Tuesday, April 2, 2013

Tempat Shopping Yang Paling Best #Best Buy World

Assalamualaikum...well hello... :)

*benda best harus dikongsi bersama ! weeeee.

Seriously kalau sesiapa yang dah lama baca blog saya , memang dah hafal kot brand apa yang saya most fav. Ada je yang tanya, macam mana saya tahu sesuatu product tu sesuai dengan skin saya. I mean kadang-kadang nak cuba satu established brand tu takut tak sesuai tiba-tiba. Beli sampai harga 500 satu set tapi bila dah try rasa macam tak sesuai plak. Kan bazir macam tu. hewhew. Oh senang je...

Saya kalau nak pilih skincare ke perfume ke, saya akan beli small set dia dulu. Selalu kalau kat shopping mall takde jual kan regular till small size item ?Kalau nak beli, wajib beli yang besar terus, kan ?. Kalau beli, tiba-tiba tak sesuai memang sedih lah sebab bazir. So, kalau nak ikut cara saya ni, korang boleh beli kat Best Buy World ni ! 

Untuk sesiapa yang tak tahu, Best Buy World ni adalah satu International website yang jual branded skincare (Malaysia, Singapore, Hong Kong & Indonesia). Termasuklah barang kosmetik, perfume, handbag+pouch , etc. Macam-macam dia jual. So, kalau macam terpegun dengan sesuatu branded skincare tapi nak test dulu....boleh lah beli yang size kecik dulu.Then dah rasa macam serasi, baru beli yang large set terus. Pandai tak kita ? mihihiihmhiih...

Ni antara brand yang ada.....
Boleh pilih brand mana yang korang suka. Macam-macam ada....weee. Heaven.

Lagi satu yang best, kalau korang takde idea nak bagi apa kat girlfriend ke, boyfriend ke, mak ke ayah ke adik ke abang ke kakak ke sebagai hadiah...boleh lah pilih and beli dari sini je. Beli, lepas tu buat hamper . Hoh, buat barang hantaran pun best gak kan. hewhew. Pandai tak kita?? hihi. Lelaki ke perempuan ke , memang banyak choices. Puas hati boleh pilih semua product kesukaan sendiri. mihmihmih. Semua barang 100% original ok, jangan risau. 

Nak beli brand apa, bila-bila masa je boleh. Just on je internet tu click click ,bayar (online banking, bank transfer & credit card) , then dah settle. Open 24 7 ok. So takyah pening lah nak beli hadiah apa lepas ni. hihi. Siap ada happy hour lagi, waktu BBW akan bagi harga murah untuk customer. Pastu untuk loyal customer, akan dapat special promotion and discounts.  Kalau puas hati dengan product tu, boleh buat review then BBW dengan murah hatinya akan bagi points. weee


haa pilih pilih.Tengah banyak promotion.



Sebab tu lah nama dia tempat shopping yang best. Tempat ? Yes depan laptop je, terus dapat semua benda yang diidamkan dalam hati. mihmih.

Nah ni kita beli dari BBW gak. Saya suka Marc Jacobs,so cermin ajaib pun sibuk nak Marc Jacobs .hehe.Nak padankan dengan my MJ sunglass :D
ni lah cermin ajaib saya yang saya usung sana sini. hihi.comel kan.hihi. barang-barang kat BBW ni banyak comel-comel.sampai rambang mata nak pilih ok.

Nah,untuk sekalian, tempat paling best untuk shopping http://my.bestbuy-world.com/  and fanpage Best Buy World Malaysia


Toodles... :)




69 comments :

  1. nanti nak try terjah kat sana ;))

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. hehhehehhehehheheheh....mesti dah tak tahan ni. hehe

      Delete
  3. Assalamualaikum namee. bestnya. kita tak reti sangat nak beli online ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, senang je. nnti ada time kita ajar. ewah. hhehe

      Delete
  4. memang best pown..

    duit yang mengalir macam air pon best..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. kalau duit mengalir untuk kecantikan :)

      Delete
  5. secomel tuannyer laa cermin itu hehe..
    dh lama x shopping online ni namee..baru je nak buka laptop, laki ahkak dah jeling2 huhu..caner tu? ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiih. tunggu laki akak tidur dulu. hihi:D

      Delete
  6. selalu jugak masuk kat web bestbuy ni...

    ReplyDelete
  7. bella suka gila brand marc jacob ! perfume dia best kan . hihi

    ReplyDelete
  8. aduss,, makin addicted dh beronline shopping,, hehe

    ReplyDelete
  9. nnt kalau sy ade duit, saya pun nak trylah beli kat sini :)

    ReplyDelete
  10. rambang mata dah ni dan comelnya cermin ajaib namee tu..nice :)

    ReplyDelete
  11. memang heavenlah.. ;)
    nak gedik manja kat en. suami mintak tolong bayarkan.. wakakaka..

    ReplyDelete
  12. pilihan ramai wanita sk11 kan??

    ReplyDelete
  13. Eh. murahnya kat sini. Bukan brand clique mahal ke Namee? Harus terjah nih! haa. thx Namee, share info! :)

    ReplyDelete
  14. Thx for the comment :) bestnye laa kalau boleh shopping sakan.hihi :P

    ReplyDelete
  15. mmg rambang mata tgk brg2 kat sini.hikss..tp so far tak pernah shopping lg kat sini..pasni, ermm boleh la bershopping kt sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang2 cosmetics and skincare berbaloi jugak la beli kt sini.hihi

      Delete
  16. shopping boleh merehat kan minda...

    jom gi shopping..




    salam kenal dari blog kak tiha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul! tengah stress pun jd dah tak stress nanti. hihi

      Delete
  17. Betul.... kalau besi set besar terus mmg membazir...sangat bagus info ni Namee walaupun OKje jarang guna yg branded2...kebetulan kulit pun sangat patuh dgn tuan dia hehe...tahan lasak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit tahan best..namee jenis sensitive.sobs... hehe

      Delete
  18. Thanks for sharing :) betul tu, takut nak try produk skincare dan selalu nye takde trial kit.. Huu

    ReplyDelete
  19. Hai..salam kenal. Tq share about BBWM. Btw, mmg comel cermin ajaib tu.

    ReplyDelete
  20. wahhh..memang banyak pilihan la...thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  21. awesome jgk BBW ni,ye :)) salam kenal,jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete
  22. bukan ZALORA ker?... he he

    >> abg man'D'(ek) rkr
    rkr facebooKings

    ReplyDelete
    Replies
    1. em zalora....takut dengan zalora. haha

      Delete
  23. namee pandaiii sangat yeahh! hehe :D owh lepas ni boleh laa try beli kt BBW.. :D nice review sis! ^____^

    ReplyDelete
  24. xpernah pakai brand lain selain cethaphyl

    ReplyDelete
  25. amboihh. cermin pun nak MJ ye. haha. selalu betul shopping eh Pn. Namee kite ni aka gurl isham. :D

    ReplyDelete
  26. 1st time dengar web nie..tq namee

    ReplyDelete
  27. wah.. teringin nak pakai SKII tapi tak mampu la..

    ReplyDelete
  28. sy mmg suka shopping ..
    nice sharing..:)

    ReplyDelete
  29. taknak pergi..nnt rambang mata rasa nak beli..hehe..

    ReplyDelete
  30. namee, boleh email kita tak? nak tanya something :D

    love_kazaa@yahoo.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...