Friday, March 15, 2013

12 Fakta Tentang Isham .ihiks

Assalamualaikum...well hello... :)

Tahukah and bila perasaan anda pandang pasangan anda and rasa macam jatuh cinta lagi sekali.so dalam satu hari banyak kali pandang, banyak kali lah jatuh cintanya.hahah. Eww macam geli jewww namee tulis macam ni. Takpe, sekali sekala. mihmih. Saya boring gila ni, moh ler kita mengumpat dia yang tengah tidur ni..hoihh.

1. Gila kapal terbang....Ni tak payah describe pun takpe kot. Memang gila sangat kapal terbang. Dari umur 3 tahun memang angan-angan sangat nak jadi pilot. tapi jadi engineer repair kapal terbang dulu lepas tu boring katanya. Teringin nak fly, pergi belajar flying pulak. Kalau kat rumah, memang selalu lah tengok buku airbus and boeing merata-rata kat dalam bilik ni. Obsessed. I yang kena kutip and susun kat rak cantik-cantik balik. sobs. Lepas tu suka sangat tampal poster cockpit besar2 dalam bilik ni. =.=

2. Kuat makan dan tak mengaku....Suka makan banyak. Bila tanya "eh mana nasi lemak mira tadi". Pastu dia jawab,"nasi lemak semua tu dah basi lah gul.Isham buang". Pastu saya tengok tong sampah eh takde pun nasi lemak nya. Pastu dia jawab "dalam perut isham lah".Eh nasi lemak basi apa sampai 3 bungkus dia makan. hahaha. See makan banyak and taknak ngaku. Pandai .Nasi lemak pula dituduh basi.

3. Gila speck mata....Power speck mata atas 500. Bila saya try pakai rasa macam eh nak juling dah sebab power banyak sangat.Gila speck mata terutamanya Oakley. Dah 3 unit saya hadiahkan. Semua Oakley. Takpelah, dah itu keperluannya.Specky ni macam barang perhiasan lah kat dia. Saya memang suka buat surprise kat dia walaupun dia bagi reaksi blur =.=

4. Passive tiba-tiba kadang-kadang....Kadang-kadang pelik sikit dia ni. tiba-tiba senyap lepastu bila tanya *kenapa, dia mesti geleng-geleng je and senyap.So diri ni kena siasat lah kenapa dia senyap tiba-tiba. Nampak je macam tu tapi suka kena pujuk. Kalau merajuk dengan orang lain ke, kawan ke mesti dia senyap. Gitulah. =.= . Saya lah tukang pujuknya tahu.

5. Tak kenal erti menyapu atau mengemas....Kalau ada air kopi jatuh ke tumpah ke memang tak ah dia nak lap. Dia akan biar je kot air tu sampai kering. Saya plak memang dididik kalau air tumpah cepat2 ambik kain lap, nanti bertanda and melekit meja. sobs. Masa mula kahwin tu rasa macam errrrrr jugaklah. *eh air tumpah atas meja tak lap. Lepas tu bertanda meja tu colour hitam air kopi.ihiks. Pandai buah hati saya. ihiks. 

6. Masak terror...dia masak sedap. Adik beradik dia semua masak sedaplah. Sebab arwah mak nya selalu masak makan-makan untuk orang kenduri. weeee. Patut semua anaknya talented memasak.

7. Hormat perempuan....kalau suka satu gadis,memang dia kejar betul-betul lah. Ada je dia bagitahu saya gadis yang dia suka sebelum saya yang dia minat and nak serious nak ajak kahwin tapi budak tu mainkan dia mintak handphone, duit segala. 4 tahun tunggu nak couple je pun tak dapat2 lagi tapi duit dia nak plak kan. tssskkk. Semua lah dia cerita dari zaman dia remaja, nasib saya jenis tak cemburu. Pastu Allah bagi dia bertemu saya pula :P *si garang harimau ni.mihmih

8. Tak suka perempuan membebel. awal-awal lagi dah cakap kat saya dia tak suka perempuan membebel. hoihhh bukan semua perempuan ke suka bebel. haha. Sebagai kesimpulan, saya ni isteri dia ni takleh lah membebel. Kalau dia buat salah tumpahkan air ke saya terpaksa je lap and buat muka seposen. Lepas tu dia serba salah. hahha. Silence tu lagi killer sebenarnya dari membebel.Seriously. mihmih

9. Paling suka, kawan dia semua jenis yang baik-baik dan proper. Semua lah tapi taknak sebut nama kat sini. mehehhe. Bukan jenis suka melepak kat kedai sampai 3 pagi ni tinggal anak bini ni.Eh bini je, anak belum lagi.sobs. Dia jenis suka duduk kat rumah berada disamping isteri.eh tapi masa belum kahwin pun memang kalau tak kerja duduk rumah masak.

10. Dia ni sentimental sikit. Romantic memang ye lah. ihikss. tapi tak jiwang lah. Lembut juga. Sebab tu dia tak suka cakap marah-marah and kasar2 dengan orang dia sayang. =.=

11. Suka buat muka jongos.Tahu tak jongos tu apa ? Jongang haa. Bila saya merajuk suka naa buat muka jongang dia lepas tu tunjuk kat depan muka kita yang tengah merajuk ni.Lepas tu kita tergelak and tak jadi marah. =.=

12. Gila kucing, kita siap ada anak angkat baru kat masjid. Bapak kucing yang tua  Umur ada lah dalam 8 tahun dah. Tiap hari pergi sana bagi pak tua tu makan whiskas. Semua kucing kurap yang ada memang akan bagilah makan selagi stock makanan ada dalam car boot. 

13.Dia ni macam doctor. Kalau kita sakit, memang segala jenis ubat lah dia ada and tahu. =.= .Cakap je pening kepala terus godek2 bag dia and hulur kita air suam dengan ubat.Dah macam ahli pharmacist dah dia ni.

14. Nerd. Ulat buku . Skema

15. Soft spoken. Suara lembut. 

16. Macam Patrick Star.

17. eh taknak lah tulis, dah terlebih 12 pun. hahah. Tajuk kata 12 je kan. Maaf lah yaa. mihmih

Eh banyak pulak tertulis. Maaf lah. hahah. Ok bye.Kita malu. 

eh lupa lagi satu
suka gigit kuku dimasa lapang =.=

toodles :D




74 comments :

  1. Assalamualaikum namee. amboii comelnya! banyak benda pelik2 kat isham ni. hahaha. redha lah wahai isteri ye. hehehee namee, you sporting lah! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kalau dah kahwin memang lah akan tahu luar dalam partner kita tu. hihi

      Delete
  2. Auwwww bestnya kahwin. Dapat kenal suami luar dan dalam kan Namee. Hehe

    ReplyDelete
  3. gigit kuku...comel..pernah kenal seseorang yg suka gigit kuku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. tapi gigit kuku tak sihat kan. hehe

      Delete
  4. Replies
    1. yang part nasi lemak tu rasanya macam tak boleh blah.haha

      Delete
  5. hahaha... fakta yg agak kelako yg pasal kuat mkn tuh.. mihmihmih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. dia selalu buat macam tu. sobs. hehe

      Delete
  6. hehe....untung namee dpt husband yg sweet.=)..

    ReplyDelete
  7. haha. sweet.
    moga Allah berkati both of you as husband and wife.. :)

    ReplyDelete
  8. Hahahaha.. lawak arrr namee ni. Tapi really2 sweets macam gula2. Awww :)

    ReplyDelete
  9. wahhhhhhhhhhhhhh,lebih dah tu tulis,tak aci tak aci,haha

    ReplyDelete
  10. hohohoho...btol2..silence is killing method dr nagging....kdg2 klu kuat mmbebel dorang buat derk jer....lg tensen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau membebel end up dia akan keluar rumah. seriously.

      Delete
  11. so sweet lah entri ni.akk doakan jdh korg hga akhir hayat dan dikurniakan anak2 yg comel,sht dan pintar spt korg he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah. terima kasih untuk doa itu. amin :)

      Delete
  12. jongos tu sememeh kan... hi3

    ReplyDelete
  13. "silence tu lebih killer daripada membebel"

    serius..suka sgt dgn statement tu :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. namee tak membebel sebab tahu takkan masuk telinga dia pun. so diam je. hehe

      Delete
  14. NI BARU ISTERI MITHALI,SEMUA PASAL SUAMI DIA TAHU..SYG BETUL NAMEE KAT ISHAM EA..SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE JANNAH HENDAKNYA..AMIN..

    SEMOGA CEPAT2 DPT ANAK JUGAK..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak bui...terima kasih. mudahan ada rezeki nak ada baby. hehe :) terima kasih ok.

      Delete
  15. sweetla kak namee :) love ur post so much !

    ReplyDelete
  16. salam, kak namee..
    sweetnye..huu..semoga kekal bahagia <3

    ReplyDelete
  17. untung la ada orang sayang dan perihatin.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua orang ada yang sayang juga apa. :)

      Delete
  18. isham unik :)
    seronoklah namee ada doktor sendiri hehe

    ReplyDelete
  19. Jangan gigit kuku! Nanti kuman masuk! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. habit dia tu...macam susah nak buang. hehe

      Delete
  20. hehe, macam comel je prangai last skali XD

    ReplyDelete
  21. cm2 karenah suami namee kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.kalau dah kahwin ni, memang kebih kenal :)

      Delete
  22. amboi namee..haih snok btol lah org dah kawen ni..maken bahagia nmpk namee ni taw :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkat doa korang juga :) alhamdulillah :)

      Delete
  23. hehe zuan belum lagi berpeluang jumpa dengan dia dah sikit2 kenal pasal dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tu la haritu wedding zuan tak dan nak datang. hehe

      Delete
  24. hahaha,, yang part tak nak lap tu,, err,,, tak menahan sikit,, bebel je sekali sekala,, tak salah kot,, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebel dah tapi dia sama je. kalau bebel2 nanti kata kita pembebel.sobs.

      Delete
  25. so sweet. y last sama gn myy. suka gigit kuku =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. best sangat kot gigit kuku. hehe

      Delete
  26. Ahahahaha...comel btul la kak namee and abg isham ni...sweet btul :)

    ReplyDelete
  27. hobi asben sis sma la mmc kite..suka gigit kuku..... eh, bkn hobi sbnarnye..habit...xsdar pn.... tgk2 kuku dh xcntik :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. habit dari kecik.taktahu macam mana nak stop kan.

      Delete
  28. Hi there,
    Love reading your blog:) You should consider yourself lucky as only setakat buku on kapalterbang bersepah and gambar cockpit only.. Lol! My hubby lagi teruk. Our house is under the approach path for air crafts flying into Auckland. Whenever he's not flying and kat rumah, everytime when he hears the plane engine, he'll run out to take a look. My house penuh with his aeroplane models, books, magazines and whatever free time he has, he'll be on his ipad reading PPRuNe forum, looking for YouTube clips on aircraft, reading his manuals etc etc etc. His idea of a fabulous picnic on a clear day is to have it at the viewing platform near Auckland Airport. Bila pergi shopping, he's happiest kat bookstores at the magazine aisle reading only the aviation magazines. When we go on holidays overseas, the whole family is subjected to aviation museums, Boeing factory, air shows and anything aviation lah. Sometimes kan, rasa terseksa sangat.. Hahaha.

    ReplyDelete
  29. Agak2 lah kan si hisyam baca x ur blog ni ... XD

    ReplyDelete
  30. sweetnya....semoga kamu berdua bahagia hingga akhir hayat..

    ReplyDelete
  31. semuga namee n hubby kekal bahagia hingga ke syurga..diberkati Allah selalu..aamiin :)

    ReplyDelete
  32. hahhahha, 12 in 1 la en isham nih...hehhe. namee, bak adress, nak bg sesuatu, kikikiki( bg je kat blog akak)

    ReplyDelete
  33. hehe..comel.....jaga si dia baik2 yer....=D

    ReplyDelete
  34. sekarang ni cerita pasal suami, lepasni mesti cerita pasal baby pulak. tak sabar nak tengok baby namee :)

    ReplyDelete
  35. alolooo untung namee ni dpt suami penyabar, tak suka marah.. mesti harmoni je rasa hidup. amin ;)

    ReplyDelete
  36. this is sweet of you tulis pasal isham. isham tau tak ni. dia baca tak hehehehehehe tang air tumpah taknak lap tu highlight sikit :P joke joke.

    ReplyDelete
  37. namee..try suh hubby u gigit kuku u plak..die nk tak??

    actually, my sis also got same habbit like ur hubby..huhuu~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...