Monday, March 11, 2013

To My Wife Nameera

Assalamualaikum...hey hello :)

Selalu kalau ada special day and Isham asked, Mira nak apa for pressie and most of the time  I am reluctant. Tapi selalu saya request for a card. You know why ? Sebab saya tahu bila depan kita masing-masing jarang nak ucap benda jiwang dan luahan ikhlas dar hati. Kalau ada pun, kadang-kadang . Itu pun ayat lawak-lawak. So on my 7th.......hehe.....




So much we have been going through together and we choose to be together even we knew things not favour us. But we still choose to work thing out one step a time.We still together. ajal maut pisahkan kita. amin. 

Love you
Isham

Seriously rasa sedih juga lah time baca sebab bila ingat among those 7 years, banyak benda dah lalui susah senang . Tapi kita stick together and janji workout things together. Mula-mula hubungan tak direstui and  Isham struggle on career dia. Pilot nowadays bukan senang nak cari kerja. Kaau nasib baik and ada orang dalam,mudah la dapat kerja. Kalau tak, menganggur lah kau 3 tahun 4 tahun , tak tentu. Tapi berkat doa and kesungguhan we both dapat lalui jugak. Masa tu, we helped each other and tak berkira nak membantu. 

Entah pelik kenapa ramai sangat nak jadi pilot, nak glamour ke kerja atas langit tu ?Yela memang nampak smart and gaji besar.  FO pun dah up to 10k plus allowance maximum hours tapi tengok sekarang ramai cadet yang menganggur bertahun-tahun pun and pergi lah kerja lain sambian dulu. Kerja pilot memang lah lumayan tapi seat very limited lah. Isham pun dah elok elok jadi engineer dulu, gatal pergi masuk flying school and terus jadi pilot. Masuk tahun ni dah 9 tahun dah tukar profession jadi juruterbang. Dia kata repair kapal terbang and bawak kapal terbang lain feeling nya. ye le tu.   7 tahun tu, dalam few years juga lah  kita struggle . tapi tetap sama sama.Gaduh pun takat kurang 2 jam la lepas tu ketawa balik. :')

Eh bukan nak cerita pasal pilot pun. Sobs. Nak cerita pasal sentimental value and  sebab tu lah saya prefer card. Sebab nak tahu isihati partner. hehe.Benda kecil yang besar makna.. Serious lebih berharga dari handbag Prada. ecewah. 


Maaf lah,Blog saya sekarang dah macam personal sikit. Dulu ye ye sangat jadi blogger misteri tak tunjuk muka. haha. Then rumours kata saya lelaki and blogger fake pakai gambar orang lain. Siap cari background , location mana, study mana. Gila tak boleh blah.Terus tunjukkan diri yang sebenar. Ye saya lah namee yang jiwang tu .lol. mihmih.  Haa kata lagi I fake,jantina lelaki lah...nah hamek on my jiwang side. Ya la namee is real la. Nama je macam lelaki sikit namee tu tapi gadis tau tau. saja ulang bagitahu lagi sebab amboi carian keywords "namee lelaki"masih active.


T-shirt yang saya pakai tu isham hadiahkan jugak.hehe. Dia beli masa gi Florida,US urusan kerja. buah tangan untuk saya. mehee

Barney ni Isham bagi dulu 5 tahun lepas. Dia beli kat kedai runcit kat Miri Sarawak. Masa tu dia  fly Maswings sana tu, so menetap lah 2 tahun lebih kat sana. Saya kata muka dia macam Barney so dia pun belikan Barney ni kat kedai runcit tu dengan harapan saya terus ingat kat dia walaupun kita jauh. Sarawak and KL. Tak la jauh pun tapi takleh balik, dah dia kerja. balik kadang2 je. 

Toodles... :)




60 comments :

  1. walaupon kad saje Namee, sngat berharga kan :)

    ReplyDelete
  2. So sweet isham.
    Isham is so lucky coz have a likeable wife

    ReplyDelete
  3. like me.. dulu ingat nak jadi blogger yg misteri sgt.. takmo org tau who i am.. but bila2 lama2 sendiri jugak yg dedahkan diri.. gitu.. hahaha

    anyway, happy aniversary dik.. moga2 terus berbahagia.. :)

    ReplyDelete
  4. so sweet la u both ;) suka baca entry ni...;)

    ReplyDelete
  5. lawa tulisan isham..

    alah, namee..tak kisahlah tulis apapun..saya tetap baca tau..

    ReplyDelete
  6. hahahahaha so sweet okay..

    tunang kita tak reti gini.. katanya simpan kawen nnti..

    so takde la nak dapat kad2 gini..


    haaaa kan namee dah tunjuk diri dia sebenar..eka dari awal dah tahu namee ni pmpuan..

    sejak mula2 abg ben review namee.. ada la perasan gmbar namee n isham.. wiwittttttttttttttttttttttttttttttt
    heee

    ReplyDelete
  7. hahahaha..jiwa 'kelakian' namee dah berlalu pergi..setelah berkahwin, muncul lah jiwa 'kewanitaan' namee..:P

    ReplyDelete
  8. So sweet n touching jgk, :) kak namee beruntung sungguh dpt jodoh yg baik2. Sy doakan akak bahagia till jannah, insya allah.. ^^

    ReplyDelete
  9. jiwang tu semua orang mesti ade

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum namee, ohh so sweet! insyallah, both of you will be together until Jannah :))

    ReplyDelete
  11. so sweet isham :)


    before ni jd stalker je

    baru hari ni nak komen :D

    ReplyDelete
  12. WELL A VERY GOOD AND WISE CHOICE! NAMEE, SYUKUR WALAUPUN USIA BEZA DGN ISHAM TAPI CINTA ISHAM PADA NAMEE SUNGGUH BANYAK! LOVE YOU BOTH, MAY ALLAH BLESS YOU AND GIVE BAROKAH TO YOUR MARRIAGE! :)

    ReplyDelete
  13. ok, awesomeness. n psal lelaki tu, rasanya dah byk kali namee ckp. hihi :p

    ReplyDelete
  14. nama Namee mmg maskulin skit..tp rupanya Nameera..baru tau...sedap nama..

    ReplyDelete
  15. wah,, he is so much romantic in his own way,, seriously i am waiting for a guy like him,, hahahaha.. hope you both will be together till jannah,, amiin

    ReplyDelete
  16. Semoga berbahagia selalu sis..kadang2 kita kena jadi jiwang baru laa best..hee ^________^ suka baca sis pnya blog, nice one lol...hee

    ReplyDelete
  17. betul tu.. kadang2 ayat2 tu lebih bermakna dari hadiah2 yang berharga..

    ReplyDelete
  18. hi sis namee :)
    sy baru je kenal blog nameeroslan ni..
    semoga bahagia disamping org tsayang ye :)

    ReplyDelete
  19. wow...sweetnyer...apa pun doakan hubungan yg dibina tuh berkekalan..Insyaallah:)

    ReplyDelete
  20. hihihi mesti berair mata.. bila dpt ayat2 yg kita dpt rasa ikhlas dari hati dari org yg kita syg kan..
    :)

    ReplyDelete
  21. I loveeee card jugak namee!!! ommgg I really do!! :o

    ReplyDelete
  22. nak ikut cara namee lah. nak request card pasni utk special dates.hee

    ReplyDelete
  23. SWEET NYA ISHAM..CAIR LA HATI NAMEE KAN..HIKSSS

    X PATUT MUKA CANTIK DI KATA MCM MUKA BARNEY..HAHAHA

    ReplyDelete
  24. huhuhu,,sweet citer kak namee,,

    ReplyDelete
  25. bila lah ayie nak kawen,seronoknya ada kawan,sahabat dan teman yg sentiasa ada disisi yakni isteri terchenta..:')

    ReplyDelete
  26. sweet nye sis.. semoga kekal hingga akhir hayat. :)

    ReplyDelete
  27. Kak nami,i got the same problem here.Bf sy pun smpai skang tak keje2 lagi lepas habis flying school.sobs. :'(

    ReplyDelete
  28. How sweet! Cantik pulak tu tulisan dia..yupp i agree dgn u. Klu i pun mintak card..tp psgn xmau bg cane?huhu ;( ure so lucky namee..semoga kekal bahagia smpi ke syurga...

    ReplyDelete
  29. so sweet...korang antara psgn yg buat sy terus yakin, hbgn yg lama, x semestinya x kekal, jika ada jodoh & tahu menghargai antara satu sama lain, in sha Allah pasti bersama...tqvm sbb slalu kongsi pglmn & jd inspirasi readers..doakan sy jgk :)

    semoga korg bahagia til Jannah, amin :)

    ReplyDelete
  30. bernya namee. i wish ijam will be like isham too hehe

    ReplyDelete
  31. sweet nye...:)
    ini bukan jiwang tapi romantic...ehehhee...(^___^)
    semoga happy sentiasa okay..chill...:)

    ReplyDelete
  32. till jannah namee! susah senang bersama. ketawa bersama, menangis pun bersama :)

    ReplyDelete
  33. moga Namee and Isham bahagia hingga ke akhir hayat.. ;)

    ReplyDelete
  34. namee sgt sweet..kad lg brharga dari beg tgn prada tue..hehee

    ReplyDelete
  35. sweet sangat..moga berkekalan sampai syurga

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/03/ostematrix-tulang-sekuat-tembok-cina.html

    ReplyDelete
  36. Semoga bahagia ke akhir hayat...u r so cute together....

    ReplyDelete
  37. alala..sweetnye namee ngn isham!!! hehe..mmg best dapat card, or anything yg handmade..rs..best sgt :)

    ReplyDelete
  38. a'ah kan..bagus gak bagi kad.. nak request utk tahun ni la...

    ReplyDelete
  39. kak namee. comel kak both of you :")

    Semoga hubungan ni berkekalan hingga akhir hayat dan sampai syurga ^^

    ReplyDelete
  40. sweetnye namee oi. untung ada husband dah. both sweet, sorang mintak kad, sorang luah perasaan dalam kad. sentimental betul ;)

    ReplyDelete
  41. Hi Namee. I just started following your blog this morning and have been hooked eversince. Your bridal postings sgt helpful bagi I yg tengah jugak dlm proses memplanning nyer...pening pening...

    Looking forward to more of your postings. And do come visit my blog and drop by some tips bagi minah stress planning wedding and excited nak kawin ini...

    XOXO

    ReplyDelete
  42. hai namee.... hope u hepi dgn perkahwinan u..i sgt suka bce blog u n most things bout u n isham.. but then, bila i belek2 pic kawin u..what a small world...u nikah dgn sepupu huby i. n betul gurl, u kena belajar masak ngan isham, mak long is very a damn dud cooker..sgt sedap dan sedap dan sedap mak long masak.. hope u pun akan pndai masak yang lagi best lagi dan lagi.. gud luck gurl..

    ReplyDelete
  43. Salam sis ! Thank you for coming by. :)) Kiranya kita cousin kan! hehe. hai cousin :D InsyaAllah akan belajar all the recipes, yang palinglatest belajar is asam pedas. hehe. Isham selalu jugak cerita pasal arwah ma dari dulu lagi. Tak sempat nak kenal arwah ma lebih rapat lagi , Isham rajin cerita. He misses arwah ma sangat. Kerap pergi jenguk kubur. al-fatihah.

    ReplyDelete
  44. best nyaaa huuu ur a lucky girl :')

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...