Friday, February 15, 2013

Dear Ex-boyfriend

Assalamualaikum....hey hello...:)

Sebelum Isham bertapak dalam hati saya, saya dah terpikat dulu dah kat jejaka tampan ni .meheheh..Bila tengok dia, mesti teringat saat saat manis bersama. vah vah

Nyek. Nama dia Nyek sebab muka dia penyek. Asalnya kucing nenek saya tapi si Nyek ni suka bebenor berak kat selipar jiran. Lepas tu pandai pulak tu ambik selipar lagi satu tutup taik dia tu. Jiran mula-mula ok je sebab Nyek ni comel tapi lama-lama bengang lah gak. Asyik dapat taikk je. vahahah. Since then, Nyek pun berpindah ke rumah saya. Mama pun kurung dia dalam cage and train dia berak kat pasir.  Bila dah normal, baru lepaskan and hidup bebas bersosial ! vah vah

Jejaka tampan yang digilai ramai...


Tampan macho berbulu dada putih kerinting-kerinting tapi ni versi dah rebonding punya...

Jejaka tampan lagi pandai bergaya. Hip hop. Kalau rapping kalah Eminem...

Juga pandai bergaya seperti Yuna. oh bulannnn....

Dia juga menggemari bekam. bekam extreme memang gini reaksi muka....vahaaa

Selain itu, hobi dia juga tidur...Kalau tidur kat dapur, mesti sebelah oven...kot2 ada ikan bakar fresh boleh curi. cis

Selalunya kalau tidur, dia akan cari bantal. Dia suka tidur beralaskan bantal ...selesa uols...

Sifat tak pernah berputus asa. Dah letak jaring-jaring taknak bagi dia masuk rumah sebab dia suka pancut merata. Tapi tetap gigih kendong badan sendiri yang berat tu untuk merentasi jaring-jaring...Dalam 1.5 metre jugaklah dia panjat. Sangguppp. vah vahh...

Kadang-kadang tu bila ajak peluk, romantic lah jugak walaupun muka macam tak sudi....muka macam nyampah kat i je tau...

Asyik sangat kroh-kroh...muka kecut macam apa entah...

bila mata celik, sibuk bersihkan badan . jaga bulu . kerana gemuk , dia terpaksa pergi kat kerusi atau apa-apa yang boleh jadi penahan untuk twist and bersihkan bulu di belakang badan. 
See gunakan kerusi sebagai penahan

ni lah kerjanya tiap hari..

dan juga ini? nampak tak dia buat apa ni?Jap, saya zoom...

Minum air berdiri. Dia ni suka minum air fresh dari paip. Feeling al-jabbar ke hape dia ni...hehe..Air yang kita letak dalam bekas tu dia taknak. Nak yang dari paip. Mengada.

Gitu lah kisah kucing saya yang unik dan tampan. mehehe

Toodles... :)




74 comments :

  1. Assalamualaikum namee. banyaknya posing dia amik! hahaha bagus. pencinta haiwan. hee isham tak jeles lah kan. heee

    ReplyDelete
  2. teringat teros kat Kucing i ynag da mati....same cmnie la roper dier....ktrg paggil dier MONENG...salu tunjuk heroo....plg xbole blah MONENG selamatkan mak i yang tengah solat dari di patok ular....hurmm...tue sumer tggl kenangan....tumpang winnnduu ble tgk muke si NYEK nie....=)

    ReplyDelete
  3. Memang ada "style" la si Nyek ni! :D

    ReplyDelete
  4. gilah lah..superb habis,byk btl bakatnya..haha..geram la tgk kucing ni..ni yg xsabar nk blk rmh peluk kucing kat rmh kehkeh..part kerusi sgb penahan mmh xleh tahan..hahahaha

    ReplyDelete
  5. tampan dan bergaya lah NYek ni.. haha

    ReplyDelete
  6. hehehe...i love cats too!!!..haih hensemnye die

    ReplyDelete
  7. Aku ada kucing sebijik cam ni dulu. Nama dia gemuk. Kucing tua tak ada gigi. Kini menghilang tidak kembali... Nak Nyek leh tak...

    ReplyDelete
  8. comelnya nyek...gebu sungguh...:)
    kucing jantan mmg suka 'pancut' merata tempat..uhuhu..
    meti nameerindu dekat nyek..
    seriously bila sy baca entry awk nie sy teringat kat kucing sy yg dah mati...:(

    ReplyDelete
  9. kita pun peminat meow meowww;)
    meow meow manje sangat kan...btw kucing namee temok jeee..best buat tidur ni..hihi ;)

    ReplyDelete
  10. bhahahha! ei comel, lawak pula tu. gemok lagi..bestnya peluk.hehe

    ReplyDelete
  11. samalah mcm kucen kite..suke minum air paip..pastu tido mesti nk tidor alas bantal kannn..hihi..

    ReplyDelete
  12. kiut giler...

    memang nampak muka berdendam bile kena bekam tu...

    hahahahahaha.

    ReplyDelete
  13. hahahha kelakar je cerita si nyek ni. lagi2 part yg dia gigih gile panjat grill tingkap tu. kesungguhan sebegini harus mendapat tepukan halilintar!! :DD

    ReplyDelete
  14. hehee ;) kucing sme ngn hana ;) tp nama dye cink ;) suke tido ats sofa . rinduuu~

    ReplyDelete
  15. COMELNYA DIA..MUKA PUN 'HUMBLE' JER..HAHAHA..

    GMBR NO.2 TU MCM PAKAI STOKIN LA

    ReplyDelete
  16. Hai Kak Namee, boleh sharekan for your next entry maybe to all the road drivers abt ths http://gdsakura.blogspot.com/2013/02/safety-alerts-road-driver-please-take.html as a reminder perhaps or maybe good one than mine, cause you have the medium followers of awesome people. Thank you!

    ReplyDelete
  17. hahahaha lawak-lawak, muka kena bekam tu omaigod lulz.. i super love cats too! tapi x pernah lg blog pasal kucing-kucing, ada 8 ekor semua :'). Namee kalau tak nak dia pancut2, kasi(mandul)kan dia, confirm 120% dia xkan pancut mane2 dah.

    ReplyDelete
  18. kem salam kt beliau.. katakan pdnya akak pun jatuh cinta pd beliau..

    ReplyDelete
  19. adoiii rindu kat arwah kucing saya... ngeeee sobkh sobkh

    ReplyDelete
  20. Ahakhakhak appearance dh macam dogoi-kucing kita. :)

    ReplyDelete
  21. macam kucing niza. nama dia boboy.. tapi dia dah meninggal, 1/1/2012. bezanya kucing niza warna kelabu.. sebiji macam kucing kak namee. pakai stoking.. wahhh!! kak namee buat niza makin rindu dengan boboy. sobs

    ReplyDelete
  22. pandai pulak minum air dari paip..hehe comel je gelagat..gebu2 :p

    ReplyDelete
  23. arhhhh i love u kuceng gemok...

    bestnyer gomol..

    lebih kurang perangai si pompok eka jer...

    ReplyDelete
  24. Saya iqbal  |Blogwalking Mode|
    kucing yang sangat comel, aktif... sama cam tuannya..hehehe

    ReplyDelete
  25. bijak kucing ni...comell...geram tengok..memang macho ar dia ni kak...muka ganas...

    ReplyDelete
  26. so cute..
    bdan pun montel..cantik!!

    ReplyDelete
  27. hahha ingt oy mna la td. tucen upanya^^

    ReplyDelete
  28. hahaha.kemain comel lg! montel.eeii geram !

    ReplyDelete
  29. sangat comel!! dh la muka mcm xsen je.. tp ble pndg xase nk marah ;pun.. ase nk pukul2 manjacat ni huhu

    ReplyDelete
  30. funny pic kucing ni sampai tak baca entry

    ReplyDelete
  31. lar ingatkan orang..kucing ghupenye....gebu bulu dia

    ReplyDelete
  32. siap berbekam tak tahan tu. hahaha. gumuk gila

    ReplyDelete
  33. rasa nak gomol-gomol je nyek niiiiii

    ReplyDelete
  34. hahaha comel je kisah ex boyfriend diaaa

    ReplyDelete
  35. Comel sangat nih..nama komersial tu..hehe..

    ReplyDelete
  36. Hahaha hampir sama dengan kucing fie, tak tahu kenapa dia tak suka minum air dari bekas yang dah diletak tu, nak juga dari paip yang fresh dan sejuk.

    ReplyDelete
  37. Allah! Comelnya kucing. Buat saya rindu dekat kucing saya :)

    ReplyDelete
  38. Allah. Comelnya kucing. Buat saya rasa rindu dekat kucing saya :)

    ReplyDelete
  39. comeynyaaaaaaaaaa!!!

    *saya adalah pengobses makhluk bernama kucing..hehe..*

    ReplyDelete
  40. Hahahahaha kelakarnya nyek nih namee

    ReplyDelete
  41. Kucing fam bf kita pun suka minum air paip. Nama dia jaybon. Ala-ala james bond. Maybe sebab mak dia suke james bond kot. Hehe.

    ReplyDelete
  42. Kucing tu tampan sebab tuan dia cantik jelita.. btw second last pic tu x nampak apa pon.. huhu

    ReplyDelete
  43. comelnyaaaaaa..

    jom singgah blog kita kak namee
    http://anakincikmokthar.blogspot.com/2013/02/shawl-halfmoon-sakura-long-dress-tribal.html

    ReplyDelete
  44. laaa bulatnya miow tu. alaaa geramnya!

    ReplyDelete
  45. kehkehkeh. gelak kita baca entry namee ni. ingatkan boyfriend betul. nasib baik isham tak jeles kan sebab isham pun suka kucing. ingat lagi entry namee yang masa lepas kahwin terus dia ajak bagi makan kucing tu. insya-Allah kita dokan semoga kasih sayang namee and isham pada kucing menjadi penyebab Allah berikan rezeki yang melimpah ruah buat awk berdua. ye lah kucing kan kesayangan kekasih Allah, rasul kita! Insya-Allah :)

    btw, thanks for comment my entry. first time namee comment buat kita teruja gilos. thank you ye namee cantik!!! :)

    ReplyDelete
  46. sangat comel!
    remember me of my cats too. :D

    ReplyDelete
  47. im blogwalking to your blog , nice blog anyway :D . Can follow mine , http://asysff.blogspot.com/ . :-> im newbie

    ReplyDelete
  48. kucing ni kalau dia mencakar tu yang x syok tu.. hehe

    Jemput join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan TERAWAL akan dapat Sticker Fridge Magnet @ Button Badge dari Cenderahati Akamika Gift .. Cepat!! Cepat!! Hehe ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  49. Namee haritu nak tau resipi cheesecake kan. Dah up haha. Rupa homaigod tak cantik tp rasa homaigad sedap :)

    ReplyDelete
  50. teringat pulak kucen aku yg dh arwah.yg sedeynye masa dia sakit tu dia sembunyik blkg pokok.xnk bg aku tau dia nk mati. ishhhhh

    ReplyDelete
  51. kejap kejap. dari aritu nak cakap. tapi tak tertaip. apesal header lawa sangat ni?????!! ok dah cakap kahkah serious lawa T_T amboiii kemain aktif cik puan kita ni publish entry ek kehkeh

    ReplyDelete
  52. hahaha. alahaiiii. comel sangaaatt niii ex bf! dah mcm garfield dah.

    ReplyDelete
  53. muka kucing ni tak berape happy., tak suka bergambar kot., hahahaha..

    ReplyDelete
  54. hmm namee,,,, azza ada je cuma bz sgt nak update blog. macamna namee boleh ada masa ye walau dah kawen.. Supermultitasking betul la namee ni..

    bab kucing : dari jauh suka tgk tapi klu datang dekat habis anak takak ku jerit.

    ReplyDelete
  55. sgt2 cute! mcm garfield..hehehe.. rasa mcm nk buat bantal je kucing cmtu.. namee,kte br buat blog..meh follow meh..hehe

    http://annurket.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. baca cite kucing kak namee, teringat kat garfield. huhuhu... =)

    ReplyDelete
  57. comel la aksi2 dia..warna dia sma mcm kucing sya kat kg hihi

    ReplyDelete
  58. haha..yg pakai tudung tu cute..:)

    ReplyDelete
  59. kucing namee semuanya mantop2. pandai betul jaga.. takde yang obes ke? hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...