Wednesday, May 29, 2013

Pregnancy

Assalamualaikum.hey hello :)

Dulu, saya selalu ketawakan kucing saya pregnant sebab dia asyik terbaring je...eekeke.ni time Mak preggy kembar 5 ni...



Alooo semuaa. T_T. Nak type pun tak larat dah. Masa awal pregnancy ni badan rasa lemah je. Mata lagi lah rasa mengantuk . Boleh buka half je. Tak boleh langsung nak menghadap lappy lama, mesti rasa ngantuk pastu stress. T_T. wuuu. Apakah? Sebab baby serap tenaga kita ke apa ni. T_T. Pastu bila malam ngantuk gila tapi tak boleh nak lelap pulak. Tak tahu lah kenapa. Then Isham kata, "eleh ni bawak shopping terus segar lah ni". So semalam dia bawak lah gi cuci mata tengok barang baby kot saya nak beli apa-apa tapi saya duk jalan meleser-leser je ngantuk, mata half je boleh bukak. Pastu terus ajak balik.

So far, rasa mual atau muntah-muntah tu takde cuma migraine sikit sikit lah. Bila buat kerja macam peluh2 sikit terus rasa migraine nak meletup kepala tapi kejap jela. Baby dalam perut baik, tak buli mummy lama-lama. hihi. Thank you baby. weee. Pastu selera makan pun kurang, tak tahu nak makan apa. Kalau keluar dengan ISham pun biladia tanya nak makan apa, lamakita fikir tapi still taktau nak makan apa. My fav is western food lah tapi sebab perasaan mengantuk sangat rasa malas nak kunyah. T_T. 

tengok ni baru 2 perenggan kita dah rasa nak tutup mata dah.

Seriously kita memang tak reti makan. Kalau gi kedai makan pastu tersusun makanan atas tray semua, saya akan berdiri lama fikir nak ambik yang mana satu. Rasa kagum gila dengan manusia lain. Amik pinggan cedok nasi pastu terus amik lauk lauk. Gila pantas. Ke diorang ni semua memang dah plan kat rumah nak makan apa n nak amik lauk apa? Ke tulis kat kertas ke nak makan apa..T_T . Saya tawaf 10 kali pun belum tentu dah amik kuah ke belum. tsskkk. Terror lah diorang yang amik pinggan pastu terus amik begedil, ikan, ayam and kuah secara pantas. Kan best ada kepakaran macam tu. T_T

So Isham macam kesian lah sebab saya macam taktahu nak makan, terus dia bawak gi makan fav food. Dia kata surprise nak bawak gi mana jangan tanya.Haiya, kita pun ok lah.krohh krohh jela dalam kereta. ekekekek. tapi makan pun sambil mata nak tutup. rasa mengantuk je. apa kehee laaahh.. tapi kalau hari2 nak makan steak je memang parah lah nak gi keluar makan je. 


Isham pun ada habit baru gak sejak2 kita pregnant ni.Kalau kita tidur mesti dia sibuk tangkap gambar....saja jeeee tau.. T_T . Dia kata balasan sebab masa kucing saya pregnant dulu, saya asyik nak tangkap gambar dia tidur je.ni turn saya pulak kena. T_T

wee.ngantuknya.. tapi taknak tidur nanti Isham tangkap gambar saya tidur. Banyak dalam hp dia gambar saya tidur bermacam gaya T_T . Dah tu siap scroll gambar2 tu and ketawa sorang2. T_T. cisss.

Toodles.. :)


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


81 comments :

  1. X pernah pulak dgr org pregnant asik mgantuk , pape pun take care ye..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sayangggg. alhamdullilah. semoga jaga kandungan baik2 tau. nanti nak cium ur baby! heeeeeeeeee... bestnya bakal mummy ni.. bila ye nak jadi umiii (+___________+)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sheila. terima kasih sebab doakan kesihatan bayi n saya. hehe. :) mudahan selamat semuanya.ni pun lawan rasa ngantuk. taknak tidur.hehe

      Delete
    2. yeayyy, lawan namee lawan! hehhehehe. insyallah. semuanya berjalan dengan lancar :)

      Delete
  3. Dalam 1 entry rasa tak terkira perkataan mengantuk dan tido tue. Nampak nau, letih pembawaan budak tue. Take Care k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. entah. tapi ma saya kata ni awal2 rasa macam tu. tapi lama2 akan ok. :) terima kasih lizzie :)

      Delete
  4. nikmat tu namee, time ni la syok nak tido puas2. Sok baby dah kuar kul 3-4 pagi diajaknya kita main, acaner tu? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tapi orang kata jangan layan tidur nnti beranak susah kan. hehe. lepas ni memang kena bangun pagi lah :) pukul 2 3 4 pagi...wuuu

      Delete
  5. namee pregnant yerr..tahniahhh! :)

    ReplyDelete
  6. alolo comel je u. takpe awal2 mmg camni kot ramai gak i baca awal2 mood macam malas je sume huhu. take care namee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cha....doakan namee ok. hehe. dia rasa macam ngantuk je. padahal takde la buat kerja penat sgt.hehe.

      Delete
  7. Alala comelnye.. memang pun bila pregnant ni rasa nak tido dan malas je nak buat semue..hee mule2 dulu nak update blog pun agak malas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dijah...tu lah. namee pun pelik. selalu lepas subuh terus berjaga takde rasa penat pun.. rasa cergas, kali ni rasa macam lembik je. hehe.

      Delete
  8. comel je Namee. Take care ya. Kita doakan Namee and baby sihat walafiat :)

    ReplyDelete
  9. hhuhu kene daulat kucing ni namee..tp comel la isham asik nk amik gmbr u time tido je...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena daulat ni. hehe :) pasni taknak tawa tawa kan meoww dah. hehe

      Delete
  10. hihihhii mesti comel namee tido. pesan isham simpan sampai baby keluar.hehehehehe

    ReplyDelete
  11. ahaha..tergalk lak bc part suami namee suka amik gmbr namee ms tdr.. kekeke

    ReplyDelete
  12. biasalh tu, simptom org peknen ni mcm2.. sabar lah ye layan. bertuah jugak sebab namee tak da muntah2 tu smua. azab woo

    ReplyDelete
  13. hye namme ..semoga awk dan kandungan awk baik2 je

    ReplyDelete
  14. kak namee,sila jaga kesihatan! :)

    ReplyDelete
  15. hai sis kita bru jew singgah sini.
    good luck spnjng pregnancy..moga semuanya sht.. (:

    ReplyDelete
  16. Wah, kak namee dah pregnant, mesti comel baby nanti.. ^_^

    ReplyDelete
  17. Sweet couple! :) Namee, kalau mcm ni la gayekan... dengan tak selera makan ni, saya suggest awak cari supplements. One of those, highly recommended amik acid folic. Saya tak pernah mengandung. Tapi dh jumpa ramai preggy mommy mengadu hal sama, yg ini salah satu solution ;)

    ReplyDelete
  18. take care namee...smoga baby dlm pewot ekau tuh x byk ragamnya..sian kek mama nnt...bykkan baca surah maryam tau...den doakan semuanya bjalan lancar...kito kawen bulan yg samo tp den x jugak² pegnen T_T ...xdo rejeki laie...seb bek laa ado anak daro yg bosar dah...skali laie, take care tau..

    ReplyDelete
  19. kak namee punya simptom waktu mengandung lain drp org lain..hehe

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Namee..Alhamdulillah tahniah utk awak dan suami..semoga bertambah rezeki awak sekeluarga dgn kedtgn org baru nanti..InshaAllah..:)

    ReplyDelete
  21. HAHAHAHAHA..KITA SERUPA :p IKA PON KUAT TIDO SEJAK PREGNANT NI :p

    ReplyDelete
  22. Masa akak preggy dulu pun.. simptom sama cam nie.. ngantuk.. letih n penat nak makan.. tapi trimester pertama jer.. pastu dah ok.. sampai kena stop makan pulak.. hihihi.. tahniah yer.. jaga diri untuk baby.. :D

    ReplyDelete
  23. hehehe...feel masa pregnant mmg susah dijangka, kadang² kita akan mengantok, sampai satu tahap nak lelap mata pon susah, blom kira bila dah hbis tempoh mual, mcm semua benda nak masuk dalam tekak, lagi best time mengidam, padahal nak mkn maggie ayam je, tapi kalau hasben salah beli boleh menanges, kahkahkah....kak 3 anak, tiga² lain2 ragamnye...aduh aduhhh...

    just enjoy ur pregnancy mOment...kak doa moga kandungan namee baik² je, baby membesar dengan sempurna dlm tummy, & keluar dari peyut dengan penuh bergaya nanti & of coz shOmel macam mummy dia nanti... :)

    ReplyDelete
  24. take care ye sis..:) len la simptom akak..xpenah plak kte dgr cm tu..unik! hehe

    ReplyDelete
  25. bila preggy nie memang macam2
    kata orang pembawakan budak
    ke mak budak yang terlebih2
    nway take care namee

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/05/harga-mealshake-shaklee-beli-harga-ahli.html

    ReplyDelete
  26. macam kakak saya masa first time preggy dulu..nak tido je keje die..sampai mak saye membebel..hehe..

    ReplyDelete
  27. hihi kalau 1st trimester ni mmg mcm2 condition berlaku, tp ikut org. ada yg selalu muntah, ada yang rasa sangat penat. tak tentu. kadang ada yg mcm tu smpai bulan ke-9. kadang sekejap je. hang in there, nanti dah masuk 2nd trimester hrp2 dah ok balik :) tk vitamins prescribed by doctor utk tenaga.

    ReplyDelete
  28. semoga all is well kak namee :D

    ReplyDelete
  29. comelnya dia ngantuk sokmo..take care namee and baby :)

    ReplyDelete
  30. namee first of all congratulations. im so happy for you darling. belum sempat dhiya nak jadi doctor ni namee pregnant dah. nanti anak kedua ketiga namee lah dhiya sambut ye. jaga kesihatan elok2 darling :)

    ReplyDelete
  31. Orang kata pregnant memang selalu mual-mual. Tapi jangan sampai dehydration dan masuk hospital tau. makan semua makanan yang perlu dan vitamin utk baby Namee :)

    ReplyDelete
  32. nameeeee ni pelik la.. tp coomel^^

    ReplyDelete
  33. Congrates kak Namee :) Jaga kandungan bebaik

    ReplyDelete
  34. Tahniah tahniah bakal menjadi ibu... Best.

    ReplyDelete
  35. Tahniah kak nameeeeeeeeee ! :") Nanti dapat lah junior namee dan hisham hehe

    ReplyDelete
  36. namee, kawan sy dulu masa pregnant dia selalu tidur dlm kelas..sebab mengantuk! sy pun join tidur sekali sebab kita org duduk belakang sekali..kehkehkeh.. apa2 pun semoga namee dan baby baik2 aje :)

    ReplyDelete
  37. Ya Allah alhamdulillah congrats Namee!! May u have a beautiful strong iman baby ;)

    ReplyDelete
  38. comelllnye laaaa kak nameee niiii.. take a good care okey ;)

    ReplyDelete
  39. haha kelakar la.. pape pon tahniah k.. jaga baby elok2..:)

    ReplyDelete
  40. Omg omg omg. lepas ni kena panggil mummy namee lah. Heeeeee. Dah berapa bulan dear? mesti comel jeee kan perut tu :)


    http://allsuhanamoments.blogspot.com/2013/05/jangan-lupa.html
    Sebagai seorang muslim, tak salah kalau kita saling mengingati antara satu sama lain dengan tujuan mengingatkan seseorang. Jangan terlalu katak dalam tempurung sangat lah ye sampai sesuatu perkara pun terlupa.

    ReplyDelete
  41. maybe namee pun pregnant twin kot. sebab tu ngantuk sangat. hihi. tk care of yourself n baby okey :)

    ReplyDelete
  42. congrate namee...
    comel je en somi snyum2 smbil layan gmbar namee tiDo...Take care =^.^=

    ReplyDelete
  43. bila baca entry ni teringat masa mengandung dulu.. nak rehat je.. takmo buat apa2.. 3 bulan pertama memang waktu kritikal masa tu :(
    lepas tu selera makan mencanak2 naik.. ;)

    ReplyDelete
  44. hahaha.. nak tergelak baca ewntri namee ni.. hu2.. bab yg hubby suka tgkp gambo time namee tido tu mcm serupa jea dengan my friend punya hubby.. suka jea snap gambo time mammy nya tido.. hu3.. mmg lelaki yg nk jadi papa pernagai mcm tu kot? ha2

    ReplyDelete
  45. ade membe yng macam name.. dia mngantok + malas.. hape pon x nak buat nk tido je..

    ReplyDelete
  46. Tahniah kak namee. Semoga ibu dan kandungan sejahtera selalu. Aaaminn

    ReplyDelete
  47. betul tu namee..tido tu mcm nikmat2 jer..mengantukkk je kan huhu..
    kalau blh rasa nak tidooo sokmo uhuks

    ReplyDelete
  48. Normal la tue Namee... wel kome to da club :)

    ReplyDelete
  49. DULU KAK BUI PEKNEN PUN KUAT TIDUR JUGAK..HAHAHA..

    ReplyDelete
  50. kak namee... congrats.... hehe.. cant wait nak tgk ur baby... heeeeeeeeee

    ReplyDelete
  51. tahniah,, kak namee... t8 care.. im ur blog reader,, nice blog kak namee...

    ReplyDelete
  52. comel jela namee ni.hehe..jg baby leklok..biasela ngntok tuuu

    ReplyDelete
  53. ala siannya..dah takut2 nak tido...saya dulu pun awal2 pregnant mesti mengantuk sangat2...bila kat opis lagi la azab....mata dah ngantuk giler, bila bos takde jer terus curi2 bantai tido bawah meja.....balik rumah jer...mandi dan terus tido awal...biasa la awal pregnant memang macam tue...lama2 nanti akan kembali ke normal semula

    ReplyDelete
  54. sis nameee asyik letak "T_______T" . haha . funny mommy to be =)

    ReplyDelete
  55. huiii nameee. wahhhhh. tahniah tahniahhh. anak tu namakan shawn razaleigh mesti hemsem berkaliber dan power bukan calang-calang.



    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  56. weee congratz..alhamdulilah :) jaga diri baik2

    ReplyDelete
  57. Hello there, you can now watch free movies online at http://www.moviesonline101.com!

    ReplyDelete
  58. pembawakan budak... kiranya due namee tahun depan or hujung tahun nie?

    ReplyDelete
  59. selalu kuat tido anak laki .
    nanti mesti kuat makan jugak .
    takpe, ibu2 bertuah je dapat rasa .hargailah nikmat menjadi ibu ni :)
    take care .

    btw fan page ini belum di delete. harap semua especially girl report this fan page.
    Mereka ni ambil gambar perempuan lepas itu komen2 –ve . eiii, tak senonoh semuanya.
    Cek la ada tak gambar korang. Yg penting report to close k .
    t ade plak gambar korg diorang curik letak sana …

    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/jangan-post-gambar-lawa-kat-tempat-awam.html

    ReplyDelete
  60. Standard namee in early pregnancy mmg ada some people asik ngntuk je.rehat la.ingt awal2 ni still fragile.jgn buat kje berat2.take a gud care of urself :)

    ReplyDelete
  61. Standard tu namee.in early pregnancy mmg ada some people asik ngntuk je.pape pn jaga diri k.awal ni fragile lg.rehat2 je.hee take care!

    ReplyDelete
  62. Standard namee in early pregnancy mmg ada some people asik ngntuk je.rehat la.ingt awal2 ni still fragile.jgn buat kje berat2.take a gud care of urself :)

    ReplyDelete
  63. hi namee...baru abes marathon ur blog selama2minggu!!!best

    ReplyDelete
  64. awal2 pregnant mmg asyik ngantuk je.. nanti bila perut dah besar dan baby dah gerak2 mesti susah nak tido.. heheheee

    ReplyDelete
  65. kim salam sama mak buyung,, so sweet la korang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...