Monday, May 6, 2013

Birthday Mama. hihihi

Assalamaulaikum well helloo... :)

sorry sepatutnya publish semalam tapi tak sempat sebab tertidur penat. hihi.


Haha, mama kemain hari  ni hari jadi dia tapi election day jugak kan. Takde alasan oh, tetap nak pergi mengundi. Sanggup pergi Subang Jaya nak mengundi kat SK Seafield 3. Ni kes lupa lah yang ni tempat mengundi boleh tukar kat pejabat pos tapi masa tahu boleh tukar tu, dah terlambat pun, dah takleh tukar. So dengan semangat waja gigih dari Seremban pergi bertolak ke Subang Jaya pagi. Oh i miss Subang Jaya sangat. T-T .Haha, lagi satu tak boleh blah...mama tengok suratkhabar and ada gambar PM Najib...

ma: Eh Najib ni putih betullah. ni mesti makan aurawahite glutathione ke apa. T_T 

Weheee,. Hari ni harijadi mama..yang keeeee jeng jeng 44 tahun. Muda lagi mama saya ni. Kalau pergi mana orang ingat kakak je T_T.  Esok dah ada cucu orang akan ingat cucu is anak dia kot agaknya. Yela muda lah untuk orang yang beranak 7 ni and anak sulung is 28 tahun. Pandai papa kita, mak kita dari umur 14 tahun dia dah sambar. Kemain masuk meminang lepas tu pilih mak saya.Sebab muka macam mat saleh. Amboi taste kemain. 


siapa dapat teka kita yang mana, dia terror.

So, mama selalu lah cerita dalam hidup dia ni takde fun sangat sebab kahwin umur 14 tahun pastu dah beranak banyak. Papa pulak jenis character yang tak sweet sangat. Idok ler romantic and pamper mama macam baby girl ekekek. Diorang beza 10 tahun la. So mama 14 tahun, papa is 24 tahun lah. Tapi character papa saya memang macam tu even dengan kitorang pun memang takde la nak kata kiss kiss peluk2 sangat T_T. Strict sikit. Dah besar-besar ni baru lah kita semua adik beradik rapat and kita boleh gurau2 among us.

So on her 44th birthday ni kasi special sikit lah.Buat makan-makan jemput adik beradik dia and mak dia makan sekali kat sini. So far tengok kegembiraan dia is adik beradik dia and family dia lah. Tiap hari duk bergayut telefon tu dengan nenek, dengan adik beradik dia.Sampai terlelap-lelap lah tapi handphone kat telinga lagi ekekekek. handphone siap guna plan Digi Easy tu. Free lah 24 jam. hehe

So untuk happy kan mama, so my kakak pun masak lah banyak2 her fav food..tadaaa...
Lasagna, mashed potato, stew, carbonara, coleslaw , cheesecake, caramel pudding etc...pheww. Tak termakan. T_T. Ni semua fav ma lah ni. 


kena paksa buat peace. sorry lah tudung tu...haha. tudung buat sendiri. curlasss. haha


bambam sms je . makan taknak. dia tak suka makan western sangat.T_T


budak2 semua main game je.mentang2 wifi laju. ingat game je. tak best lah. kalau main congkak lagi best. T_T. lain nya budak sekarang and dulu. T_T

Sejak pasang wifi kat rumah laju gila ni lagilah ma happy. Seronok dia senang nak google apa apa. 
hiburan baru ma lah. nak tengok interior design senang, nak tengok cerita drama ke apa kat tonton.my tu semua senang. Yang tak boleh blah ma google ni......

Rita Rudaini dulu gelap sekarang putih. 

Aishwarya Rai latest. 

T_T ekekekek. lawak pulak rasa.

yela, kitorang dalam rumah ni kan tak boleh tengok tv pun. Daniel conquer setiap hari. kalau kita ganggu tv dia, dia akan tukar balik channel dia and rosakkan remote .Pandai . T_T . tapi dah ada wifi ni best lah semua orang boleh menghiburkan diri masing2. mihmih

Kitorang plan suruh pa buat surprise untuk ma. Hadiah tu pa lah yang bagi kat ma. tapi dia taknak. malu tetiba. cehhh. T_T. Ego tauuuuuuu. 


Toodles :)




48 comments :

  1. hepy besday mommy namee...ur mom so beautiful !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik fadh.kembang lah dia dengar ni. hehe.sebab dia selalu kata diri dia tuaaa. hihi

      Delete
  2. oh banyaknyerrr makanan utk mama kamu..eppy bornday aunty hihihi..
    Allah selamatkan kamu..

    isham pakai pink kaler..ohhh lagi berganda curlazzz di situ hehehe

    ReplyDelete
  3. wahhhh! sedapnye mknn.. happy birthday mommy, allah bless u. amin! :)

    ReplyDelete
  4. mudanya mama...happy birthday mama namee....semoga cepat dapat cucu ramai22222

    ReplyDelete
  5. Kak namee yang duk sebelah mama kak namee kan? Ke salah.. Hehehe..

    Waa.. Banyak nye makanan.. Lapar pulak.. Mihmih >_<

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. i know. awak yang kecil sekali kan? muka agak sopan la. hihihi. anyway happy belated birthday. sampai salam buat mama awak. vogue okey! pandai anak dia lukis tudung. huewhuew! dah undi? jari pleae. hehehhee ;p

    ReplyDelete
  7. happy bday juga utk mama yg tersayang,smga Allah berkati usia & kshtn,dimurahkan rzki,dipermudahkan sgla ursn amin.....

    ReplyDelete
  8. hapy besday untie.. hahaha mudenye mak name kawinn

    ReplyDelete
  9. kadang-kadang rase jeles dengan org2 yang dah berumur.. sbb diorg kadang-kadang lebih cun dari anak dara:-) epy bilated birthday mama namee..

    ReplyDelete
  10. happy birthday buat mama namee :)

    ReplyDelete
  11. say HB to ur mom kak namee ... mcm mak dara ! cun melecunsssss

    ReplyDelete
  12. Muda lg ur mom, same with me, kadang2 org ckp kami adikberadik..

    Nmpk sedap sgt makanan tuu..hehe

    Nice to see your blog,i'm new in blogging, please visit mine too :)
    insanbiasabiasa@blogspot.com

    ReplyDelete
  13. happy birthday mama namee. cantikla mama you. mcm muka u pun ada tau .

    wah banyaknya makanan. sedappp. eh u duduk seremban?

    ReplyDelete
  14. Happy birthday buat mama kak namee ^_^ hee.
    Cantikkkkkkk! ;D

    ReplyDelete
  15. Patutla akk ade rupe omputeh..hehe. Happy bday to ur mom :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde rupa omputih pun kita. T_T. hehe thanks zainatul :)

      Delete
  16. happy birthdya kat mma namee...semoga sihat sentiasa, panjang umur, murah rezeki sentiasa..happy snetiasa..
    mama awk sangat cantik..patutlah awk pun cantik..(^___^)
    sy rase, namee mesti yg duduk sebelah mama..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sya doakan mama saya. hehe. ye betul saya sebelah ma !! :D

      Delete
  17. hepi belated birthday mama namee
    muah muah from muar.,,hehehe

    walawehh,,kawen umo 14.dasat betul and respect ..hoho

    ReplyDelete
  18. hahahaa...kelakar la mama namee ni..btw, mama u sangat cantik..

    ReplyDelete
  19. Namee yg plg kiri dlm gambar!.. haha. Happy bday aunty!.. nak sebaya dgn my sister, muda lagi lah ur mom.. adik beradik ramai ikot muke ma kan?.. seacuan jek. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lydia ! yang duk sebelah mama tu. hihi :)

      Delete
  20. happy birthday mama,, bestnya la kalau sambut birthday,, berzman dh tak sambut,, sob3 :')

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. hehe. kembang lah dia baca ni. hehe

      Delete
  22. swetnyerrr family Namee. semua makanan tu feveret kita.

    and hello aunty! happy Birthday and may ALLAH bless you and family always :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ida pun suka makan western ye ! :D namee suka tapi haritu tak makan byk sbb tak selera pulak. hehe

      Delete
  23. Haapy belated birthday mama Kak Namee. Kak Namee, ape surprise ayah Kak Namee nak bagi tu? kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bagi handbag... hehe. thank u husna :D

      Delete
    2. assalamualaikum,happy belated birthday buat bonda namee..seronok tengok keluarga bahagia namee,meriah..:)

      Delete
  24. happy birthday utk your mama,masih muda dan jelita..beza 9 thn je dgn akak..untung anak dah besar2 :)

    ReplyDelete
  25. Happy birthday utk mama sis!
    Hari ni 9 may? Befday sis? Happy birthday sis :D

    ReplyDelete
  26. mak aihhh, cantiknya mama, patutlah anak2nya comel2 belaka...jeles tauuu, hehhe

    ReplyDelete
  27. muda nya mama namee dan anak 7? hehe.. rezeki2.. aah la muka mama namee macam mat salleh. patut namee macam kacuk. gambar ayah mana? hehe..

    "hapi bufday aunty.. semoga panjang umur murah rezeki dan bahagia sentiasa dunia akhirat."

    namee yg pakai baju ijau tu eh? hehe.

    ReplyDelete
  28. epi belated besday untuk mama namee..kirim salam eh..^_^

    ReplyDelete
  29. waaaa. 14 years dah kahwin? saya dulu 14 tahun, tahu buat apa jelah hehe. sgt muda lah. mak saya 47 dah. tp anak paling besar is 22, which is me :D umur sedang sedang jelah kahwin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...