Friday, May 17, 2013

Our New Phase . Husband, Wife & .......

Assalamualaikum..well hello... :)

Seriously kalau orang tanya bila nak pregnant, bila nak timang anak...saya jawab "nanti nanti kot. kitorang planning lagipun. 2-3 tahun lagi ke.". ceeee jawapan kemain confident pun padahal tak tahu pun kalau nak panning tu macam mana .I mean protection semua, takde pun . Isham pun sama lah, kalau orang tanya dia kata "insyaAllah nanti ada rezeki" sebab dia pun macam planning kononnya. Mulut cakap planning tapi by the time saya sepatutnya period, dia ni lah yang tanya-tanya "eh mira lewat dah ni girl.mira pregnant ni". Macam tak sabar pulak nak baby from my tummy. T_T . saya tau dia rindu nak bau yuyi cap limau letteww. kihkih

Dari awal kahwin sampai dah dekat 4 bulan lebih kahwin ni, tiap 19 haribulan , mesti Isham punya dialog " eh ni Mira tak period ni girl pregnant ni. Ada baby ni" .Pastu kalau saya buncit tetiba mesti dia usap-usap eh ni ada baby kot ni girl. T_T. Padahal yang diusapnya tu tahi dalam usus semata.ekekke. Tiap kali solat saya selalu doa juga pasal zuriat, tapi bila Dia nak bagi pun takpe, saya redha . insyaAllah.

Tapi tiap bulan mesti ada drama lah..Isham biasa lah dengan script dia "eh Mira lewat dah ni. ni pregnant ni.Macam dah lama je tak period ni". Saya pulak, tu la "Mira loya-loya lah ni, pregnant kot" . hahaha. Pastu buat upt, tapi result mesti satu line je. Isham lah paling excited bila saya check upt...dia yang tersengih2 nak tahu tapi bila kata "negative lah ebi"..dia macam sad sikit tapi pastu dia kata "takpelah girl.". Tapi saya selalulah tengok gambar baby, gambar anak orang lain. ekeke.. Saya dah macam mami jarom dah stalked anak orang tiap hari.Anak Fynn Jamal and anak Tomok lah saya paling kerap stalk. Comel gila. T_T . Semua anak orang yang lalu sebelah saya lah semua saya mengurat. So sesiapa ada anak kecik, jangan lalu tepi saya...nanti kena kacau. ekekke

So hari2 single macam kami takde anak ni weekend memang typical lah. Tengok wayang semua buat movie marathon lagi..3 movies sekaligus. mihmih. Sampai lah time nak tengok midnight Iron Man 3 haritu, Isham biasalah dengan script dia "eh Mira lewat dah ni. ni pregnant ni.Macam dah lama je tak period ni" haha. So Isham kata "Mira check lah upt." Saya pun macam malas lah, plus dah hari tu bulan2 lepas check takde pun. Pastu Isham kata check jela, kalau dapat tahu awal boleh gi hospital terus. T_T. Okay la sebagai gadis manis yang selalu akur cakap suami...ekke...saya pun try lah.

Tapi time dalam kereta tu asyik duk tiru dialog Mandarin dari cerita Iron Man 3 tu..."YOU WILL NEVERRRR SEEEE MEEEE COMINGGG!" .Bila sampai rumah dalam pukul 2 pagi macam tu terus lah check upt tapi duk gelak2 lagi dengan Isham pasal Iron Man watak Mandarin tu macam bangang habis. Nampak je macam evil look sangat tapi kepala tak betul. 

Titis urine sikit kat atas stick tu pastu tunggu je line merah timbul, so kalau nampak line pertama tu line kedua saya tak hope dah  sebab before this 4 kali check upt memang  negative. Tengok pun taknak dah. Then tengok lagi sekali , eh apesal yang symbol 'T' tu menyala ... terus mata kita tukar jadi T_T. 




Pastu tunjuk kat Isham, dia diam pastu macam gembira lepas tu terus ambik handphone dia google katil baby, stroller, susu. Ingatkan nak call ambulance tadi. ahahaha. Siap bookmarked lagi page2 yang dia dah berkenan tu. . Pastu kita ternangis sikit sebab takut, nervous.ekeke. Then Isham pun pujuk lah popok2 kita sampai lah kita  tertidur krohhhhhh krohhh . *oh i love my husband so much. T_T. Esok pagi bangun rasa tak caya lagi, gi la check lagi sekali sebab orang kata keputusan paling tepat time baru bangun tidur. Terus check lagi upt ,then 2 line lagi. Terang benderang warna merah tu. 

Pastu tak puas hati lagi sebab tak dapat nak jumpa doctor lagi 2 weeks kemudian and buka buku merah tu and nak tahu kandungan usia berapa minggu. Beli yang canggih sikit, dia tulis 3+ , maksudnya dah lebih 5 minggu.So sekarang baby dalam perut dah umur 8 minggu lebih.. T_T. mihmih. Alhamdulillah. Doakan saya dan bayi selamat ok dan ikut muka daddy sebab daddy dia comel macam pou yang game dalam android tu. kekekke.



ni pou. nama dia Isham hehe.

Tapi orang pregnant mual-mual mula bila ? First trimester kan ? The first three months of  pregnancy are the most critical kan ? T_T . gulp.setakat ni takde rasa mual,muntah apa-apa lagi. gulp. Doakan baby kita sihat ok. :') . Saya macam nervous tapi Isham nampak gembira, so i am fine. :) as long as Isham happy. 

Toodles... :)




242 comments :

  1. ya Allah..namee namee...im very very happy for both you..im pray for your healthy baby..cun as her/his mommy too...;)..

    ReplyDelete
  2. Wahhh...tahniah !!! Happy to hear this..

    ReplyDelete
  3. tahniah namee... sy anak first second xpernah mengalami rasa mual-mual, loya-loya, muntah-muntah... setiap org lain

    ReplyDelete
  4. congrats sis namee!!happy for you! minum soya byk2 nnti baby sis gebuss,hihihi..:))

    ReplyDelete
  5. bestnya bestnye..tahniah namee..lucky you..doakan i pulak after this T_T


    take care mommy ;)

    ReplyDelete
  6. Congrats Namee !! Jaga kesihatan, jaga pemakanan yaa namee. Happy for you :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah kak namee :D Hope semua selamat u and baby.. :)

    ReplyDelete
  8. haapy baca..
    tahniah kak nameee.. =).. happy for you..

    ReplyDelete
  9. Congrats! Im happy for u guys. :)

    ReplyDelete
  10. wow! congrats!! jadi great mum okay? i'll pray for you <3

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah! Tahniah Namee :)

    Mesti banyak perasaan sekarang kan? Takut, seronok, macam-macam lagi lah. Semoga semua elok2 saja...

    ReplyDelete
  12. kak namee. congrats sis. May Allah bless both of u.

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillahh...Che Mat doakan agar semuanya baik2 yea...Take care (^__^)..

    ReplyDelete
  14. akak 1st trimester tu teruk skit..muntah..tak lalu mkn huhu..

    msk 2nd trimester..makaaaannn time hahahah..enjoy betul ;p

    tahniah namee..moga dpermudahkan..cute isham mcm gbr tu huhuhu..daddy to be haruslah eppy ;)

    take care ok adik cantik!

    ReplyDelete
  15. eh, macam eksaited pulak tau namee pregnant. waaaa. tahniah ^^

    ReplyDelete
  16. Congratulations kak nameeee !
    From, zana (sarawak) :p

    ReplyDelete
  17. wah....tahniah namee....=D

    ReplyDelete
  18. tahniah akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! eee. saya takut saya pulak. :p

    ReplyDelete
  19. Allahuakbar!, seronoknya akak dengar berita macam ni..dari dulu akak selalu tumpang hepi bila kengkawan pregnant..Alhamdulillah namee, congrats to you n hubby, tak sabo nak tengok baby namee :)

    ReplyDelete
  20. COngrats! Loya tu depends pd org..mcm sy week 13 yg org dh abis loya baru nak rasa loya..Kalau nasib baik lagi,ade org tak loya lgsg pn ada..

    ReplyDelete
  21. congrates!! mygodmygod sy pulak yg exited. haha sy doakan nemee and baby slamat spanjang 9 bln ni k :D

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah..tahniah kak namee. take care ye :)

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah sis...jg pemakanan,jgn stress,kena aktif jgn lemah je.biasalah 1st trimester akn start loya2 bagai.tak sbr tgu perkembangan sis masa preggy ni.bykkan berdoa dan berzikir ye :)

    p/s--->akak mama kepada sepasang twin boy n girl..diorang dah besar pun,tapi bila baca entri ni teringat balik memori buat upt..2 kali hubby gi farmasi beli sbb tak percaya dh mengandung..bunting pelamin lak tu :)

    ReplyDelete
  24. namee! tahniah dear!! semoga semuanya dipermudahkan.. sy pulak happy bila baca berita terbaru dari namee ni :')

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah! TAHNIAH Nameeeee! semoga mummy dan baby sihat. ;)

    ReplyDelete
  26. sweet sangat story namee....hihihi by the way congratulation dear and Isham....semoga selamat semua hingga akhirnya...take care okey :)

    ReplyDelete
  27. Congratz namee..akak dulu dari mula2 pregnant sampai bersalin..xde mual2..loya2 pun tak..ikut orang juga..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  28. Namee, tahniahhhh dear ;)
    Happy for you. Jaga baby elok2. Ekeke~
    Tak sabar nak tunggu junior namee & isham. Mestiiii comel ni haaaa;)

    take care mummy to be.

    ReplyDelete
  29. Congratezz kak namee.. kite tumpang hepi :)

    ReplyDelete
  30. Congratezz kak namee.. kite tumpang hepi :)

    ReplyDelete
  31. tahniah kak! comel pou tu! :D

    ReplyDelete
  32. salam,congratulation sis namee,semoga bby alwyz sihat .hehe suke bce blog namee ni,bahagia jew rse.hehe semoga sy pon dpt bahagia mcm sis.heheh

    ReplyDelete
  33. tahniah dear..take care, insyaallah u'll have smooth sailing pregnancy

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/05/ubat-sakit-sendi-10-kebaikan-ajht.html

    ReplyDelete
  34. alahai..comelnya korg ni..sweet2 ! Alhamdulillah, akhirnya !! namee jaga kandungan baik2 ya :)

    ReplyDelete
  35. amalkan pemakanan yang sihat. hik hik

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah..congrats namee syg..in shaa allah u n baby will be fine..rajin2 mengaji ye.. :)

    ReplyDelete
  37. OOOMMMMMMGGGG da dapat baby kite kat sini ngadap buku lagi hahahahah

    ReplyDelete
  38. Tahniah namee... Semoga Namee n baby sihat selalu

    ReplyDelete
  39. Ya Allah alhamdulillahh :) ! semoga baby kak namee comel macam mummy dia dan cool macam daddy dia. alhamdulillah. congrat sis.

    ReplyDelete
  40. Waah. Tahniahhhh. Bestnyaaaaaa

    ReplyDelete
  41. SYUKUR ALHAMDULILLAH...TAHNIAH NAMEE..SEMOGA NAMEE DAN BABY SIHAT SELALU HENDAKNYA..AMIN..KAK BUI PULAK YG RS X SABAR NAK TENGOK WAJAH ANAK NAMEE DAN ISHAM...^_^

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah, good news lah...
    tahniah dear :)

    ReplyDelete
  43. tahniah..tumpang gembira :)

    kalau nak tengok perkembangan bayi dalam kandungan, boleh tengok link ni - http://www.ciklaili.com/2011/05/perkembangan-bayi-dari-1-hingga-40.html

    ReplyDelete
  44. Namee, ni betul betul betul good news!:D Tahniah buat namee ngan isham! Saya pembaca ni pun boleh rasa nervous, happy, dan macam-macam tu...Lagi-lagi lepas dah lama tunggu. Happy untuk korang jugak :) Pape pun, mesti take care k!

    ReplyDelete
  45. Congrats kak namee and hubby.. yup, kalau kene morning sickness time pregnant tu mmg biasa laa.. time 1st trimester. tp nnti bnde tu hilang la.. dlm 14 minggu pregnancy gitu. kak namee jaga kesihatan tau.. :)

    ReplyDelete
  46. Wah congrats namee happy for u.. sama2 la kita nak jadi mama.. dija pun selalu stalk anak fyn jamal ngan anak tomok comel gila kan, geram je.. namee take care taum. Tiap org len2 tau, dija mase trimstr 1 tak ada lah muntah2, pg je bila gosok gigi rasa loya, semua makanan bedal hee ni dah 18 mnggu.. dija doakan namee and baby sihat ye.. mesti comel je :)

    ReplyDelete
  47. tahniahhh namee ! semoga lahirkan baby yang comel. :)

    ReplyDelete
  48. tahniah kak namee! kita pulak excited baca.lol
    inshaAllah semuanya sampai baby lahir.amin!

    ReplyDelete
  49. kak namee!!!!
    tahniah kak. jaga tummy leklok k :)

    ReplyDelete
  50. alahai comelnya..apa pun congrats...take care!baby..baby..baby..>,<

    ReplyDelete
  51. InshaAllah semua akn ok.. Tahniah dear..:)

    ReplyDelete
  52. congrats namee.. :) jaga kesihatan elok2 tau :)

    ReplyDelete
  53. sy tumpang gembira bila dgr berita gembira nie...(^___^)
    Tahbiah namee & isham..(^__^)
    semoga namee & baby sihat sentiasa..
    semoga baby yg lahir nnti comel, bijak pandai, menjadi ank yg soleh..
    jaga pemakanan & kesihatan tau..take care. :)

    ReplyDelete
  54. errr.. adekah sy pengomen pertame? terhsru gile T_T
    by the way, tahniah nameeeeeee!! smoge yr baby sihat spjg dlm perut, time nk kluar perut, n lps kluar dr purut mommy wanna be :')

    ReplyDelete
  55. congatulations namee!! be a good wife n motha ;)

    ReplyDelete
  56. congatulations namee!! be a good wife n motha ;)

    ReplyDelete
  57. alaaa namee bestnyaaa kita plak yg excited T___T congrats tau jaga diri bebaik please

    doakan kita jugak lepas ni. nak baby jugak hukhuk T____T

    ReplyDelete
  58. tahniah akak ;)
    rezeki dari Allah yang amat bermakna tu...
    tahniah sekali lagi...
    May Allah bless u..

    ReplyDelete
  59. InsyaAllah, everything will run smoothly. Saya doakan baby sihat, bakal ibu ni pun sihat. Tahniah Namee! :D

    ReplyDelete
  60. salam namee...tahniah namee...semoga namee n baby sihat dan selalu dilindungi Allah...aminnn...namee..doakan utk sy skali...i've been married for 7 months n smpai skrg masih menanti dikurniakan zuriat dr Allah..:)

    ReplyDelete
  61. tahniah kak namee :-) semoga kakak dgn baby sihat

    ReplyDelete
  62. tahniah....mmg semua laki gitu yer.caring hehe

    ReplyDelete
  63. sis namee congrate.. mesti baby nanti comel giler..
    btw tahniah lagi sekali.. happy for you.. hhmm tak sabar nk tgk sis update mengenai perkembangan baby plak lepas ni .. hari tu sis baru je hbis cerita pasal persiapan kahwin...weheee ^_^

    ReplyDelete
  64. congratez dear.. been stalking.. eh following your blog.. can't wait to see your baby.. must be really cute cuz he/she has such a beautiful mommy.. ^^

    ReplyDelete
  65. alhamdulillah.. syukur sangat,, have a good life. take very good care of yourself k,, and of course your baby,, :)

    ReplyDelete
  66. Congrats namee!!!
    Hepy fer both of u..
    Nt beby chumilllllll

    ReplyDelete
  67. Salam akak. congrets! hihi. kita pn excited tahu akak pregnant sb sll duk baca blog akak :D

    ReplyDelete
  68. congrats namee & husband!i am 1 of ur silent reader b4 dis..=) so happy 4 u..sy doakan namee & baby sehat2 slalu..amin..^_^

    ReplyDelete
  69. Alhamdulillah..tahniah namee..bila tau nie.. take care yer!! :)

    ReplyDelete
  70. congrates dear!
    dulu saye pon rase nebes pestime tahu pregnant tapi lepas tu seronok n tak sabar nak cium bau baby..
    take care k sis terutama pada 1st trimester..
    anw, mual n muntah depends, mcm saye, anak sulung saye mabuk n muntah teruk sampai 6 bulan.. anak second langsung tak mabuk tak muntah cuma mual mual n loya tekak je..

    ReplyDelete
  71. Tahniahhhhh Namee..Alhamdulillah,
    InsyaAllah Namee, Baby sihat mcm Isham..comel mcm namee..
    Awal2 preggy ni..jgn lasak sgt yer..bykkan mengaji..


    pssst : pandai bg panduan..padahal sendiri pun tak preggy lagi..nnt namee doakan kite sekali yerr..

    tahniah !!!

    ReplyDelete
  72. yeayyyyyyyyyyyy congrats kak nameeeeee. sukanyaaa

    ReplyDelete
  73. Tahniah dik namee..at last segala usaha

    ReplyDelete
  74. congrates nameeeee. happy for you !

    ReplyDelete
  75. tahniah namee..gembira dengar berita u dah pregnant..tak sabar nak tengok namee/isham junior...

    ReplyDelete
  76. lupa nak tambah sikit..selalunya alahan nie ikut orang juga..ada yang terkena alahan ada yang takde langsung sepanjang pregnant...macam saya dulu lepas kompem jer ngan doktor boleh plak terus alahan yang terus..tapi selalunya sampai kandungan 4 bulan jer alahan tue....jaga kandungan elok2 tau

    ReplyDelete
  77. tahniah sis. wiwiwiii
    jaga diri elok2. :)

    ReplyDelete
  78. TAHNIAHHH Namee & husben

    jaga diri & baby baek-baek :)

    boley skodeng sini yep:
    http://nzaodonut.blogspot.com/

    ReplyDelete
  79. Tahniah awakkk...kak ina lak yang happy..dah lama baca blog awak ni tapi segan nak komen...hari ni sebab over excited terus komen..he he...

    ReplyDelete
  80. aww tahniah kak Namee :D jaga diri bebaik tau!

    ReplyDelete
  81. wahhhh.. congrates namee.. seronoknya dah pregnant.. mesti bahagia je rasa kan tgk isham hepy even namee mcm nervous sket.. hehe..

    ReplyDelete
  82. Congrats namee!! Twitter namee mcm dah bersarang aje -.-'

    ReplyDelete
  83. Alhmdulillah.yeahhhh namee pregnant.

    ReplyDelete
  84. Wow! Congrates to u kak namee.. :) Jaga leklok kandungan tuu.. ^_^

    ReplyDelete
  85. allhamdulillah name!!! tahniah name n husband!! saya pon happyy!! jaga diri baik2 banyak rehat makan berkhasiat dan mintak doa agar namee diberi kesihatan sempurna, ada stgah orang tak alah bila preggy, tpi kbnyakkan alah teruk la.. tp pling best mak cik cheida hubby dia yang alah teruk hahahah baby mesti la comel, name pon comel, hihihi tahniahhh lagi skali yay!!

    ReplyDelete
  86. wahh congrats, namee & isham!! ^^ yuppie, 1st trimester ni kena jaga betul2 tau.. ada pantang2 sikit, macam jgn minum air kelapa (awal2 je, trimester 3 dah boleh minum), ikan2 yg bisa mcm sembilang pari tu jgn mkn, jgn excessive sex (kadang ada yg pantang x buat sex langsung).. jgn buat kerja berat, travel jauh2, angkat2 berat tu silakan jgn. sebab 1st trimester ni risiko keguguran tinggi kalau x jaga betul since kandungan sgt fragile.

    sy suggest 1 application yg boleh download utk smart phone.. 'i'm expecting'.. dlm app ni kita boleh tgk progress baby every week and tau apa perubahan yg berlaku kat badan kita sepanjang pregnancy.

    lastly, enjoy the journey of being a mom and wish you all the happiness ahead!! :)

    ReplyDelete
  87. wahhhhhhhhhh..berita gembira ni..tahniah namee n isham..semoga baby sentiasa dilindungi Allah sehingga sampai masa dia keluar..

    ReplyDelete
  88. oh..akak dok google2 sane sini psl pregnancy..terbukak blog awk...alahaii..adikk mun! dah besar, ok da kawen..now mom2be plak..
    hehehehehe..dulu lari2 di koridor bersama fadzidah..ngeeeee..

    zaman kodokkodok yg pelik. btw dik, tahniah..kita sama..pregnant 8 minggu ♥

    ReplyDelete
  89. WAHHHH! congrats! semoga semuanya dipermudahkan Allah, and akak dapat baby yang comel2 jugak! hehe

    ReplyDelete
  90. wahh.. congratz to both of you. :))

    ReplyDelete
  91. congrate :),.mesti comel punya la :)

    ReplyDelete
  92. Tahniah sis namee n isham. :) (last sunday i saw u n ur hubby kt trminal 1 kt parking. nmpk dri jauh je. Hee)

    ReplyDelete
  93. tahniah namee..take care tau=)=)=)

    ReplyDelete
  94. tahniah namee!
    sekian lama baca blog ni baru hr ni drop comment sbb excited..ekekeke..
    tahniah!sbb saya pon tertunggu2 bila namee nak peknen :)

    ReplyDelete
  95. Alhamdulillah..
    Tahniah Namee..

    Slalu baca blog Namee tp slalu jd silent reader jek.

    Alhamdulillah.
    Satu amanah ALLAH otw.

    ReplyDelete
  96. akak cuba tgk blog kak dena bahrin and tengok gmbr anak dia kat insta dia ~ comel gillaaa !! Btw , congratulation akak ! :)

    ReplyDelete
  97. congrates Namee. semoga selamat semua. :)

    ReplyDelete
  98. Waaa....congretz. :)
    selama ni jadi silent reader je.hehe
    happy for you...xsabar nk tgu baby kuar.haha

    ReplyDelete
  99. Alhamdulillah.. Tahniah Namee Cun, hopefully xdakla alahan n morning sickness ms 1st trim yer.. welcome to da club yer.. hoHOo.. So due EDD ny dlm Dec-Jan la kot yer klo skrg dh msuk 2months.. Jaga kesihatan yer.. heHEe

    Regards,
    K Pa‘ah Comel

    ReplyDelete
  100. Alhamdulillah, tahniah Kak Nameee :DDDDDD

    ReplyDelete
  101. I am your silent reader..Congratulations Namee n husband! Take care ya!

    ReplyDelete
  102. tahniah kak namee !! =))

    take care !

    ReplyDelete
  103. tahniah. in shaa Allah kami akan doakan yg terbaik utk namee dan suami :) dpt anak yg comel, baik dan taat pada ibu-bapa.

    ReplyDelete
  104. alhamdulillah. congratulations! :DDD

    ReplyDelete
  105. kak namee tahniah !
    bila tgk pic ada dua line kita plak rasa terharu..
    hehee.moga baby siht2..

    ReplyDelete
  106. Alhamdulillah, tahniah kak namee :)

    ReplyDelete
  107. akak pulak rasa excited bila baca.. jaga diri dan kandungan ye.. jaga makan jugak.. any tips boleh je tanya akak.. im happy for u and husband..

    ReplyDelete
  108. alala..sweet nye..lepas ni namee dah jadi mama..mesti baby comel macam namee..

    ReplyDelete
  109. wahh kak namee! tahniah! happy for you. hee

    ReplyDelete
  110. congrats nameee.... happy to hear ths good news

    ReplyDelete
  111. congrats nameee.... happy to hear ths good news

    ReplyDelete
  112. sukanya baca entry kak namee yang ni. i pulak yang over exciting ni. haha congrats ye. btw i am new on blog :) love your writting.

    ReplyDelete
  113. Aaaa tahniah mommy to be!Do take care urself okayy

    Nape sy yang terharu nie, Aaaa maybe sbb sy follow namee dr belum kawen smpai kawen and mom to be ;')

    ReplyDelete
  114. Tahiah.... mesti comel nantiii....

    ReplyDelete
  115. wahhhhhhhhh tahniah beb =)

    semoga kamu n baby sht slalu

    suke btl isham....

    *tersenyum sorang2 bce n3 nie

    ReplyDelete
  116. congrates namee... tak semua perempuan mengandung akan rasa mual.. like me, takde rasa mual langsung or tak muntah2 pun since mengandung... now dah 5 months pregnant...

    take care...:)

    ReplyDelete
  117. mira! jaga diri elok2 ka 'girl'! hehe
    tanjat gegurl :P

    ReplyDelete
  118. congrats for both of u! :)

    ReplyDelete
  119. Congrats for both of u! :)

    ReplyDelete
  120. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  121. Wah....bestnya ada baby dah!!! Congratulations to both you..weee...pasni dah bole share pengalaman as a 1st time mommy plak..take care namee.. (-:

    ReplyDelete
  122. congrats dear....gonna be a mummy soon.... :_)

    ReplyDelete
  123. Alhamdulillah !! Kak Namee sy pon tumpang gembira jugak !! Tahniah :D

    ReplyDelete
  124. wah,,,tahniah namee
    rezeki dariNya..
    jg diri elok2.

    samalah...kita pon rancang after d&c december hri tu..wiwiwiw

    ReplyDelete
  125. tahniah k.namee...1st trimester memang yg paling mencabar, but just enjoy the moment dear..kite dah 22 weeks!TRUST ME, ADE BENDA HIDUP DALAM PERUT WAS BEST FEELING EVER!

    ReplyDelete
  126. Congratssss Namee & Isham.. Happy for both of u..:)

    ReplyDelete
  127. Alhamdulillah. Tahniah kepada namee dan suami.

    ReplyDelete
  128. Salam Meera,
    Congrats to you & yr husband!

    setahu saya, selalunye mual2 start during 1st trimester.

    ReplyDelete
  129. happy for u laling...1st trimester plg kene berhati-hati okeh...

    ReplyDelete
  130. Tahniah Namee and hubbynya.. semoga sihat selalu..jg kandungan dengan baik ye, terkejut pla bla dpt tahu Namee dh hamil. Congratz again Namee ;D

    ReplyDelete
  131. Tahniah Kak Namee and husband :)

    ReplyDelete
  132. tahniah kak namee..:) semoga sntyase chat and jaga diri baik2 ye..:)

    ReplyDelete
  133. Awwww..tahniahhhh...i cried reading your post..slu jd silent readerje..alhamdulillah..hrp k.namee n baby sihat2 semua...

    ReplyDelete
  134. alhamdulillah,episode baru buat namee..tahniah nameerah..:)

    ReplyDelete
  135. tahniah, moga semua selamat..doakan sy jugak eh namee, sy baru kawen tak sampai 2 bulan lg =)

    ReplyDelete
  136. tahniah nameee....& welcome 2 the club dear :) baru ja hari 2 tgk bby bump ika ckp teringin ,kan dah termakbul 2.Alhamdulillah...take care taw!baby kecik lagi kena extra hati2,jgn wat keja berat & rest cukup taw!ika hari 2 start mownink sickness masa minggu ke 6

    ReplyDelete
  137. congratz namee!!!!!!!!! doakan u dan baby sihat2 selalu... and also ur hubby. kadang2 perempuan pregnant, tp lelaki yg alah2 teruk taw.... hehe

    ReplyDelete
  138. tahiniah namee, rezki tu.. rezki...
    moga sumenya berjalan lancar... insha allah..

    ReplyDelete
  139. Aslkm,

    Nameee...Alhamdulillah..Bestnyer..
    Tahniah, kite doakan Mummy, Daddy & BB Sihat Wal'afiat...Jangan wat keje berat2 & banyak2 rehat...Take care okey...doakan saye jugak, walopun saye masih belum ade rezki...=)

    ReplyDelete
  140. Tahniah Namee....pas baca msg Namee terus check blog...walaupun keje menimbun ni...semangat tau! Akak doakan yang terbaik buat Namee...

    ReplyDelete
  141. Tahniah,
    Besnye dengar dah preggy
    Time preggy ni bes boleh manja lebih2 dengan hubby
    minta je pe kompom dapat huhuhuhuhu
    kalau sudi jemput-jemput jengah umah kita ye
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  142. hoho saya sangat tumpang heppy

    ReplyDelete
  143. tahniah namee & isham.
    namee jaga diri baik2 yer.
    happy for u :)

    ReplyDelete
  144. tahniah sis namee . nangis baca . huhuhu . over sangot . hikhik .

    ReplyDelete
  145. Congrats kak namee! Moga selamat semuanya, jaga makan tau. Terharu sangat baca *sambil lap air mata* Me happy for you sis! =)

    ReplyDelete
  146. Yeay, nanti boleh stalk baby Namee plak.. heh

    ReplyDelete
  147. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Nameeee!! Alhamdulilah and congratulations dear.. saya pulak yang terOVER Excited.. hehehe.. take care taw dear.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  148. wahhh tahniah namee.. rezeki Allah kalau nak datang memang tak terduga.
    jaga kandungan baik2 :)

    ReplyDelete
  149. comel je Namee pregnant. Congrats dear!

    ReplyDelete
  150. Tahniah..
    jaga pemakanan ye sis..
    Jemput ke blog saya mamayahadhwa.blogspot.com

    saya juga shaklee independent distributor..
    ada set kesihatan untuk pregnant lady
    just sms/whatsapp 019-349 3595

    ReplyDelete
  151. wahhhhhhhhhhhh, tahniah sangat2. tak sabar nak tgu baby namee & isham. teruja tau kalau bab cenggini...biasalah, bau baby tu kan bau syurga...sedappp sgt...rindu nak berbaby lagik, ahaiii...

    ReplyDelete
  152. awwww kak nameee.. comellnyeee die.. jaga kandungan dgn diri baik2 ye.. awal2 ni kena hati2.. dah besar sikit nnt kena byk bergerak pulak supaya senang bersalin. loveeee :)

    ReplyDelete
  153. wahhhh tahniahhhh sis Namee!!!! ^_________^
    serious tersenyum baca entry ni, turut rasa happy too..jaga kesihatan ye sis.. ;)

    ReplyDelete
  154. tahniah namee...akak pulak yang eksited....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...