Saturday, December 1, 2012

Surprise Birthday Papa Tadi.

Hey hello...

Hari ni 1 December, Birthday papa saya yang ke 53. Muda lagi. heh. Dari pagi tadi dia macam bad mood je and macam nak marah semua orang. Tiap tahun pun macam ni. Sebab kitorang buat-buat tak ingat birthday dia.so dia assume kita semua tak ingat langsung la birthday dia kot. haha. Pagi-pagi dah bagi ayat sentap kat saya. Sakit hati I tau. Dah la tengah stress jahit manik. 

Kitorang tak pernah pun lupa birthday dia pun. Plus 1 December tu tarikh yang kacang goreng untuk diingat. Mama plan nak buat surprise. As dia macam target nak beli samsung tab/ samsung note/ ipad tu. Dah dapat satu hint dah. Dengar cerita dia nak beli sebab nak download al-quran dalam tu.and nak mengaji senang. 

So fikir-fikir punya fikir, mama pun decide lah nak beli Samsung tab 2 tu untuk papa. Kalau samsung note baru yang besar tu macam canggih sangat. Akhirnya, Samsung tab juga dibeli...

sebelum papa keluar tadi, mama saja tipu.Kata nak belikan papa beg galas baru. Papa pun kata oh okay...Padahal ada plan lain..herher..

birthday man baru pulang...... 6.30 pm...kitorang semua buat tak tahu je. Rilex rilex sembang macam biasa.

Sembang, cerita pasal flying...kitorang pun buat tak tahu lagi. haha

Lepas tu mama tunjuk beg baru yang mama belikan untuk papa. So dia tengok-tengok la. Tapi dia tak buka zip lagi. Dalam tu lah letak major present nya. heheh. Mama siap sumbat suratkhabar banyak2 dalam tu. haha sebab nak tutup hadiah tu. 

Taddaaa ! Jumpa hadiah. Tapi buat malu malu . ceh.

Roslan nampak suka . Mama pun senang hati. cewah

Belajar macam mana nak guna.gitewww.

Amacam sweet tak kitorang ? haha

-THE END-

HAPPY BIRTHDAY PAPA.! thanks for everything. Sepanjang saya/kami adik beradik hidup kami tak pernah hidup susah mahupun tinggal di rumah sempit. sebab ayah saya kuat kerja. Walaupun papa saya nampak garang dan macam suka perli pedas pedas menusuk kalbu tapi jiwajambusebenarnya. Kalau mama lupa birthday dia, lagi lah merajuk kot.

Happy reading and thank you...:)

-maaf gambar blur, snap pakai hp murah tadi :)





27 comments :

  1. hoh0ho0o! sweetnya family akak! :D
    samsung tab lagi!~ (Y)

    ReplyDelete
  2. so sweetlah.. happy beday to ur father.. :)

    ReplyDelete
  3. sweet lorgh encik roslan nie . dalam hati ada taman jugak . kih kih

    ReplyDelete
  4. happy birthdayyy pakcik roslan! :)
    semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan lagi rezeki melimpah ruah. semoga dapat cucu comey2 dari Nameee nii. hehe. :p

    ReplyDelete
  5. yups, happy birthday papa Namee, may Allah bless him, and whole family.

    ReplyDelete
  6. yipeee, masih ada papa, seronoknya. kita dah 9 tahun tader abah...pulang bertemu ilahi...

    sb tu teringin nak ucap selamat hari lahir kat papa org lain..selamat hari lahir papa roslan..:)

    ReplyDelete
  7. Wonderful moment!!
    Hpy burfdayyyy papa :D

    ReplyDelete
  8. haha.. mmg sweet... heppy birthday papa.. =p

    ReplyDelete
  9. thank u semua. doakan semoga papa panjang umur :)

    ReplyDelete
  10. wah...bestnya keluarga awak....

    sampaikan salam padanya. dan sampaikan ucapan saya ni tau.. "selamat hari lahir. saya doakan agar encik roslan dipanjangkan umur. saya doakan agar rezeki encik roslan sekeluarga akan sentiasa terbuka luas. saya doakan agar kebahagiaan akan sentiasa datang menjenguk encik roslan sekeluarga. amin.."

    ReplyDelete
  11. how sweet la ur family namee hehe
    kirim salam kat papa & say happy birthday to him ya.

    ReplyDelete
  12. ehheeh..happy birthday uncle roslan!

    moga panjang umur, dan murah rezeki ye!

    eh, papa namee pun pilot ke?

    ReplyDelete
  13. Alahaiiii, so sweet la your family...:)

    ReplyDelete
  14. Aslkm,

    Hepi Besday to PApa Namee, Semoga panjang umur murah rezki dan dirahmati Allah SWT..=)

    ReplyDelete
  15. nmpk memalu je encik roslan tu.. epi besday pakcik..

    ReplyDelete
  16. huhu..so sweet..happy birthday pak cik..:)

    ReplyDelete
  17. epy belated birthday uncle roslan :)

    ReplyDelete
  18. So Sweet...Happy Belated Birthday Papa Namee...

    ReplyDelete
  19. hepi belated encik roslan!
    dapat samsung tab tu..hihi~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...