Tuesday, March 26, 2013

Uniform Pergi Kenduri by Asylla

Assalamualaikum..well hello.. :)

Dah few days tak up entry kan. Busy sikit.hihi. Selalu kalau pergi kenduri, saya suka pakai simple tapi nampak representable jugak. Tak simple sangat tak over-crowded sangat.  Just cantik-cantik je.Meheheh. Mana boleh overshadow pengantin. mihmih . Contoh macam baju peplum fav saya ni...


Floral top dipadankan dengan kain plain. Dah naik seri dah. Saya memang gila peplum. Kalau boleh all kind of peplum pun nak beli asalkan jangan ketat sangat sampai athma. haha. Seriously kalau pakai peplum,jangan beli yang terlampau fit . Beli yang just nice je dah macam peplum yang saya pakai ni. Cutting sangat kemas. :)

Sangat vintage . Paling suka sebab beli baju ni dapat set dengan belt sekali. Tambahkan elegant. mihmih. Kalau pakai gaya peplum, tak perlu banyak sangat accessories sebab pinggang dia yang flowy tu pun dah cukup gaya dah. Pakai belt untuk highlight bahagian pinggang as detail :) . There you go, wallllaahhh !

macam ni. :)

kain kipas belakang. me likey ! 

Banyak design lain yang saya berkenan jugak . Nah.



eh eh baju kita .hihih


Cantik kan ? weee. Ramai kata butik Asylla ni baju dia cutting cantik, tu yang saya pun sibuk ber Asylla jugak tu. hihi. Thanks butik Asylla sebab keluarkan baju yang cantik ni. Banyak lagi peplum and koleksi baju kurung lain yang cantik. Rambang mata, gulp. Sangat suka. Kalau korang berminat boleh pergi tengok-tengok. Mana tahu berkenan nak buat baju raya tahun ni .hehe. Eh tapi kalau nak terus beli online , boleh terus ke fanpage Asylla http://www.facebook.com/asylla.fanpage atau ke web diorang di sini http://www.asylla.com/

Toodles. :)




53 comments :

  1. niceee....pernah beli baju kurung ngan dorang..suka cutting dia ngam!! like :)

    ReplyDelete
  2. wah cantikkkkkk ^^

    tqvm beri link tu.bolehlah akk,sister n sepupu2 melaram ry ni dgn peplum :) mmg ssh nk cr yg x brpa ketat n seksi sebab akk pakai tudung huhu

    ReplyDelete
  3. comelnya u pakai baju tu. naik seri :)

    ReplyDelete
  4. cantik peplum..sy sehelai pun x ado..sedih uhuhu..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum namee. subhanallah. cantiknya. saya suka design warna hijau tu. very vintage to the max! sabtu lepas awak pergi tak Kembara Dakwah tu? mehmeh. :)

    ReplyDelete
  6. Nice, tp akk ken kecikkn pinggng dulu. Hhha

    ReplyDelete
  7. namee pakai apa pun cantik :) hehehehehe

    well, peplum memang tengah trending sekarang. kat pasar malam pun ada jual peplum yang budget tapi still nampak cantik. kalau pandai menggayakannya memang cantik. tak perlu budget besar!

    ReplyDelete
  8. The color is just gorgeoussss against your skin! cantiknye awak MasyaAllah!xx

    ReplyDelete
  9. namee cantik.. pakai apa pun cantik

    ReplyDelete
  10. secomel tuan yg memakainya..homeeiii sangat handbag namee..cute! :)

    ReplyDelete
  11. namee meh la tengok kat sini baju mermaid peplum cantik menawan ;)

    http://akma81.blogspot.com/2013/03/mermaid-peplum-cantik-menawan-tempahan.html

    ReplyDelete
  12. Comei sgt namee..baju peplum nie sesuai utk cutting s/m jer..mcm akak klu teringin nak pakai kena tnggu slim dulu ler..;p

    ReplyDelete
  13. namee cantik, ofkos pakai peplum pon cun, hehhhe

    ReplyDelete
  14. cantik bjunye
    simple but perfect

    ReplyDelete
  15. ni yng tak sabar nak renovate body pas bersalin ni

    ReplyDelete
  16. cantik sgt namee. nak godek godek lah cmnih :p girls being girls hehe

    ReplyDelete
  17. cantiknyer org kurus pakai peplum.. kalau bdn mcm sy ni, sila jgn nak berangan nak pakai peplum yg gojez itewww

    ReplyDelete
  18. ala....comelnya...setiap kali akak mengelak dari memikirkan peplum, mesti nampak orang cerita pasal peplum...x bole lari....adesss...mmg cantik kan design2 peplum sekarang ni...

    ReplyDelete
  19. so sweet la...ade peplum tapi belom berani nk pakai..hehe :/

    ReplyDelete
  20. pakai simple pon dah cantik dah :)

    ReplyDelete
  21. kite suka peplum hijau tu . dia guna konsep negatif and bawah peplum dia nmpk vintage !! me loike .. >.< brape harga nye kak namee ... pde kak namee , kite sesuai x pkai peplum dngn ketinggian 148 cm sje .. ?? bdn kite pon kecik so so je lah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eqa...mestilah sesuai !! :) hehe. :) mesti cantik punya !

      Delete
  22. tak de lagi wahai sehelai peplum,, takut nk pakai,, haha.. tak tahu nape,, maybe sebab saya berbadan besar kot,,, :'(

    ReplyDelete
  23. mmg cantek lah yg namee pakai tu! berkenan jugak :)

    ReplyDelete
  24. namee. i dengan my friend jeles tgk you. kurus. cantik. hee.

    ReplyDelete
  25. hye namee. i dengan my friend jeles tgk you. cantik. hee

    ReplyDelete
  26. Nampak menarik dan sepadan je dengan Namee :)

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  27. cantek sangat!!!huwaaaa xsabar nk kurussssss!!!sbb pkai peplum tu pon plus size pnye but lil bit sendat tang lengan..pinggan n body loose je..hehuuuu

    ReplyDelete
  28. cantiknya awak dengan peplum ni.. :)

    ReplyDelete
  29. gaaaaaaahhhhhhhhhhh kak namee over comel :D hehehe, akak sy terbukak hati nak buat blog ni pun sbb akak so kalau akak jenguk/comment dll sgt sebak hati ini :')

    ReplyDelete
  30. cantik lah namee. namee,awak berisi sikit sy tengok & makin berseri hehe

    ReplyDelete
  31. Purple kena dengan kulit Namee yg cerah tu :)

    ReplyDelete
  32. comelnya peplum dress....:)
    sy mmg suka baju2 pesen mcm nie...

    baju nie nampak sesuai dgn namee...
    u look beautiful n gorgeous like always..:)

    ReplyDelete
  33. sy pun suka peplum.
    baju raya tahun ni pun buat baju peplum jugak. hehee~

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. cantiknyaaaa..akak x tau la...sesuai ke x pakai peplum ni..

    ReplyDelete
  35. me love peplumm dang much too! yeahh kte geng! sep5 sikit! hikss...chantekkk laa peplum namee pakai tu, vintage gituuu..dah la chantek,lps pakai bertambah2 chantek..weeeee

    ReplyDelete
  36. Hmm... cantik.. dan cute... klu nak yang jenis kosong ada banyak di The Sweet Kurung.. Ngeee..~~

    ReplyDelete
  37. cantik..tp kalau beli baju online ni saya tak berapa sangat..sebab tak tau muat ke tidak kat badan yg menggebu ni..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...