Thursday, January 3, 2013

Baju Raya 2013

Assalamualaikum...well hello... :)

Omg, design baju raya 2013 banyak yang dah keluar. Ni kalau perempuan tengok ni rambang mata lah ni. hehhe. Ok, mari mula dengan my fav designer...Nurita Harith. Suka design dia sebab sangat sweet , elegant, nampak casual, nampak lembut, perfect ! T_T . Tengok ni by Nurita Harith





T_T Cantiknya. So far tengok design this year similar macam last year. Still in peplum mode kan. suka ! Ok next is by Jovian Mandagie..




Semua JM punya collecion boleh beli kat FashionValet ok ! 

NExt is Button my Button

Puasa belum, baju raya dah usha dulu. Apa kes? mihmih.  

Toodles !




10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


38 comments:

  1. yang dah hantar tailor pun baju raya...tapi design boleh ubah lagi kan...huhuhu..tahun ni rasa mcam glamor plak raya...

    ReplyDelete
  2. Waa.. Paling suka peplum tribal tu. Hmm, tapi harga pun cantik maa.. :)

    ReplyDelete
  3. paling suka Nurita Hanith's collection...auwww..nangis tengok

    ReplyDelete
  4. puasa pun i belum ganti dh nak baju raya haha :p
    cantiknya yang nurita tu u. kaler dia soft sgt sesuai dgn i yg tak suka kaler terang. yang lain lain tu cantik tapi mahalnya nak oi. RM500 tau mampu tak haha. i boleh dpt 10 pasang baju raya huahuwa tapi memangla cantik sesuaila harganya kan.

    tapi namee pakai confirm lagi cantik <3

    ReplyDelete
  5. hahaha abanyak!!!!!!!!

    rega bole tahan.. kita nak saving niii..mauk kawen.hahaha

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum yang. nice gila jamu mata kat sini huhu. saya pun terasa cam nak buat peplum utk baju raya ni. heee tapi jubah lagi sedap nak pakai. hehe anyway im sure awak mesti nampak anggun di pg raya kan namee.

    ReplyDelete
  7. wahh baju2 designer mmg mahal2 mcm ni yeh, sampai 400-500. biasa kalau nak raya, sy gi butik cari baju dah siap jugak (kalau ada saiz la hihi). kalau online patut jual murah sikit sbb xperlu byr sewa kedai semua. ^^

    ReplyDelete
  8. cantik kalau badan nyer selimmm river hukhukhuk..akak tahun ni raya mungkin pakai kain batik jer kot..adeh sedih pulak penampilan kali ni hahaha

    ReplyDelete
  9. mak ai bukan main cepat terbabas...:)

    ReplyDelete
  10. Tapi ketulenan baju kurung hilang lah:(

    ReplyDelete
  11. masih applicable la baju peplum untuk baju raya 2013 lah kan.. :)

    ReplyDelete
  12. beli awal2 supaya tak kelam kabut masa nak raya nnt.

    ReplyDelete
  13. wow...cantiknya...!! tapi lagi cantik kalau kak namee pakai...hehheheeh

    ReplyDelete
  14. WOWOWOWOWOOWO..SEMUA CANTIK TERUTAMA REKAAN JOVIAN..STAT KUMPUL DUIT LA,NAK REMBAT 10 HELAI..HAAHA

    ReplyDelete
  15. puasa belum.
    puasa tahun lepas dah ganti ke belum? kehkehh..
    btw, baju raya memang kena prepare awal2.
    at least hantar kain kat tailor awal2 (kalau nak tempah la).
    kalo x, takde tailor yg nak layan. huhuu~

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. suka design Nurita Harith & Jovian Mandagie. dua2 designer fav saya. Namee, di mana nak dapatkan baju design Nurita Harith? kalau online lagi bagus sebab saya tinggal jauh la.:(

    ReplyDelete
  17. nurita harith's collection...is soo gorgeousssss!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. fuh, mahal gile baju raya sampai RM500?!. duit camtu org miskin bole guna belanja makan utk separuh tahun.

    ReplyDelete
  19. Tulah sekarang ni memang tengah usha baju raya, tp takdelah usha designer sebab takut nengok harganya..cuma usha IG ngan website biasa je,hihi...kite xkeje lagi, xmampu nak beli mahal2 ni, hehehe :)

    Btw, collection nurita harith tu cantik kak ^_^

    ReplyDelete
  20. kihkihkihkih..so mana satu pilihan namee?

    ReplyDelete
  21. wahhh3 memang rambang mata saya tengok koleksi2 baju raya tahun ni >__________< hihi

    ReplyDelete
  22. nice namee. tpi harganye aduhai.tahun ni saya da beli siap kain dari bandung siap tombok2 bunga kehkeh.. 1 lagi beli english cotton plain.. hantar jahit buat kurung moden.. tampal lace dan jahit manik sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  23. tak mampu beli bila tengok harganya :)

    ReplyDelete
  24. lawanyaaaa.. bila la leh dpt beli.. hahaha

    ReplyDelete
  25. semua mmg cecantik! tapi nak beli takut tak fit to body, nak kena ukur jugak.. hehe.. last2 beli kain then tempah sama design.. mcm pencurik design :p

    ReplyDelete
  26. love Nurita Harith! simple yet elegance. had this same post on my blog too. :)

    ReplyDelete
  27. komplikated juga jadi makwe banyak betul jenis baju. mujur aku seorang pakwe sentiasa bert-shirt

    ReplyDelete
  28. Salams sis cantik... saye budak baru kat sini.. suka baca tulisan sis,sangat best! Btw kak namee pun cun sgt!! sweet... :)

    ReplyDelete
  29. http://nabiladevie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. cantiknya lahai baju....kalo slim tinggi, emmang cantik pakai baju camni....wallahhhh....

    nak kurus?? nak cantik?? cam model... tips mudah...

    http://www.honeyonnee.com/search/label/Kecantikan%20Kulit

    ReplyDelete
  31. biasa la. kita semua memang eksited nak sambut raya. heehhehehehehe

    ReplyDelete
  32. biasa lah. kita semua memang eksited nak sambut raya. heehhehehehehe :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...