Monday, January 14, 2013

My Sunday .

Hello hey...

Takde apa nak share pun tapi sebab boring Isham takde pergi kerja pagi-pagi buta. Tapi hmm dah 2 minggu dah saya  kahwin kan ? mihmih. Okay gak dah kahwin ni, happy sebab boleh tengok Isham tiap hari tapi dah kahwin 2 minggu ni baru sekali saya dapat dating dengan Isham. Hari lain semua Isham kerja. Sabtu Ahad pun kerja. sobs. Sedih tapi takpelah, dah kerja takkan nak buat excuse and cuti pulak. Patutnya semalam pergi date makan meatball IKEA dengan Isham . Dah lama dah booked Isham "saya teringin meatball IKEA, nanti kita gi makan eh ??" tapi Isham kerjaaa. Tengok jadual Isham untuk minggu ni full ! So tak payah saya nak berangan nak dating dengan Isham this week. 

Tapi dah teringin sangat ni. Lama tak makan,so ajak la si dua orang ni...diorang pun kempunan IKEA gak. heh. Alang-alang ada geng kempunan meatballs IKEA, terus lah pergi .
seghonok seghonok. kalau nak capture macam ni,orang paling tinggi kena duduk paling depan pegang kamera tau. :P  hihi

Ohoihh, beratur punya lah panjang gila. Entah semua tu shopping kat IKEA ke semata nak makan meatballs macam kitorang ni. 

Intan sampai dulu, so kami suruhh dia cop tempat dulu. nak parking punya lah payah. Fara siap naik angin..haha

Sementara tunggu namee and fara parking, Intan sempat posing sakan sorang-sorang macam ni...ceh

Ni la padahnya pergi on weekend. Sementara intan posing sakan sorang-sorang, kitorang beratur aduhai panjangnya....bila beratur panjang dengan package perut lapar habis semua makanan yang ada nampak sedap ..


inilah semuanya...sorang makan 3 plates kot..gilo. Fara muka bangga nak makan banyak. 

Fara masih gembira dan muka bangga nak makan banyak-banyak. saya makan laju gila tak ingat dunia. dah tu lepas tu mual. berat dah naik pulak tu :/

sempat Intan bagi tips macam mana nak pregnant cepat. tips kakak dia. dia tak kahwin lagi pon.mihmih

Dah makan gila banyak, boleh pulak intan ajak pergi tengok 6D ni. Maka berkocak-kocak lah meatballs, almond choc cake dan segala benda yang dah disumbat dalam perut tu...Pilih yang takut-takut pulak tu..zombi ke apa entah..gulp.Dah la saya takut hantu..



okay, we are ready for 6D adventure. !!ok tipu,saya tutup mata sepanjang dalam tu...hihi.takut nak tengok.


entah apa gembira sangat muka tu nak tengok 6D's zombi ! haisshh ! Saya nervous !

entah kenapa semua lepak dalam Toys r us ni. tak sabar nak baby kot. hihi

testing testing. harga toys nowadays boleh tahan eh... Bila tengok barang budak-budak rasa macam tak sabar nak baby tapi sabar. hehe. Takpelah, nanti ada lah rezeki. :D Saya nak 2 orang anak je. 1 pun dah okay :D

Semalam, sempat lah jugak tengok wayang cerita Parental guidance tu. See, tengok wayang pun pasal kiddos. hehehehehhehehe. After tengok wayang, Isham pun dah sampai depan the curve. Dari Sepang fetch wifey dia walaupun penat kerja. hehe. I heart you Isham. mihmih..Sebenarnya nak pujuk sebab patutnya pergi dengan dia tapi dia kerja. Dia ingat saya merajuk. ceeceh. Sikit pun tak merajuk.mihmih

p/s: entah, hmm saya pun tak tahu entry apa yang saya tulis ni. 

Happy reading and thank you.. :D




44 comments :

  1. eh eh eh, macam petanda je tu. kekekekeke.

    ni yang rasa nak kahwin ni bila kak namee tulis entry ni. hehe

    ReplyDelete
  2. sila gelakkan saya kak namie sebb sy x pernah makan IKEA.. jakun gila kehkeh

    ReplyDelete
  3. HH..hehe. on of the day pergilah. hiihi. entah kenapa ketagih makan meatballs ikea. :B

    ReplyDelete
  4. sangat jauh nak pergi menerai makan meatball kat ikea..cuma mampu tgk je la gmbr org lain bersuka ria mkn kat situ..

    ReplyDelete
  5. sha...takpe. meatballs dia biasa je . hehe. tapi entah kenapa ketagih. :/

    ReplyDelete
  6. nameee nameee..share la tips ur freind tu..ngagaga..i pun dah almost 3month married tp xde goood news lg..hehehe..i pun tk sabar.tapi SABAR..mayb Allah plan better than mine..sob3

    ReplyDelete
  7. ohh meatball.. dah lama tak makan..

    ReplyDelete
  8. sama la kita.. weekand pun suami keje, nasib baik hari ahad baru ni dia cuti..kene banyak sabar je dear bile dah kawin ni.. Namee jeles, banyaknye makan, dah lame tak makan meatball, namee kene post kat johor ni..hee namee dah macam ngidam je makan banyak2 tu :) namee nak jugak tips dapat baby cepat *gatai*.. tak sabar nak baby :)

    ReplyDelete
  9. khadijah...ok.insyaAllah nanti saya kongsi. kakak dia kata berkesan. hehe

    ReplyDelete
  10. Namee kena memahami husband yg busy, so ada kawan2 usung kawan2.. haha :D

    ReplyDelete
  11. petanda la tu kak namee , hehehe happy weekend :)

    sweet ah

    ReplyDelete
  12. marya...hehe.takpelah dia busy. saya kena faham.mihmihm

    ReplyDelete
  13. mcm petanda je tu..hehe.. tba2 rasa nak kahwin ni..eh ;p

    ReplyDelete
  14. wewit!cian dia tak datang dating ngan isham.isham kerja untuk wifey tersayang jugak. hihi;)

    namee, kalau jadi mummy! supercomel:)

    ReplyDelete
  15. hihi...:D doakan lah rezeki mana tahu cepat dapat baby :P

    ReplyDelete
  16. Nameeeeeeeeee makin cantikkkk dan berseri dah kawen..mcmne suami boleh lepas kan kuar berjln2 tanpa suami disebelah HAHAHAH

    Namee awk still pakai tabita lagi tak?

    ReplyDelete
  17. lama lagi kau boleh dating ngan laki kau. takyah nak frust sangat kalau dia kerja hehe. dia kerja sebab nak sara bini dia jugak. hehe.

    lama kau tak dtg blog aku kan. semenjak dah femes ni sobs sobs

    ReplyDelete
  18. amal...ceh poyo. mana ada tak datang blog kau. datang lah. tapi hari tu blog kau macam down sebab kau tak update domain kan ?

    ReplyDelete
  19. Namee gi kol bpe? Smlm mie pun g mkn Ikea! Tapi seryes ramai..

    ReplyDelete
  20. namee pergi lunch hour...serious ramaiiinyaaa makan meatballsssss..

    ReplyDelete
  21. da hilang da inai.. cepatnyee.. :(

    ReplyDelete
  22. ana....inai dia tak tahan/ actually 2 hari inai tu dah hilang.bukan daun tulen :(

    ReplyDelete
  23. makan sampai boroi..nanti baru sama level dengan isham...keh keh keh

    ReplyDelete
  24. makan sampai boroi..nanti baru sama level dengan isham...keh keh keh

    ReplyDelete
  25. hahahaha.. banyak betul makannya..hehehehe..

    baguslah tu.. biasanya kalau dah tengok cerita2 macam tu, pembawakan budak tu.hahahaha :P

    ReplyDelete
  26. Fie tak pernah makan di Ikea, sadis tak dengan fie? Sobs. Huhu. Btw namee makin berseri dan cantik lepas kahwin

    ReplyDelete
  27. ehem2..semcm je..
    mcm tanda je..hihi
    semoga cept dapat baby..
    amin..

    ReplyDelete
  28. comell je sis Namee ni, semoga dimurahkan dengan rezeki baby nanti :)

    ReplyDelete
  29. nampak ayat 'mual' lain pulak interpretation dalam kepala ni hehehe.

    ReplyDelete
  30. dah ada tanda da kot namee.. semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  31. dhiya..hehe. takde lagi. takpe namee sabar. hihi :)

    ReplyDelete
  32. nampak mcm namee x kawin lagi hehe

    ReplyDelete
  33. jihah..kawan namee pun kata. :O hehe

    ReplyDelete
  34. Kak namee kat mane main 6D tuu?? :D

    ReplyDelete
  35. dekat the curve !!! :D hehe. sila pergi tengok !

    ReplyDelete
  36. bestnya dapat hangout dgn member2...
    sy pulak dah lame tak hangout mcm nie,
    since sy agak busy lately plus ramai jugak kawan yg dah kahwin n ade yg dah pindah..sobs.. :/

    ReplyDelete
  37. Namee... baca blog namee senyap2 je selama ni... hik3.. tapisaje nak komen psl nak bagi namee kesan jejak gak.. xelok skodeng selalu. Hahah... btw, since u single until dah kawen... i love the way of ur writing... heeeee... bye!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...