Friday, April 5, 2013

Cara Tingkatkan Trafik Blog

Assalamualaikum...well hello... :)

2 tahun blogging ni banyak jugak lah saya belajar. Semua benda belajar sendiri je.Kat google tu banyak je tutorial. Senang nak belajar. mihmih. Dulu memang tak faham langsung pasal traffic tapi bila dah 2 tahun blogging ni pandai lah sikit2. Few cara yang saya cuba memang berkesan lah. Contoh dulu nak dapat traffic 100 pun rasa macam mustahil and pelik macam mana orang lain boleh. Kita yang mula dari zero ni and tak terkenal ni macam mana nak naikkan traffic. So ni lah benda yang saya cuba and memang membantu. 

*jangan malas and boring, kena baca kalau nak cuba. hehe

Nama blog
Oh ni penting sangat. Url and nama blog tu biarlah yang senang nak hafal. tssk. Kalau entry best tapi nama blog ya hampun . Nak sebut pun lagi susah dari bahasa French. tssk. Dah tahu blog bahasa melayu, jangan lah nama blog cina. Macam mana orang nak taip perkataan cina tu ? T_T. tsskk .

Minat blogging dulu, baru fikir income
Jangan fikir income dulu, blogging je untuk fun .Seronok seronok je and baca tulisan orang lain jugak. Bagi masa at least 2 tahun lah untuk buat income.Jangan gopoh. Tengok blog yang berjaya gila diorang mula blogging tahun bila ? 2008 ? 2009 kan ?So jangan bising ok.Sabar, ur time will come kalau betul2 minat blogging. Ni baru sebulan,terus bising kenapa tak dapat BE nuffnang. *tsskkk

Keywords
Rajin-rajin pergi cari keyword yang top kat google tu. Saya tak terror sangat SEO tapi so far SEO yang saya pernah cuba banyak lah jugak yang masuk ke blog ni. Satu post tu ada lah view sampai 20k tanpa ping . Traffic harian yang masuk for free ke post saya yang ada SEO. Kan seronok hidup cenggitu free free dapat traffic.mihmih. Tapi jangan lah buat entry yang skema kalau ye pun korang guna SEO. boring. Tsssk. Guna kekreatifan sendiri lah. *ada ke perkataan kekreatifan? eh pedulik asal korang paham dah. 

Fikir Target Readers
Ok, saya ni lagi beberapa tahun dah tak remaja dah kot. Tapi blog saya ni banyak remaja yang baca. So banyak entry saya dulu memang target for remaja ,yang rajin share entry saya tu 99% is umur 20an semuanya tapi lepas kahwin ni tengok macam umur 30 an pun ada yang baca. since kisah cinta saya tu disiarkan disini.:P amboi kemain kalau entry suami isteri pun boleh capai banyak2 ribu view tanpa ping. 

Honestly speaking, kalau compare entry dulu and sekarang, entry sekarang lebih banyak viewers walaupun tak ping ke mana-mana . Rakyat jelata dalam dunia blogging ni lebih suka baca kisah peribadi sebenarnya. T.T

Hebah-hebahkan blog 
Nama glamour nya ping lah. Awal-awal blogging , join lah group2 blogger yang ada. Kat situ ping lah entry. Mana tahu ada yang berkenan and masuk  blog korang . Pastu masuk blog korang *oh best nya. terus diorang bookmark. Tiap-tiap hari nak masuk. Sambil ping tekan button share tu jangan lupa jampi-jampi sikit. kekekekkeke.  

Rajin-rajin lah ziarah jiran
Ni common sense lah. Kalau tak peramah sangat, macam mana nak bagitahu orang yang blog kita wujud. T_T . Blogging lah sorang-sorang. Private blog terus jangan lupa. hihihi

Tajuk Entry
Buat tajuk yang potensi orang minat nak ambik tahu . Em macam saya sendiri kalau tengok tajuk dari icon blog yang saya tak kenal pun..saya akan click untuk baca. Tajuk blog mengancam buat hati ini rasa nak tahu busybody nak tahu apa isinya . mihmih. Jujur lah dengan tajuk entry. Jangan lah tajuk kemain TIPS KURUS DALAM MASA 4 HARI tapi bila bukak..cerita kena mengurat dengan abang nasi ayam. T_T . rasa nak tikam diri.

Jadi humble
Contoh kalau korang anak kaya, jangan lah tunjuk sangat yang korang ni memang anak orang kaya. Takyah lah statement *I bercuti ke london 30 ribu je. apa lah sangat.  Pembaca ni selalunya akan eager to know and dia sendiri akan selak2 page blog korang untuk tengok korang anak orang kaya ke tak. haha. So biarlah dia curious kat situ. mehemehe. Pembaca ni suka something yang unique lah *anak orang kaya ke, pandai ke, cantik ke.. Saya pun ada blogger fav saya juga. sebab tu saya tahu apa yg pembaca rasa. mihmih.


Selang seli entry. 
Pelbagaikan entry, tips ada, kisah peribadi ada. Entry review tempat makan ada. Sebab saya suka baca blog macam ni. meheheh. So saya lah salah sorang yang menambah traffic untuk blog yang variety macam ni.mihmih. 

Ciptalah Kontroversi
Ok, ini cara kurang sihat Buat lah cara ni kalau nak traffic cepat naik tapi dibenci.T_T mihmih


Cuba lah, mesti boleh punya. Lepasu bila traffic mula masuk, maka masa tu insyaAllah income juga mula masuk. Advertorial pun akan mula dapat. satu advertorial 1000 ringgit, depends ikut traffic. seronok tak?mihmih. Cuba-cubalah. Keywords yang masuk blog anda pun sangat mempengaruhi . Gitu lah.

Toodles... :)




184 comments :

  1. wah!!! namee buat tips blogging!!! hehe,, still waiting for aura white review ni tau,, fyi, muja rasanya dah khatam baca blog namee,, *clap clap clap,,, love you nameen!!! sedey sangat lambat tahu pasal blog ni,, grrr

    ReplyDelete
  2. setujuuuu..org mmg suka abca kisah peribadi miahaha..lumrah kot namee..

    eh blog awak dik bukan remaja jer..remaja purba mcm ahkak pun suka hahaha..mata ke atas ;p

    ReplyDelete
  3. Myesal plak setahun ayu xaktif blogging..skunk br terhegeh nk aktif blk huhu

    ReplyDelete
  4. Tq 4 sharing yer namee.. good info for new blogger macam saya nie..;D

    ReplyDelete
  5. thanks for the tips kak namee. tapi ada jugak blog tu copy paste jeeeeee memanjang. nawwar pun kadang2 copy paste jugak tapi kalau info bermanfaat la. mohon jauh dari jadi si copy paste tu. huhu

    ReplyDelete
  6. thank you for the tips :) kalau cakap pasal SEO memang anis zero.. tak gheti.. >_<

    ReplyDelete
  7. Betul tu.... Bak kata org dolu dolu. sikit sikit, lama lama jadi bukit..

    Senarai group/web untuk ping blog:
    http://allsuhanamoments.blogspot.com/2013/04/jom-ping-entry-blog.html

    ReplyDelete
  8. saya budak baru.. i like this blog..

    ReplyDelete
  9. slm jumaat si comel!kak lea mula knl blog namee dr bro ben n cik eka tu.suka baca entri ni.

    akk buat blog pun sbb suka share apa yg akk baca,lihat,dengar.blog akk mmg mcm rojak mcm2 crta ada sbb akk x suka stick pd satu topik je...suka share mcm2 yg terlintas di fkrn.happy blogging...tq baca komen ni ^-*

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum namee. heee nice entri yang! suka baca ni. hehehehhehehe. i like your style in blogging :)

    ReplyDelete
  11. wahh nice sharing namee! :D
    jangan bikin kontroversi ada yang memerhati, hikss...

    ReplyDelete
  12. kak namee tengs for the tips.
    saye baru start blogging bulan lepas.

    http://husnamubin.blogspot.com/

    hehe, saye jumpe blog kak namee mase search tips menghilangkan jerawat. >.<

    ReplyDelete
  13. Dan tinggalkanlah komen di blog2 hebat macam di blog Namee ni. Semoga berbahagia selalu.

    ReplyDelete
  14. hihi biasanya blog sendiri dibaca oleh kawan-kawan rapat/family, tak terfikir pulak psl naik rating etc. tp kalau orang berniaga online ni, harus rating nak naik.. baru rmai customer ;)

    ReplyDelete
  15. nama namee roslan pun dalam keywords jugak! hehe acane tu :p

    ReplyDelete
  16. Nanti nak cuba amalkan cara-cara di atas. Pertama sekali, nak buat cara yang terakhir tue. Harap2 berkesan. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  17. mula2 jadi blogger dulu malu gila nak hebahkan blog huhu. sekarang makin yakin. setuju dengan namee yang paling penting jadi humble jangan sombong :)

    ReplyDelete
  18. huhu i nak banyak duit tapi i taknak hebahkan blog camne huhu sebab taknak sesetengah orang baca blog i T_T

    ReplyDelete
  19. wahh nice sharinglah namee nk try nnt hihi

    ReplyDelete
  20. saya akan try tips2 semua nie.. terima kasih kak namee..:)

    ReplyDelete
  21. Keywords, SEO tu apa eh? Sy xfaham..

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah, tips Namee sangat bagus dan teratur explaination nya..thanks ya :)

    ReplyDelete
  23. love this tips. saya setuju sangat dengan bersabar dalam tunggu BE! :)

    ReplyDelete
  24. Tips yg menarik.. mihmih
    Sy ni newbie join blog just for fun.. tp suka jengok2 blog org lain..hehe

    ReplyDelete
  25. skrg pon dah jarang tgk blog org...huhuhu...sedeyy

    ReplyDelete
  26. ada juga yg guna kecantikan paras rupa sebagai pelaris

    ReplyDelete
  27. bestnya kene tunggu dengan sabar la nak cecah ribu2 ni, dija sekarang menulis pun macam suke2 je blog dah macam diari, pengalaman sendiri + mengarot lebih.. tapi sebelum ni byk tulis pasal wedding preparation, tgk amai masih view entry preparation, pasni boleh la guna tips namee, nak berjaya cam namee ni,thanks namee gud info :)

    ReplyDelete
  28. waaaaa bagusnya tips namee :D thanks namee. dylla blogging dr 2008 kot. tapi tak consistent. bila rajin ja. and tak consider semua yg factors yg namee sebutkan ni pun. huhu. lepas ni kena belajar jugak lah hihi

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum.

    Bab nama blog tu memang betul. Nama blog aku memang orang susah benar nak sebut Namee :(. Mak aku pun dua tiga kali sebut baru betul pronouncation dia.

    Ada jugak fikir nak tukar nama blog,nak guna nama sendiri tapi entah - segan plak.

    Tapi at the end of the day kepuasan berblogging tu lagi penting rasanya.

    ReplyDelete
  30. good sharing nameeeeee omei :D

    ReplyDelete
  31. hmm best la traffik tinggi..tapi azza tak larat nak blogging dah. tak reti nak minat dah. dulu semangat sangat. skrg jarang bukak. tah apa azza buat kat bilik tah huhu. tapi bagus lah cara namee ni, mmg ramai yang dah kenal blog namee, dapat iklan. seronoknye dapat income macam tu. Tahniah!

    ReplyDelete
  32. nice tips...:)
    sy setuju sgt pasal income tu, sy nie pun dah lama blogging tapi tak pernah fokus pasal income..lebih fokus pasal nk menulis sesuatu..hehehhe..
    pasal kena rajin blog walking tu pun mmg betul dan sy stuju..tapi lately sy sendiri dah jarang nk blog walking mcm dulu2... busy punya pasal...huhu..maafkan sy...

    semoga namee terus suksess dlm ber blogging...(^___^)

    ReplyDelete
  33. wah thank you namee. berguna sangat =)

    ReplyDelete
  34. thank you Namee..i pun baru nak mula..informasi u memang sangat berguna untuk newbie cm i

    visit my blog..ada giveaway!

    ReplyDelete
  35. Blog kite tk.dtg pun..:)..ekceli sy minat baca entri awk..maybe sbb ayat2 tu sempoi dan tk pening kepala sgt..kt luar namee mesti happy go lucky jugk kan..

    ReplyDelete
  36. tq for the tips namee! :) will struggling on it

    ReplyDelete
  37. Agreee tapi kadang-kadang malas tu suke datang tempel. camno tuu? :p

    ReplyDelete
  38. tqvm for the tips... baru jerr kenal blog kamu... (sunggoh xhapdated T_T) harap dpt singgah blog kte yea... ^^

    ReplyDelete
  39. dear namee,

    seriously i mish u.. :'(

    ReplyDelete
  40. Haha.. tebeliak mata bila baca *cuti kt london 30 ribu je* .. seribu pn x pass.. =P .hehe.. thanks for d tips.. =)

    ReplyDelete
  41. Saya start bce blog awak sebagai ganti pd blog bvglarigirl yg palsu itu! Kuciwa amat huhu..

    Seb jper awk yg mcm mana sy imagine adalah arianna!

    Tq, and keep on posting and sharing! ;))

    ReplyDelete
  42. saya start blogging tahun 2009. tapi dulu entry bodoh bodoh jela sebab tak matang sgt. ceh, mcm skrg dah matang sgt je kan. haha. bila dah matang sikit ni, baru serius berblog dalam tahun 2011. tapi apa yg kak namee sebut semua ni mmg betul. saya tahu, tp tak boleh bagi full commitment. boleh betul betul blogging hanya pada waktu cuti sem and starting from last year, saya takde cuti sem langsung. so, update blog mmg tak menentu kerana super busy dan jadinya, blog selalu terbiar. sgt minat blogging tapi masa menjadi penghalang. sgt sedih :( dah cuba update every week but still, weekend pon penuh dgn aktiviti. sobsss.

    ReplyDelete
  43. nice tips sis... nak kena pertingkatkan nih.

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum
    TQ Namee utk tips ni..akan saya try,,sye pon baru je blog2 ni..
    thanks a lot...

    ReplyDelete
  45. hehehehe

    namee.. eka pun buat gini gak..
    banyak gak belajar daripada namee.. hehehe

    ReplyDelete
  46. setuju bebenor tp yg last tu mmg terbaik mintak kaki punya tips hehehe

    ReplyDelete
  47. ello, saya baru je buat blog, tq for information yaa :D

    ReplyDelete
  48. tips2 ni memang terbaik namee. sampai satu entri boleh dihit sampai 20k. itu sangat dasyat.. tahniah namee. nanti bolehlah tunjuk ajar saya kan?hehe

    ReplyDelete
  49. bagus tips ni bg yg memang berminat nak buat income melalui blog..

    saya dah 4 tahun blogging..hehe..takpe memang suka menulis pun..sebab tu enry berjela-jela..haha..

    ReplyDelete
  50. GELI HATI BAB TAJUK ENTRY TU..
    READERS NAMEE YG UMO 30an KAK BUI LETEW..HAHAHA

    ReplyDelete
  51. memula blog mmg saye kemain lagi nak sgt traffic naik.. tp sekarang ni berserah je la.. orang nak baca silakan, tak nak baca pun alhamdulillah jugak laa.. hehe ;)

    ReplyDelete
  52. :) tq sharing tips.. jemput la singgah & follow blog saya..

    ReplyDelete
  53. blog akak dah hambar skrg.. jarang sgt update

    ReplyDelete
  54. tips yang bagus untuk new blogger...tq...:)

    ReplyDelete
  55. hye kak namee.. sy baru buat blog.. tp xtau byak tentang blog.. boleh akk tolong sy.. :)

    ReplyDelete
  56. tips yg sgt simple dan sgt berguna utk blogger baru seperti saya..hehehe..tq ;)

    ReplyDelete
  57. masih terkial-kial nak naikkan traffic mmm...followerpun sikit je..

    ReplyDelete
  58. sama la masih lagi terkial-kial nak naikkan trafik

    ReplyDelete
  59. Wah....tips yg sgt bgs.cara penyampaian sempoi je.senang faham.memang perlukan usaha dan kesabaran utk tingkatkan traffic ni.
    www.zurarahman.com

    ReplyDelete
  60. Syabasss...dari belanghomestay.blogspot.com

    ReplyDelete
  61. Syabasss....:) dari belanghomestay.blogspot.com

    ReplyDelete
  62. first time bace,, rse best je ngn tssk tssk kak tu.. :) sy dah lawat blog akak,, so kak kne lawat blog sy plk(tedesak).. haha.. nafihan.blogspot.com

    ReplyDelete
  63. sya ni baru je nak belajar bab blog ni..thanks for the info and tips..maybe akan sering kesini utk tambahkan ilmu..thanks so muchh ya..suresimplelife,blogspot,com.

    ReplyDelete
  64. I like too...saya pun baru nak ber blog,blog nih bagi info yang menarik..thanks.akan saya guna tip2 nih.
    http://cergas-cantik-ceria.blogspot.com/

    ReplyDelete
  65. nice tips and entry... saya orang baru dunia blog ni... rajin2 la singgah blog saya ye... http://izwareen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  66. hi namee...terima kasih kngsi tips..jemput singgah my blog.. :D

    ReplyDelete
  67. thanks dgn tips nie.. berguna sngt.. sebelum nie tercari-cari jgk cara2 nk tngkat trafik blog~ tq.. :)

    ReplyDelete
  68. Terima kasih dgn infonya..saya mmg bru lg dlm blogging2 nie..satu apa pun tak taw..hehe..btw..info nie mmg sgt2 berguna utk org baru mcm saya..^_^

    ReplyDelete
  69. Hi namee..thanx for sharing..info yg sgt brguna utk blogger newbie mcm sy ni..jemputla singgah ke blog sy www.qiyasaad.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. tq ya utk info yg diberikan...mmg ssuai utk org yg bru mcm sy...(xtaw apa2 lg sal blog neh)...tpi nk mncba bnda yg bru la jgkkan...jom ramai2 sggah blog saya ya...tpi xbyk info lg la...insya Allah sy akan update slalu...http://alifabdulrahman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. tq ya utk info diatas...mmg brguna sgt utk newbie mcm sy neh...jom ramai2 dtang mlawat ke blog saya dlu...tpi maaf la xbyk info lg...insya Allah saya akan slalu update...http://alifabdulrahman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  72. tq ya utk info diatas...mmg brguna sgt utk newbie mcm sy neh...jom ramai2 dtang mlawat ke blog saya dlu...tpi maaf la xbyk info lg...insya Allah saya akan slalu update...http://alifabdulrahman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  73. artikel yang menarik.. tq for 4 info..

    bisnes terkini? layari

    http://shahnuruul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  74. Hi awak ! Haha, lucu baca part ngorat ngn ang nasi ayam ;D

    ReplyDelete
  75. terima kasih atas tips2 d sini..akan cuba diaplikasikan..saya baru lagi dalam ber blog nie..

    ReplyDelete
  76. Terima kasih admin, atas perkongsian artikel ini :) semoga namee berjaya dalam blogging !!
    Salam perkenalan semua? ada masa jemputlah ke blog wansite

    ReplyDelete
  77. Assalammualikum....nameeroslan,

    ziarah sini baca entry pasal naikkan traffik blog.. terima kasih bebanyak tips2 yg diberikan..

    mselim3

    ReplyDelete
  78. macam mana tu? copy je ke. xpaham r.
    http://duniawanitasekarang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  79. TQ for da info.. sy pn br start nk merangkak.. ade mase meh le ke blog saye.. nak rase ikan Pekasm asli Perak sambil kite criter2 / bertukar2 info

    http://pekasamworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  80. http://miey388.wix.com/bugslock-tulen

    ReplyDelete
  81. http://miey388.wix.com/bugslock-tulen

    ReplyDelete
  82. Salam. Rasanya cara-cara yang disampaikan kat sini paling terbaik, sebab first place on google search. Tapi kalau blog cerita pasal barang kesihatan, entry dan tajuk entry mcm sama je tetiap blogkan? Ada idea tak mcm mana nak tingkatkan blog perniagaan saya? Hinor Enterprise.

    http://hinorent.blogspot.com

    ReplyDelete
  83. nich.........sob
    http://bug-gimp.blogspot.com/

    ReplyDelete
  84. wahh, bagusnye tips ni. kalau sudi sila datang ke blog saya dan komen apa yg patot. saya masih hairan susah nak dptkan followers. ini blog saya http://penulis-kamushidupaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  85. nice info..done follow awk..meh follow sy sekali...http://smileysasa.blogspot.com

    ReplyDelete
  86. Tips2 yang best. Blhla saya gunakan untuk tingkatkan traffic... tq for sharing

    ReplyDelete
  87. salam sis namee...thnx for sharing...sgt membantu.insyallah akan diusahakan untuk cuba tips2 di atas..kalau boleh, jom la follow blog sy juga ..ni pun salah satu usaha nk naikkan traffic gak ni....heee http://arezie86@gmail.com

    ReplyDelete
  88. thanks for sharing the tips :D
    http://darihatibella.blogspot.com/

    ReplyDelete
  89. Assalam. Hehe.. best2! sila la menerjah ke blog saya juga.. =) http://itikelabus.blogspot.com/

    ReplyDelete
  90. First time singgah sini...Menarik tips ni simple tapi bernas..Thanks Namee..

    ReplyDelete
  91. info yang sgt berguna utk sy yg ijau lg dlm dunia blogging.nak cubala tips ni..thanks for sharing..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  92. info yang sgt berguna utk sy yg ijau lg dlm dunia blogging.nak cubala tips ni..thanks for sharing..
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  93. Hebat !!
    Nak mendalami ilmu Komputer ??
    Lawat blog ni..

    http://hackersmode.blogspot.com

    ReplyDelete
  94. thanks infonya.....http://blackcmd.blogspot.com/

    ReplyDelete
  95. baru je tuakr alamat blog-ada ke trafik!

    ReplyDelete
  96. Baru je tukar alamat blog harap-harap ada le trafik walaupun 1 sehari!

    ReplyDelete
  97. baru je tuakr alamat blog-ada ke trafik!

    ReplyDelete
  98. Jana income Rm900 sehari tanpa modal Saya nk berkongsi 1prgm dari US yg boleh buat income sampingan. Free register tiada apa2 bayaran dikenakan. Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa prgm ni menipu...anda tk rugi apa2 pun, anda tk keluar modal pun kan?) Anda hanya perlu open link di bwh dan register sebagai member. Lepas register anda terus dpt 25usd x 3.4 = rm85.00...bila ckup USD 300 dah boleh claim
    Register percuma sila isi sini http://bit.ly/19NJHOH

    ReplyDelete
  99. Jana income Rm900 sehari tanpa modal Saya nk berkongsi 1prgm dari US yg boleh buat income sampingan. Free register tiada apa2 bayaran dikenakan. Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa prgm ni menipu...anda tk rugi apa2 pun, anda tk keluar modal pun kan?) Anda hanya perlu open link di bwh dan register sebagai member. Lepas register anda terus dpt 25usd x 3.4 = rm85.00...bila ckup USD 300 dah boleh claim
    Register percuma sila isi sini http://bit.ly/19NJHOH

    ReplyDelete
  100. Tq :)
    Saya pun baru nak start blogging.
    Do support:)
    syafikahainun.blogspot.com

    ReplyDelete
  101. Tq for d info.saya budak baru belajar

    ReplyDelete
  102. nice... jom baca kt blog sy.. ade ilmu skit... moh share..

    ReplyDelete
  103. cik kak, applylah adsense, leh dpt income dollar

    ReplyDelete
  104. terima kasih...
    nak full antivirus secara hack...
    lawat blog ini:-

    http://all-in-1-files.blogspot.com

    ReplyDelete
  105. tq hope blog saye pun dapat traffic..

    ReplyDelete
  106. tq..saya orang dewasa yang baru nak belajar huhuhu.....cubalah tgk blog ni http://sambalhitambest.blogspot.com/

    ReplyDelete
  107. tq...ilmu yang bagus...saya orang dewasa yang baru nak belajar cubalah singgah sini yang suka makan-makan http://sambalhitambest.blogspot.com/

    ReplyDelete
  108. Tenkiu.. saya newbie nak buat blog.. vist saya di http://merlipmerlap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  109. terima kasih namee...amat berguna bg saya yang masih baru buat blog walapun dah dewasa...jemputlah ke blog saya yang tak seberapa ni http://irdinamine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  110. anyway, thank namee sudi share jgn lupa visit my blog..my blog lebih kepada tips utk baby n kids..my little snow..

    http://anakbonda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  111. thanks namee for sharing visit my blog http://anakbonda.blogspot.com/..my blog more kpd tips utk baby n kids....my little snow

    ReplyDelete
  112. salam..satu artikel yang sangat bagus untuk meningkatkan lagi trafik ke blog!
    Saya pon nk share satu cara untuk korg smue dptkan trafik yg lbih banyak ke blog korg.

    Cara yang sy slalu gunakan ialah setiap link artikel yg saya post dlm blog sy,sy akan ping dkat website kakiping .Memang best kakiping ni,kbanyakan trafik blog saya datang dari kakiping.com .Korg cuba la ye :D

    ReplyDelete
  113. best topik. hee..ina br je nak aktif berblog.
    www.azlinaqhaisara.blogspot.com

    ReplyDelete
  114. thank akak and for everyone if free pls visit my blog
    http://sukanbadmintonamirbat.blogspot.com

    ReplyDelete
  115. Betulla dik...kalau kita kejar untung..jgn harapla dapat..tp relax sambil tu usaha dulu belajar cari duuit baru dapat duit..meh singgah blog akak..http://dalilayusof.blogspot.com/

    ReplyDelete
  116. Post yang menarik. Terima kasih kongsi. Jangan lupa singgah artikel terbaru saya 4 Langkah mudah untuk 1 juta backlinks Tingkatkan dan gandakan traffic di blog anda

    ReplyDelete
  117. btul2... minta menulis tu penting.. tq sbb sudi kongsi.. leh praktik kan :DANAK LELAKI TAK BEST?

    ReplyDelete
  118. saya dah lama ada blog ni.. tapi trafik tak berapa nak naik.. ini tips yang baik. thank you :)

    ReplyDelete
  119. hi namee .. tertarik ngan tips ni... thank u so much

    kite baru je buat belog.. jom la singgah

    http://dhuharashidi.blogspot.com/
    http://sinarsikecil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  120. terjumpa tips2 namee ni, sangat berguna, akak start berblog tahun 2011, so far berapa kerat je yg baca..huhu..jemput singgah blog akak ye :0

    http://aku-dan-tulisan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  121. Memang berguna tips ni.ape phn kena rajin.kalau tak,memang tak dapatlah traffic sampai 20k sehari.

    ReplyDelete
  122. ternampak sorang kawan di FB promote pasal blog u..so i pun terus google..mihmih..btw thanks for sharing tips...i pun budak baru belajar... ~www.bazliaamoza.com~

    ReplyDelete
  123. Konsep niche blogging sebenarnya boleh hidup ker kwt malaysia ni?

    Ikhlas,
    Kb
    bisnesinternetkb.com

    ReplyDelete
  124. wahhh bagus2... template pun dah berwajah baru,lame xfollow... join adsense..lg berduit,hehehe

    ReplyDelete
  125. salam, thanx namee, panduan yg sgt berguna untuk kite..

    http://khalisahhazrina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  126. tips yang baguss... i loikeee. Baru nak start blogging semula setelah lamaaaaa stop.. mood nyesal banget...ngeh3

    http://healthbeautyvitamin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  127. Thanks for sharing. Jemput tgk blog saya ye. http://sazyuhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  128. Tips yg berguna. Sila jemput ke blog saya ye. http://sazyuhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  129. tq so much atas tips yang diberi..sangat membantu newbie macam saya.http://kitamuslimsuper.blogspot.com/

    ReplyDelete
  130. Thanks for the tips.. Jemput2 datang ke blog saya.. http://jalalboy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  131. Best tips ni untuk blogger baru macam saya. Saya suka ^_^

    ReplyDelete
  132. tips bagus (Y)
    http://bahanobatalami.blogspot.com/

    ReplyDelete
  133. Hai teman - teman, jangan lupa kunjungi www.jakartanotebook.com, barangnya murah - murah lho.

    ReplyDelete
  134. Tips terbaik di ladang gandum...ladang durian...nice!!!

    ReplyDelete
  135. Terima kasih.....sangat berguna tips untuk budak baru nak berblog macam saya ni ...;D

    ReplyDelete
  136. Selalu nak baca entry ni padahal banyak kali khatam hehehehe

    ReplyDelete
  137. tips yang simple tapi berkesan.. tqvm..

    ReplyDelete
  138. Huhuhu susah sangat nak capai trafik tinggi.. thanks untuk tips. Akan cuba apply ^.^

    ReplyDelete
  139. Bagus gan artikelnya kebetulan masin newbie nih minta pendapatnya ya gan blog ane http://ade-4unsur.blogspot.com

    ReplyDelete
  140. 15 tips to increase trafic blog as guideline http://goo.gl/yqquGt

    ReplyDelete
  141. thanks for these tips :')
    http://thosepublic.blogspot.my/

    ReplyDelete
  142. thanks for these tips :')
    http://thosepublic.blogspot.my/

    ReplyDelete
  143. banyak nya org visit blog ni .
    http://thosepublic.blogspot.my/

    ReplyDelete
  144. Good sharing...tgh belajar juga ni...

    jalan juga ke blog saya :)
    http://pinjamanswastamudahlulus.blogspot.my

    ReplyDelete
  145. Terbaikkk...semalam bru create blog...mmg xthu cara penulisan blog hehe...google pnye google cri tips...akhirnya jmpe jgk...tqvm 😉

    ReplyDelete
  146. Thank you Kak namee sbb kongsikan....thank you sgt2....saye baru lagi.....x tau sgt.... Mak saye yg slalu bace blog akak....pastu waktu saye nk buat blog...Mak saye siloh bace blog akak.....thank akak

    ReplyDelete
  147. terima kasih atas tip ni insyaAllah akan usaha perbaiki blog

    ReplyDelete
  148. Nice info kak namii. Klu sudi singgah la di http://afisawisbuatduit.blogspot.com

    ReplyDelete
  149. i like..selalu follow namee instagram jee..kali ni nak follow blog pulak.

    ReplyDelete
  150. Tips yang bagus sebab saya baru nak berjinak-jinak dengan blog ni. Harap sudi jengah blog baru saya.

    http://kisahsebuahkembara.blogspot.com/

    ReplyDelete
  151. nice tips...
    https://musafirpapa.blogspot.my/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...