Monday, December 31, 2012

Selesai Hari Nikah

Hey helllo... :)

Gulp. Sekelip mata je dah jadi puan. A week before rasa maca tak tenteram je sebab worry macam-macam. Fikir takut tak berjalan lancar, makanan tak cukup ke, cuaca yang tak menentu.Sangat risau sampai stress and rasa tak larat nak fikir dan rasa tak boleh nak senyum.hehe. tapi syukur  alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan banyak juga moment kelakar and spontaneous. mihmih.Rasa sangat lega bila dah selesai semua. fuhh.

tengah tunggu nak akad. serious rasa macam tak boleh nak senyum langsung. takut sangat. mihmih..

selesai je akad nikah, terus rasa lega dan baru rasa boleh senyum. Isham siap buat lawak. Tengah sibuk sarungkan cincin, handphone dia bunyi..dah tu boleh pulak dia jawab call tu. Tangan sebelah pegang cincin, sebelah lagi pegang handphone jawab call dari tuan rumah sewa.."yes mr.wan.Yes yes, ill see u later on to return the key"


"yes mr.wan.Yes yes, ill see u later on to return the key"

Semua orang macam terpaku sebab Isham jawab call. haha. handphone tak silent pulak tu.apa daaa. Babak romantic sarungkan cincin terus jadi moment lawak dan pelik pengantin boleh jawab call?? seriously ??? Isham Ishammm...


kawan-kawan Seafield Subang Jaya, kawan-kawan sekolah menengah Puteri, kawan-kawan UIA... :')

My Chinese BFF.Kenal lama sangat dan sangat rapat. One of my chinese friend yang awesome dan baik hati.Iheart you Ah Chai ! :) thank u so much for coming !!! :'D .

The dayangs ! terima kasih sweety ila, dalila, shafa and tini ! minta maaf sangat sebab tak dan nak berbual banyak sangat. terima kasih sebab datang dari jauh ! :') kawan-kawan baik dari UIA since 2006.

my sister si penjaga candy buffet. hehe. Thanks moon sebab susah-susah and tukang sponsor aunt pizzah and aunt pipah. :'). Anak-anak kome esok, kami sponsor pulak. :P .Sesiapa nak perkhidmatan candy buffet, email saya di nameeroslan@hotmail.co.uk .... mihmih :)


family Isham ! :D hello family ! :D


Aamir and Syaks.....bro in law and sister. terima kasih hadiah mahal. :P





all the Puterians !!! gembira sangat-sangat tengok diorang sangat happening ! terima kasih sangat-sangat sebab sudi datang ! :D

semua makin besar makin cantik ! :D

Puterians. thank u so much for coming. Ramai kawan sekolah yang datang. terharu sangat. Dah lama tak jumpa semua. :) Sangat happy sebab kawan-kawan yang lain bangsa pun sudi datang. :') 1MALAYSIA ! 
dua-dua kawan rapat. Khainira Khalil and my Ah Chai !!! :'D Teringat lagi selalu belajar sama-sama struggle during PMR ! hehe. Paling happy bila semua dapat straght A's lompat-lompat happy time PMR.hehe. I still remember that precious moment of us .:''')

Bloggers yang datang !! terima kasih.hehe.Yana Nanako, Nisa Kay yang sangat comel. Fad the awesome photographer and Lan yang tough dan dikira setahun lebih jugak kenal dalam dunia blog ni. hehe.  Terima kasih :') Ujang dan kak yana, najihah, akak cantik Ogosh Iskandar,  Norfa, mango munirah dan kawan-kawan , Rasukan kentut blogger fav saya pun hadir.mihmih. other bloggers yg datang,terima kasih yg btak terhingga. i will tag all of you in the next post insyaAllah. :D

hihi, gambar pinjam dari blog Najihah ! pinjam sat naaa jihah !hehe :)

comelnya Nisa Kay... hihi.titeww monster kat sebelah. mihmih

crew dari Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography. (menteGA, menteGA ,menteGA) haha. sebelah nya Fad Ali dan Nisa Kay yang sangat comel ! :D 

Ini jela gambar yang saya dapat kongsi buat masa ni . Semuanya pun pinjam dari semua orang yang sudi tagged saya.hehe.Guna gambar kome sat naaa.hehe. Thank you.:'D tapi agak kecewa la sebab tak dapat jumpa semua.Certain je dapat jumpa. sobs. sebab ada yang balik awal sebelum pegantin keluar. 

Dah sehari bergelar isteri kepada Isham.Dari tahun 2006 awal kenal sampai hari ni nak masuk tahun 2013, Isham tetap orang yang sama. Isham size S ke, XXL ke hati Isham tetap sama.sangat penyayang dan positive. :') Ramai yang paksa Isham reduce weight sebab dia dah gemuk tapi saya tak kisah pun asalkan hati dia sentiasa sama. :')  walaupun kita beza umur beza belas-belas tahun, chemistry kami sangat kuat. alhamdulillah. 

Compare nisbah lemak gambar sebelah kiri masa jadi FO kat MasWings Sarawak 5 tahun lepas dan gambar kanan....hehe. Habis je majlis nikah semalam, malam tu terus Isham ajak saya teman ke rumah sewa lama dia . Nak bagi kucing-kucing jalanan makan.Rindu dan kesian katanya kat kucing-kucing tu.hehe. :') Mana lah hati saya tak berpaut kat Isham, hati dia baik dan positive :) Kalau boleh semua kucing jalanan,anjing, biawak jalanan semua dia nak bagi makankalau terjumpa. Selalu standby makanan kucing dan anjing dalam boot kereta. 

Okay lah, got to go. Esok nak kena bangun awal,Isham kerja so kena iron baju kerja dia. mihmihmih. nak jadi isteri yang awesome ni. mhimih. :D

Happy reading and thank you :)


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


129 comments :

  1. aloh apahal sweet sangat bab last ni. we want more namee! tahniah!

    ReplyDelete
  2. finally that face was revealled! hehe

    congrats my friend! ;)

    sorry tak dapat hadir

    ReplyDelete
  3. knp time aku ngan rasukan kentut datang xde pon blogger laen yg dtg... arghhh...rugi balik awal...huhuhu

    ReplyDelete
  4. tahniah namee. namee cantik sangat. eh mana gambar kita, nk kena ni hehe gurau je. alhamdulillah jumpa jugak sy dengan namee. To be honest namee sangat cantik di dunia realiti sekalipun. semoga berbahagia bersama hubby :)

    ReplyDelete
  5. Tahniah pengantin baru! Semoga berbahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  6. Namee, I went to your wedding. Tapi tak sempat nak jumpa you sebab time I sampai you tgh bersanding. Hehe tp takpelah. Anyway you nampak gorgeous on that day. Thanks for the card and invitation,btw :D

    ReplyDelete
  7. canteknya!:) congrats on your wedding.:)

    ReplyDelete
  8. Tahniah Namee.. awesome..
    Hahaha.. boleh pulak moment sarung cincin tu boleh pick up call..
    Apa-apapun tahniah sekali lagi dan moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat dan sentiasa sihat dalam menjalani kehidupan seharian..

    ReplyDelete
  9. tahniah namee..cantik sangat namee..untung isham..semoga hampa berbahagia selamanya...besh kan dapat kawin ngn first love? untung sangat namee.. :)

    ReplyDelete
  10. congrats dear! have fun & wish u all the best ... :)

    ReplyDelete
  11. WOW cantiknya sis. selamat pengantin baru dan semoga bahagia hingga ke akhir hayat. lama jugak sis bercinta. kagum betul. semoga hazanis pun jadi mcm akak, kenal lama2 tapi akhirnya hingga kejinjng pelamin juga. :))

    ReplyDelete
  12. saya happy sangat tgk awak bahagia.. tahniah namee.. tahniah buat kesekian kalinya..hehehe.semoga berbahagia hinggalah ke akhir hayat..amin..

    ReplyDelete
  13. Tahniah Namee.....errr..."Puan Namee"...

    ReplyDelete
  14. Alhamdu lillah. Tahniah. Semoga perhubungan ini diberkati Allah. Selamat berumah tangga. =D

    ReplyDelete
  15. congrate sis namee !! doakan sis bahagia smpi bile2 disamping suami tersyg n ank2 yg comel.

    ReplyDelete
  16. Congratz.. semoge bahagia hingga ke syurga.. selamat pengantin baru.. cepat ye ur hubby dah keje :)

    ReplyDelete
  17. namee memag ohsem. baru lepas kawen pun sempat update blog cecepat. hoho


    p/s: awwww..baiknya isham..untunglah namee.. =)

    ReplyDelete
  18. namee cantik!
    tahniah sekali lagi tau.semoga menjadi isteri yg solehah;) hik3
    dan bahagia sampai syurga.amin :)

    ReplyDelete
  19. alhamdulillahhhh...tahniah namee cantik..

    isham memang nampak loving..smoga dia jaga namee dengan penuh kasih dan sayang..diberikan rahmat Allah dalam umah tangga kalian..kamu sangat cantik adik..

    maaf tak dapat datang..terlalu terikat dengan keje yang menggiler sekarang ni..tapi doa akak sntiasa buat namee baik hati..

    eppy wedding sista!

    ReplyDelete
  20. tahhniah! semoga menjadi isteri yang baik, dan bahagia selalu!

    ReplyDelete
  21. mekasih nameeeee!!!!!!!ahhahahaha

    ReplyDelete
  22. awww.. so sweet you namee! XD tahniah sebab dah jadi cik Puan dah.hehehh

    ReplyDelete
  23. wah..congratz sis!
    now, hye puan namee..:)

    ReplyDelete
  24. Congrats Namee....u look awesome...akak harap namee bahagia with ur hubby sampai akhir hayat...

    ReplyDelete
  25. tahniah namee! baraka allahu lakuma wa baraka alikuma wa jamaah baina kuma fii khair.... smoga berbahagia menjadi suami isteri till jannah. akhirnya love story became happy ending..... namee sooo cantik =)

    ReplyDelete
  26. tahniah namee.. :)
    u awsome n gorgeous dear....

    ReplyDelete
  27. wahhh...congrates.! kamoo comel sangat.!

    dan..dan... yg last sekali tuh.. hehe... susah dah nak jumpe lelaki mcm neh...huhu

    ReplyDelete
  28. tahniah kak namee... selamat pengantin baruu..semoga bahgia sampai syurga

    ReplyDelete
  29. Tahniah puan nameerah n husbnd..
    Moga bahagia sampai syurga
    :))

    ReplyDelete
  30. :) wish u hepiness n prosperity with ur dear husband :)

    ReplyDelete
  31. namee tahniah namee

    waa namee sangat sedih sebab eka tak dapat datang

    tunang eka,ada hal.

    sedih sangat sangat sangat sangat

    tahniah namee..

    ReplyDelete
  32. sy tergelak bila baca part sarung cincin tu.. memang slumber je isham.. hehehe.. nanti kalau buat novel yg humor, bolehlah pinjam babak namee dengan isham ni.. kehkehkeh..

    btw, tahniah sekali lagi namee :')

    ReplyDelete
  33. Aslkm...Selamat Pengantin Baru Namee & isham Semoga kebahagiaan berkekalan dunia dan akhirat....tahniah..& namee U sangat gojess..(^___^)

    ReplyDelete
  34. tahniah namee....smuge bhgia hingga akhirat nnti :)

    ReplyDelete
  35. weeeeeeeeeeee, kiutttttnyaa...selesai suda kan. ada rasa nebes lagi tak, kikiki

    klakolah isham...btw, sgt hepi tgk namee dah jadi puan. semoga berbahagia spi ke akhir hayat dan membawa ke syurga tau..aminnn

    ReplyDelete
  36. tahniah!! semoga bahagia hingga ke anak cucu :)

    ReplyDelete
  37. congrats kak namee. semoga berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  38. haha kelakar husband sis boleh lak jawab call. congrats kak namee. semoga kekal dan bahagia sampai ke syurga. amin :)

    ReplyDelete
  39. salam perkenalan...selamat pengantin baru yer...

    ReplyDelete
  40. selamat pengantin baru ye namee.. moga berkekalan.. cepat2 dapat baby eh.. hehe

    ReplyDelete
  41. tahniah kak namee. nak datang tp kann segannn ! hewhew :P

    ReplyDelete
  42. beautiful wedding..

    congrats nameee.

    ReplyDelete
  43. Tahniah... Selamat Pengantin Baru,Enjoy your new life.. hehe :)

    ReplyDelete
  44. tahniah.. jangan lupa buat breakfast kat suami

    ReplyDelete
  45. wow!! Tahniah namee dear.. may ALLAH bless both of you..


    part last tu sangat tacing ok.. :)

    ReplyDelete
  46. congrats namee :)
    Smoga kekal ke akhir hayat :)
    namee cantk sgt :)
    sory xdpt :(
    banyak chedule clash..
    try to come tp mmg xdpt..huhu

    ReplyDelete
  47. slamat pengantin baru namee! best bc pngalaman tuan badannye ha..stress yg berbaloi ye namee? hehe. smoga berbahagia smpai syurga! ^^

    ReplyDelete
  48. Alhamdulillah, selamat pengantin baru sis namee.
    Sis namee cantik, suka part last tuu.
    Semoga kekal till Jannah.

    ReplyDelete
  49. tahniah Puan Namee...semoga bahagia selalu...

    ReplyDelete
  50. congrats Nameeee! selamat pengantin baru buat Namee & Isham....hee kt pn suke lelaki yg suke kucing kot. Sbb selalunya orng mcm ni penyayang kn?

    eheh terbebel plak..apa2 pn kite doakan semoga rumah tangga korang berkekalan & bahagia hingga ke syurga. Amin :)

    p/s : dh nampak dh my banner. thx!

    ReplyDelete
  51. Comelnyee.... :)


    Selamat Pengantin baru kak Namee !!!

    ReplyDelete
  52. im happy for u namee ! at last nampak juga siapa isham. congrats !! :D

    ReplyDelete
  53. NICE www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete
  54. Congratulations!!!! Awesome, May you have a blessed one til Jannah. Amin.

    p/s: Oh, jgn risau pasal berat badan cz it shows how happy your husband actually. hehe! Mrs. Isham :)

    ReplyDelete
  55. haha kelakar gila part yang angkat call masa nak sarung cincin tu. :D btw, congrats sis, you looked gojesss! :)

    ReplyDelete
  56. tahniah kak namee, comelnya nye lah awok ni! hehe

    ReplyDelete
  57. omg , ada chocolate fountain !
    sedappnyaa !

    btw , tahniah akak :)

    ReplyDelete
  58. tahniah namee :) jodoh semue ditangan tuhan kan? im proud with you sebab tempuh semue dugaan dengan strong. kite tak tahu ape yang da tertulis untuk kite. and insyaAllah namee akan bahagia . aminn

    ReplyDelete
  59. siapa blogger rasukan kentut tu? hahahaha


    sorry namee, blk tak bgtahu. namee bz time tu.hehe

    tahniah. pic dah tag kat fb

    ReplyDelete
  60. tahniah! semmoga rumahtangga yg dibina kekal hingga ke syurga... sweet sgt2 ur love story...

    ReplyDelete
  61. tahniah namee..semoga perkahwinan ii kekal selamanya..

    ReplyDelete
  62. kak namee. tahniahh! dah jadi puan namee dah. nanti update lagi please. nak tengok gambar banyak-banyak :)

    ReplyDelete
  63. cantik la kak namee :")

    Baik gila hisham. tak sangka sampai simpan makanan kucing kat dalam boot kereta. MasyaAllah awesome !

    ReplyDelete
  64. Tahniah, Namee!!! you're looks so beautiful. gorgeous dress. boleh2 pula jawab calling time sarung cincin. memang terbaik la! haha.. semoga berkekalan hingga hujung nyawa. AMIN. :)

    ReplyDelete
  65. bertuahnya namee dpt asben cam isham..sampai simpan mknan kucing dlm boot kete..congrat namee..:)

    ReplyDelete
  66. wahhh! TAHNIAH akak!
    semoga kekal ke akhir hayat!!! :D

    ReplyDelete
  67. dari cerita sebelum kahwin pun dah tau isham ni lembut hati. jgn buli husband ye namee! masak sedap2. nanti update kitorg nak tgk masakan namee. ngehehehe :D

    ReplyDelete
  68. Sweet betul. Akak tumpang happy utk namee. Tahniah! :)

    ReplyDelete
  69. assalammualaikum and hye sis.. sy hadir majlis sis with rasukan kentut a.k.a shawn.. and after reading this baru tau sis my senior in puteri..:)

    ReplyDelete
  70. simple but really nice! luv it <3
    apapun,tahniah kak namee and semoga berbahagia hingga ke jannah :)

    ReplyDelete
  71. tahniah ye..
    kamu nampak cantik sangt2..;)

    ReplyDelete
  72. Tahniah namee... comel baju n tuannya pun cntik hehe congrats again

    ReplyDelete
  73. Tahniah namee! baju cntik, tuan dia pun cntik. congrats again

    ReplyDelete
  74. good thong you've got a good-hearted man. wow besar badannye. hahaha

    ReplyDelete
  75. congrats sis! lama tak baca blog ni. tuptup dah kawen dah! happy for you seriously! =)

    ReplyDelete
  76. tahniah namee..
    namee cantik sangat!
    moga berbahagia bersama suami tersayang hingga hujung nyawa..

    ReplyDelete
  77. Congratulations! Cantik lah Namee :) Saye suke!

    ReplyDelete
  78. tahniah kak namee,kak namee sweet sangat pakai tudung.

    ReplyDelete
  79. dah tuka dah namee hihi. insha Allah nanti lagi 2 tahun. tunggu jemputan ye namee. jgn x dtg tau hihi. ala segan sangat mase jumpe namee dengan ijam tu huhu. btw thank u for inviting :)

    terima kasih jadi kwn sy :)

    ReplyDelete
  80. tahniah namee...

    hehe..tergelak baca post ni.. naseb baik tak angkat kol masa tengah akad nikah.. mau terkejut tok kadi masa tu..hehe..

    anyway.. moga mnjadi isteri yg baik.. barakallah..:)

    ReplyDelete
  81. Btw Namee, saye copy 1 gambar awk tepek kt blog saye. Gambar pelamin sbb saye suka theme wedding awk! :D

    thankyou hehe

    ReplyDelete
  82. Tahniah weh..dan kirim salam kat member baik kau yang pakai niqab tuh kalau dia single la...

    ReplyDelete
  83. Tahniah kak! Hee. Ruginya tak dapat datang! Kak juju pun ada sekali! Rindu puterians! Huwaaaa.

    Tahniah kakkk! :)

    ReplyDelete
  84. First time comment on here but aww congrats! Wish you all the happiness for the years to come with your husband. Pssst, you're so pretty! :)

    ReplyDelete
  85. congratulation my namee! eh takleh sebut my namee dah sebab da jadi isteri orang hehehe Dhiya doakan semoga Allah permudahkan name dan isham dalam menempuhi fasa baru dalam hidup korang berdua. :) insha Allah

    ReplyDelete
  86. alolo....sweet sangat Namee....Lagi sweet sebab terus instantly kenal akak...Tapi sedih sikit...anak buat hal x sempat nak face to face ngan Namee....Anyway, congrats Namee...Semoga berbahagia hingga ke akhirnya...Aminnn...

    ReplyDelete
  87. wah!dunia baru sudah..slamat pengantin baru awk..cntek sgt..awk namee..hehe,,..best tak bgelar isteri?smoga bahagia ke akhir hayat.amin.

    ReplyDelete
  88. tahniah =)=)..this is just tooo sweet..hehehe..moga bahagia hingga syurga=)

    ReplyDelete
  89. alaaa kak namee! hee lame tak bukak blog akak, arini bukak terkejut tengok akak da kawen! barakallah kak namee! semoga berkekalan sampai syurga, in syaa Allah :D ♥

    ReplyDelete
  90. Salam Namee...

    Tahniah sayang for your wedding... Namee nampak lain sangat2! Nampak more more more matured... Apa2pun, moga Namee berbahagia selalu dengan Isham... (^_____^)V

    ReplyDelete
  91. namee, tahniah. dah jadi puan namee. lepas ni lepak rumah macam ailyl rozanna ler ye. huhu

    ReplyDelete
  92. part jwb fon tu mmg siyes kelakar...miahaha.. boleh lak kann


    tahniah namee.. maaf sgt2 xdpt dtg.. kena balik kg pdhal dh plan dgn jihah dh.. :(

    ReplyDelete
  93. congrats namee & isham. semoga berkekalan ke jannah. namee cantik sangat!

    ReplyDelete
  94. Tahniah namee..hiikss..
    Kamoo cantik..
    Semoga berkekalan till jannah.. :)

    ReplyDelete
  95. janna da lama x on9.. namee da kawen?? wahhh tania ye^^ hhappy for u. cepat2 dpt ank ye^^

    ReplyDelete
  96. congratssssssssssssssss Namee
    Sorryyy lae wishesssss!!
    semoga kekal selama nyaaaa

    CANTIK AWK!!! =)

    ReplyDelete
  97. sorry late. but still nak wish, CONGRATZ NAMEEEEEEEE! :D

    semoga jadi isteri solehah dan semoga kekal sampai syurga. aminnnn :)

    ReplyDelete
  98. sweet sangat..namee, u sangat cantik. seriously!

    ReplyDelete
  99. sangat seronok bila tengok namee dah ada happy ending hubungan dengan Esham .... :)

    ReplyDelete
  100. seronok elie baca. Selamat pengantin baru dan semoga berbahagia hingga ke anak cucu Nameee! :D

    ReplyDelete
  101. I feel like crying reading this real life punya love story.. Semoga berkekalan bahagia dunia akhirat

    ReplyDelete
  102. Actually, how old are you ? I like to read your post :) Hope both of you happily ever after. Amiin :)

    ReplyDelete
  103. rase ur story same cm i la..he love cats to..older than me,n more cm same la..nice to read ur blogs..sampaikan depan kedai i penuh dengan kucing jalanan..hilang satu datang satu..bukak kedai je terus datang mencicit mintak makanan..best layan "mereka"nih..

    ReplyDelete
  104. wah kak namee sweet gilee moga kekal hingga ke anak cucu tau :D

    ReplyDelete
  105. sweet...semoga kekal ke akhir hayat...
    alahai... sweetnyer... ^^

    ReplyDelete
  106. eh ade dalila ngn shafa dtg majlis u..

    ReplyDelete
  107. hai namee terjumpe blog u nice tgk coretan story ye semoga berkekal dengan hgga ujung nyawa..

    ReplyDelete
  108. hi namee terjumpe ur blog..nice story..& moga berkekalan...

    ReplyDelete
  109. salam kenal..sweet sangatt pengantin neh...hehhee..suker la baca blog awak ni..
    awak sangat matang.. take care dear...

    ReplyDelete
  110. baru khatam baca how you both meet, sampailah bab kahwen. sangat sweet ocay. insyaallah love till jannah!

    ReplyDelete
  111. hi there..saya baru nak singgah blog awk..

    for what it's worth, I am more attracted to older men..mereka lebih matang dan berkarisma untuk dijadikan suami.. age doesn't matter..

    currently looking for charismatic men too.. ^__^

    ReplyDelete
  112. so sweet..:') this is the first time i read about you

    ReplyDelete
  113. hahahaha.. bab jawab call tu kelakar laa

    moga bahagia selalu ^^

    ReplyDelete
  114. datang lagi baca sweet love story akk ni.tak bosan.hehee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...