Tuesday, April 9, 2013

About Me

Assalamualaikum....helllo .. :)


Eh eh kemain nak buat post about me. Idok ler gedik sangat nak buat post about me ni tapi nak tambah tab about me kat header tu. Senang orang nak tengok bio. mihmih. Mari mula .Hmm mula dengan nama sendiri lah kan. Takkan nama orang lain pulak. ekekekke.*ok tak lawak. jangan buat muka annoy.

Orang panggil saya Namee je. Nama penuh Nameera with H at the end binti Roseland. Tapi semua orang panggil Namee je. Suami saya sorang je panggil Meera . Nama gedik lagi Meera Girl. ekekek. Jantina memang perempuan lah.Tak nampak pulak tanda-tanda di tubuh badan ni macam laki. ekeke. Umur? Eh, kita lahir tahun Naga..Tahun lahir kita cantik, kalau ikut orang cina number tu is "kaya kaya". :P 

Kita lahir kat Muar dulu. Entah sesat lahir kat Muar sebab ayah kita kena transfer kerja kat sana dulu masa kerja engineer TNB .mihmih.So kita pun tetibe lahir kat Muar. Pastu stay kat Perak sebab nenek kita bela kita. Sian saya kena duk kampung. ekekke. Takpe, mana nak dapat experience panjat pokok rambutan, mandi sungai selalu, kaki parut jatuh basikal kalau tak duk sana. and saya rapat dengan aunt2 saya. mihmih. Pastu gi UK, pastu balik Malaysia stay Serdang pastu menetap kat Subang Jaya 6 tahun pastu pindah Seremban sampai sekarang. Sekarang current location KL and Seremban. So kalau ada event memang boleh cover both places lah. Gituu.

Study mana ? Emm dulu tadika mana entah tak ingat nama, yang saya ingat asyik nangis je kat tadika dulu. Cikgu pun bengang kot dapat murid kuat nangis. Cikgu mat saleh kat UK dulu pun dah malas nak layan. Ingat lagi gaya muka bengang dia. haha. Sekolah rendah Seafield and Seafiled 3 Subang Jaya. Zaman paling best kot. Sekolah menengah sekolah perempuan semua. Boring siot tengok diorang ni rebut2 kakak angkat siap nak bunuh diri tak leh blah. Dengan pengkid nya, punggung besar gila nak jadi pengkid memang errr la. Tak jadi langsung. hahaha.Pastu lepas SPM dapat uia terus lah masuk foundation UIA kat PJ tu then terus masuk main campus Gombak. Bidang Architecture . Saya ada degree dalam bidang tu for part 1, grad tahun 2010 rasanya. Part 2 and 3 jangan harap nak ambik. Bidang archi ni sungguh stress.Serius siapa nak fikir 10 kali.Kena kuat semangat. Master dalam cabang lain but still architecture field. insyaAllah. mudahan sukses. 

Kerja.Pernah kerja di architecture firm dalam 6 bulan gitu. Pastu berhenti sebab tak larat ah, boss asyik tahan tak kasi balik je suruh buat kerja lagi. Kagum dengan siapa yang gigih jadi architect sampai part 3 tu. Kalau nak kerja best, walau banyak kerja macam mana pun, by 5 petang..dah balik. Tak suka terbawak2 sampai kat rumah. Prefer freelance buat drawing and 3D. Pastu setahun kerja dengan website, ekekkeke. Taknak bagitau website mana. ekekkekeke. Sekarang housewife, kerja dari rumah. Isham pun suka tengok wife dia duk rumah .Tapi income mesti mau masyuk lah, tak lah rasa serba salah .Berguna degree jugak di jalan yang sohih. Baru lah rasa macam berguna hidup ni. ekekek. Sekarang ambil juga tempahan drawing tapi tengok project and bayaran.Work from home.



Oh family. Saya 3rd dari 7. Ada 2 kakak , ada 2 adik perempuan and 2 adik lelaki. Satu adik lelaki is a special kid. Autistic  child, semua orang sayang dia.Patutnya saya anak bongsu sebab tu panggilan saya kat rumah is "adik". Mama nak 3 orang anak je. Tetiba keluar lagi 4 orang. Pastu orang selalu kata eh tak tahu malu ada adik tapi panggilan diri "adik" T_T.  mihmih . Bukan salah saya ok. Tanya ma pa saya. ekekkeke.

Oh saya dah kahwin to a man. Suami saya kembar Patrick Star. Kalau pergi mana-mana saya suka bawak suami saya sebab perbezaan umur buat dia cemburu sikit . Worry takut isteri dia kena ngurat tapi takde pun . kekekke. Macam bodyguard. Kecuali shopping sebab dia ni boring nya lah kalau bawak shopping. Once u pegang satu benda and kata cantik, terus dia ajak gi bayar. Kita orang perempuan ni mesti lah nay survey2 satu mall dulu kan and duduk fikir yang mana paling sesuai.  T_T . Itulah suami saya. hehe. Tu lah kawan baik saya dunia akhirat. insyaAllah. Kita dah go through banyak circumstances turun naik turun naik and we made it ! *eh tetiba sesat pasal Isham. Post ni should be *about me* je kan. hahah

Suka makan western food, sedapnya. Kalau nasi, macam nak taknak je makan tapi nasi sedap jugak sebenarnya. Saya yang tak reti appreciate kot. sobs. Saya suka kucing. Memang geram2 ketap2 gigi kalau nampak kucing. Tapi allergic sampai tumbuh ruam plak tu. Tapi tak tahan, nak jugak pegang kucing. Saya lagi suka kucing kurap2 tu dari beli kucing yang orang sanggup beli harga ribu2 tu. Marilah ramai2 kita bela nasib kucing yang yatim piatu tu. Sian diorang. Kucing mahal2 tu semua cantik, semua memang suka.Yang yatim piatu ni...meoww pun orang tak endah. sobss


Ni Benjamin Button.. ekekek.



Ok, tu je. 

Toodles...

Hihi

:)





118 comments :

  1. cute je entry camne.........

    ReplyDelete
  2. ok..entry ini sgt comel...:) tp tak cukup panjang..wuwuwu..

    ReplyDelete
  3. alalalala,, comeynya,, nak tau web ape,, nk usha,, so namee buat keje pe je kat rumah sekang ni? buat web tu jela? ke cmne? buat online shop best gak kan, hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. takut pulak nk bgtau web apa . hiih.namee part time je. ada buat 3D drawing, 2D and design :) tu la, one day nak buat online shop :D

      Delete
  4. website mana ? :P

    ehhh..kita pun suka kucinggg , sgttttt

    ReplyDelete
  5. kenape kucing tu berselimut macam baby dah gayanye.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum nameerah. hahaha. cute gila about you. heeee. suka tengok namee, sungguh cute :)
    Isham sangat hargai isteri dia kan.

    ReplyDelete
  7. Aslkm,

    Ooooo....gitu ye...panjangnye citer....ape2 pun salam perkenalan sekali lagi...=)

    ReplyDelete
  8. yup stuju sgt2 sejuta kali ngan Namee.lagi baikkan bela kucing yg homeless tu dr berabis duit beli kcg yg dijual tu..akak menentang keras..eceh sape peduli

    ReplyDelete
  9. alololo mesti ada anak nanti penyayang je..
    Macam MQ ni hantu kucing jugak.. tapi bila anak garang tetap tak hilang.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. moon...kita gi blog kamu untuk comment tapi takleh. taktahu nape :/

      Delete
  10. ekikiki hi benjamin button.. hensemnyee ley ngorattt :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. handsome .hehe. tapi macam aww awww je. :D

      Delete
  11. selamat berkenalan Kak Namee.
    saya suke blog Kak Namee. :)

    ReplyDelete
  12. dah macam baby kucing tu kena bedung..

    ReplyDelete
  13. amboi...x menahan nama kucing...BB lagi...nice knowing you...bestnya kalau akak pun boleh kerja dari rumah...

    ReplyDelete
  14. nama kiter : kuazue mohd..
    kiter pun lahir tahun naga..tapi naga yg dah kira matang dah kut....kikiki...jom menaga lah kiter yer..

    ReplyDelete
  15. cian..benjamin..apa motif namee bungkus dia..ohh lupa..cerita ttg *about me* not about benjamin button..hhehhee

    semoga bahagia namee..kirim kiss kat daniel :)

    ReplyDelete
  16. byk merantau... jauh perjalanan, luas pemandangan :-)

    ReplyDelete
  17. haha..benjamin kena balut tuala tu comelnya la hai..macam tuan die dalm gambar kat ats tu..hehe..

    ReplyDelete
  18. sama la kita. time tadika pon nangis. tp bila pembantu bg penyapu, terus diam nangis. haha. tunjuk rajin knon

    ReplyDelete
  19. kiut je namee ni hehe. btw hows your life sekarang? rindu kat namee :)

    ReplyDelete
  20. Hehehe...so funny la u describe kan bout yourself.
    Walau apa pun...proud to be yourself.
    Macam2 cerita, hingga kalau boleh taknak lupa kan apa yang berlaku
    sekitar hidup kita..

    ReplyDelete
  21. adakah tahun 88 adik? sebab kaya kaya huhu..
    husband kena panggil nama lain dari org lain..meera itu mesti cover di blog..

    di sebalik tabir..mesti yayang..ok tutup muka!
    tak baik bz body hahaha

    ReplyDelete
  22. i love u adik namee!
    akak harap satu hari boleh jumpa awak sebab awak comel dan kelakar. akak terpesona. ini serius.
    take care sayang.
    rajin2 tulis entry k. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mya !! i love you too !! insyaAllah mudahan boleh berjumpa kat mana2 event ke ! saya pun teringin nak jmpa kak mya jugak ! :D take care too ok. :D

      Delete
  23. Replies
    1. nice knowing u pretty pink velvet ! :D

      Delete
  24. benjamin mesti nak kawannn,hik.... :D
    hi namee,selamat berkenalan,hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. takmau lah cari gf untuk benjamin button tu. heheh. selamat berkenalan juga !:D

      Delete
    2. kijammmm,carikan la,kesian benjamin tahu,hik

      Delete
  25. Namee, sy penah amik aed time kat matrik pj dulu! Tapi, sy sempat 1 sem lebih sikit je. Sy curang course sebab nak sambung course yang tak lari jauh sgt subjek time belajar sekolah dulu..

    Seronok dapat tau tentang namee~! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..eh tahun apa ye ? entah2 kita sama time kot. hehe.:D aed best tapi stress bila tak tidur tu lah .mihmih :D

      Delete
  26. hik3. comel la kak namee ni! dh la cntik!! =)

    ReplyDelete
  27. aww DHiya baca dari awal sampai habis tak miss satu pun hehe. tapi gambar last yg kucing tu tergelak besar dia kena balut camtuh heheh. cantiklah namee ni. Macam ada iras2 this girl dalam cerita RUBY yang ada sharnaaz tu pun ada tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. terima kasih dhiya cantik sebab baca blog kita ! :D dhiya apa khabar ? mihmih. been very busy lately kan ? :D

      Delete
  28. pergh. tak sangka kak namee yang nampak ayu ni geng panjat pokok kecik2 dulu. ahhaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kita tomboy dulu. parut kat kaki memang banyak lah dulu.dah besar2 ni baru gigirl sikit. heheh

      Delete
  29. SENYUM SENDIRI KAK BUI BACA PASAL NAMEE NI..PERNAH TGGL KAT OBERSI RUMAHNYA..MESTI BEST KAN..SHARE LAH JUGAK GMBR MS KAT SANA..HEHE

    KESIAN PULAK KAK BUI NENGOK MUKA KUCING KENA BUNGKUS GITU..TP COMEL LA SELIMUT DIA..ADA LERP2 LAGI

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak bui comel !!! terima kasih sebab selalu singgah sini.janji jadi kawan kita lama2 ok. bertambah lagi kawan kita.:) hehe. kucing saya tu tua dah kak bui. selalu kalau kita buli, dia rilex je wat dek. hehe

      Delete
  30. kan dah terjawab... ada gossip kata namee tak habis balajar.. xtau nak ckp apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kemain.siapa kata namee tak habis belajar tu...habis foundation n degree cantik2 tepat 4 tahun...ekekke, mana ada tak habis study.

      Delete
  31. comel betul post about me ni! mihmihmih.. :p

    ReplyDelete
  32. hahha.. suka gler bace smua entry kak namee.. xsaba2 nk tgu.. npela mcm baby kucin tu.. grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih pretty ara ! hehe. :) kucing tu memang mcm baby tapi da tua da tu. hehe

      Delete
  33. sep sep namee sebaya dija lahir tahun naga.. ada ong.. dija ni pun housewife ade dgree tp tak cam namee berguna gak degree, dija ni goyang kaki tarak income pun..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih. yay kita sama umur lah dija !! hehe. takpe tak kerja. actually perempuan takyah kerja pun kalau husband dah mampu and tak kisah. namee saja kerja cari duit nak simpan banyak2 .ekekke.tamak haloba.

      Delete
  34. hehe,chomel je bila namee tulis mihmihmih...hehe :D
    owhh namee amik archi mcm kakak sye, die pong dh xlarat smbung archi, but still keja dlm bhgn archi..lukis2 ni mmg my sis suka sgt, tp yg teruk bila kena buat projek, kesian kan budak2 archi, sekali ada projek mmg xtidoq malam kan...mesty namee seorg yg sgt kreatif n tgn lembut gitu.. :) nice to know u lovely sis Namee.. ^____^ love to see ur adorable face, ada ciri2 keibuan apabila memegang kucing...eh3.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh...yeke, mesti kakak awak pun stress gilakan. hehe. namee tak tahan. time study pun asyik nangis je sebab tak tahan. kadang2 tu seminggu tak tidur.:/ apalah hidup macam tu. hehe. orang yg betul2 tabah je yang boleh tahan . macam kakak awak.hehehe . namee suka kerja yang cool tak stress sgt sbb tu prefer freelance. :)

      Delete
  35. slm sis namee,morning!owh lahir kt muo ye he3..akk parents org muar,akk lahir kt kl tp sklh tadika-sklh rdh kt muar.ms zmn diploma akk stay usj 6,sepupu akk pun study kt seafield,bestnya kalau ms tu dpt jumpa namee ^^

    anak2 akk krm slm diorg nk tido ni tp sempat tgk akk buka blog sis namee,diorg kata "comelnya.... :) "


    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam ! hehe. terima kasih sudi baca blog kecil saya ni. yeke...entah2 saya kenal sepupu2 akak tu. hiihih.dunia ni kecik je kan.:D

      Delete
  36. Kak namee, i ada email something to u (nameeroslan@hotmail.co.uk). Kalau boleh, kak namee baca a.s.a.p. ye. It's really important. My email add: bio_geeker@yahoo.com. Hope to get reply from you soon. Lots of love :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. maria...i dah baca and dah spread dah kat orang sekeliling.. so far ada respond tak atau selesai tak ? kalau macamtu, kena spread lagi luas ni....hopefully ramailah yang nak join .

      Delete
    2. So far i didn't get any response.. maybe i'll get some response soon. anyway, thanks for helping me! :) i really appreciate it. love, maria.

      Delete
  37. Hihi sm suka kucing... tp i alergi habuk .kucing ok lg

    ReplyDelete
  38. Alahai comel nye kucing dh macam baby pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih....dia memang macam baby even dah 6 tahun.hihi.

      Delete
  39. hey benjamin.. hensem bona you ni eh !! hehehehe

    namee ni memang cantikla.. suka tengok namee..
    suka jugak kawan dengan namee..
    mula2 dulu tak sangka dapat kawan ngan namee... takut namee sombong ke apa kan.

    tapi rupanya tak !

    dahla cantik,peramah dan suka buat lawak lak tu ! hihihihihi..

    semoga satu hari nanti,kita dapat jumpa namee...

    ReplyDelete
  40. Dapat tahu serbe sedikit info pasal kak namee nie tq :D

    ReplyDelete
  41. tak pernah jemu klu masuk blog namee nie...sekarang dah tau serba sikit pasal namee

    ReplyDelete
  42. seronok baca tentang namee..
    cute nya kucing tu dibungkus towel..spotng je kan :)

    ReplyDelete
  43. selamat berkenalan namee ! :)

    baru tau sikit psl namee ni..sblm ni kenal namee dr blogger lain :)

    ReplyDelete
  44. namee seremban kt mane??

    ade jgk skit2 persamaan antara kita..hehe ank ke-3 dr bla bla adik beradik tp parents paggil "adik"..yg bawah2 xpuas hati..kakaka

    ReplyDelete
  45. Cute entri.hahaha.dah kawen ni...about me ttg kitw mmg tmasuk pasal suami punya.mesti la.hihihi....

    I pun suke kucing....sgt ok.klu jln mn2 ...nmpk kucing automatik akan tgur die.giler kan.hahaha....

    ReplyDelete
  46. pergh.. ada kepakaran buat website rupanya.. terbaik namee... pergh.. bangga jadi kawan awak. lagi bangga kalau awak ajar saya nak dapat traffic puluh ribu sehari.heh heh :P

    ReplyDelete
  47. mak aii comelnyer wt kucing tu mcm tu..
    oo...so sis kje dr umah la ek..msti best kan, masa flexible..nak2 la dh jadi wife kn

    ReplyDelete
  48. suka sgt baca blog namee.. best da la xsombong.. hehe..

    ReplyDelete
  49. betul lah namee,ramai org yg suka kucing yg mahal2 tu.. kucing jalanan dorang x heran :'(

    ReplyDelete
  50. akk2..nk tahu tentang kita plak tak?mihmihmih(tiru gelak k.namee) :P

    ReplyDelete
  51. hi namee...first time akak baca blog namee nie..suker sgt dgn citer pasai namee & isham...semoga jodoh hingga akhir hayat ye...

    ReplyDelete
  52. first time singgah sini.. btw enjoy ngan blog namee

    ReplyDelete
  53. hai kak namee...ingat saya lagi tak..??kita jumpa kat private event FCC...saya pakai baju purple masa tu...first time komen kat blog akak ni...sebelom ni, baca je pandai

    ReplyDelete
  54. Comel jee kak namee cerita about me nih haa . Hehe .

    ReplyDelete
  55. Namee ^^

    kite pon dulu UIA jugak.. namee dok mahallah mane ea? Dak KAED la kamu yer.. hee~ sangat chumels2 post2 anda+ anda ponn double chumelss.... keep on blogging ya.. ^_^

    ReplyDelete
  56. salam kak namee. baru nak follow sejak googling pasal vit C. ekeke.. suka baca entry kak namee yang loose (tak berat otak sangat) saya newbie. pernah buka blog tapi tiba-tiba tak boleh buka jadi buat baru. btw, dah dapat agak personaliti k.namee.. hehe.. (ske kucing juga)
    http://hzinnirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  57. seronok baca n tahu psl namee ;) bestnya work from home..bestnya,bestnyaaa..xlarat nk bt kerja ofis smpai ke rmh..boring..huhu..oh kucing tu,mcm anak namee lah pulak..hehe!

    ReplyDelete
  58. hahahaha teringat dulu masa mandikan kucing, selalu balut dia mcm tu sbb dia ketar2. omeyy omeyy. Wani pun kasi je makan kucing jalanan sampai beranak pinak . siapa lg nak bagi makan, kalau bukan kita.

    ReplyDelete
  59. dah beberapa tahun buat blog, baru buat about me ye? hehe. dulu nak secret secret je. sekali buat, panjang sungguh.

    ReplyDelete
  60. LOL..gmbr kucing tu comel je.ehe..nak tahu rahsia kulit cantik?msalah kulit kusam..jrwat..jrgat..parut..jom try adha skincare.!.tgk ini http://apricotp.blogspot.com/2013/04/testimoni-2-kawan-saya-punya-kulit.html

    ReplyDelete
  61. kak namee,saya suka sangat baca blog kak namee (kiranya macam silent reader jugak la).. semuanya yg kak namee tulis masuk di otak..hii
    benjamin button ?? huhu nama meow tu kacak jak, tapi manja sangat kat kak namee.. huhu comel.. suka entry nie.. baca sambil senyum sendiri2 di ofis.. :)

    ReplyDelete
  62. bila lah dpt jumpa namee ni.. seremban tu dah dekat ngan akak dah.. 1/2 jam je nak pi seremban dari umah akak.. lagipun husband akak kerja balai bomba seremban 2.. nanti raya boleh pi raya umah namee.. hehehee

    ReplyDelete
  63. oh hi saya pun orang seremban. kalau terjumpa say hi hi kat kita eh :)

    ReplyDelete
  64. dah lama follow blog awk, baru nie kita baca bio namee..
    wish one day dapat jumpa awk...sampai termimpi2 tau..
    good luck with your career ad wish u happy always with your hubby...:)

    ReplyDelete
  65. hahaha kembar patrick star tu yang takboleh belah :D

    ReplyDelete
  66. Tak suke namee!
    Since terjumpe blog namee, sbb namee comei.. kite mcm terrrpakse nak slalu baca entry namee..huhu.. terpakse huh?

    ReplyDelete
  67. blog nofollow sukar nak dpt link...hehe..gurau jer

    ReplyDelete
  68. namee...pls say hi to me!
    haha saiko! sorry eaa jngan maraaa...bosan2 kacau org ;p

    ReplyDelete
  69. cutenya nama betul namee. orangnya pun sweet je :)

    ReplyDelete
  70. lawanyeer :)and nice story. i've read all of 'em.
    silent reader

    ReplyDelete
  71. sis loyang 2 letak mentega bolehh x??

    ReplyDelete
  72. best baca entry ni, tak cukup panjang. huhu nak lagi nak lagi

    ReplyDelete
  73. Hi Namee..
    sedap nama awak.. orgnyer pun cantik..kita ada pakej la.. hihihii.. salah kenal. sy baru je nak belajar mengusha2 blog kawan2 lain.. :)

    ReplyDelete
  74. waahhh..pencinta kucing jugk.....comelkan mereka?kadg2 mereka layg membuatkan kita tersenyum dikala duka....

    ReplyDelete
  75. Hai Namee, kita pon org Seremban dan suami kita pon beza umur ngn kita byk. Jadi sgt suka baca blog namee sbb mcm ada persamaan sikit2. Salam perkenalan.. =D

    ReplyDelete
  76. Eeeek! Seremban? Kita pun dekat seremban juga, tapi seremban 2 lah. Mana tahu kot2 terserempak dgn namee kat sini ke kan.

    Plus, kita pun archi grad (dip) belum ada rezeki nak sambung degree :D

    ReplyDelete
  77. suke baca penulisan akak....byk idea...ayat2 pn x ngantok bl baca....:-)

    ReplyDelete
  78. Nice to meet u namee. Love to read ur entry. Santai and lepak.. :)

    ReplyDelete
  79. Drop by to say HI to u, Namee. :)

    ReplyDelete
  80. Hi Namee, suka baca blog Namee, akak jumpa masa search tutorial mekap natural look, hmm Namee mmg x payah mekap, dah cantik asli :D
    Jemput le singgah blog akak ye

    ReplyDelete
  81. salam kak namee,,,, =D
    saya suka sgt baca blog akak n u inspired me to continue my blog...huhuhu
    da 3 thun buat blog tp on off je sbb busy ngan study n xtvt uni...cuti sem je dpt updet...slalu baca blog akak sebab best + sempoi + cool je...rasa cm nak gigit je,,,hahahha kisah cinta akak on cam x caye je kn...huhu
    hope akak akan jd sumber inspirasi saya dlm kerjaya dan hidup...ngeee

    skang ni saya tgh ada mood nk updet blog tp xtau la t kalu da x de mood...bleh bg tips x mcm mne nk ada mood untuk keep writting,,,,hihi...

    nanti kalu akak free singgah la kat blog saya ea n follow n komen n ape2 yg patut la...huhu

    lensamerah.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. Best bace entry akak :) Kalau ada masa yuk singgah blog kita :


    http://cerita-sigadiskecil.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...