Sunday, March 24, 2013

Saya Mixed Korean


Assalamualaikum...well hello... :)


-sponsored post-
please scroll down for the latest entry.

Zaman muda-muda awal umur 20an dulu suka sangat nak ubah-ubah style rambut. *Eh sekarang pun awal 20 lagi apa. :P haha. Seriously mula-mula buat rebonding, lepas tu coloring pulak lepas tu bleach lagi, lepas tu rasa macam nak rambut curly macam actress Venezuela tu gatal pergi perming pulak, then tukar color lagi. End up rambut freezy gila. Saya paling tak suka bila rambut freezy. Bercabang-cabang. Dah try banyak shampoo and conditioner tapi semua tak best. 

Tapi sekarang dah tak freezy ! Yay me ! Saya guna Sunsilk Smooth & Manageable shampoo , YAY me ! Rambut less freezy. Lembut. Tak lah bila kepala pusing ke kanan, eh rambut pun tiba-tiba keras ke kanan. Eh ! Nak sikat pun, eeh sangkut pulak. Sakit kulit kepala ku...sobs. Ini flasback kisah sedih rambut freezy




Ok lupakan kisah lama yang sudah berlalu. Dah tak sedih sebab rambut dah silky  and flowy , mihmih. Thank you to Sunsilk Smooth & Manageable Shampoo yang mengandungi 5 jenis oil and Keratin Yogurt Nutri Complex™  yang membantu untuk lembutkan rambut ini dari luar and dalam permukaan helaian rambut..mihmih. The brilliant idea of Yuko Yamashita.


See my move ..yehaa ! ni bukan hantu ok.  

Haha, sebab rambut lembut dah perasan macam Korea eh. mihmih. Aww, sekali sekala perasan macam Korea kot kot boleh apply nak join group Girls Generation., rambut lurus mulus halus lembut *ok sila tampar diri ini. 

Memang selalu berangan nak kulit and rambut  persis orang Korea pun.awww Kebetulan Sunsilk tengah nak cari "Sunsilk Girls Search". The theme is.............................jeng jeng ! Cuba teka ? K-Pop !! It's K-Pop ! Amagaaddd. Theme dia cool gila kot. Kalau dengar theme pun dah tahu memang very trendy, colourful, active , joyful, upbeat ! I yang tulis ni pun dah terasa dah dynamic dia . hoihh. Korang jangan terkejut ok , kita mahu join. *walaupun muka tak Korea pon. rambut lembut tu Korea lah kan. blueeksss.
flowy . 

Eh rambut dah lembut bak sutera, headbanging 360 degree pun rambut jatuh semula seperti rupa asal. Confident tu dah ada. so no hal lah nak menari ala-ala K-pop ! Ni taip pun sambil lompat-lompat ni. Layak sangat nak join Sunsilk Girls Search. mihmih. Eleh korang yang konon pemalu sorok belakang tiang tu pun sebenarnya nak join kan ?? mihmih.

Worry not. Senang je nak join. Contest akan mula 18 March 2013 sehingga 14 April 2013. Kalau nak join ingat ok, jangan lengah-lengah. Finale pulak on 28 April 2013. 

Mula dari tarikh 18 March 2013 tu, Sunsilk akan buat truck roadshow. Bukan nak tayang truck la . haha. Tapi truck bergerak ni lah yang akan ada banyak activity such as make up and hair hairstyling, fashion makeover and photoshoot session juga . Lagi satu kalau K-pop mesti apa ? Mesti ada menari-nari kan. Jangan risau kalau tak reti dance sangat sebab akan ada dance tutorial juga nanti di lokasi truck bergerak Sunsilk !! Yang paling penting is  confident !

Diorang buat truck bergerak sebab nak dekat dengan uolss and sediakan activity yang fun , theme K-pop! eh tapi truck tu kat mana ? Lokasi truck bergerak akan diberitahu and truck bergerak ni akan bertapak di location yang high traffic . Ramai-ramai mari ! hehe. Tak sabar pulak. weee. Peluang buat persembahan bersama Hannah Tan.

The best part is, 5 pemenang yang bertuah yang full of confidence bergerak bebas tanpa risau rambut tak teratur akan berpeluang membuat persembahan di majlis opening 2013  Asia Super Showcase di Malaysia with Hannah Tan !! Omg,It's Hannah Tan ! penulis lagu, model, pelakon, pengacara. gadis yang sweet and cute and pretty tu. . Buat persembahan depan ribuan orang tuuu. Kalau confident, memang lah ribuan crowds tu macam just a piece of cake je. 

Mula 18 March 2013 - 14 April 2013 di truck bergerak Sunsilk. Hope to see u there ! :)





For more info boleh terus ke http://www.facebook.com/SunsilkMalaysia

Toodles ! 

-Sponsored post-






74 comments :

  1. go go go namee! semoga dapat masuk jadi ahli girls generation. kekeke. but nice lah sunsilk ni buat theme Kpop! i loikee!

    ReplyDelete
  2. gudluck kak namee. confirm bleh jadi 5 pemenang y bertuah tu. :D

    ReplyDelete
  3. alahai,da bole jd model rambut utk sunsilk ni.. huhu.. muka pn ada ala2 korea gitu... :)

    ReplyDelete
  4. meh..meh..meh..cik azue nak tukar syampu juger lah plak pas nie..nak try syampoo awak tu...rambut dah mcm madusa nie...tapi bukan utk join gadis sunsilk..(kalu join kna tunggu dia buka contest ah soo nyer kategori dulu)..tapu lebey kpd nak cari solution rambut yg makin gugur nie....

    ReplyDelete
  5. cantik sgt rambut namee.. tgk sikat camtu, terus rase nak beli walaupon rambut secoit je, hikhik! btw, rambut kite x sesuai pakai sunsilk, cepat nau gugurnyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut namee pun dah nipis sebab dulu masa rambut banyak gugur tak buat apa2. sobs..

      Delete
  6. Assalamualaikum namee. hehehe. cantik rambut awak! hehehhee. okey, saya pun pengguna sunsilk! saya pakai yougurt pink. lembut wangi. hehehe

    ReplyDelete
  7. namee memang dh cntik..jeles tgk skin awk tau ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya,skin kita tak cantik pun. hihi :)

      Delete
  8. rambut namee memang cantik.. :)

    ReplyDelete
  9. boleh dah try syampu sunsilk ni pasni. hehe. btw, good luck kak namee. semoga terpilih jadi 5 pemenang yang bertuah tu. :D

    ReplyDelete
  10. sebelum ni pakai sunsilk tu.. tetiba gatal nak tukar yang lain.. sekarang rambut tak ok dah.. :(
    kena mula pakai balik. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke....namee pun salu rambut gatalkalau tetiba tukar shampoo lain.

      Delete
  11. sunsilk pink sentiasa dihati ;)

    ReplyDelete
  12. wow,wowww..dh la tarikh contest tu ngam2 besday kita..hehe! nk rambut cantik mcm namee.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut kita tak cantik pun saila. join la contest tu. entah2 menang terus. hehe

      Delete
  13. alahai cantiknya u. rambut serabut camne pun tetap nampak cantik :)

    i pakai sunsilk kaler kuning tu tapi tak ingat nama. haha malas nak pg tgk nama dia apa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau rambut serabut nampak tak kemas.sobs. hehe :)

      Delete
  14. ikat rambut ponytail macam tu comel lah kak namee :)

    ReplyDelete
  15. sis namee-namee . keep updating . cant wait for new entry =)

    ReplyDelete
  16. perghhh boleh ler bella cuba lepas ni . rambut kusut tahap penyapu dah ni . grr .

    btw , akak cantik gilalalalaaaaaaaaa . all the best ye ! chaiyok chaiyok !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabella try lah . mana tau terus jadi gadis sunsilk ! :D

      Delete
  17. hahahah. toddia. mcm eklan yamashita habess. goodluck namingggg

    ReplyDelete
  18. sye pkai sunsilk jgk , tpi wrne kuning ... lembutttt

    ReplyDelete
  19. dah lama tak bersunsilk,, sekarang still berrejoice,, akan datang pantene,, then bersunsilk balik kot,, hehe

    ReplyDelete
  20. Salam..1st time singgah sini :)
    lama tak pakai sunsilk..hew2

    ReplyDelete
  21. wahh...macam best je shampoo sunsilk ni..

    ReplyDelete
  22. wahh..macam best je shampoo sunsilk ni :)

    ReplyDelete
  23. saya nak masuk boleh tak?ahaha :P

    ReplyDelete
  24. perghh, ni namee masuk nih, comfirm org igt model..hahha

    ReplyDelete
  25. rambut kusut memang sllu jadi masalah kalau panjangkan..akak puas pujuk hubby minta nak potong rambut..huhu..dia tak bagi! grrrr...

    ReplyDelete
  26. syampoo kita samaaa! hahaha dulu dove sekarang cuba sunsilk pulak hehe namee so prettyyy duk usha gambar namee je

    ReplyDelete
  27. sharing :)

    supplement untuk semua :)

    utk ibu preggy, skincare ada n nak pregy pun ada :)

    http://shakleeuntuksemua.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Wah.. cantik rambut.. lembut gitu. Eh, namee guna shampoo color apa?

    ReplyDelete
  29. Wah.. cantik rambut.. lembut gitu. Eh, namee guna shampoo color apa?

    ReplyDelete
  30. wah... cantiknya rambut namee. berkilat, my dream hair. macamana nak rambut berkilat ye?

    ReplyDelete
  31. namee serius cantik sangat..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...