Friday, February 8, 2013

Honeymoon Mode

Assalamualaikum,,,,well hello.. :)

Kira-kira dah sebulan lebih kahwin ni, tapi sampai sekarang masih belum ada chance untuk jalan-jalan dengan hubby. sobs. Ticket isteri kepada pilot banyak murah yaaa. Macam saya ni , saya perlu bayar hanya 10% dari harga ticket tu. Orang pay 1000, saya pay 100 je. mihihi. Syokkk. Ya la syok lah sangat (tangan di dada mata ke atas), tapi sampai sekarang tak gi mana pun. huwaaaa.

Takde makna ticket murah and berangan boleh melancong ke merata tempat tapi bila sampai ke destinasi, masing-masing blur tak tahu gi mana. Negara orang, mana lah tahu selok belok sobs. Kot makanan halal pun terngiang-ngiang nak cari. So, hmmm saya prefer pergi holiday guna khidmat travel agency ! Selamat sampai dan kita ada guide ! Yes !

Googled, then terjumpa travel agency ni. Tengok semua package dia best ,murah.




Hoi, ada pergi Korea jugak ! Selama ni duk dengar lah orang sebut Nami Island , tapi empunya diri bernama Namee Roseland ni tak gak pergi pergi lagi. Orang kata gi sana mahal sikit. So dah lupuskan hasrat pun tapi bila tengok niiiiii., package starts at MYR1711 pulak tu.... gulp. :B *oppa



Seriously tak seronok kalau pergi melancong lepas tu kita blur. Tanya orang, orang pun malas-malas layan. Dulu pa saya gi Jepun, tanya orang jalan, masing2 buat tak tahu je sebab most of them tak fasih english. So the best way adalah guna travel agency ni lah. Kita takyah pening kepala pun nak research tempat-tempat. Siap kalau travel sendiri, duit taxi pun kena tipu. Gi China beli barang dah la kena tipu lepas tu duit balance dia bagi duit palsu pulak tu. Naik taxi sendiri semua kena tipu. sobs. Dari konon nak adventure terus jadi papa kedana.

Paling penting bila travel mesti lah nak ada guidance. So that lancar je perjalanan. Itu lah gunanya travel agency ni. Hotel , transport di sana, semua takyah pening. Bangun tidur ikut je diorang bawak gi mana. Selamat hidup. Banyak tempat Tareeq Al-Jannah ni cover, boleh pilih destination and number of days. (Hong Kong ke, China, Cambodia, Vietnam, Singapore, Indonesia) Semua ada package. Tak payah pening makanan halal nak cari mana, diorang tahu. Takdelah kita ni makan roti je kat negara orang. weheee


angan-angan nak pergi umrah jugak. insyaAllah. 

pakej ni paling hot dan meriah sekali !


Sesiapa yang plan nak pergi umrah, nak pergi holiday ke, visit family members ke boleh refer kat Tareeq Al-Jannah ni. Pergi lah web diorang tu and tanya lah apa-apa..on the spot diorang jawab di live chat . Price tengah best ni, baik grab awal. Saya pun tengah kumpul group ni nak ajak ramai-ramai geng ! Anyone ? Serious ni.



Happy reading and thank you :)


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


28 comments :

  1. ramai kata agensi ni mmg best..


    skang teringin nk g umrah je

    ReplyDelete
  2. hahaa comel lah namee ni.. bestnyee kalau dpt p korea..uhuk

    ReplyDelete
  3. sounds interesting. namee plan nak pegi bila?

    ReplyDelete
  4. wah ! menarik ni ! nak ushaaaa ni :D

    ReplyDelete
  5. selamat ber'honey moon namee.. sy pun selalu follow web ni ^^

    ReplyDelete
  6. femes travel agency ni. bestnya nnt namee share pngalamn ye

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum, dah honeymoon ke? selamat berhoneymoon awak ye :)

    ReplyDelete
  8. Pergi London la. Sana senang nak berinteraksi, orangnya pun peramah.

    ReplyDelete
  9. fuhhh, banyak best nih..sb dia btol2 membantu kan. baguslah namee, leh ajak member2 pi travel sesama...hehhe

    ReplyDelete
  10. whoaa, plan nk pergi mana? nak ikutlah. hehe

    ReplyDelete
  11. Klu de rezeki..nk pi umrah ...

    ReplyDelete
  12. bayar 10% je? murah gler.. nak cari bakal asben keje pilot la cmni.. hehe

    ReplyDelete
  13. macam best je travel agent ni..harus cube perkhidmatan dorang one day..thanx namee for sharing this! (^_^)

    ReplyDelete
  14. namee, jom pi korea autumn nnt..
    dorang nami island ms luruh mmg cun

    ReplyDelete
  15. Woww..takkan murah smpi gitu..dasyat!kene gi tgk2 gk ni..

    ReplyDelete
  16. sure namee tak sabar nak pi honeymoon kan ? untunglah, husband pilot pula tu, namee duduk seat pnumpang, husband pula mmndu kt depan. bukan mmndu dijalan raya, tapi diatas awan. cewah ! ;p

    ReplyDelete
  17. Any1 seriously???

    Ok my hand up!!!
    Nameeee I'm in confirm!

    ReplyDelete
  18. JAP LAGI KAK BUI TERJAH..MMG TGH DLM PLAN NAK G KOREA NI..HIHIHI

    ReplyDelete
  19. wah..korea...
    kim salam kat top bigbang :)

    ReplyDelete
  20. bestnya dapat jenjalan. saya teringin juga nak pergi korea. saya tengok makanan2 dia, yum sedapnye.. produk2 dia pun banyak yang bagus.. selamat berhanimun nanti :)

    ReplyDelete
  21. best nyerk dapar jalan-jakan, saya teringin nak pergi umrah.

    ReplyDelete
  22. namee. try cat travel. ida keja situ. situ cam website yang banyak travel2 agent. try la usha. hehe.

    ReplyDelete
  23. pegi la Florida, tmpt husband awk dulu, bole kenal-kenal.
    sure dia bole jd guide awk :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...