Wednesday, January 2, 2013

Supplement Untuk Saya dan Isham

Assalamualaikum...well hello... :)


Hari tu sembang-sembang dengan Isham kata nak cari supplement untuk kita dua. Muka saya selalu pale. Kusam je nampak sebab saya ada masalah buang air besar. Sembelit nama glamour dia. ekekke. Selalu kalau tak ambil langkah awal memang lah akan tak buang air selama seminggu lebih. Memang penuh usus ni kot. tu kadang-kadang sampai terpengsan dalam toilet pastu jatuh dalam toilet pastu kepala terhentak dinding pastu berjahit kepala. T_T. Eh terpanjang pulak cerita. 

Selalu kita makan banyak pisang and buah betik ke apa mesti tak jadi apa. Entah lah kenapa degil sangat yayik dalam perut ni. Ikut tuan dia kot. mihmih. So memang secara serious lah kena cari cara lain untuk senangkan proses penyahtinjaan. T_T Kemain ayat penyahtinjaan. ekekke. Tapi seriously kalau korang ada masalah buang air besar memang jangan harap lah nak dapat muka glow. T_T. Akan jadi kusam macam saya. Nampak macam kuning je. T_T. Kalau berak ok, perut, usus bersih...bibir pun pink je, kulit pun nampak putih je. T_T.

Kawan saya kata, brand Shaklee ada jual untuk sembelit, tapi rasa macam malas nak makan. Tapi rajin2 lah godek web Shaklee ni, terus nampak testimoni ni..

 yang ni ....Herb-Lax...

Supplement dari Shaklee ! Herb-Lax, nak buang air pun senang. Banyak testimoni yang saya baca , memang berkesan and tak sembelit dah. So sekarang memang saya consume yang ni untuk masalah sembelit.

Fungsi Utama

  • Pembersihan najis yang tersekat.
  • Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan  semula proses semulajadipergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit.
  • Boleh mengempiskan perut.
  • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai di ambil seperti biasa atau di campurlan dalam air panas sebagai minuman teh herba.
*boleh kempiskan perut tu yang seronok tu.hihiihihihiih

Okay, next is Isham. Isham selalu penat sebab kerja and before this memang takde ambil supplement apa pun. Pergi kerja, petang terus pergi masjid sampai ke Isyak. Balik rumah dia dah penat and terlentok dah. Sian pulak tengok teddy bear kita penat gitu. So kita pun pilih supplement untuk dia. Saya pilih yang ini untuk my teddy bear! B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. 
Untuk orang hamil pun boleh makan jugak ni.hewhew. Anak comel bambam nanti. 

So far, kami satu family memang suka supplement dari Shaklee ni sebab brand dia dah lama and diyakini ramai. weeee. Nak makanan harian yang cukup khasiat vitamin semua memang susah lah. Tak boleh nak agak. Kadang2 makan sayur pun, mungkin sayur tu dah rosak and kurang vitamin. Sebab tu lah pentingnya supplement tambahan ni. Sangat perlu !

Next nak try yang ini pulak..sebab macam banyak je fungsi dia..

Meal shakes


Saya perlu ! sebab saya............hehhehe. 

Kalau korang nak cuba jugak, boleh tanya di..
Untuk Info dan Order:


Nor Hafizah Mohd Zabir
Shaklee Independent Distributor
ID 866680
Facebook :Nour Fieza
FB Fan Page : Rahsia Hidup Sihat
WhatsApp / SMS : 012 3549 179
Email : permaysury@yahoo.com

Toodles ! :)




35 comments :

  1. Assalamualaikum yang. heee saya daripada tahun lepas nak beli ni. tapi asyik tak menjadi. last2 malas nak fikir. heee. tapi mmg penting kita amik suplemen ni. kan :)

    ReplyDelete
  2. i pun nak makan supplement la sebab selalu tak sihat huhu. banyak gak dgr pasal shaklee ni. tp dgr cite yg best best la hihi

    ReplyDelete
  3. YEAYY....adakah namee preggy??weeee

    ReplyDelete
  4. betul2..siapa dah cuba pasti tahu kebaikan shaklee nie.

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/05/susu-ibu-kurang-5-makanan-bahaya.html

    ReplyDelete
  5. org preggy bole mkan ke dear?

    ReplyDelete
  6. 100 plus cepat dan mudah utk sembelit...

    ReplyDelete
  7. sy pun baru amik supplement b complex ni. terasa jugak perubahan dia :)

    ReplyDelete
  8. wah3 siap boleh kempis perut lg kan..ahakkss :D

    eh3 ayat last tu mcm ada something je, "saya perlu, sebab saya.....? jeng3 disitu..hihihihi.. :P

    ReplyDelete
  9. Erk.. Saya igt saya sorg tak normal.. Perut tak lawas... Pernah juga seminggu sekali baru dapat membuang. Mkn ape2 pun tak berkesan. Nak2 skrg ni tgh pregnant, mkn pil iron lg buat sembelit. haha. Tp paksa mkn buah extra byk dr seblum ni. Alhamdulillah, ok skit.. Amik gak supplement shaklee. Tp utk set hamil je. heee...

    ReplyDelete
  10. Congrats namee! Ur name same dengan my hushband nazmi tp biasa pggl nami

    ReplyDelete
  11. sebab namee pregnant??? aww .. hehee ..

    ReplyDelete
  12. tahniah nameee and husband =D eh mcm tau2 je . hahahahaa

    ReplyDelete
  13. U pregnant now Namee?? if dats true, congrats darling!!! :)

    ReplyDelete
  14. Kak Namee! saye mamam shaklee punye supplement gak. memang bagus. a friend of mine jual, sudi tak kak Namee promot? hehe

    ReplyDelete
  15. Shaklee mmg menarik ;)) kalau nak order dgn saya pn boleh ^_^ whatsapp 0132507805 konsultasi percuma. Harga boleh dirunding.. ;)

    ReplyDelete
  16. Lin pun makan supplement Shaklee ^_^

    Anda ditag! Liebster Award: http://suzlinazreena.blogspot.com/2013/05/tag-liebster-award.html

    ReplyDelete
  17. namee pregnant ekk? klu iye, congrate..

    ReplyDelete
  18. nak makan time pas bersalin nanti hehehe..utk penambahan susu ;p
    aci tak kalau macam tu hiks..

    ReplyDelete
  19. kawan ada jual shaklee ni satu hari inbox penuh nama dia ngan shaklee je.. (-_-!) huhuhu so far feedback ok la tgok..

    ReplyDelete
  20. bagusker? nnt taruk testimoni yer...testimoni tak berbayar boleh percaya sikit hahaha....akak pun ada masalah pencernaan ni...sampai jadi buasir dah pun.

    ReplyDelete
  21. KAK KALAU SAYA YANG SLIM MELIM NIE BOLEH KE NAK TRY PRODUK NIE HAHAHA :p

    ReplyDelete
  22. fadh pown salu ade masalah xlawas ni..dulu ade amik shaklee tp lame2 da mls sbb fadh xsuke mkn pil besar2 tu..syg je beli..sobss...xpe, berkat promote namee ni mgkin bole kuatkan smgt tuk mkn balik..hehe

    ReplyDelete
  23. Aik, ramai pula yg tanya namee ttg 'tutt tutt tutt'.. hehe~

    ReplyDelete
  24. Salam.

    Waah namee, sminggu tak ketoilet, kalau lana, dah bukan kuning dah muka, terus jadi indigo kot,hahaha

    Yup, shaklee dah lama dah dipasarn. Ibunda lana sndiri pernah makan produk ni..lama dah..

    ReplyDelete
  25. janna amik vit c shaklee . alhamdulillah berkesan^^ meal shake mcm best kan^^

    ReplyDelete
  26. namee pregnant? congrats! ;)

    ReplyDelete
  27. nak try gak la shaklee ni... hihi.. nk try b-complex ;)

    ReplyDelete
  28. ari tu ada nampak gak botol supplement cam tu..
    tgah nak teka ni..
    sapa lak yg kene sembelit kat tempat keje ni..??
    jeng3x

    ReplyDelete
  29. mahal produk ni tp kalau untuk kesihatan apa salahnya kan..:)

    ReplyDelete
  30. produk ni memang best...especially Herblax...kalau makan banyak, telan je herblax...besok pagi mesti kosong balik usus...kikiki...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...