Wednesday, February 13, 2013

Beza Umur Saya Dan Hubby

Assalamualaikum...hey hello... :)

Perceptions and statements yang  selalu buat saya "gulp"..

Hoi, bapak kau ke bf kau ???!!  ...paling "gulp" bila dengar

Allaaa, kenapa pasangan kak namee tua sangat ?? .....sederhana "gulp" bila dengar.

Berapa umur tu dia tu ???...."gulp" juga dengar soalan ni sebab tak suka jawab.

Pilih dia sebab dia dah bekerja eh ??..."gulp" juga.



Macam-macam orang cakap tau. Ada yang macam nak gurau,panggil grandpa, YB, etc . Mula-mula memang rasa macam sad sebab kawan-kawan yang rapat jugak yang buat statement gurauan kurang ajar macam tu. Tapi lama-lama dah tak heran pun. sebab diorang nak cari sangat yang handsome muda tinggi pergi lah cari. saya sedar diri, saya tak cantik sangat pun nak cari model type. Calon suami saya kena hati baik dan lembut je. :D


First off all dengan rendah hatinya saya mulakan bicara dengan"gulp". Telan air liur dulu . vah vah.Ok serious. Sebenarnya saya takde dream guy pun sejak kecik. Takde boyfriend. sobs. Sedih kan. haha.  Tak sedih langsung malah bangga sebab ma pa saya kongkong dan pacaran tidak dibenarkan. Study dulu. Sampai lah lepas SPM jumpa lah suami saya ni di Mid Valley. Tapi ni bukan nak cerita pasal kisah cinta tapi nak cakap pasal experience dengan lelaki yang jauh berumur lah.

Soalan yang selalu orang tanya, berapa jarak umur ?. Lebih kurang jarak umur Neelofa dengan Hans Isaac gitu. Pergi google and kira sendiri. vehehhe. Agak jauh la kalau dah berbelas tahun tu kan. Memang jauh lah. Lelaki berumur ni beza dalam lingkungan 10 tahun dan ke atas. Kalau takat 5, 6, 7  tahun tu tak berumur mana pun. Normal tu. 

Pergi mana-mana pegang tangan, tak payah cakap lah. Ramai yang perhatikan and bisik-bisik macam weird. Memang orang akan ingat anak dan ayah. Siap one time saya pergi beli KFC and hujan lebat and saya akan demam kalau kena hujan so Isham pergi ambil kereta...

Then Isham cakap kat pekerja perempuan KFC yang tengan mop lantai..

Isham: Excuse me, adik boleh tak pinjam payung ni jap, abang nak pergi ambil kereta. Tapi tunang abang tunggu kat sini . Pinjam jap ok.

Pekerja KFC: Oh okay.

Sejurus Isham keluar dari KFC, budak perempuan tu terus pergi kat saya..

Pekerja KFC : Akak, nak tanya sikit boleh ??

Me: Ye , apa dia, tanya lah. (sambil senyum)

Pekerja KFC: tu tunang akak ke ???? eee

Me: Haa dia cakap tunang ke ??? hehe. Takde lah tunang tapi bakal suami lah.Nak kahwin dah few months lagi. :)

Pekerja KFC: errr ee biar betul ??? kenapa tua ???? carik lah lain. eee. kenapa dia ? macam takde orang lain. ey tua gila kot ! (dia hasut-hasut saya membebel-bebel sorang-sorang dia)

Saya memang terkedu habis sebab tak sangka ada orang macam ni. Rasa macam nak pergi jumpa manager KFC and complain sifat dia. Busybody gila kan dia ? sobs .apa lah mentality dia sibuk hal orang lepas tu cakap benda negative. sobs. Macam lah teruk sangat Isham tu. Dia kacak what. hehe. Mungkin sebab dia gemuk sikit je. Yela, esok lusa saya plak gemuk lepas beranak sebab tu saya tak complain sangat pasal weight dia. Plus banyak kelebihan Isham.

Tahap kematangan. Matang ni tersangatlah matang. Tak cepat melatah. Kalau masalah besar pun, dia duduk diam dulu instead of membebel and salahkan orang lain. Dia diam and fikir nak buat apa. Matang ni banyak aspect, cara dia kawal marah dan masalah. Kurang argue dan nak tunjuk pandai tapi lebih suka mendengar dulu then only argue. Bila sesuatu terjadi, Isham tak pernah blame. Yela, hidup lebih lama and dah lalui macam-macam masalah. Hati dah kental pun. 

Lelaki berumur ni macam abang-abang juga lah. Act macam big bro dan lebih over-protective. Sesiapa yang buat saya nangis, memang dia nak cakap dengan orang yang buat saya nangis dan akan sembur. Kalau nak minta tolong ke apa, memang boleh harap. Tak pernah lah kata alaa, nanti lah. aalaa susahlah. Relationship bukan takat kekasih tapi all in one. Kita macam buddy. Dia macam ayah, abang, kawan baik yang selalu ada bila saya stress dan sedih.
nah taiko pakai cekak ribbon. mehehe. dia sangat funny walaupun otak serious.mana nak dapat YB funny macam ni. hoihh.

Pengalaman dah banyak. So dia lebih faham hidup ni dan banyak tahu. Apa yang saya nak buat yang akan bakal silap langkah,awal-awal dia akan avoid kan. Yela, macam ayah saya bila nasihat kan saya lah. Macam tu lah Isham. Pandai bergaul dan berbudi bahasa juga.Kalau jumpa orang, pandai sembang dan pilih topik. hehe.

Enjoy memang kurang. More serious,  less enjoy. Macam saya umur masih tahap remaja and masih ada keinginan nak try roller coaster, ice-skating, nak pergi genting highland and semua tempat yang fun fun lah. Semua tu saya masih rasa nak buat tapi tahap umur Isham , dia memang tak minat. Kena bear with it lah kalau becinta dengan orang berumur. Masa enjoy diorang dah berlalu, so mood tu dah takde. Activity fun saya selalu saya ajak my girlfriendsss !!. mehee. Isham mana ada baca blog-blog ni, dia baca benda yang serious je. So kalau korang yang muda ni jenis suka enjoy jimba-jimba, lelaki berumur kurang sesuai kot. 

Paling saya suka, Isham jenis tak suka cakap hal orang. Dia tak suka nak dengar pun mengumpat gossip2 ni. Tak kutuk orang. Ok bagus. Saya pun dah tak tengok Melodi. vahaha. Kalau pegang handphone orang pun, tak pernah sibuk nak godek. (sila terasa sesiapa yang suka selongkar hp orang.heh)

Saya kenal rapat dengan dia masa dia tengah betul-betul jatuh. Masa tu lah kenal hati budi. Dia banyak cerita masalah and apa yang terjadi dalam hidup dia sebelum ni. Saya yang baru umur 18 tahun time tu, setia dengar masalah dia. Entah lah kenapa tapi saya rasa kesian kat dia sebab tu saya pinjamkan bahu saya masa dia tengah susah dulu. bukan kasi bahu tapi kasi dia nangis kat saya lah. heh. Biasalah manusia, hidup mesti ada turun naik. Dia asyik ucap terima kasih je and kata kesetiaan je dapat balas jasa saya. Lama-lama rapat dan janji nak setia sampai kahwin walaupun jauh. :) Gitu lah ceritanya. So kesimpulannya, gadis muda kahwin lelaki berumur tak semestinya sebab duit , harta dan kekayaan. :) 

Kita memang banyak share lah. Dugaan antara kita takde, dugaan hanya kata-kata orang luar lah yang kadang2 buat saya down jugak. Tapi saya tak give up pun sebab saya tahu lelaki macam Isham susah nak cari.  Saya pernah tanya Isham, dia memang nak perempuan muda ke hape, dia kata tak pun. Dah takdir. Saya bukan yang pertama buat dia. Tapi dia yang pertama untuk saya :) So dia sangat untung. vah vah. :P .Dah jodoh saya dengan lelaki berumur. yang penting bukan suami orang.hoihh. 7th anniversary nak dekat dah. :D


Appreciation for Blog pakcik Bulan Masa










Toodless !

How We Met






117 comments :

  1. So you said man like him is hard to find. Well I think he's lucky as well because woman like you also are harder to find.

    Semoga bahagia selalu :)

    ReplyDelete
  2. cepat-cepat dapat baby ye namee..hihu

    ReplyDelete
  3. Sudah dijodohkan untuk berdua selamanya. Semoga bahagia. :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum namee, syukur alhamdullilah. umur tolak ketepi. jodoh kita, Tuhan dah tetapkan lama sejak dalam kandungan ibu. siapa kita nak menghalang kan. sheila doakan namee bahagia bersama suami! insyallah jodoh mu bersamanya dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  5. Alahh kalau dah jodoh , tak kira la beza umur berapa kan. Janji bahagia kan sis kan ? :)

    ReplyDelete
  6. namee pun untung.dapat lelaki yang sudah matang.fikir jauh. :). may allah bless you both.

    ReplyDelete
  7. moga jodoh namee dan isham kekal hingga hujung nyawa.. umur tak penting, yg penting hati budi dan dia boleh jaga namee..

    ReplyDelete
  8. ala namee..buat macam tak dengar je yg orang sok sek sok sek benda tak elok tu..janji namee bahagia dengan isham..

    saya ni, bakal suami muda dari saya..tapi 2 tahun je la..ade jugak org ngate..tapi buat bodo je..hoho..janji saya dengan die in love gitu..wekkk..:P

    ReplyDelete
  9. Nameee selaku si isteri;)
    Wewitttt headerrrr yg simpleeeee dan comellll sangat. Awwwwww ^__^
    Tutup je telinga mana yang mengutuk tu,dia orang jeles sebenarnya kan..Moga bahagia sampai syurga:)

    ReplyDelete
  10. ala kalau dah jodoh xkira umur kan kak

    ReplyDelete
  11. lelaki berumur matang... bagus...
    pandai bergaul...
    semoga namee happy selalu with lovely husband...

    ReplyDelete
  12. x pe namee syg.. semoga bahagia ya.

    ReplyDelete
  13. tak kisahlah, yang penting bahagia kan..
    biarlah mulut org nak cakap apa, yang 'rasa' namee juga.. Tapi siyes, yang lebih berusia ni memang lebihh penyabar.. err ada calon tak? :p

    ReplyDelete
  14. walawehhh! bestnye baca cerita namee ni. betullah, jodoh tu tak pandang harta dan rupa. janji hati mau baik. lagi satu Jodoh tu kan rahasia Allah. dan dah di takdirkan Isham jodoh terbaek buat Namee dear.. semoga kekal bahagia until Jannah. Kirim salam buat Isham ye :)

    ReplyDelete
  15. comel la namee. header baru! korg punya love story sgt sweet! beruntung u namee dpt suami baik mcm hisham :))

    ReplyDelete
  16. As salam Namee...
    Umur bukan pengukur
    Semoga bahagia selamanya Namee :)

    ReplyDelete
  17. Kata orang tu umur tak penting. hihi Tapi, dalam islam pun kata cari suami yang beza umur 10 tahum gitu.

    Apa-apa pun, semoga kak namee dan suami sentiasa berbahagia dan berkekalan till Jannah! :))

    ReplyDelete
  18. mulut orang nak cakap biasalah.. kalau dpt yang muda ckp bela anak ikan.. bila yg tua sbb harta.. bila sebaya kata x matang.. last2 tombuk ja molot org tu wakakaka..
    doakan namee bhgai ngan isham smpai akhir hayat.. bukan yg pertma tpi yg terakhir more sweet kan name :)

    ReplyDelete
  19. xkisah umur berapa pun, yang penting compatible and you both love each other, kan? sama la dulu pun sy tak de nya bercinta time belajar haha. first love dgn husband sendiri, tu yg special tu :) jgn fikirkan ckp org lain.. diorg may be gurau je tu. yg penting awk & isham happy together. hihi

    ReplyDelete
  20. mula2 niza ingatkan perdana menteri kita. Sekali pandang je la. *jangan marah

    tapi kalau kak namee bahagia, apa salahnya kan. Tak salah pun kalau nak kahwin dengan lelaki yang jauh jarak usianya. Lebih matang dalam segala aspek berbanding lelaki muda sekarang yang tahunya nak enjoy. bila dah kahwin, tak tahu nak jaga perkahwinan tu macam mana.. semoga kak namee dan suami bahagia hingga ke akhir hayat. bukan ke anak cucu je, tapi akhir hayat. :)

    ReplyDelete
  21. yang penting dah kawen. weeee. kedua penting, anak. cepat2. haha

    nmpk sgt lama x singgah. baru perasan header baru namee

    ReplyDelete
  22. its ok syg... i dgn bakal tunang pun beza sgt jauh. ape org sekeliling x ckp..tapi just ignore sbb yg nak hidup bersama kite dan dia kan?

    ReplyDelete
  23. kak jodoh nama nye tu...tak kesahla kan beza umur ke apa..yg penting akak bahagia... =)

    ReplyDelete
  24. che mat respeklah sama Puan Namee..Saluteee!

    ReplyDelete
  25. hahaha..sweet sgt namee..tapi memang betul lelaki yang lebih berumur dari kita ni selalunya lebih faham dan tak mendesak.mostly diorang ni tak paksa kita buat sesuatu yang kita tak suka.kalau kita buat salah pun,diorang lebih suka tegur dgn bermain psikologi daripada marah2..
    ^__^

    ReplyDelete
  26. siyes adorable love story...saya only silent reader..tapi arini nak leave a comment..huhuhu so sweet kak namee

    ReplyDelete
  27. namee you know what sy sendiri prefer lelaki yang lebih tua dari saya... tapi tak lah sampai tahap atuk-atuk. sbb sy pernah berkawan rapat dengan orang yang jauh usianya dgn saya and betul dia layan kita macam adik dia.. baik dan sangat rasa selamat

    ReplyDelete
  28. jodoh yang sudah Allah tentukan itulah yang terbaik! congrats namee :D

    ReplyDelete
  29. For whats worth. Namee yg pandu dan lebih tahu hidup namee sendiri dab lebih arif apa yg namee mahu. Org yg banyak mulut ni kita just fikir dorg ni jana kebahagian aku ke. Byr sewa umah duit kereta bagi duit kat aku ke. Buat aku bertambah dkt dgn Tuhan ke. Ahli keluarga aku ke. If not, namee abaikan je and live ur life happily and percaya pada qada dan qadar Allah :)

    ReplyDelete
  30. alahhh dikk, dah jodoh, apa kira umur kan. humm. mulut org ni macam2,kita yg mendengar nih, pekakkan telinga jelah. kut tadah jek, boleh jadi sebal jugak..jadi, jawab apa yg patut jek, pastu senyummmmmm...:)..

    ReplyDelete
  31. pedulikan apa orang kata dear.. tiap orang ade kelebihan dan kekurangan kan dear, tak kisah la namee kahwin dengan laki berumur ke, tu semue dah jodoh, dan dija rase korang sangat sweet la, dija doakan korang bahagia sampai syurga, cepatla dapat baby :)

    ReplyDelete
  32. kite sama. ada je nak komen psgn kita tu macam2. yg sedih kalau kwn sendiri. nak cari yg "perfect" sila laa. kite dh syukur dpt yg baik hati dan rendah diri :)

    ReplyDelete
  33. respek ngn namee...inilah cinta sejati..semoga bahagia ye

    ReplyDelete
  34. Yeahh..i can feel inside ur heart namee..because im in ur situation too..hihihi..btw i sgt setuju bila u kata kematangan mereka yg membuatkan kita rasa tenang..itu yg membuatkn mereka special.. peduli org ckp apa..yg penting kita bahagia..

    ReplyDelete
  35. alaaa persetan kan aje statement gitu..hehehehe...xsalah pon psangan jauh berumur...lg seronok sbb klu psgan lebih berumur...dorglg matang n tau nk handle kte org pmpuan ni...hehehe..tahap sabar dorg tggi..seyes...sya pon bercinta ngn lelaki yg jarak umur 11 thun..xde hal la.. even org ckp mcm jln ngn ayah..sya xpeduli pon sbb at least sya ni berpunya gak dr dorg yg sibuk mngata tp anak dara tua..x guna gak..hehehe...btw kak namee..congrats..cpat2 dpt baby meh...n actually kak namee SANGAT CANTIK..ni bkn men2..ni betul2..


    #pssttt.klu nk cari lelaki yang berumur...pliss pastikan bukan suami orang...

    ReplyDelete
  36. Namee, biarkan apa orang nak cakap. usia bukan pengukur seseorang tu baik atau tidak. tua atau muda tu hanya umur tapi yang paling penting adalah hatinya. :)

    ReplyDelete
  37. insyallla sampai ke akir hayat^^

    ReplyDelete
  38. namee kalau itu yang tertulis di luh mahfuz jdoh kita,pedulikan apa orang kata..bahagia kita yg rasa,kenal hati budi cantik budi perkerti yg kita cari..saling memahami itu dah cukup,beza umur?takde hal sebab tu hanya sekadar angka..;)

    ReplyDelete
  39. Salam. Namee, this is so inspiring. Serius

    ReplyDelete
  40. hee setujuuuu sangatttt dengan Namee!
    sbb beza nisa dengan si dia pon 12 thn! hehehe

    ReplyDelete
  41. ADA KAWAN KAK BUI DULU MMG TASTE DIA LELAKI YG BERUMUR SBB KATANYA LELAKI BERUMUR NI PEMIKIRAN NYA MATANG..LAGIPUN MEREKA SANGAT PANDAI MELINDUNGI PASANGAN..

    TP APA2 PUN,TAK KISAH LA UMUR BEZA JAUH,JANJI BAHAGIA KAN..

    LAGIPUN ISHAM TU HENSEM K..^_^



    ReplyDelete
  42. mesti husband sgt protective and loving. I can imagine that namee, aww :')

    ReplyDelete
  43. ^^ terharu baca entry ni. semoga kak namee dgn abg hisyam berkekalan hingga jannah ^^

    ReplyDelete
  44. Ddont worry....biaq p la apa orang cakap....asal kita bahagia tak ganggu hidup orag tak amek suami orang pun kan...=D
    semoga terus berbahagia...=D

    ReplyDelete
  45. itulah masyarakat kt suka menilai dari segi luaran dan kebendaan...
    tp, pendapat sy tak penting apa yg org lain nk cakap, sbb persepsi setiap org berbeza2...
    yang penting kita ngan pasanagn kita bahagia hingga akhir hayat..itu yg penting bagi sy...
    semoga happy selalu ye namee..:)

    ReplyDelete
  46. kalau dah jodoh..

    semoga berkekalan :)

    ReplyDelete
  47. salam

    Teringat pada kata-kata seorang tokoh dulu ..
    "apa ada pada umur. Ia hanya nombor-nombor"

    Bagi saya, apa yang penting dalam kehidupan ini adalah kebahagian dan kepuasan di hati. Dapat berikan ketenangan dan kedamaian bila bersama.

    ReplyDelete
  48. umur tu kan sekadar angka.. yg penting, persefahaman.. n yes, kite nakkan lelaki yg matang..

    ReplyDelete
  49. Untung Namira kawin lelaki yang matang dan established, insyaallah blh jadi leader utk dunia dan akhirat (ameen...)

    ReplyDelete
  50. It's ok, don't care what people say as long both of you know how to appreciate each other :)

    ReplyDelete
  51. mulut orang memang tak boleh nak tutup cik namee. apa apapun saya doakan anda berdua kekal hingga akhir hayat. semoga hati terus kental meneruskan kehidupan bersama sama suami :)

    ReplyDelete
  52. kak namee... mcm mana nak ckp ngan parent ye..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. iqa..itu pun salah satu benda yang susah nak beritahu. serious. nnti saya buat blogpost juga. hehe :)

      Delete
    2. sis.........sya pown tgh relay nan lelaky umo 40...beza umo 20 tahun.......tpy bukan suami n tunang sesapa.....mmg ramay yunk tgk bila kmi jln bersama....kekadang jdy rimas......tpy mmg seronok,sbb dowang sgt memahami....sis...bgy tips how to explain about ur relay to ur parents???

      Delete
  53. terima kasih semua yang bagi kata2 semangat !i love you.hehe

    ReplyDelete
  54. pejam celik dh hampir 7year iyer...
    amin ya rabbal alamin...moga kekal hingga ke akhir msa :)

    ReplyDelete
  55. sy pon tengah bercinta dengan budah 12 tahun.

    ReplyDelete
  56. ala lantak lah apa org nak katakan...yang penting dia matang...bukan senang nak dapat orang yang matang...tak kisah lah umur tua atau muda yang penting matang...klu muda tak matang pun no point kan...

    ReplyDelete
  57. first of all, mmg rasa tak boleh terima dgn ape pekerja kfc tu ckp. walaupun berterus terang.. tp, dia ckp mcm tak percaya jodoh tu kat tangan Allah. hehe. ape pun, kite pun doakan Namee terus bahagia dan insyaAllah hingga ke syurga. :)

    ReplyDelete
  58. Good Namee, pedulikan apa org nak cakap.
    Asalkan Namee bahagia sudahlah :)

    ReplyDelete
  59. alhamdulilah bgs lah namee fikir mcm tuh..org malaysia biasalah..masih tak biasa dgn jarak beza umor..muda lebih dr psgn org kutuk..tua sgt dr psgn pn ada yg kutuk..

    kesimpulanya dunia ni kita tak boleh puaskan hati semua org,tp cukup kita tau kelebihan dan kekurangan dia, serta apa yang yg dirasa dihati..ikhlas lg penting dr luaran semata2 pn :)

    ReplyDelete
  60. Btol 2..hubby i beza umur 20thn....but tetap bahagia sbb dia bagaikan ayah, abang, kawan , dah juga kekasih hati....

    ReplyDelete
  61. Happy for u namee~ :) statement pasal lelaki lebih berusia dari kita mmg lebih kental, more serious less enjoy, pandai mendidik kita, saya setuju... Sgt. Sbb saya pernah laluinya bersama seseorang yg juga berusia beberapa tahun dari sy. Komunikasi dgn org yang matang ni mmg melegakan kepala kan? Tak manja gedik terlebih mcm sesetengah lelaki :P Tapi, lepas 5 tahun nampaknya kami mmg tak ada jodoh... Tak pasti kat mana silapnya. At last, selepas kejadian pahit tahun lepas, kami berpisah. Mungkin sebeb saya sendiri yang selalu buat dia 'naik lemak'... *saya tak boleh pergi dgn lelaki2 manja, tapi sy suka manjakan orang2 kesayangan saya*
    Walaupun dah tak ada apa-apa dgn dia skrg, saya terpaksa akui dia lelaki yang sangat baik di hati... segala kelebihan ada pada dia adalah kekurangan yang ada pada saya. Hmm... dah jadi macam luahan hati pulak dah. Apa pun namee, saya tumpang rasa lega sebab masih ada lagi orang yang menerima seseorang sebab nilai dalaman dia. Bukan senang tau nak tepis dengan penilaian orang yang selalu macam nak men'down'kan kita... Proud of you dear! Selamat berbahagia ye namee and isham! Amin... :))

    ReplyDelete
  62. hai namee..senyum2 bace entry ni..sambil bace ingat kat hubby sendiri..hihi..awk sgt sweet n sgt la baik hati..ssh rsnye nk cr pmpuan yg cm namee skrg ni..even kt sendiri pn kdg2 ade je xpuas hati ngan hubby sendiri..kurang kat baju la..dh gemok la..nmpk tua la..mcm2 lg..tp namee trima dia seadanya. rs btl2 smpai ape yg namee try smpikn...
    moga bahagia selalu ngan Isham n bahagia dunia akhirat.Amin:)

    ReplyDelete
  63. auchhh pekerja KFC slalu laser, btw usha2 blog namee ni,compare before and after kahwin.. ..

    After Kahwin!!! i can see how the "Seri"ness naik kat muka u, nampak sangat tengah bahagia, janji happy senang hati :)

    well orang lain xtahu apa yg kita rase and kite xtahu apa yg org lain rasa. Yang merasa adalah kita, itu yg penting :)

    ReplyDelete
  64. saya dengan bf is 27 years berbeza. family okay. tapi orang lain yang tak berkenaan sibok mengomen. as long as he love me..ececeh

    ReplyDelete
  65. wahlao...the part that really got me feel disgusted and ticked off - si pekerja kfc pulak menyibuk and as if she has known you and your then fiance! what's with the "eeee"?
    after learning about this story i really really want you guys to be together happy plus other feelings that may come in a marriage, till the end of time! i wish you both all the best! =D

    ReplyDelete
  66. betul-betul.
    janji tak amik suami org.thats fine berumur,
    sebab nnt same2 lalui stage yang same even tak same tahun hihi.
    suke gileee bace blog kak namee. gulp! haha

    ReplyDelete
  67. selalunya yg "YB" nie pandai layan dan jaga hati seseorang. :)

    ReplyDelete
  68. Macam kenal je en. isham ni, kalau tak silap, dulu die slalu pegi masjid kuarters KLIA ke? mmg lemah lembut orngnye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul . dia stay sana dulu and kerap ke masjid tu.lepas kahwin baru pindah sini.:)

      Delete
    2. Masya Allah, sy slalu duduk muzakarah dgn dia, tak pasti dia masih igt sy lg ke tak, sampaikan salam sy pada dia ye, bgtahu shukri karkun kuarters kim slm. =)

      Delete
  69. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  70. you are a grateful woman indeed to have a man such him. :)

    ReplyDelete
  71. sama lah mcm saya..jarak umur dengan tunang 15thn..insyaAllah bulan 6 ni kami akan khawin..dia srg yg sgt matang dari segi pemikiran dan kelakuan..selalu mengalah dan caring sgt2..tak kisah lah orang nak kata tua k apa..yang pentg semua tu jodoh dari Allah swt..yg terbaik dari NYA..insyaAllah..amin..^_^..smoga awk dan suami berbahagia sampai k akhir hayat...

    ReplyDelete
  72. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  73. ustaz azhar idrus pernah bagitahu, antara penyakit orang melayu ialah suka bermulut jahat.
    Bila suami lebih tua daripada isteri, dikatanya isteri nakkan harta suami.
    Bila isteri lebih tua daripada suami, dikatanya guna jampi.
    Walhal dalam Islam tak perlu ada justifikasi. Ia benda halal.
    Kerana nak mengelak drpd jadi bahan umpatan, berleluasalah maksiat / penzinaan di luar pekahwinan. Yang haram dibuat sebab kalau buat yang halal, nanti diumpat orang. Rela buat dosa daripada dapat pahala.
    Kembalilah kita pada agama.
    Jagalah mulut kita. Lidah boleh membawa ke neraka.
    -DK-

    ReplyDelete
  74. hai kak namee!
    well, i think hampir semua perempuan kalau boleh nak husband yang matang. so lucky kak namee dapat husband macam abg isham. btw, jarak umur is not a big matter pun. heee..suka baca blog kak namee:)

    ReplyDelete
  75. itu semua sudah kehendak allah,kita hanya menjalani jew..? bahagia yg dapat kesetiaan..
    pada yg single lg yg nak setia lam pecintaan email saya di sini,m dony.saputra9290@yahoo.com..? saya nak juga ad gf yg setia ,xkira umur atau rupa paras email jew ke saya..?

    ReplyDelete
  76. saya jgk nak cari awek yg setia tak kira umur atau rupa paras saya boleh terima..? kalau ada email saya di mohd.dony@gmail.com
    nm saya dony umo 21 dok kL area serdang

    ReplyDelete
  77. sy pun pernah kwn dgn sume1 yg bukan beza 10,11 thn tapi beza lebih 20 thn..g mana2 mmg org usha..ckp mcm ank ngn ayah..tmbahan pula rupa sy kebudak-budkn..tp xkisah sbb dia jns yg sgt2 memahami,senang bertolernsi,matang dan sweet.. :) yg penting hepi ke sedih ke kita yg rasa

    ReplyDelete
  78. Saya tak berhenti nak stalk Namee.. Tapi memang saya respect lah dengan Namee. Semoga kekal dengan suami. Aminn...

    ReplyDelete
  79. ein ngn hubby ein beza 13 thun.. tp cinta tu lebih penting... biar tua dimate org, asalkn muda encem dimate kita... sebenonya 'tue' cm tu lg ramai nk try to.. mntang2 dah lame keje, poket tebal.. kn nameee

    ReplyDelete
  80. Hai sis namee.. Saje nak tanye opinion, mcm mne u handle psgan yg umur jrak jauh since tunang sye pun 10 tahun lbih b'umur,. Hope akak dpt share story.

    ReplyDelete
  81. woww, amazing gila!! semoga korang bahagia.. hehehe

    ReplyDelete
  82. ni namanya cinta itu buta , persetankan kata org2 di sekeliling . wak lu nam sbok hal org,hahah . yang pntg hdup di dunia ni hanya sekali . so lets enjoy.hehe

    ReplyDelete
  83. steady wat namee?..samela kite. bakal hubby kite pon beze 12 taon dgn kite..tapy keserasian tu yg ptg...maturity tue kot yg buwat kite lebey selesa dgn org beumo..apeapepon be hapy:)

    ReplyDelete
  84. Namee i beza ngn hubby 28 years. Those thing happened to u did happened to me as well. Mulut mnsia mn blh tutup...ingt lg ms pegi bazar ramadhan ngn dia sblm we all nikah, ada mulut abg2 kt bazaar tu ckp kuat2 "uii la cik adik, xkn la nk dgn sm umur ngn bapak, baik kawin ngn abg ni ha baru sepadan"..then i jeling ja dlm hati rs nk pegi flying kick mulut dia hehehe...neway lantak la they all nk ckp apapn yg pnting i syg hubby i dan i x kbs laki org..duda tp dh 5 yrs solo ms tu..tp btl la...bila dgn laki berusia ni dia dh x mnt nk njoy2...so i pn skrng jiwa spt mcik2 dh la...sbb dh adapt ngn situation hehehe...

    ReplyDelete
  85. Pedulikan ape orang cakap...jodoh, ajal, maut, semua Allah yang tentukan...semoge namee dan suami bahagie hingge ke syurge...

    ReplyDelete
  86. my mom & my dad beza umur 12 tahun.. bahagia je sampai skrg..
    Don't worry be happy..kihkihkih..

    ReplyDelete
  87. salam akak . citer akak memang interesting . saya nak tanya akak , mcmne akak bgtau parents akak pasal hubungan ni ? dorang terima tak ? saya sama ngn akak . tertarik ngn lelaki yg more matured . dia 10 thn lagi tua dr sy . dia ada cakap nak pinang sy . tpi sy takut nak bgtau parents sb takut dorang tak setuju dengan jarak umur kami . so , sy nak tanya akak camne akak cakap ngn parents akak . boleh share tak ? thanks :)

    ReplyDelete
  88. salam akak . citer akak memang interesting . saya nak tanya akak , mcmne akak bgtau parents akak pasal hubungan ni ? dorang terima tak ? saya sama ngn akak . tertarik ngn lelaki yg more matured . dia 10 thn lagi tua dr sy . dia ada cakap nak pinang sy . tpi sy takut nak bgtau parents sb takut dorang tak setuju dengan jarak umur kami . so , sy nak tanya akak camne akak cakap ngn parents akak . boleh share tak ? thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak kongsi pengalaman saya.. bila waktu saya merisik isteri terdapat mulut mulut basi yang bercakap tentang perbezaan umur kami.. yang penting restu ayah ibu dan keinginan yang punya diri... sebab jodoh ni kuasa Allah.. yakinlah pasangan anda akan membahagiakan anda sepanjang hayat. Aminn Ya Rabb.

      Delete
  89. Hai kak namee.. bleh saya minta no fon kak namee.. sya tgh lalui situasi kak namee dulu.. syg harap kak namee sudi beri saya sedikit care2 nk trus terang pd parents tntg hubungn sebegini.. email sye daniamaria61@gmail.com.. harap kak nmee ade mase klapangn dn sudi bntu saya .. :) smoga ikatan kak namee dgn suami berkekalan sehingga akhirat..

    ReplyDelete
  90. Lelaki berumur ni lagi memahami dan tak cepat melenting.. Hohoho..

    ReplyDelete
  91. Sy n hubby lg la beza umur 31 tahun. 2015 ni umur sy nk masuk 29 tahun n hubby sy masuk 60 tahun. Yg penting sy x sakit kepala n stress mcm dulu masa bersuami Muda (be za umur 5 tahun je)

    ReplyDelete
  92. Semuanya ketentuan Allah Jua.. Bahagia, derita, semuanya kerana Allah.. tiada beza tua atu muda disisiNYa..

    http://www.dnibabyscute.blogspot.com

    ReplyDelete
  93. dalam 6 billion manusia anda berdua dijodohkan.

    Tahniah and semoga kekal dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  94. Cume, batin kurang sikit laa, kene byk mkn ubat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh lagi satu lupa nak bagitau saya beranak setahun sekali. LEpas 3 bulan bersalin yg sulong terus pregnant yang kedua. Alhamdulillah :)))

      Delete
    2. amboi.. yakin je statement kena mkn uabt..

      Delete
  95. Kisah yang begitu menarik yang ditengahkan oleh namee sendiri, saya bukan lah seorang penggemar blogging life style dan lain2. Antara sebab saya datang melawat blog namee disebabkan Advertisement dari Nuffnang di website saya. ada masa lawatlah website ini. Thanks you :)

    Astrallusion Arc - Empowered The Influence

    ReplyDelete
  96. Really love this story.
    Cinta tak mengenal erti usia.
    Kakak.thank you for your sharing.
    Give me more strength and inspiration.

    ReplyDelete
  97. Saya bru j brumur 21 thun.. n bakal hsbnd msuk umur 39.. si hsbd plak irg bgpkat.. mcm kita muda nie msti org ckap kta gila duit.. yg tua plak org ckap mgatal.. tp nasib si hsbd tak tua dr parents sy.. hehe.. n family restu.. n tggu brpa bln g mok nikah.. ☺

    ReplyDelete
  98. Saya bru j brumur 21 thun.. n bakal hsbnd msuk umur 39.. si hsbd plak irg bgpkat.. mcm kita muda nie msti org ckap kta gila duit.. yg tua plak org ckap mgatal.. tp nasib si hsbd tak tua dr parents sy.. hehe.. n family restu.. n tggu brpa bln g mok nikah.. ☺

    ReplyDelete
  99. Setuju sangat, jalan cerita lebihkurang sama ngan saya, saya 50 tahun ni dan tunag saya 25 tahun. Kami dahntak ambil port apa org cakap, janji kami bahagia, memahami satu sama lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. X la abg...im 26 oledy...hihi...tetibe bace komen ade komen u...hihihi...

      Delete
    2. Namee...may your marriage life filled with lasting joy N happiness...🤗

      Delete
  100. lelaki berumur ni memang matang rilex tak cepat melenting and cool je all the time. macho weh. tapi bila mode jealous dia on. hahahaha takuttt weh icry. overprotective tu jangan cakap la, 24/7

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...