Wednesday, February 6, 2013

Please Be Alert !!!

Hey hello...

I came across my news feed and saw my aunt sharing this on her facebook !! Scary dan bahaya ok.

Dunia sekarang, dah tak selamat langsung.Macam-macam idea untuk orang jahat buat jahat. Zalim sungguh. Rasa benda ni dah lama dah tapi makin active kot. Jahat betul.

Toodles!




44 comments :

  1. Jahatnya guna budak untuk buat jahat... Hmm

    ReplyDelete
  2. penah terbaca juga psal cter nie...zaman sekarang mcm2 jdik..jdik kena extra carefull :)

    ReplyDelete
  3. three words: trust no one.

    take care.

    -Danny

    ReplyDelete
  4. banyak betul idea orang keje nak buat jahat ni kan. kan ke bagus kalau dia gunakan kekreatifan idea dia tu untuk perkara yang baik..

    ReplyDelete
  5. Haah, makin aktif rupanya kegiatan macam ni....

    ReplyDelete
  6. scarynyaaa...sentiasa lindungi diri dengan mintak pertolongan Allah. hati2 kalau nak pegi mana2 ye namee

    ReplyDelete
  7. Pernah terbaca post ni...lpstu satu hari tu hubby pergi beli sarapan kul 630pg mcm tu..hubby nampak budak nangis sorang2..hubby x berani tegur tanya...takot..kesian pun ada jugakk...

    ReplyDelete
  8. Pernah baca jugak post ni..n satu aritu hubby g beli sarapan kul 630pg,lpstu hubby nampak ada budak nangis..tp x berani tegur..takot..tp kesian jugak..

    ReplyDelete
  9. tak baik sungguh la depa-depa ni :/

    ReplyDelete
  10. macam_macam lah sekarang ini namee

    ReplyDelete
  11. teruk betul, guna budak untuk buat jahat.. ~,~

    ReplyDelete
  12. ada2 je idea nak buat jahat. cubalah cri idea nak majukan negara..- -

    ReplyDelete
  13. seriously kene berjaga-jaga... hurmm dunia sekrg ..

    ReplyDelete
  14. Boleh pulak si penjahat tu guna budak untuk jadi umpan. Aduhhhh

    ReplyDelete
  15. Namee dah baca pasal kes kat stesyen minyak ?

    Nah namee baca sini. Macam2 kot sekarang ni.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=288275967861450&set=a.220383654650682.57295.205988592756855&type=1

    ReplyDelete
  16. dulu2 mase zaman myspace sy pernah dpt message mcm nie dekat inbox..
    hurm...ape2 pun kt sbagai perempuan kena lah hati2..

    mungkin sebab ade kes2 mcm nie, ramai orang dah susah nk tolong org sbb takut kena rompak etc...:/

    ReplyDelete
  17. macam2 kaedah dorang guna sekarang.. janji taktik dorang berjaya.. kita kena lebih berwaspada agar tak terpedaya..

    ReplyDelete
  18. hish budak tu pn tah sape2.. yg diculik gk kot

    ReplyDelete
  19. nk tolong org pun serba salah skang ni..

    ReplyDelete
  20. rasanya da lama dulu polis remind benda ni =)

    ReplyDelete
  21. menakutkan..dunia memang tak selamat...

    ReplyDelete
  22. akhir zaman, dunia ni mcm dah tak selamat, x mcm zaman dulu.. yg sll jd mgsa, org perempuan la..

    ReplyDelete
  23. pg td pun dgr berita perempuan kena kidnap+rape ms balik kerja.. kena tarik masuk van putih. pastu ditinggal kat tepi jalan. anything sekarang jln kena di kwsn terbuka & kena berteman. menakutkan je kan.

    ReplyDelete
  24. sekarang ni jenayah makin menjadi2 namee,ayie pun ada kenalan yg anaknya balik sekolah kena angkut dengan mamat motor,culik macam tu jer...pastu kena kejar mamat tu,orang ramai jerit belasah mamat tu..budak tu selamat,nasib lagi..mamat tu mat pet,penagih tegar..

    ReplyDelete
  25. teruk punyaa penjahat! thnx fr sharing namee :)

    ReplyDelete
  26. owh igtkn dh xde dh,but makin active..jahat btol..btw thx sis for dis sharing :) take care too!

    ReplyDelete
  27. Takutnya, saya dah lah selalu jalan sorang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati2 ok. lain kali bawak teman tau !

      Delete
  28. uishh, biar betol..macam2 dah zaman nih kan..

    ReplyDelete
  29. Ya Allah, macam-macam kan jenayah sekarang ni..nak buat perkara baik pun dah jadi ragu2..kesian mereka yg benar-benar memerlukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi serba salah. nanti bla ada betul2 yang perlukan pertolongan, kita semua takut nak tolong sebab takut kes tipu padahal betul. :/

      Delete
  30. DUNIA AKHIR ZAMAN,MCM NI LAH..KENA LEBIH BHATI2 KAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. negara sendiri pun macam dah tak selamat dah kan. :/

      Delete
  31. Replies
    1. akak !!baby sangat comel !airis ! hehe

      Delete
  32. jadi takut nak keluar.sobs... ni baru kes gadis kena rompak n rogol.

    ReplyDelete
  33. dah lama dah benda ni tersebar sebenarnya. dunia skrg mmg bahaya. mcm2 cara mereka pakai nak jerat kaum wanita. saya mmg tak berani bkk lock pintu selagi tak sampai destinasi. tak kisahlah ada apa pun jadi. sbb sy mmg selalu gerak sorang.

    ReplyDelete
  34. macam-macam cara.. bahaya betul zaman sekarang ni. huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...