Tuesday, April 16, 2013

Me, Husband & The Best Meatball Ever

Assalamualaikum...well hello... :)

Dah lama teringin meatballs yang betul-betul sedap tau tak . Tapi selalu dapat yang tak sedap, banyak tepung. tskk. Kecewa. Dah nama pun meatballs mestilah nak rasa the meat. bukan the tepung. sobs. Pastu ternampak fanpage Burger Bakar Abang Burn duk share pasal dia punya new menu...it's meatballs!! hoih terus teruja nak try sebab pernah makan burger bakar dia. Sangat sedap.Daging fresh. Meatballs dia mesti sedap gak, pastu teruja terus ajak Isham. haha

Finalllyyyyyy.....after several months......mengidam.......finalllyyyyy...! 
kembang-kembang hidung nak makan meatballs. haha

Terliur gila. Padahal before tu dah makan banyak dah benda lain. Tapi semata nak telan meatballs ni rasa macam banyak lagi space perut ni..mihmih. zoom sikit bagi korang jealous..mihmih..
Meatballs + Special Mushroom Brown Sauce pastu tambah lagi dengan Burn wedges+ Cheesy sauce. *nangis please.

Sedapnya lah . Meatball ni best sebab meatball dia "daging"! 100% daging ok. My dream meatballs everrr. Tambah plak dengan sos dia yang best gila tu. Semua original resipi diorang. wuuu. Macam mana lah boleh reka benda sedap camni. Dulu pernah try ah nak buat meatball sendiri tapi jadi tak jadi. Tak sedap. Jadi hanyir. haha. Yang wedges tu sauce atas dia tu cheese ok. Cheese yang pekat ok. haiihh lahhh. 



Haha,Isham pun layan. Makin bulat lah hubby ku ini. Dah sama shape dengan meatball. hihih. Siap chop pulak tu, *ok ni Isham punya, Mira order lain. Padahal saya yang berkurun teringin nak makan hari-hari cakap kat Isham. Dia rilex rilex je macam takde perasaan kat meatball. Last-last dia yang lebih. haha

Last-last saya kena order lain. Mama pulak asyik call and sms je tanya kat mana kat mana .Jangan lupa mama punya burger bakar tau ! Nasib baik service cepat. Dalam 15 minutes macam tu dah siap order. Sobs. Baru order and sembang-sembang dengan Isham *eh tetibe meatballs dah sampai atas meja. 


Omg, ze cheese. Ze meatballs. 

Lepas tu tengok meja sebelah makan burger bakar,terus rasa macam nak makan jugak. Taddaaa! 
muka dah macam burger, tetibe nampak tembam gila. aah pedulik, yang penting burger bakar and meatballs sedap dah masuk perut .mihmih. Burp ! Dah kenyang terus pulang ke rumah dengan hati yang gembiraaaa.

Tapau meatballs and burger bakar lagi.....kat rumah makan lagiiiiiii......
take away punya meatballs. then pagi-pagi tu panaskan balik. Dah bercampur-campur dah cheese dia semua. hihi. the breakfast...weeee . Seriously sedap. Korang kalau nak try, silakan try. Confirm nangis sebab sedap sangattt. Jangan peduli pinggan plastik kantin sekolah itu. ekekkeke. Isham ye ye je ajak saya pergi uitm Shah Alam padahal dia nak makan meatball abang burn kat Sham Alam letteeewwww. Cawangan dia banyak, google je . weeee. Sedapnyaa..

Toodles :)




70 comments :

  1. ramai puji meatball abg burn sedap :D


    tak pernah try lagi

    aritu makan meatball kat ikea jek. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sangat. rasa daginggg dia. nanti cubalah. serious sedap. :)

      Delete
  2. telioq aihhhh...kono heret somi den poie jugok nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiihih... eh tahan air liuq dulu. hehe.

      Delete
  3. Replies
    1. em dulu namee fav gila ikea tu tapi kalau compare dengan abang burn ni, ikea kalah sbb abang burn punya fully daging and dia buat time tu gak. and sos dialagi sedap. macam ikea tu processed food.

      Delete
  4. Replies
    1. ala awak kata sedap kita pulak terliur nak lagi. hehe :)

      Delete
  5. bilalah dia nak menjajah ipoh ni ye? serius teringin! semalam fatin liyana pun cerita pasal ni.. mencik tau ;p

    ReplyDelete
  6. Kak namee buat kita lapar laa pagi2 ni... mihmih.. Nak sikit!! :))

    ReplyDelete
  7. nak habiskan baca entri ni rasanya dah namploh kali telan air liur...again..again...gulp...hahaha...

    ReplyDelete
  8. byk blogger dh mkn meatball abag burn kn..nth bile dya dpt mkn kan???

    ReplyDelete
  9. : LOOK YUMMY..#Terliurrr sudeyhhh..bpe price dia namee?..nk try jugak la. ^^"

    ReplyDelete
  10. Kat penang blm ada abg burn.huhu tringin btl nak mkn

    ReplyDelete
  11. Name..jeles gilerr nih...

    btw ada baca ni kat blog kak jee, cer namee jenguk

    http://www.dapurkakjee.com/2013/04/autisme-boleh-diubati-dengan-izinnya.html

    ReplyDelete
  12. Tringin juga...tp kat png xde kedai nie...sobsss

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum awak. ohh saya belum pernah merasa kat situ lagi. nak ajak suami pergi gak! hehehhehehe

    ReplyDelete
  14. Aaa shah alam jauh nye.. Dapnye meatball ^_^

    ReplyDelete
  15. Selalu tengok orang post entry pasal burger bakar ni. Terliur tapi masih belum sempat nak pergi kl.

    ReplyDelete
  16. makan western2 ni letak mayo m cheese banyak2 baru terangkat sikit mkn.. jgn lupe cili sos...fuhhh

    ReplyDelete
  17. hahahahaha namee..please lah namee.. pehal sume org post pasal meat ball ni...

    teringin ni.. hahahahaha...
    nampak macam sedap sgttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. eka ! hahah. tu la namee pun perasan ramai yang post pasal meatball ni. menu baru ni eka! sodap gilo ! :D ajak tunang makan. hehe

      Delete
  18. sy ni nama je orang shah alam tp xpernah try lg burger bakar tu.. hahaha

    ReplyDelete
  19. smua pakat update psl meatball abg burn. xblh jd ni. nk kna try jgk! =)

    ReplyDelete
  20. wah..sedapnyer! ri tu tgok FL update psl tu ri ni bc entry akak plak..waa...nk mkan!

    ReplyDelete
  21. sedapnya... kat area bangi ada tak abg burn ni.... next week nak gi kursus kat sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada! kat bangi ada. kita pun nak gi kat bangi lagi. sebab dekat dengan seremban :) hihi

      Delete
  22. sedapnya nampak..tapi jauhnye lah hai..
    namee mengidam? ehem ehem..hehe

    ReplyDelete
  23. Kak namee. Dtg uitm ke? Bestnya. Kenapa tak cakap, nak tangkap gambar sama. meheehee.

    ReplyDelete
  24. mengidam jugak.. nasib baik jb ada tau.. nak ajak hubby dija gi jugak esok..yummy

    ReplyDelete
  25. terliurrrrrrrrrrrrrrrrrr..nampak sedap betol..

    ReplyDelete
  26. suka jugak meat ball...tapi husband kata bau lembu...

    ReplyDelete
  27. burn ada meatball? woahh :O kena try gak ni

    ReplyDelete
  28. wahhhhh! jeles~! takde peluang lagi nak merasa burger abg burn ape tah lagi meatball die.. takde sape nak bawak! tempting sgttt woo.., :D

    ehhh, kenapa semua blogger cerita pasal meatball ni, dalam masa yg tak jauh beza pulak tu... mihmih,,mula2 fatin liyana kot, pastu twin, pastu ade lagiiiii.. lupa, hhehe

    ReplyDelete
  29. hai namee, baru jumpa blog namee tak sampai 5 hari dah khatam... tu maknanya blog namee best untuk dibaca hari-hari... have a nice day :)

    ReplyDelete
  30. fuhyoh sedap nya!!!!!!! nak pehlease dah tergolek nengok terliur ni!!!

    ReplyDelete
  31. yer, meatballnya dan sos yg mcm blackpepper tu pun sedap. Cuma bila mkn byk2 jd muak sikit, biasa kot. Tp wedges yg dia letak campuran mayones+sos kuning tu sos mustad kot, sgt tak ok, ada mcm bau muntah bby sket...err...my hubs said sbb pakai sos murah. btw kalau u biasa mkn burger bakar yg wgsa maju, ia lbh sedapppp :-))

    ReplyDelete
  32. alhamdulillah sedapnya, terus teringat meatball pizza hut..itu jo yang ada kat tempat akak..
    :)

    ReplyDelete
  33. meleleh air liur tengok gamba meatball kakNamee. >.<
    Nak Jugak! uhukuhuk
    Kak Namee mamam banyak gak ek, tapi maintain kurus huhu :p

    ReplyDelete
  34. meatball tak pernah rasa namee..tgk gbr itu mcm menarik ati..tapi burger dia so so bg akak huhu..boleh la..tapi daging memang tebal..

    ini mcm berat boleh naik berganda ganda..aihh ;p

    ReplyDelete
  35. Bestnya,selalu tgk2 page burger abg burn,mmg menggoda burger2 dia tp syg tak pernah merasa lagi..T.T

    ReplyDelete
  36. amboi sedapnya...nak ckit..:)
    dah lama sy teringin nak makan buger bakar, tapi tak dpt makan lagi sampai sekrang...huhuhu.. :(

    ReplyDelete
  37. oh namee terliurnya sy baca entry ni

    ReplyDelete
  38. KAT KUCHING TAKDER LA NAMEE..JELES TAWWW...NNT NAMEE TOLONG BELIKAN UTK KAK BUI BOLEH,PASTU POSKAN KE KUCHING..NGEH3X

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak bui !! boleh je !! hehe tapi takut basiii ! :D

      Delete
  39. kat taman dagang, ampang pun ada...memang layan burger dia pun...tapi selalu meatball akak buat sendiri je dik...maybe i would try this one pulak nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, saya makan kat taman dagang gak haritu !! :D

      Delete
  40. wah syoknyaa.... saya duk sabah,xdapat mau merasa meatball abg burn.. nak suggest buat cawangan kat sabah lak. jelesnyaa.. huhu kak namee kuat makan haha .. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mihmih..kita sangat kuat makan ! hehe. takpe, nanti kat sabah pun ada lah tu. :D

      Delete
  41. namee saja tau nak rosakkan diet kita....baru nak diet secara kejam..sekali tengok meatball tue terus rasa nak cuba jugak...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe sekali sekala !! hihihi :D sedapnyaaaa. hihi.

      Delete
  42. kalaulah kat sarawak ada gak. wuhuuu.. sedih x dpt makan.

    ReplyDelete
  43. lama-lama tengok, kak namee ni ada rupa hanez suraya la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh takde la. hanez lawanya lah. hehe :)

      Delete
  44. dkna macam pernah nampak gambar namee dalam fb ben.. time nie ben ada sama erk??

    ReplyDelete
  45. ah sedapnya. i dahla hantu meatballs ikea haha tp sebab i duk jauh dr ikea tu kenelah carik alternatif lain huwaa nak tryla. terliurnya tengokk

    ReplyDelete
  46. Wah..akak buat Zai nak try pulak meatball abg burn ni, hehe. Burger die dah penah rase dah, memang terbaekk!. Btw, ni kat kedai abang burn kat mane ye? (hihi..sorilah sibuk je Zai ni kan)

    ReplyDelete
  47. bila la nak sampai burger abang burn ni kat klate,, bege bakar dah ada dah,, tapi tak sedap la,, or tak kena ngan lidah muja ni kot,,

    ReplyDelete
  48. satu hari nanti nak rasa jugalah. selalunya makan meatballs ikea je.. huhu

    ReplyDelete
  49. kak yuyu pon ada post meatballs, kak namee pun post benda yang sama. Wuuuu lapar meatballs T__T

    ReplyDelete
  50. sume blogger dh ramai post ttg meatball abg burn nie..bikin rg kecur hbs nie...sian ktorg kt cni..cawangan abg burn xsampai cni lg..huhuhu

    ReplyDelete
  51. perghh!!perghh!!nmpk sedapT_T

    ReplyDelete
  52. perghh!!perghh!!nmpk sedap T_T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...