Monday, April 22, 2013

4 Easy Steps by Essenseri

Assalamualaikum...well hello ... :)


Saya banyak jugak dah test skincare kat muka ni. Ni yang latest, saya cuba. Ini saya bagi sedikit review lah as keywords yang masuk dalam blog ni pun banyak cari pasal produk yang berkesan tapi tak bahaya. Yang penting takde bahan bahaya macam merkuri semua tu. Dah sebulan lebih apply kat muka, best nyaa lah. My review.



4 easy steps..




1st step : Essenseri's Skin Renewal Facial Cleanser

Pencuci muka dia bukan act sebagai pencuci biasa je tapi as makeup removal jugak. Selalu perempuan kalau apply bedak compact, balik rumah terus mandi cuci muka dengan sabun biasa. Beautician saya dulu selalu pesan, even kalau hanya bedak compact, korang still kena cuci pakai makeup removal sebab serbuk-serbuk bedak tu akan sumbat liang pori kat muka kita. Cleanser Essenseri ni special lah sebab ada function as makeup removal juga. weeeee. So takyah risau lah kalau pori tersumbat ke apa. Membersih, menyegar , menanggalkan sel kulit mati dan mencerahkab kulit. All in one. Sonang keja . hihi


2nd step :Extra Whitening Serum Mist.

Spray je. Serious best ! Fungsi mist of course lah mencerahkan. Selalu kalau produk lain ada unsur bleaching untuk cerahkan kulit tapi mist ni tak. Selamat. Bila dah spray kat muka, jangan risau lah kalau nak berjalan bawah matahari yang banyak UV tu sebab mist ni act sebagai sunblock . Best kan ! Takyah lekit lekit pakai sunblock lotion tu. eeee. So tiada lah pigment ! Pigment terjadi sebab UV matahari ok . So please avoid UV. Bukan lari dari matahari tapi cover lah muka tu dengan mist ni yang cover kulit kita dari UV. gittuuuu. hehe 

Step 3 : Acne Reduction Serum Mist
Eh yang ni pun sama ! Spray juga! 3rd step pulak adalah Acne Reduction Serum. Ni memang fav sangat lah ni sebab tiap bulan mesti nak ada acne. sobs sedih.Nak pms, stress sikit mesti tumbuh berketul-ketul pimples. sobs.So bila apply ni, tak lah banyak sangat tumbuh. Sikit sikit je then lepas tu hilang sendiri. Yay ! Sebab dia tutup pori dan minyak kurang lah dirembes . yeehaa ! Parut cepat hilang. 

Step 4 : Age Defying Serum Mist
Walaupun umur muda lagi ecewah. Langkah awal penting. Time remaja ni pun dah mula dah apply Age Defying Serum Mist. Nanti masa akan datang umur dah 30 ke, tak lah kedut . Salah satu sebab muka berkedut ni sebab muka kering sangat juga. So kita kena keep kulit kita moist ok. tapi jangan lah berminyak lebih pulak. hoihhh. Serum ni fungsi dia untuk kekalkan keanjalan kulit . :)

Senang kan ?? 4 steps yang simple dan senang. 
Cuci muka , spray , spray , spray !

Perempuan kalau ada masalah kulit, mestilah consistent jaga kulit. Dulu masa join satu beauty centre ni, dia selalu pesan. Kulit kita ni mesti kena ada pencuci, toner and moisturiser  Semua tu paling penting. Tapi sangat lah leceh kalau nak hangkut semua gi kerja, gi class. Lepas ambil wuduk, kena letak balik toner and moisturiser. Leceh jugak. Tapi produk ni takyah nak pening kepala , sebab concept spray dia yang simple dan size dia kecik. Seghonokkk.



Toodles... :)





37 comments :

  1. errr untuk lelaki tak de namee?...

    ReplyDelete
  2. haih kenapala u ni cantik sangat <3

    ReplyDelete
  3. Dik, kat mane ekk nak beli..?
    cam dah terpengaruh nih..hahaha

    ReplyDelete
  4. macam best jeee.... nk try lah nt =) kat mner blh beli???? muka kamu smmg nye chatek.. jeles makk =P

    ReplyDelete
  5. Banyak juga blogger lain yang review produk ni :) tapi kan, anis kalau pakai facial mist, nanti kulit muka jadi menggelupas.. Sekarang, anis takut nak pakai skin care yg spray2 ni.. Huhuhu

    ReplyDelete
  6. xdela mahal sgt kan..wee rase nk cube sbb sng nak apply

    ReplyDelete
  7. Nice la Namee.Akak nak cuba jugak la..

    ReplyDelete
  8. Namee,

    bila guna complete set ni..makna xya lah nak guna toner, moisturizer semua tu eh?
    1 set ni cukup tak tuk sebulan?

    ReplyDelete
  9. yay! thanks kak namee. dah lama mencari produk yg sesuai. huhu

    ReplyDelete
  10. Ha saya nak beli.Kalau tak silap Fatin Suhana ada show ni kat instagram dia.Memang kool.haha :)

    ReplyDelete
  11. dah terpengaruhhhh ni ! haiyaaaa...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum namee. perghh ciut okey u buat review camne! hehehehehhee nice.. mesti semua nak cantik anggun macam awak :)

    ReplyDelete
  13. terbaik!!!nak order kat mana ea namee

    ReplyDelete
  14. best je tgok pic name dok pakai produt tu hahaha..
    boley try nii wangi sangat x bau dia?? klu wangi sgt cida pening la nk guna dear

    ReplyDelete
  15. aiyak..banyaknya...yg 4 in 1 tader??

    ReplyDelete
  16. Perasan rumah kak namee ala ala english style gitu ;)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum akk..mmg spray je ke konsep dye..jenis serap eh..melekit tak..cam best n nak try je..=D

    ReplyDelete
  18. Hi.
    I am blogwalking.
    If you want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. eka tak sesuai pakai apa2 pun make up removal..

    nanti kulit kering sangat2

    ReplyDelete
  20. dah macam minyak wangi ye. main spray je.hehehe

    ReplyDelete
  21. wah,,, best la kalau semua dah complete cenggini,, :D

    ReplyDelete
  22. Alaa..Namee dh mmg sdia cntik dh.. ;-)

    ReplyDelete
  23. comelnyerrr.. namee.. kihkihhh

    ReplyDelete
  24. kena wat semua step tu ke..klau guna satu mist je x pe kan..

    ReplyDelete
  25. salam namee, klau guna satu mist je kan ade kesan pe2 x??

    ReplyDelete
  26. Salam adik manis semua.

    Thank you for the wonderful review sis.

    Produk Essenseri ini boleh didapati di Facebook: Teraju Sari Beauty.

    Untuk pembelian produk dan pertanyaan info tentang produk dengan kesesuaian kulit, boleh SMS 013-3592675 atau email terajusaribeauty@gmail.com.

    Follow kami di Instagram: terajusaribeauty dan Twitter: @TSariBeauty

    Terima kasih. Have a nice day sweets!

    Teraju Sari Beauty
    www.facebook.com/TerajuSariBeauty
    terajusaribeauty@gmail.com
    013-3592675

    ReplyDelete
  27. Nice review namee..Boleh cuba nnt :D

    ReplyDelete
  28. tengok macam nak terpengaruh je..tapi saya kulit sensitif..bahaya kalau pakai produk sebarangan ni..sob sob..

    ReplyDelete
  29. i really love the packaging,, soo cute!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...