Monday, April 1, 2013

3 Jenis Yang Most Recommended

Assalamualaikum...well hello :)

Ok saya dah yakin dengan brand Shaklee ni sebab satu family makan supplement dari Shaklee. so far 3 product ni sangat best. Meh kita cerita.....

GLA Complex Shaklee

Salah satu pil untuk hamil. Ok, macam ni...korang2 yang perempuan ni selalu period ok tak ? Ok tu maksudnya datang tiap bulan lah tepat masa and cantik je timing dia. Ada perempuan jenis period tak stabil, kadang2 ada yang bertahun pun tak datang period. Seriously kalau kes macam ni kena take it seriously. Sebab nanti kalau dah kahwin, nak dapatkan zuriat susah. So GLA complex ni salah satu fungsi dia betulkan kitaran haid kita lah. Pil ni boleh betulkan hormon kita.  Banyak testimoni yang saya baca on GLA Complex ni positive tang period. Period dah stabil. Salah satu fungsi dia lambatkan menopaus jugak ! so takyah ah takut suami cari lain.kekeke tetiba sangat. T_T 

Ni fungsi lain GLA Complex...so far memang nampak macam fungsi dia highlight kat perempuan je tapi untuk lelaki jugak..


Manfaat Utama :
  • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan menopaus - Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot  flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus,memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan.
  • Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  •  Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi  - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekana darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hiperaktif and Autisma (ADD/ADHD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.
Vitamin E

Salah satu vitamin yang manusia perlu is vitamin E. Makanan harian yang ada vitamin E ni macam sayuran berdaun hijau gelap,  kacang , bijian ,bijirin, susu, oat etc tapi kadang2 dalam sehari tu kita makan pun caca merba je kan. Entah ada ke tak vit E. so cara senang ambil je supplement. Kalau korang vitamin E kulit korang akan jadi tak cantik , kusam pastu rambut akan banyak gugur. Sesiapa yg rambut gugur tu jaga jaga lah....T_T. Susah nak agak vitamin apa and apa yang takde dalam badan ni...

Kalau kurang vitamin E, ni yang akan jadi...
Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
Penuaan kulit sebelum masa.
Rambut gugur
Anemia.

*Kulit cepat kedut...homaigoddd...

10 Kebaikan kesihatan grape seed extract yang terdapat dalam Vitamin E Shaklee

    Menyingkirkan radikal bebas
    Mengurangkan radang (inflammatory)
     Membantu kesihatan otak, kulit dan mata.
    Membantu pengedaran mikro dan kardiovaskular.
    Mencegah masalah kelenjar prostat
    Melambatkan proses penuaan
    Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
    Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar ultraviolet
    Membantu fungsi sistem saraf otak
    Meningkatkan daya pertahanan


Soya
Okay ini soya tapi bukan macam soya biasa. Lain ok soya Shaklee ni dari soya biasa yang kita minum beli kat pasar malam tu. Seluruh badan kita memang terdiri dari protein (tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.) so kita perlukan protein harian untuk maintain kan badan ni. 

"APA yg BEST tentang ESP? merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormon yang sempurna. ESP juga membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan palingg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga."

 Kesan ESP Soya by Shaklee...
-Menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri, 
-bantu hilangkan parut jerawat di muka, 
-memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, 
-menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
- cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan. 
-ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, 
-mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

So far saya banyak cuba supplement dari Shaklee je sebab memang terbukti berkesan. Hari tu kan saya ada tulis pasal Shaklee jugak kan, ramai jugak yg bagi feedback makan vitamin shaklee n bagi positive respond. Setiap orang kena ambil supplement kalau tak memang tak cukup sebab makanan yang kita makan belum tentu cukup khasiat. Makan kat kedai lagi lahh...T_T. 

Sesiapa nak try boleh tanya kat sini, saya baru order lagi pil untuk berak @ Ostematrix. hehe
Toodles ! :)




27 comments :

  1. tengok kesan soya by shaklee.. menjadikan kulit cantik, halus gebu berseri..

    omaigosh really like it ~ :)

    ReplyDelete
  2. selalu dengar pasal shaklee ni....katanya sangat bagus...=D

    ReplyDelete
  3. Nice info sis Namee :D Thank Q for dis info...boleh try nnt..

    ReplyDelete
  4. Thanks a lot for d info namee..nk beli vit E gak la.hehe.walaupun akak ni agent shaklee tp bru try ostematrix je..hehe

    ReplyDelete
  5. memang nak amikkk tapi pas bersalin ekekeke..
    nak tmbah susu..moga susu melimpah ruah nnt ;)

    ReplyDelete
  6. kakak sy pakai 1 set shaklee yg hamil tu. sy makan vitamin b complex. harap2 ada kesan :)

    ReplyDelete
  7. ai pon consume gla complex shaklee! ;)

    ReplyDelete
  8. anis rasa anis nak kena ambil supplement vit E tu lah.. huhu

    ReplyDelete
  9. xberani nak makan sebab ada makan ubat/suplement sebelum ni tapi habis jerawat naik bawah dagu =(

    ReplyDelete
  10. aritu baca enri namee pasal herblax shaklee. thanks to u! masalah pencernaan kite dah okay so far lepas makan herblax tu.. yayyy !

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum namee. heee sheila belum try lagi makan ni. lagipun period tak betul since kawin tu. insyallah sheila akan cuba beli. thanks for sharing this good entry dear :)

    ReplyDelete
  12. lepas beranak ni nak kena cari supplement jugakla...ubat kurus pun kena cari gak ni

    ReplyDelete
  13. Thanks 4 sharing..Dh lama dgr pasal shaklee nie..kali nie nk try la..:p

    ReplyDelete
  14. one thing i must ask.

    how did isham find the stamina to pursue u for seven years?
    is there any kind of emotional supplement that can make this viable.

    ReplyDelete
  15. aaaa i ni tak suka soya sebab tu i takmo minum shaklee ni huhu

    ReplyDelete
  16. Pasni bolehler gedik manja kat en. Suami mintak belikan.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. shaklee memang terbaik.. hehehe

    ReplyDelete
  18. suka2...:)

    shaklee memnag best...saya ambik vitamin E untuk pudarkan parut ciken pox yang dalam2 tu...parut dah menipis...kulit pun dah makin sekata...

    shaklee supplement ni organik...untuk y dah consume shaklee, perasan x dalam botol tade silica gel...haa, itu satu bukti vitamin shaklee organik...:)

    sekarang dah consume bnyak supplement shaklee n dah jadi agent pun...:)

    ReplyDelete
  19. hukhukhuk..kalau berkesan, akak pon nak satuuuuuuuuuuu...mau2

    ReplyDelete
  20. yeahh...akak start makan shaklee 2 tahun lepas sebab letih lesu kerja. Sampai sekarang masih makan. dan dah meng'shaklee' kan satu famili. hihi.

    dah ada satu blog dedicated utk shaklee juga. sape nk cari info pasal shaklee, testimoni, kelebihan etc, boleh belek2:
    http://sihat-lestari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. tak mampu beli...mahal...produk shaklee memang elok...

    ReplyDelete
  22. hati-hati z takutnya gx cocok sama wajah...

    http://caradaftarmemberacemaxs.com/pantangan-penyakit-diabetes-kering/

    http://obatpenyakitginjalbengkak.wordpress.com/

    ReplyDelete
  23. pernah makan vit e je.. tapi tak konsisten pon. Jadi, xtaula menjadi ke tak kat muke ni. hehe.

    ReplyDelete
  24. hi Namee..lama x datang sini kan....rindu kat Namee....akak pun ada ambik shaklee ni..tapi bagi mealshake je untuk anak2....sebab maknya pemalas nak makan....huhuhu

    ReplyDelete
  25. salam..namee nk ty..yg vit C pahang pharma 2 bli ktne??ada jual kt pharmacy x?klau ad ktne eh?

    ReplyDelete
  26. rasanya takde. kalau nak try, try tengok kat laily beauty care. :)

    ReplyDelete
  27. kite memang consume semua ni, yelahh,, nak cantik cam namee kn,,, (> <)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...