Friday, April 12, 2013

Oh! Gembiranya Hidup Ini.

Assalamualaikum....well hello....

Setiap hari routine sama je. Takde yang beza. Lepas Subuh terus berjaga je kemas katil, siapkan Isham pergi kerja. Ekekeke, macam nak siapkan anak pergi sekolah. Stoking pun dipakaikan. ecececceh. Pastu terus bukak laptop buat kerja. Macam nak muntah hari-hari mengadap benda sama. Time buat autocad lagi lah, rasa nak nangisssss je hari2 tengok lines. sobs. Tapi during lunch hour, rehat jap lah. mihmih. Kemain ada lunch hour siap. Usha usha lah website fav kita. mihmih. 

Lunch hour kita bukan untuk makan, ini time beli belah hokay. ekekkeke. Serious saya suka gila shopping online sebab bila poslaju datang, mesti teruja nak bukak parcel. ekekkeke. Rasa macam ada orang hadiahkan padahal sendiri beli. ekekekkeke. Hoih gembira bila parcel dari BBW dah sampai ! Gembiraaa weeee yayyy ! Order cepat sampai, senang hidup. 

Hasil shopping during lunch hour. mihmih. Dah lama nak beli lipstick, mascara and eye cream. Tension den dengan dark circles ni. Taddaaaaa.....
Cliniqiue eye cream, Estee Lauder Mascara, Estee Lauder Foundation , Clinique Vitamin C Lip Smoothie and Clinique Honey Lipbalm. Eh pouch tu pun kita dapat kat BBW, Estee Lauder. Comel kan. :D

Senang hidup semuanya beli online. meheeee.Tak risau sangat dengan BBW ni sebab kalau barang rosak ke apa, boleh pulangkan balik. Tapi tak pernah pulak dapat barang yang dah expired ke apa. Suka beli kat sini sebab semua benda boleh beli ala-carte dengan harga murah. weee. Pastu tiap bulan tukar2 brand. hihi. 

So far, SK2 punya eye mask ni sangat best ! Dark cirles pun kurang sekali. Tiap2 hari sebelum tidur mesti pakai. Beli kat sini RM13. Kalau biasa, harga RM19. So jimat RM6.Yippie. yela kalau tiap hari pakai RM6  darab 30 dah RM180. Jimat kan. Pastu beli kat sini dapat point, point tu berguna macam duit jugak lah.  Shopping sambil untung. ekekke. 

Nak order senang je...

1) Register / Login
2)Add to cart barang-barang yang nak dibeli sampai puas shopping
3) Checkout
4) Pastu tengok address rumah betul tak tu untuk delivery
5) Pilih cara pembayaran
6) Settle. Terus dapat order number

Untuk area Klang Valley boleh COD. Pastu nak check points and history semua memang ada data dalam acc BBW korang. Time happy hour jangan lupa, time tu memang banyak products dia jual murah sangat-sangat. Special time for us ! :D




cehh,kemain susun2 atas tu. Tiap kali masuk bilik terus try depan cermin. mihmih. Pastu tangkap gambar sorang-sorang. ekekekke. Biasalah perempuan kan.Tengok bilik la, kan pink tu.hihiihih

Pastu gembira sebab  kucing kita yang mata nak buta tu dah sihat pun !! weeee.

Toodles..




52 comments :

  1. hahahaha namee.kite cm namee ar..
    tak sabo tggu parcel sampai.
    cam dapat hadiah tapi beli sndiri.. hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. perasaan teruja tu melampau2..haha. tak sabar bukak parcel. koyak je semua sebab tak sabar nak tengok isi. ekekek

      Delete
    2. hahahahaha samalah.. kalau kat opis. cepat cari gunting..

      eh ade tambah gamba ngan kucing la..hihihi.comel cantik!

      Delete
    3. namee takde de nak cari gunting. terus koyak bersepai. haha. tak sabar punya pasal !! :D

      Delete
    4. hahahaha hebat namee..hebatttt

      Delete
  2. gembiranya hidup mcm u. eh jap u keje dr rumah ke? sorryla sebab i br follow blog u so tak tau hee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cha,, hehe. haah. tapi tiap hari sampai kul 4 je sebab mula kerja awal .mihmih.flexible. :)

      Delete
    2. bestnya keje dr rumah. mcm i husband je keje sndiri. i masih tak berani lg nk benti keje.

      Delete
  3. beh nyer namee....cik azue pun sama...tapi yg beh tu miaw..miaw tu..nmpk manja sgt dier...

    ReplyDelete
  4. seronoknyee keje cam namee..nk macam tu jugakk sobs

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum namee. perghh senang betul zaman skrg kan. nasib baik saya jenis tak suka make up. kalau tidak, harus membeli macam awak hahahahahhaha ;p

    ReplyDelete
  6. betul2..rasa mcm ada org hadiahkan ssuatu pada kita..sedangkan sndiri beli hahaha..

    alor comelnyer pkaikan stokin utk hubby..teruskan namee ;)
    suami kan raja hati kita..dan kita permaisuri hati suami mihmihmih..

    #akak pun dah tersampuk guna mihmihmih..gelak sorang2 ;p

    ReplyDelete
  7. combi pon suke on9 shopping!

    ReplyDelete
  8. Namee, xpe ke pakai eye mask everyday? i takut kalau ade ape2 effect sbb kalau mcm pakai face mask pun twice or thrice a week kan? anyway, murah betul sk2 punye eye mask.. suke! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mihmih. patutnya 2 ali seminggu je. atau selang 3 hari. hihi. namee obsessed. ekekke. so far takde effect tapi jangan bawak tidur. :) 10-15minutes je. pastu bukak n urut2 area mata. yang air2 dari sk2 tu namee biar je. sama macam pakai cream /serum mata tiap malam tu :)

      Delete
  9. alaaa kenapa mata dia buta namee?? hamboi seronok shopping sakan kan!!! :) namee rebiu sikit eye mask SK tu... nampak best je. dark circle kita ni macam hantu kak limah dah... student katanya kan!!! hahahaha :)

    ReplyDelete
  10. bestnya. Kak Namee, tau tak mana2 website ada jual peplum yang cantik2??

    ReplyDelete
  11. before ada baby ni la nak layan somi mcm baby....nnt dah tak terkejar...

    ReplyDelete
  12. suka online shopping jugakk.. tapi kesian selalu bile minat itu ini je takda duit. haha T_T

    ReplyDelete
  13. ohoi...nak try x berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
  14. kucing~!! :D

    erm,,shoping n9 ye...2 impian uni bila dh keja nanti..amin...:)

    ReplyDelete
  15. hahahaha..statement tu tak boleh blah. rasa macam ada orang hadiahkan..hahahahaha

    ReplyDelete
  16. wow best nii thanks 4 sharing :)

    ReplyDelete
  17. zaza pun baru start beli online..best jugak =)

    ReplyDelete
  18. serius dkna dkna serik berurusan secara online :(

    ReplyDelete
  19. mmg2 betol gumbira hidup kalo lagu tu kan sis Namee :D hihihikss ^______^ mmg terasa ke"eksaited"an kan bila abg poslaju mai antaq parcel, dapat2 terus bukakk tengok, padahal dah tahu dah benda hape..haha

    ReplyDelete
  20. Saya kalau pergi shopping kat luar pun banyak yang buat rambang mata. Penah seharian try itu ini, at last tak beli pun... Tetiba takut kang menyesal beli. Online shopping memang menggoda... Tapi nampak gayanye syndrome nak pegang, try, sentuh sebelum beli barang makin critical ;)

    Suka semua gambar. Tapi paling suka wallpaper tu. Comelnya! :))

    ReplyDelete
  21. Waaa, nak jugak online shoping tapi selalu rambang mata pulak -,-

    ReplyDelete
  22. Kak Namee ada mix ea? Muka Kak Namee cam ada kacukan gitu.
    Best nye shopping sambil goyang kaki kat rumah. <3

    ReplyDelete
  23. alaa,,, orang speckie macam muja tak leh pakai mascara,,, kena cermin,, hehehe,, tq namee sebab sudi comment blog muja,, seriously mcm nak pengsan,, hahaa!!! :D

    ReplyDelete
  24. pelik kenapa tiba tiba traffic dtg dari blog namee, sekali tengok ada link dkt tepi tuu. thanks namee! :)

    ReplyDelete
  25. Kak Namee, kucing tu terus sihat semula tengok Kak Namee pakai mekap hoo :p

    ReplyDelete
  26. hahahaha,onie pun sekarang lebih suka shopping online :)

    ReplyDelete
  27. kak nameeeee!! happy la tgk kak namee happy skrang ..=)

    ReplyDelete
  28. comel2 barang yang dibeli..emang puas hati ni..
    cantik nya bilik namee, pink kaler..dan kucing tu sangat comelnya.. :)

    ReplyDelete
  29. hik3..kita akan buka website tu time celah2 study..ilangkan ngantuk..hikhok

    ReplyDelete
  30. nanti dah ada baby lagi busy.. hehehee
    akak pun gila shopping online, tapi baju Airis jelah.. baju sendiri takde..

    ReplyDelete
  31. bila turn kita nak beli online pulak ni? cepatlah kerja and dapat gaji.. huhu

    ReplyDelete
  32. nak try lah bestbuy-world ni mcm dengar good review dr ramai bloggers..

    ReplyDelete
  33. namee kita sama! excited tunggu parcel sampai.. konon2 mcm present lah.. hahaha..

    ReplyDelete
  34. anis punya dark circle pun teruk gila.. macam nak cuba la sk2 eye mask tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sk2 punya eye mask berkesan. tapi kena pakai selalu.bila stop nnti jadi balik. :( namee pun teruk gak dark circles ni. :/

      Delete
  35. bestnya lahai kerja dari rumah..so flexible..senang nak uruskan masa...:)
    mcm sy nie hari2 stress mengahdap jln jemm pegi balik kerja..
    drive sorang2, tempat kerja pualk jauh.. :/

    wish one day sy nak kerja free lance mcm nie jugak, kerja dari rumah..tapi nampaknya tak boleh..huhu..

    sy pun mmg suka shopping2...
    thanks sbb sudi share website yg best utk shopping..:)

    ReplyDelete
  36. salam

    syukurlah .. mata anak kucing comel tu dah okey. Dapat tengok indahnya hari-hari .. kalau tak teraba-raba le dia dalam kegelapan .. kasihan ..

    Rasanya tak semua orang sukakan kucing dan tak semua kucing suka bermanja ngan orang ..

    ReplyDelete
  37. mak aih murahnyaa... dah boleh terjah dah ni. anyway thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  38. hehe rajinnya namee online shopping,ayie pun sama selalu beli online akibat pengaruh kawan..=.='

    ReplyDelete
  39. saya tak pernah beli on9 pun, tp bile tgk awk beli kat BBW macam best, nnt kite try oke :D tq for the information tau :D

    ReplyDelete
  40. apasal comel sgt kucing tu.. hihi geram gler!!

    ReplyDelete
  41. nanti dah ada baby, takut tak terjaga plak isham nnt :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...