Saturday, February 23, 2013

Gold Mustard by Cujern

Assalamualaikum...well hello...:)

Entah. Tapi saya memang gila peplum sekarang ni tapi tengok design juga lah. Ada design peplum yang singkat sangat dan ketat sangat. Nak duduk pun tak selesa. Kalau saya pilih peplum, saya suka yang labuh sikit dan longgar sikit, and bila nak tunduk tu tak la rasa macam "urgghhh i cant even breathe in it". Sia-sia je pengsan dan entah siapa-siapa bagi CPR nanti. haha. entah gosok gigi ke tak.eheeee.

Contoh peplum kesukaan saya. Okay, ini gaya datin nak pergi kenduri okay...eheee
Mustard peplum by Cujern. Seriously sangat suka sebab kain dia elok. Bukan kain nipis China made yang bila basuh terus bulu-bulu tu. Material satin crepe ya. bukan durian crepe. 


Flowy... :)

Design peplum dah flowy, so seeloknya peplum ni details dia sikit-sikit je untuk penambah seri..
Details di bahagian pinggang . Kemas. 


zoom zoommm

muka angkuh tatkala memakai peplum yang bebas bernafas. 


Okay last. tapi gambar takde motif pun. meheheh

Saja share antara collection baju fav dari almari saya. Hope you like it atau terus terinspirasi nak  baju peplum macam ni. Kalau nak pakai peplum, yang penting labuh sikit la dan tak ketat. Pakai ketat tapi tak boleh bernafas buat apa, nanti dah nampak macam mempelam dah. heheheheh. Saya punya baju dari sini Cujern . Semua peplum dia lawa, bookmarked as my fav shop !






30 comments :

  1. lepas ni bole la try matching peplum dgn pashina ke.. tudung bawal ke..

    dah kawen kan?

    =p

    ReplyDelete
  2. cantik la kak namee niii.. suke tgk.. mcm emma maembong.. =)

    ReplyDelete
  3. cantik namee pakai..sedang elok dengan badan :)

    ReplyDelete
  4. just curious, did izham go to mid valley last wednesday on 20th of february?

    saw a guy at the surau on that date. was a splitting image of ur husband, or was it him in person?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. we went for a night movie on that day. i was waiting outside while isham perform his maghrib prayer .

      Delete
  5. cantik peplum..tapiii...pewot kite mucit...kang nmpk mcm peknen pulak..hhehehe..

    ReplyDelete
  6. cantiknya peplum tu...sesuai bila namee pakai..:)
    sy pun suka baju yg simple n nice mcm nie...

    ReplyDelete
  7. Super duper cantik. Mustard color suit ur skin color laa namee.. eheee.. kalau warna biru myvi tu pun cantik jugak kan.. ade ke kaler biru myvi tu? ;)

    ReplyDelete
  8. cantik gila... namee pun cantikk.. tapi x gila

    ReplyDelete
  9. kan..i suka peplum yg labuh & tak ketat sgt.
    baru la bebas bergerak. ;)

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. kak namee.. sies cntik sgt akak pkai.. mcm retis!!

    ReplyDelete
  11. Akak lawaaaa. Peplum memang padan, sweet! hehe

    ReplyDelete
  12. memang ini la yg dicari. yg lain semua ketat, ikut shape pinggang and breast. thanks kak namee :)

    ReplyDelete
  13. seriously chantek sgt bila tgk sis pakai peplum tu... :) baju2 peplum yg dkt Cujern tu semua chantek2 kan, geram tgok..btw betol ckp sis, pakai jgn nampak sampai mempelam dh la kan..hihi

    ReplyDelete
  14. Org cantik pakai apa pun manis :-)

    ReplyDelete
  15. memang lawa sungguh baju dan colornya..kena plak namee yang gayakan..cun :)

    ReplyDelete
  16. cantik...mana2 lelaki kat luar sana tu mesti tak lepas pandang punya. Ahaks.

    ReplyDelete
  17. namee pakai cantik, sebab tinggi dan kurus.

    ReplyDelete
  18. kak namee cantik gila . sangat sangat adore dgn akak . tinggi lampai je . bella ni 160 je tinggi . plus dgn lemak makin bertambah sejak jd penganggur lepasan spm ni . sobs

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...