Tuesday, May 7, 2013

My Everyday Look

Assalamualaikum...well hello :)

Ceeeehhhhh "my everyday makeup". Aww sangat. haha. Hari ni nak cakap pasal makeup pulak lah. Saya selalu tak suka makeup tebal2 sangat sebab rasa jenuh. Kalau muka berminyak, tak best makeup tebal...nanti jadi orang minyak .ekeke. Dah tu 5 kali sehari pulak tu nak kena cuci makeup. Unless boleh tahan jaga wudu'. Tak boleh tentut.hihih. Selalu kalau keluar, memang saya akan makeup macam ni sebab nak avoid UV satu hal,nak nampak berseri sikit satu hal. hihih. Mace mace.

Basically, saya hanya ada foundation nipis, mascara, eyeliner, and lipbalm.T_T. Sedih kan. mihmih. Takpe sedih tapi tak bebankan diri sendiri untuk cuci ...banyak cotton nak pakai kalau makeup tebal. bazir. amalan syaitooonnn. eh takde kena mengena . sorry.Nah ni sedikit bahan makeup yang saya ada..

1) Mula-mula kita cuci muka bersih-bersih pastu pakai toner. Lepas tu baru boleh start makeup.

2) Lepas tu sapu foundation.Untuk foundation and as UV protection kita guna ni je..
muka angkuh sebab foundation ni best gila. hihi

3)Pastu kita tepek2 bedak compact powder sikit je. Kita guna brand Shiseido compact powder.

3)Pastu kita lukis eyeliner nak bagi mata tak nampak sepet kuyu sangat. mihmih. Mata kita kuyu sikit pastu kekadang nampak sepet. T_T .Eyeliner saya pakai brand Estee Lauder.

4) Pastu saya kepit bulu mata untuk lentikkan. Saya jenis bulu mata panjang gila tapi lurus . Nampak macam bulu mata gajah Sesame Street tu. sobs. tapi nasib baik mascara hebat tolong lentikkan berjam jam.

5) Dah kepit bulumata...terus pakai mascara. Mascara brand Estee Lauder.
Mascara ni superb. Selalu kalau beli mascara kan dia macam ketul2 tu pastu bulu mata kita jadi lekat2. Dari ada bulu mata 20 helai...tetiba melekat jadi 5 helai. ekekek. ok tak kelakar. T_T

6) Pastu sapu pemerah pipi bagi macam manis manis gitu.  Muka ni nak nampak ada warna warni sikit je untuk nampak berseri. T_T. 

7) Pastu pakai lipbalm yang ada warna pink sikit. Paling suka lipbalm Clinique ni sebab dia lembapkan bibir. Nampak lembut je lips .
haha. gambar kanan tertutup mata pulak. sorry.al maklum tangkap gambar sendiri self timer pastu bila dah saat ketiga tak sempat. haha. terima jela seadanya. Takde sape sudi tolong tangkapkan gambar. Eee lagipun malu posing depan orang. baik self timer. walaupun rasa bangang bila belek gambar sendiri angle sama dalam album handphone. ekekkeke. http://my.bestbuy-world.com/index.php?main_page=product_info&cPath=140_169_281&products_id=19431

Saya pakai lip smotthie jugak untuk kilatkan bibir. tapi lip smoothie saya ada vitamin C, untuk kesihatan bibir jugak. hewhew. Hati2 kalau pakai lipstick..takut ada mercuri. Ni lip smotthie saya..

8) Pastu spray perfume kasi wangi. hihih

Ok tu je yang saya selalu pakai kalau keluar . The simplest sebab senang cuci and pakai balik. Gitewwww. Saya ni jenis susah sikit nak beli barang makeup sebab pencuci muka semua dah banyak kali beli yang set besar tapi at last tak sesuai. tak sampai suku pun guna. Bazir. Sebab tu saya suka beli barang-barang cosmetic kat Best Buy world. Saya pernah mentionbefore ni kan my fav shopping place. Sebab dia jual benda yang kecik-kecik . Tak la rasa bazir . Semua my cosmetics semua beli dari sana. Try and error. Bila dah sesuai boleh lah beli yang full set terus. Bijak tak kita. *angkat kening sikit.

ni jelah yang namee bawak ke sana sini. 

even perfume pun beli kat Best Buy World sebab nak tahu bau dia macam mana after few hours and tahan berapa lama. Kalau serasi, baru beli botol besar. Tapi saya jenis suka tukar2 mood. T_T. So habis botol kecik, beli yang kecik yang lain jenis. hiihih. 

Pastu semalam sajalah nak cuci mata lagi kat BBW, terus nampak ARE YOU A BLOGGER ?! homaihh, saya ada blog la, kira blogger lah kan ?.Vah vah..Seronok gak jadi blogger. Menjadi keutamaan sekarang ni. hiih. Korang yang blogger ni dapat jugak kalau pergi sana.Korang kalau nak tahu kena pergi baca sendiri lah kalau nak untung banyak. Tak keluarkan duit pastu dapat something free siapa taknak. T_T.


Toodles ! :)





50 comments :

  1. memang cantek la ble kamu bermakeup hehe jelez

    ReplyDelete
  2. cantiknya akak!gelak-gelak kite baca.

    ReplyDelete
  3. Thanks for the info kak Namee.. ;-)

    ReplyDelete
  4. Make up tebal2 sangat tak selesa! Kalau ada occasion baru sesuai make up tebal.... Make up simple is enough :)

    ReplyDelete
  5. x per..akak pn slalu amik gbr sndiri huhuhu..redho jer la namee..asalkan masih nmpk ok walau background sama ;)

    ReplyDelete
  6. muka namee pun memang sesuai sangat bila bermake up nipis je sebenarnya.. dan make up tetebal ni pun sebenarnya tak cantik. ibarat pen drive yang penuh file.berat je nampak.haha

    ReplyDelete
  7. cantik ah namee. nak cuba la fondation tu... kihkih

    ReplyDelete
  8. hiks. rajinnya nameee... kita ni sikit punya pemalas. just tepek compact powder and lip gloss tipis je gi office. nak juga cantik cam namee.. eh. hehehehehe :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum yang. comelnya. pakai selftimer ek. hehehe. anyway sheila suka lipbalm awak tu. nampak sweet sangat. saya ni sejak kawin cuma guna pencuci muka je. mihmih ;p

    ReplyDelete
  10. untung abg isham dpt kamu.... giler supep chantek =)

    ReplyDelete
  11. alala lawanya..saya selalu make up tak pakai eye liner..hiks

    ReplyDelete
  12. dulu suka pakai eyeliner skang ni x suka dah.. susah nak tanggalkan bila nak solat huhu bila pakai rasa mcm hantu plak hahahha
    namee nice look :)

    ReplyDelete
  13. i lagilah..jarang make up! make up bila photoshoot je =.='

    ReplyDelete
  14. simple.. tak berat beg nak angkut kemana-mana hehee

    ReplyDelete
  15. cantik jugak packaging estee lauder kan?.. like the colour warm..and warna tanah..ada class hehe

    ReplyDelete
  16. Namee always cantik lah! Tak pakai mekap pun cunggggg! :D

    ReplyDelete
  17. jaga kecantikkan untuk suami :)

    namee still kerja? btw bila nak burn sesama ni.. hehe

    ReplyDelete
  18. sy ada eyeliner & lip balm je namee. plus bedak compact. x reti nak mekap pun huhu

    ReplyDelete
  19. comelnya namee..suka color lipbalm tu, nice :)

    ReplyDelete
  20. kak namee kalau nak bulu mata lentik forever cuba guna lendir pokok lidah buaya, ;) tp tak berani bet berkesan 100% cuma penah try dan berhasil. hoho

    ReplyDelete
  21. berisi sedikit sekarang ni yer...

    ReplyDelete
  22. alamak,, muka namee tak de cela langsung,, sebab tu la senang je nak make up,, sob3,, jelez,, uwaa!!!

    ReplyDelete
  23. awww u cantik sgt tak mekap pun dh cantik hihi ehem lipbalm kita sama :p

    ReplyDelete
  24. cantiknya kakak.

    Jemput lah lawat facebook page Jelita Laut. Banyak jenis rumpai marine collagen berkualiti sedang promosi ni. Semua Gred AA Putih, Ungu dan Hijau. Serendah 5 ringgit. Singgah2 lah ye. Terima kasih. :D

    http://www.facebook.com/jelitalaut

    ReplyDelete
  25. hye sissss , cantik gile ! hehe , btw u from muar kan ? bestnye kalau dpt jumpa u -,-

    ReplyDelete
  26. wahh selalu fikir, kalau sape2 yg pakai make up ni.. rajinnya diaa *muka kagum*. even yg pakai eyeliner simple tu je kan, kira rajin jugak la. sbb sy ni eyeliner pun tak pernah pakai. kalau keluar pun takat pakai bedak, tu je la. kalau rajin sikit ada la blusher dengan lip balm or lipstick. dah. tp hari2 biasa tak de pakai pun HAHA.

    ReplyDelete
  27. sis namee kalo xmakeup pong dah chantekkk :D hiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. dark circle berleluasa.... T_T. hehe, kamu cuba lah shopping kat sana....rambang mata. hehe

      Delete
  28. muka sis tanpa make up pun cantik apatah lagi pakai make up. Cute!! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak mekap tak seri sangat. sobs. hehe :)

      Delete
  29. wah, blogger dapat REWARD! ni yang nak shopping dekat bbw ni, thanks namee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. blogger tak shopping pun dapat reward. hehe. :D

      Delete
  30. my fav mascara, estee lauder .. (forgot the the exact name) hihi! tak comot and senang cuci..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan . :D tak comot pun. namee pun suka. :D

      Delete
  31. hmm. macam mana nak tahu foundation tu sesuai ke tak ngan kulit kita? baru nak bljr make up ni. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinky....selalunya namee akan pilih...pilih medium tone untuk kulit cerah. kalau kulit putih macam adira tu amik yg paling cerah. :)

      Delete
  32. kak namee pakai apa pon chantek... muka dila cepat berminyak la.. nak guna apa ehh???da try mcm2 da.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. fadillah...kalau yang jenis berminyak..kena pilih meka yang water proof. mua masa kahwin bagitahu. hehe :)

      Delete
  33. huhuhuhu, bab2 barang mekap tu, akak pon sama, dlm beg cuma ada 3 benda jek, semuanya yg asas2...hehheh

    ReplyDelete
  34. info yang sangat bagus sekali gan.,

    http://caradaftarmemberacemaxs.com/pantangan-penyakit-diabetes-kering/

    http://obatpenyakitginjalbengkak.wordpress.com/

    ReplyDelete
  35. namee dah comel. make up sikit pon dah cntik. hehe. saya lagila. foundation pon xpakai.. xreti. hehe. =)

    ReplyDelete
  36. haih Namee...asik membuatkan diriku tergoda aje....mihmihmih

    ReplyDelete
  37. Wahh.. comel nya, nak usha nnt, dpt gaji terus ngapp!! Ngeh3x~

    ReplyDelete
  38. namee kalau tak make up pun dah cantik.kalau make up lagi menawan.. suka tengok. hehe ;)
    nanti nak try usha jugak la website tuu. tq namee~

    ReplyDelete
  39. namee awk tetap nampak comel n cantik even tak make up pun... :)
    natural beauty gtue..
    btw, sy ade masaalah sikt nk pakai foundation yg sesuai nagn kulit..
    sbb kulit sy nie jenis combination skin...(kering + berminyak)
    so, awk rase foundation jenis ape yg sesuai dgn sy ye..?

    ReplyDelete
  40. saya tak mekap..sob sob..sedih nya la hai hidup jadi pompuan tak reti mekap macam saya..

    ReplyDelete
  41. muka namee halus je takde bijik2. hehehe. sy tak yakin nak mekap. hehehe

    ReplyDelete
  42. Namee makeup ni semua senang tanggal tak kalau nak wudu' especially maskara ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...