Tuesday, January 15, 2013

Happy 2nd Anniversary to My Blog !!!

Hey hello...

Hari ni tepatlah umur blog saya 2 tahun. :D weheee. 2 tahun dah umur blog saya, masih muda lagi 2 tahun tu. Jauh lagi perjalanan. Rasa Seronok pulak berblogging instead of facebooking. mihmih. Yela, dalam blog lagi senang nak cerita apa-apa and kongsi goods. 

Konsep blog konon nak jadi misteri taknak tunjuk muka. Nak sorok-sorok sikit. Mula-mula tunjuk muka tapi lepas tu rasa macam nak jadi misteri. Sorok semua gambar balik. hehe. Tapi bila rumours kata saya ni lelaki, terus saya tunjuk muka. :( Dah tak misteri dah. :/ . Since then banyak lah gambar saya, saya letak dalam ni. mihmih.



Blog saya dah umur 2 tahun tahun tau. dua tahun you know.... mihmih. dua tau dua tau...lihat bilangan jari saya.dua tau ! mihmih

menang pencarian Top Female Blogger 2011 by Sandra Azwan. Menang dress Sandra Azwan okay !!! suka ! :D Thank u Sandra ! Nanti Sandra nak buat pencarian 2012 insyaAllah ,korang join lah.:) 


Macam mana boleh buat blog ??
Ohoiii, malu nak cakap macam mana saya boleh terbuat blog. Saya mula tulis blog ni on 15th January 2011 ! Masa tu saya rasa sunyi sikit la sebab Isham orang yang saya paling rapat gila sms tiap-tiap hari., call tiap-tiap hari kena pergi Florida, USA. So nak alihkan perhatian , saya signed up blogspot lepas tengok adik saya ada blog. Dia lah yang ajar template semua lepas tu saya explore sendiri. 

Pencapaian blog?
Pencapaian blog biasa-biasa je. Takde yang major pun. Ada pembaca everyday pun saya dah gembira dah. Kalau tak update a week tapi visitor maintain pun dah puas hati dah. Mula-mula rasa macam takde readers , tapi bila rajin blogwalking dulu makin lama makin banyak lah kawan.Sekarang semua list dalam bloglist saya tudah macam kawan rapat dah. :) Nanti saya nak buat bloglist baru, nak tambah kawan lagi. Paling best dalam blog ni,bila kita ada kawan rapat dalam alam maya ni. :)

Income blog? 
Saya tak pernah fikir pun nak blog sebab nak duit. Ada orang kata , boleh buat duit so saya pun signed up dengan nuffnang. Saya anggap nuffnang tu sebagai tabung saya. Kira macam side income. Kalau ada BE by nuffnang saya syukur, kalau takde saya tak complaints. hehe. So far, few thounsands juga lah dah dapat dengan nuffnang. Free free ada duit extra , hanya duduk tulis. Dah cukup syukur dah even blogger lain dapat sampai 30k dalam sebulan sebab kita hanya tulis dan tak buat apa tapi duit masuk. 20 sen pun dah okay sebab kalau secara reality nya,kita nak masukkan 20sen dalam tabung pun susah dan malas. kan ? hehe. 

Suami saya tahu tak tentang blog ni ?
Suami saya tak tahu mula-mula dan saya memang taknak beritahu dia sebab dia jenis yang tak suka dengan social networking macam facebook, twitter, blog semua ni. Dia kata takde faedah. Tapi bila saya dapat duit nuffnang ,i was so happy dan saya tunjuk kat dia. Dia tanya siapa bagi duit ni, then saya explain. Dia tak respond and tak cari pun blog saya. But last 3 months, saya pinjam handphone dia untuk check email and blog, tapi saya terlupa close tabs..akhirnya dia terbuka dan terbaca. Ok malu. :P Tapi nasib baik dia tak marah. Dia sengih je and pesan "just do it for fun ok. part time je ok". Full time dipaksa jadi architect lah tu maksudnya and work professionally. 

Haters
Haters ? Pernah kena dulu 3 kali tapi tahu budak UIA tu. Dengki lah tu sebab kerja kat firm takde extra income kan.LOL. Ceh. Kalau korang kena serang dengan anonymous, buat tak tahu je ok. Jangan dilayan pun.Diorang ni penganggur and takde kerja so diorang lantik diri sendiri untuk judge orang lain lah gituu. hehe. Ada yang berangan nak jadi juri tapi tak kesampaian so diorang lantik diri sendiri. heh. Kadang-kadang haters yang mengganggu ni mungkin keluarkan harsh words sampai kita tak boleh terima tapi teliti jugak lah apa yang nak disampaikan sebab kadang-kadang apa yang dia mengarut tu ada betul nya. :) dan gunakan untuk perbetulkan diri kita ok. 

Genre blog ?
Dulu saya lebih suka kongsi pasal tips dan lebih banyak personal thoughts dalam cara saya. Dengan dialog bubbles, dialog di handphone screen sebab etc. Itu cara saya tapi sekarang ni saya dah mula kongsi pasal personal saya sikit since rumours kata saya ni lelaki and ada yang claimed saya curi gambar orang lain untuk jadikan profile pic facebook. :/ . Itu memang gambar saya okay. 

Azam baru untuk blog ?
Currently baru ada 247 post since 15th January 2011, kalau nak compare dengan blogger lain yang dah senior, diorang dah banyak dah post dan mula blogging 2008. Azam baru mestilah nak expand lagi dan nak tingkatkan traffic lagi, insyaAllah kalau ada rezeki. Makin lama makin sayang kat blog ni. hehe. Kawan-kawan yang ada maintain dan nak cari kawan baru lagi...barulah meriah ! hehe. Blogging ni sangat fun so saya akan teruskan lah walaupun tak dapat income ke ada ke. Tahun ni kalau free, boleh join event. For 2012 ada jemputan events pun saya tolak dan tak dapat pergi sebab ada hal. sobs. 

Kejap je dah 2 tahun, hehe. Terima kasih kawan-kawan alam maya dan pengunjung yang sudi datang sini. Counting days untuk anniversary blog yang ke 3 ke 4 ke 5 pulak.hehe. Toodlllesss.

happy 2nd anniversary blog nameee....kata mereka. the peace represent my blog's age you know. hihih.:P

Happy reading and thank you..




54 comments :

  1. kak namee sentiasa update kan? bagus kak namee. niza suka baca blog kak namee. mihehe. semoga sentiasa update ek? :D

    ReplyDelete
  2. kerana blog kita jumpa kan namee..

    love you..

    mihmihmih

    ReplyDelete
  3. eka..i love you too !!! hope persahabatan kita berkekalan selamanya ! :)

    anizaa...doakan saya update tap hari ok.hehehe. terima kasih sangat sbb sudi read me :D

    ReplyDelete
  4. happy anniversary namee :)
    seronok berkawan dengan kawan alam maya..

    ReplyDelete
  5. epi anniversary utk blog namee..

    blog akak pun dh 2tahun, akak start awl sehari dari namee, 14th januari 2011.. hehehe.. akak pun bru perasan hri ni.. LOL


    dri blog la kite dpt ramai kenalan kan.. keep blogging namee.. btl kata husband namee, just do it for fun

    ReplyDelete
  6. Kak namee thanks sebab letakkan sy di bloglist kak namee... hehehe..

    ReplyDelete
  7. happy anniversary namee.. smoga terus success hendaknya amin.. :)

    ReplyDelete
  8. terima kasih zuan.zuan pun all the best untuk presentations !

    ReplyDelete
  9. HH...no problem. :) lama dah letak in the bloglist :)

    ReplyDelete
  10. nina,,terima kasih.

    jihah ! hehe. yups ! gembira dapat jmpa jihah hari tu :)

    kak tina..happy anniversary too ! :D

    ReplyDelete
  11. heeee nanti kalau nisa ade events, nisa nak ajak namee bolehh????????
    tapi namee kena lah dapatkan kebenaran husband namee.. kekekeke

    ReplyDelete
  12. salam singgah.follow sini nak nyibuk2 jugak :)

    ReplyDelete
  13. warghh,second anniversary year...congrate kak namee.....kt pembaca setia blog kak namee...keep it up and give the best entry ever ok...
    ^_^

    ReplyDelete
  14. 2 thn..?? terkejut mama.. blog nih bg mama dah terer benor dah.. jauh benor tertinggal ngan mama yg beza ari je kot.. huuwwaaa.. congrat dik.. :)

    ReplyDelete
  15. happy anniversary sis namee..sy slalu follow blog sis n slalu dpt tips2 yg menarik :)
    sy pown bru je blaja berblogging nie...harap sis boleh bg byk tips utk org baru mcm sy :)

    ReplyDelete
  16. happy 2nd years anniversary to namee.. :)

    ReplyDelete
  17. Happy Anniversay n congrats Namee! :)
    Nak dalam bloglist jugakkk =D

    ReplyDelete
  18. Happy 2nd annyversary to ur blog namee :)

    ReplyDelete
  19. ehem mual lagi tak lepas makan harini hehe. comel je suami namee :"just do it for fun ok. part time je ok" semoga success in blogging. suka sgt entri2 yg namee tulis for the past 2 years. dpt relate sebab rasa benda yg sama and mempunyai pandangan yg sama mostly. keep it up namee :)

    ReplyDelete
  20. tahniah..dah 2 tahun..tapi takleh lawan kite lagi..kite lagi tua beberapa tahun..kui3..cuma kite tak glemer macam namee la..:P

    ReplyDelete
  21. happy anniversary to your blog...

    ReplyDelete
  22. aSlkm...

    happy second anniversary puan namee, dari blog kite kenal kan..semoga persahabatan kita berkekalan yek =).
    peace ~(^__^)~

    ReplyDelete
  23. wah dah dua tahun...kiter xsmpai...baru setahun lebeyh

    ReplyDelete
  24. SELAMAT ULANGTAHUN BLOG PUAN NAMEE..SEMOGA TERUS SUKSES..^_^

    ReplyDelete
  25. happy anniversary yang ke dua ye blog namee roslan :)

    setuju dengan awak. blog ni lebih best dan awesome daripada fb sebenarnya.. dan, rakan2 blog tak sesombong manusia2 di fb. nyampah kadang2. bila kita buat baik dan ramah, disalah sangka saya nak ngorat dia. perasan betul.hahaha.

    dekat blog ni kita memang akan dapat ramai rakan2 alam maya yang bagi saya sangat cool dan hebat. jadi, apa2pun, saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kat awak sebab sudi juga jadi salah seorang rakan blog saya tau.. happy birthday yang ke dua :)

    ReplyDelete
  26. Happy 2nd Anniversary to Namee's Blog! Haters ada di mana-mana.

    Dulu i pon pernah kena, lately takda dah. Alhamdulillah, haters dah cari kerja lebih pekdah agaknya :)

    ReplyDelete
  27. Happy Anniversary for such a lovely blog!
    Rock on Namee!

    ReplyDelete
  28. namee, mane nak tengok movie 6D nie? haha tetibe salah tempat nk komen. sorry :p

    ReplyDelete
  29. enjoy reading ur blog namee..keep it up! :D

    ReplyDelete
  30. wind...kat the curve !!! :D aiyooo. pening kepala tengok 6D. hehe

    ReplyDelete
  31. hapy anniversary sis..
    dh 2 thun blog dah pndai jalan sume dh tu..hee

    ReplyDelete
  32. namee, kita kawan kan? :p

    bila baca entri ni, terus nak buat special entri utk blog juga nanti sebab tahun ni dah tahun ke3 blog lulu..yeay. lulu tua setahun..eh...

    ReplyDelete
  33. happy 2nd annyversary Nameeeee. :)
    dah 2 tahun jugak la follow blog ni.keep blogging tauuu. Lynn punya blog tu mmg jarang2 hupdate dah. masuk baca blog org rajinnn.. hehehe

    ReplyDelete
  34. Happy 2nd anniversary to blog kak namee . Tak penah jemu tunggu new entry dari blog kak namee still fresh sampai lah popular . hihi .

    ReplyDelete
  35. Happy 2nd anniversary :D
    Keep it up, sis !

    ReplyDelete
  36. wahh! cepatnya rasa.dah 2 tahun blog namee ;) tahniah sayang!

    ReplyDelete
  37. nini pun suka baca blog awak...tapi jarang komen...erk...=p tapi tang haters tu best....ada orang dengki means, kita ada lebih sebab tu depa dengki...haha...kalau kita tak dak apa mana ada orang nak dengki kan...=p

    ReplyDelete
  38. nini...hihi. terima kasih.seronok lah nak update macam ni. hehe

    laskar...tu la. namee pun rasa macam lama. :D hehe

    nadya..thank u ! :D

    two dots...tak popular pun.average :D.hehe.terima kasih ok ! :D

    lynn..haah.lynna jarang update busy study kan.hehe. takpe, saya setia menunggu.

    lulu...mestilah kawan.lulu comel...buat lah entry jugak! hehe.nak sibuk baca ni.hehe. :D

    mysara....merangkak lg blog saya.hihi :)

    ReplyDelete
  39. hehe, happy anniversary bloggie namee! :)

    ReplyDelete
  40. Nisa Kay...hehe. boleh je. isham kasi. hehe. isnyaAllah kalau namee ada kelapangan . hihi. tapi tahun ni target nak pergi event. hehe :)

    ReplyDelete
  41. happy annivesary, selalu je usha sini tapi selalu jadik silent reader. btw, semoga sukses selalu. =)

    ReplyDelete
  42. Nak tanya pasal nuffnang nie. Boleh e-mail saya danti saya e-mail back
    sahiyar@tm.com.my
    tq

    ReplyDelete
  43. Salam
    Nak tanya pasal Nuffnang. boleh e-mail saya tak? nanti saya e-mail back.
    tengku.104@gmail.com

    ReplyDelete
  44. nmh..terima kasih :)

    tengkushah..email me at nameeroslan@hotmail.com

    ReplyDelete
  45. semoga namee akan dapat lebih banyak idea untuk tulis entry yg best2...

    btw, sy suka bce blog awk sejak kali pertama sy singgah bace kat sini,suka cara penulisan awk...semoga terus sukses dlm bidang penulisan blog & smoga bertambah income dgn nuffnang..:)

    ReplyDelete
  46. terima kasih.hehe , insyaAllaah sya . :)

    ReplyDelete
  47. Hepi 2nd anivesary..:-)..suka baca blog nameee..mihmihmih

    ReplyDelete
  48. Namee rajin and Namee nye blog memang best...Happy Anniversary ke 2 blog Namee...

    ReplyDelete
  49. blog kak Namee enjoy, relax..best! ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...