Wednesday, March 6, 2013

Dear Husband, I Am Sorry.

Assalamualaikum....hey hello... :)

Amboi tajuk. hehe. Ini kisah dilemma suami sendiri. 

Haha, benda ni jadi every month tapi saya kept denying yang benda tu berlaku sebab hormones. haha. Kasihan kat suami sendiri . hihi. Tiap bulan mesti ada drama . Macam macam drama. Drama kat rtm pun kalah. Serious. Tiap-tiap bulan mesti jadi mengada. Tiba-tiba rasa sedih, rasa kosong , rasa nak nangis for no reason . All the sudden semua jadi serba tak kena. Mood tiba-tiba 100% swing, rasa macam nak hidup sendiri taknak cakap dengan sesiapa. Tiba-tiba rasa nak nangis sebab rasa jiwa kosong. Semuanya tiba-tiba. hoh ?

Tiba-tiba jadi cepat kecik hati. haha. Selalunya saya ni jenis tak cepat kecik hati. Mama saya siap puji lagi kata saya ni jenis tak cepat kecik hati and tak pusing hal remeh. Kalau mak saya pergi kedai and terlupa beli apa-apa kat saya tapi beli kat adik beradik yang lain, saya cool je. Tapi bila time nak PMS ni, entah kenapa tiba-tiba sensitive sangat. Salahkan hormon please. luls . Hari tu mak saya beli air Tropicana Twister botol besar, semua orang minum lah masing-masing sampai lah habis . Saya yang selalu takde perasaan kat benda-benda gitu tiba-tiba rasa nak nangis sebab diorang tak tinggalkan air tu kat saya pun. apehal lah tiba-tiba pasal air Tropicana Twister boleh pulak nak emo sampai nak nangis. Bukan "sampai" nak nangis tapi dah NANGISSS pun. ! haihhhh. 

Lepas tu ada one time Isham buka suratkhabar then ada section butik launching baju apa entah untuk perempuan. Then Isham panggil saya "Mira girl, meh sini. Baju ni mesti Mira suka. Mira kurus panjang" . Tapi end up saya salah tafsir and bergelinang air mata kat mata and nangis. Saya tafsir "oooo Isham suruh Mira beli baju tu sebab gaya Mira buruk lah skang ni !!!" Yela Mira hodoh kan, tak reti bergaya ". Then Isham terus "astaghfirullahaladzim"  macam dah serba salah .Padahal baju yang Isham tunjuk dalam newspaper tu saya dah ada dah seakannya .Isham tunjuk kot kot saya nak beli lagi untuk tambah collection. Kesian Isham. lulss.Sorry sayangku. Once a month mesti jadi hal macam ni. haha. Kalau time tak period, pantang ada new collection mesti nak pergi usha. hoihhh.

Then tiap bulan mesti benda yang favourite tiba tiba jadi benci. Padahal most of the time keen and fav sangat. Contoh, chocolates. Everyday kalau Isham pergi mana-mana mesti dia belikan  chocolates and air yogurt. Dari dulu masa tak kahwin sampai lah sekarang dah kahwin pun sama. Tapi bila time nak PMS ni benda-benda fav tu tiba-tiba rasa menyampah. siap cakap kat Isham, jangan bazir lah beli.Mira tak suka chocolates lah.  pening kepala makan. haha. Padahal chocolates and yogurt drinks sangat lah saya suka. Kesian dia dilemma pulak. Kalau time saya tak PMS , kalau Isham tak beli mesti rasa "eh Isham lupa eh". Mengada betul perempuan kan? Eh saya lah yang mengada. Perempuan lain ok je. luls. heh

Banyak lagi lah kalau nak tulis. huahua. Sekarang kalau mood swing-swing and tetiba secara drastic jadi macam mengada, dah bear in mind, esok lusa period lah ni. Ala, biasa lah kalau perempuan nak PMS mesti lah banyak drama swasta.  Walaupun tahu hormon tak stable tapi taknak mengaku. hehe.Saya pulak memang PMS senggugut semua, orang kata time beranak rasa macam sengugut tapi 10kali ganda? haaaiyoo? gulp.   Tak tahu lah time pregnant nanti macam mana pulak. Lagi kasihan lah kat Isham ni. hoihhh. Saya pulak jenis yang manja jugak lah dengan dia. hewhewwhewwhew mihmihmihmih..

Tapi sekarang Isham dah pandai sangat dah...

Me: Mira rasa sedih , kosong boring. :''''( Mira sedih sangat2. Mira rasa useless. :''(

Isham : ni dah nak datang bulan lah ni.

Hahahaha. Redha.

Semalam curi curi snap gambar Isham kat masjid. beriya saya menyelit celah panel yang separate section lelaki and perempuan sebab nak snap photo ni.hehe. Sangat adore Isham in every perspective. 

Toodles... :)




57 comments :

  1. salahkan hormon! ehhe seb abik dpt suami yang sabarr.. :) doakan kak namee sentiasa bahagia selalu disamping suami terchinta

    ReplyDelete
  2. kihkihkih..
    eka skang ni nak mengalami mood bengang la ni..

    mood dtg bullllll.. mengada lebih,manja,sweet2 hahahaha..

    eh namee betul la..haritu mak kita masak apa tah.adik2 abiskan.. kita nanges tersedu2 tau tak..

    hahahaha

    pastu an eka kalau nak dtg bullll,eka cepat rimas.buat apa pun serba tak kena.. tudung senget pun rimas.. grrr...

    kadang2 cakap kuat. Tunang ar selalu kena.. tapi eka dah warning. Kalau kite marah awak,awak jangan terasa.. kite hormon tak baik..

    kekadang kalu kite marah2 mesti dia kata.. haaa P la ni.. hehehe

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. lawak
    itulah perempuan.. sama jek semua:D

    ReplyDelete
  4. Bese la namee..hormon perempuan..nnt bila dh pregnant lg mengada tau! hehehe

    ReplyDelete
  5. saya tak PMS pun slalu buat drama swasta dekat husband. baru2 kawin, dia layan lah. dah ada anak, dia layan anak dia. sebab tau dah, si isteri mengada2.. hihihi

    ReplyDelete
  6. awww to tweeeet!!<3 ;)

    wishing you all the best namee!

    xx

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum namee, awak pregnant ke dear? kesian awak time pms. hee saya pun sejak kawin ni mood swing kaw2. hehe. alhamdullilah dah boleh rileks dan tak tension sangat masa pms skrg ni. boleh control la kononnya :)

    ReplyDelete
  8. inilah masalah wanita setiap bulan, nak taknak suami kena redha dan memahami...tu belom bab masak memasak plak...kalau tak pms pon, mood memasak sentiasa je kelautt...apalagi kalau time pms, hahahah

    ReplyDelete
  9. bahagianya..namee..betul tu namee..time nk PMS kita tak sedar pun..kenn..

    semoga bahagia namee :)

    ReplyDelete
  10. Tak lama lagi husband kak namee ckp : ni pembawakan baby la ni :D
    Insya allah, sy doakan kak namee murah rezeki slalu ^_^

    ReplyDelete
  11. dh2..x mo emo dgn husben..x baik tau ^^

    ReplyDelete
  12. alolo manja kaa sis namee neh :) Alaa normal la 2 kan, kte gurl2 mmg suka emo time pms kan..hee...sabo je laa eyh... ^______^

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah bertuah namee dapat suami baik camtu. jaga lah dia elok2 dan jaga diri jugak.

    semoga berbahagia selamanya.

    =p

    ReplyDelete
  14. Nak PMS mmg cenggitu lah kot. lebih2 awk dah kawen, hormone lain sikit kut. hikss ;p

    ReplyDelete
  15. lepas ni bukan sebab PMS mood jadik swing.. hehehe.. ;)
    mood yang buat isham lagi teruja nanti.. ;)

    ReplyDelete
  16. Hmmm memang camtu..kadang tu tetiba je jadi emosi terlampau..bawak kereta tetiba nangis teringatkan family..tengok pakcik bawak motor,dah rasa sedih yang mereka ni mungkin orang susah..padahal xde pape pon..

    ReplyDelete
  17. haha.. kak namee.. sy pun cmtu la.. syik ase xtentu arah n sedih memanjang.. ase cm diri ni xdiperlukan org sekeliling.. choooii.. haha

    ReplyDelete
  18. hahaha...biasa la u..nanti dah peknen jenuh la isham..

    ReplyDelete
  19. alahai apa pasal comel sangat namee ni. biasalah kan perempuan memang macam tu. mood swing each time of period memang macam tu! :)

    semoga Isham bersabar banyak2!

    ReplyDelete
  20. Lucky u Namee, i doakan supaya u jadi istri solehah utk lelaki yang terbaik utk kamu Namee. jadikan die ur role model and inshaAllah kamu bahagia dunia akhirat.. :)

    ReplyDelete
  21. waaaaa....sama lah saya pun time PMS... maka nya saya ada gang! jadi ini adalah normal bagi perempuan! ehhehe

    Alhamdulillah, suami saya jugak memahami. hehehe
    untung kita.. =)

    ReplyDelete
  22. namee! kita sama.. sy pun mengada2 bila nak PMS.. suka buat drama tau! huhu~

    ReplyDelete
  23. comel namee...=)
    have a good life dear!

    ReplyDelete
  24. hahaha betul la akak, wani pun jadi mcm tu tiap2 bulan. selalu nak moody memanjang :D

    ReplyDelete
  25. sama la kite namee...bila period je mood ntah pape...sebijik rasa ape yang namee rasa...kosong...sedih...sunyi...bila tunang dapat tau jadi mcm 2 coz of period dia akan cakap ''period rupanya''...dan yang paling tak best nak marah je...so at last sy amik pendekatan mendiamkan diri semampu yang boleh...huhuhuh

    ReplyDelete
  26. susah kan? huwaaa..mmg salu cmtu..kadang dtg angin nk nanges, nanges je keje. mnde kecik nanges, mnde besar banjir trus. haha. den kadang angin nk marah, marah lak. smua mnda nk marah. haish. tak tahu cmne nk kntrol mnde cmnih :(

    ReplyDelete
  27. biasa kannn.. mengada2 betul perem nih.. nasib hubby faham perangai moody perem nih.. kikiki

    ReplyDelete
  28. camnelah bila preggy nanti...hehehee

    ReplyDelete
  29. Comel2 je Kak Namee ni hihi :)

    ReplyDelete
  30. Hahaha... Drama sgt ni...tp xoela. Normal babe.... Nnti preggy, lg la feeling tu ade mcm2.. Mood swing lg teruk taw. Serius. Sbb tu ms isteri preggy, suami kene lg byk bsabar....tu blum lg tetibe ngidam y susa nk cari. Bl ngidam ni, kite xsenang duduk. Asik nk je bnda tu. Bl da dpt, fuhhh lega....

    Sakit beranak lbih kurang period pain.. Tp tu ms tgh tahan contraction..... Tp mmg sakitla...tp depends juga....len org len bhgian....insyaAllah bl smpai ms nya, kite boleh hadapi. Dlu i ingt, i xleh hadapi, tp alhamdulilah....

    Eh pjg pula komennya.

    ReplyDelete
  31. sian nangis nak twister tu...memang hormon tak stabil masa tu...sian owang pempuan kan

    ReplyDelete
  32. as salam...tak dpt beri pinjam..novel tu org yg punya...hihihi...dulu cik azue pun moody gak..but selalu istighfar....then ok sikit lah...hihihi...

    ReplyDelete
  33. comel je namee tapi rasenye evety girl in the world cam ni.. and usually akan emo dengan org terdekat kan.. hubby dija dr b4 kahwin dah tau kalau emo je mesti nak period, sampai la dah kawin ni.. tapi dija kalau period lagi terasa nak makan chocolate sgt tau..hee mcm2kan..

    ReplyDelete
  34. i pray for both of you happiness, and get babies soon! ;)

    ReplyDelete
  35. anis pun sama.. time mood swing jadi macam ni lah, semua benda tak kena.. huu =_='

    ReplyDelete
  36. hehehe , i pun mcm tu..

    anyway i new blogger ;)
    http://orchidhernalee.blogspot.com/

    feel free to follow me back , tq

    ReplyDelete
  37. hehehe alahai comelnya. Dhiya pun hadapai benda sama. PMS je mood kemain lainnya tapi diri sendiri in denial walaupun dah ditunjukkan bukti. kita tetap nak ckp, "eh jgn jadikan PMS sebagai alasan saya tak boleh nak marah" padahal bila TAK pms boleh tolerate benda tu. ish blame the hormones.

    ReplyDelete
  38. hihihi. biasalah perempuan..nak perhatian lebih sikit bila dah PMS..hik3 :D
    kita pon rasa cam ter-emo lebih bila PMS,rasa nak marah semua orang.tak tau kenapa..kih3

    ReplyDelete
  39. perempuan x menentu mood dia hehe, mujur isham memahami namee 100% kan

    ReplyDelete
  40. tahniah Namee..

    saya dapat rasakan suami awak insan yang soleh....

    semoga bahagia.. =)

    ReplyDelete
  41. rasanya semua pompuan kat dunia ni mengalami simptom yg sama bile bulan nak ngambang..kui3..

    ReplyDelete
  42. ehhehe..baiselah tu..sy pun jkalau dah nak period mood pun berubah2 jugak..
    sy setakat nie kalau nk period mmg pening kepala tahap melampau..
    jadi jgnlah ade benda yg buat sy pening, lagilah boleh kacau mood..huhu..


    buat namee & husband: smoga kekal bahagia hingga akhir hayat, semoga cepat dpt baby...:)

    ReplyDelete
  43. lelaki time mcm ni kena pegang tasbih sentiasa.

    takut hilang pedoman tetiba.

    nice blog namee. enjoy reading ur post2 sblum ni :)

    ReplyDelete
  44. hahahaa...agaknaya drama apa pulak untuk bulan depan namee?? :P

    ReplyDelete
  45. BIASALAH KALAU POMPUAN NAK PERIOD KAN..MOOD MCM NK MAKAN ORG JER..HAHAHA

    ReplyDelete
  46. hahaha biasalah tu kalau dah PMS kan, tetiba je rasa semua tak best. sy bukan jenis PMS, tp time study dulu ada kwn yg gitu. tp dia dah mai habaq awal2 yg dia kalau PMS mmg moody, so dia mintak maaf awal2 kt kwn2 hahaha.

    ReplyDelete
  47. walaupun saya tak PMS... kadang cepat merajuk gak... touching.. tension... ha haa...

    ReplyDelete
  48. bahagianye dpt suami mcm your hubby...semoga bahagia hingga syurga=)...doa for me too =)

    ReplyDelete
  49. PMS mmg macam ni. semua lelaki / perempuan pun saya akan marah tetibe. lepastu malu nak minta maaf. tah pape kan..

    ReplyDelete
  50. hahaha comel gile akak ! bella kalau PMS skrg ni , takdela jiwa kacau sgt macam tu . cuma rasa macam eh ada je benda tak kena . tapi dah kawen nanti tak tau la jadi cane . hormon makin berubah kut mase tu . kihkih

    ReplyDelete
  51. Lalalalalal.. Hahaa... Takpe.. Your love will definitely understand..

    ReplyDelete
  52. Lovelylah Kak Namee dengan Abang Isham~ Semoga bahagia bersama suami terchenta!!! :DD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...