. Kak Namee! :))

    Alhamdulillah + Tahniah for your big day :D

    Selalu skodeng2 je kak namee ni. cantik sgt...takut nk tegur. hihihi.

    ReplyDelete
  8. Nameeee.... dah nak kawen. lama tak singgah blog ni. ok. ok. kena BW selalu ni ke sini. Boleh tahu update n info. =)

    ReplyDelete
  9. biar lambat tempah, janji masa nikah nanti, ada bajunya. jangan tak siap sudah. hoho

    ReplyDelete
  10. Babe i ingatkan Nurita tu dah berumur atau someone yang biasa je. Cantik lah dia. huhu. eh eh mahal tak tempah kat situ ? Biasa kalau harga desinger beribu ribu lah. heee

    Btw namee salam kenal, maaf membebel banyak. heeee

    ReplyDelete
  11. setuju.. bila kita deal dengan orang yang peramah dan tak sombong, memang senang. dan berjalan lancar benda tu tanpa ada masalah.. wah, dah dekat dah ni..saya pula yang nebes..hahaha

    ReplyDelete
  12. semoga semuanya berjalan lancar namee, inshaAllah :)

    ReplyDelete
  13. tak sabar tgk baju kawen kak namee :D

    ReplyDelete
  14. simple but nice sgt namee, suai sgt adikk..

    kita nih elok pakai yg simple2 jek..sb ia akan nampak nice gak camne pon. koleksi nurita harith nih mmg cun2, suka plak tgk..

    ReplyDelete
  15. namee cntik, sure tmbh cntik pakai bju pengantin.. xsbr lak.. hehe

    ReplyDelete
  16. wahhhh i hv the same plan as u... on nikah as kenduri tu..hihi. tp tak tau bila

    best of luck and keep on sharing

    ReplyDelete
  17. alahai..bestnya dapat tempah baju kawen kat situ...

    ReplyDelete
  18. memang klasik la stail ni... semoga majlis kamu diberkati nanti ye...

    ReplyDelete
  19. cantik2 n simple baju pengantin tuh..

    ReplyDelete
  20. wawawawa mesti cntik punya ni...
    hehehehehe

    eka pun suka tgok pengantin pakai peplum.cantik gilerr

    ReplyDelete
  21. namee dahla tinggi..
    pakai mesti cantek punya..
    hehe :)

    ReplyDelete
  22. Yeay!! Pengatin sempoi, update la jugak hantaran ye? mane tau boleh bg idea menarik kat bride-to-be nih. Fuh~

    ReplyDelete
  23. wah ... dah tak lama lagi tu... tentu macam2 nak settlekan... macam2 perasaan... anyway... congratulation.... hope evrything lancar...

    ReplyDelete
  24. baju raja dia pun dah sesuai sgt buat baju nikah yang simple... okay nak pergi nanti walaupun belum nak kawen. hehe

    ReplyDelete
  25. kite pulak yg eksaited nk tengok namee kawen!! huhu.


    hope everything goes well. :)

    ReplyDelete
  26. aoiii... aku pulak yang eksaited terlebih ni.. lawa2 la baju dia namee.. gambar atas paling kiri tu (siap ada belt), betol2 meruntun jiwa.. :)

    ReplyDelete
  27. Cantikkkk! Na yg xcited kot bila tgk baju² tu hehehe

    Awk yg cantik pakai ape ponggg cantik :)

    ReplyDelete
  28. u nak kawen? lama x jenguk blog..terkejut jap!

    congratzzz nameee :D

    ReplyDelete
  29. Wah cantik dress2 Nurita...
    please visit my blog and tell me how I can improve, will you?

    http://bahiyahkhalid.blogspot.com/

    Thank you!!

    ReplyDelete
  30. Wahhhhhhhhhhh shantek shantekkkk !! Terasa nak kawen lagi sekali dengan Inchik Suami. Ehehehe :P

    ReplyDelete
  31. xsabar nak tengok name pakai baju pengantin. mesti mcm model

    ReplyDelete
  32. I suker sangat dengan design Nurita Harith tue...:) Cantik...:)

    ReplyDelete
  33. Salam ziarah & kenal.

    Dah nak nikah ya? Semoga semua perancangan dpt dijayakan dgn selancar2nya. Jemput menyertai GA Cheeze Maz di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html. Berpeluang mendapat serbuk cheese.

    ReplyDelete
  34. hi namee... mind haring her price range... palng murah berapa for wedding dress?

    ReplyDelete
  35. seingat saya la....rasanya start 1700. :) tp yang baru punay design sy tak pasti. but last year range starts 1700. kalau amik design dia la. kalau tempah design baru mahal lg kot.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...