Wednesday, June 12, 2013

Album Kita Masa Kecik-kecik. Weee

Assalamualaikum...well hello ..weee :)


Saya and Isham selalu aaa macam main agak2 anak dalam belly ni ikut muka siapa lah kan. Saya pernah aa tengok satu gambar muka Isham masa kecik, mata dia besar sangat...pastu kulit putih sangat. Saya masa kecik macam hantu kak limah ada aa. haha. T_T. ahahah. Rambut kerinting-kerinting. Saya suka kalau baby ikut muka Isham, biar lah dia muka macam daddy dia. Tapi kalau baby girl ikut muka daddy tak tahu lah muka nya macam mana. ahahahaa. 

aah. ye betul. ni hantu kak limah. a'ah, tepat sekali. 

Saja la belek album lama yang mama compile dari dulu.....mengenang old memories..sobs. rasa macam cepat sangat dah besar. dah habis sekolah, dah habis degree...dah kahwin dah nak ada anak. homaihhh...
saya yang paling pendek. takpe, sekarang paling tinggi. kihkih

tapi satu la....bila belek-belek album lama...banyak gambar yang dah takde. Ni lah penangan trend buat buku biodata dulu. Ni kes nak tulis bio kat buku biodata orang lah pastu amik gambar dalam album n potong gambar tu sebab nak tampal dlm buku biodata tu. Semua album mesti ada part yang kosong macam ni...sigh..Pastu zaman sekarang ni mana ada kita nak cuci2 gambar dah. Pastu camera, lappy kena masuk virus...habisssss ! takde kenangan dah ! ahaiiii. sebab tu lah zaman saya study time uni dulu takde banyak gambar, sebab lappy masuk virus, habis semua softcopy semua. :/

gambar dah kena curi aaaa. 

Zaman anak saya nanti nak simpan banyak memories ! Thank god zaman sekarang ada album yang canggih by Foto-ZZoom ni ! yiippie ! 

Nak guna pun senang, just pergi kat Foto-ZZoom, then pilih theme nak yang mana...

saya pilih theme wedding...hehe. sebab nak compile gambar wedding sikit untuk simpanan anak cucu cicit . cewahh ! haha.  Nanti hari raya, pilih theme raya pulak !

Pastu dah pilih theme, terus boleh pilih design.Tapi kalau korang nak design sendiri, pilih theme DIY lah ok ! Yang kat bawah ni design yang saya pilih aaa...Design nama "only you" ...only youuuuu my husbanddd . haha

Next... jangan lupa pilih size ! :D

Then dah boleh start masukkan gambar mana yang korang nak tuuu...only yooooooouuu..

semua gambar kahwin yang saya nak insert dalam album Foto-ZZoom ni...

Okay, mari mula  . Nak masukkan gambar just drag photo tu masuk dalam box/frame yang dah disediakan tu...macam ini ...

weee.then the final result macam ni !! Pilih lah nak ambil sendiri kat kedai atau nak dia delivery ke rumah ! Saya pilih hantar ke rumah.. Ini dia, sangat happy dengan album ni..kalis air pulak tu memang takkan rosak . sempat lah cucu cicit semua tengok...hihi.

suka ! Album ni layflat effect okayy. Tengok album saya ni, walaupun gambar tu in between pages tapi gambar tu still di print cantik. Tak terpisah lah gambar tu. The pages are flex bind (they have a hinge) allowing the pages to lay perfectly flat when opened. weee weee. Lay flat photo books give your images continuous flow between pages, so bila nak selak album tu nampak cantik je. :)

Nak compile semua gambar korang yang ada dalam handphone tu pun boleh. Ikut masing-masing lah nak buat macam mana ! Tapi template yang diorang sediakan pun dah awesome dah. Kalau nak cuba design sendiri, pilih DIY punya template ok. ! Wee, tak sabar nak buat album raya pulak! Awesome. #Fotozzoom

Tips Untuk Orang Kulit Berminyak . Berkesan !

Toodles ! :)




80 comments :

  1. Cantik la namee..nie sama ke mcm yg Redmummy share kat blog dia tue..akak nk jugak la..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka tangkap gambar dgn family kan ! best lah buat ni ! :D

      Delete
  2. comel namee kecik2..:)

    *Buffering earning? Apa tu?
    http://asyikmaiburogu.blogspot.com/2013/06/buffering-earning.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke....macam hantu kak limah. haha

      Delete
  3. Wahh. Final result sangat awesome! Hehe. Dah lama tak cuci gambar. Rasanya bila ada service gini, bolehla start pilih gambar kenangan utk dibuat album. Yey!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. senang ! pastu tahan lama. jom buat ! hehe. namee pun tengah nak compile album lagi. :)

      Delete
  4. Kak limah versi cute dan comel

    ReplyDelete
  5. comelnyerrr namee kecik kecik..macam peranakan hehehe..ooh baru tau pasal fotozoom itu,thanx namee share benda ni ;)

    pssttt..baby ikut daddy ke..ikut mommy ke..mesti tetap cute jugak..sbb korang berdua memang comel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kembang la isham ada kata dia comel. hehe. :D asal sihat saya dah syukur nikmat sgt dah. :D terima kasih kak. doakan kita tau. :D

      Delete
  6. wahhhh,,, sangat seronok!
    thanks kak namee sebab suggestkan fotozzoom utk cuci2 gmbar.. best3 :3

    gmbar cuci lagi best daripada tgk kat lappy jek..
    sbb gmbar cuci ni ade nilai sentimentalnya yg tersendiri.. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betul ! nak nak bila album tu dah lama kita tak tengok !! :D rasa macam mengimbau kenangan lalu :D

      Delete
  7. hye namee~

    tankz yer sharing psl nie..kita pun nak watla tuk wedding and baby kita..br leh ada kenangan abadi xlapuk dek zaman..hihi

    tq dear :]

    take care yer 4u and baby..T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. sama sama :) kebaikan harus dikongsi bersama ! :D terima kasih ...doakan saya tau :)

      Delete
  8. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,OMEI JUGAK DIA MASA KEKECIK :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu gemok gak..makin besar keding pulak jadinya. sobs

      Delete
  9. cantik la pulak namee. brape rega nie ea? hihihihihii

    namee kecik2 comel mcm anak omputeh jer.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum sayanggg. wahh cantiknya masa zaman kecik dulu! saya ni dak berhingus. awak kira up sikit dari saya.anyway photobook ni bagus. haritu sheila ada beli under pixajoy. pun terbaik. murah je yangg. rm10.00 satu photobook. hihihi. baguslah namee, sheila pun teringat nak buat lagi satu photobook gambor kawin. haritu photographer buh gambar universal sangat. hihii +____________+

    ReplyDelete
  11. Dija pun dah banyak buat photobook, wedding aritu buat online gak buat 4,honeymoon gi bali oun buat gak, 1 lagi gambar tunang.. puas hati.. ni nak tunggu raya, masa tu perot dah besar nak buat maternity photoshoot, en suami je la jadi photographr hee namee kalo baby girl ikot muke isham sejuk nanti :)

    ReplyDelete
  12. good sharing! thank you! :DDD

    ReplyDelete
  13. kak namee, nak tanya proses cetakan & pos semua brapa lama...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm tak ingat. dalam 3 hari je rasa. cuba tengok kat web dia. rasa jap je sbb namee hari tu jap je. :D

      Delete
  14. namee comel je buat sendiri photobook tu kan... btw, mahal tak???

    ReplyDelete
  15. ok.. nak buat untuk bertunang nanti..
    berangan~ hahahahahaha...

    ReplyDelete
  16. Wah, ohsem gile! Tak pernah tau ada service macam ni.. Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  17. alolololo....best!! nak try jugak lah nanti ^_^

    ReplyDelete
  18. kecik2 comel..besar2 cantikkk..wahhhhh

    eh thanks kenalkan dgn fotozzoom nih!nak try ahhh

    ReplyDelete
  19. dah bertahun tak cuci gambar, yg retro cuci gambar simpan dalam album....lepas ini update pic dalam pendrive then gi kedai gambar cuci dan keep..haha...photozoom lum buat lagi...nice info...thanks...

    ReplyDelete
  20. bestnya.. saya punya gambar masa kanak2 mana ntah perginya

    ReplyDelete
  21. nanti bila dah ada baby confirm gambar baby mesti banyak.. macam akak.. hehehe...

    ReplyDelete
  22. owwwhh . harus cuba sebab saya memey suka bergambo dan memenuhi hard disk laptop dan camera phone =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu tahapwajib buat album tu ! kalau tak sayang semua gambar tu :)

      Delete
  23. namee lama tak komen sini. windu huhu u sihat tak? jaga diri ok.

    alolo comelnya awak masa kecik.

    wah mcam best je album ni. gambar kat tengah pun siap camtu eh memang bagusla. nak la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi cha ! takpe tahu kamu busy !! :D doakan namee ok. :)

      Delete
  24. Waauu..canggih2..senang pulak tu..nk try jgklah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. masa buat album saya ni...seronok rasa. sebab bolhe design sendiri :D

      Delete
  25. nanti dah deliver post pic baby. ok lah mcm namee, macam anak matsaleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pic baby mesti nak buat album juga maaa. :)

      Delete
  26. waa,daebak ! semua dah online skrang nih :)

    ReplyDelete
  27. smoga ank yg di lahirkan sihat..cukup sifat n myenangkan mak ayah..itu yg comel bg sy..hehe..xkira la putih ke..gelap ke..coklat ke..janji HAPPY..apa2 pon tahniah nemee n en hubby..:D

    ReplyDelete
  28. wah macam mahal ja sis namee...tapi cntik

    ReplyDelete
  29. pasni tak sabar nak upload pic baby lak :)

    ReplyDelete
  30. teringin nak ada photobook sendiri..btul tu,, gambar time konvo hilang after laptop kena virus uwaaa T.T

    ReplyDelete
  31. kalau budak kecik,, rambut hantu kak limah pun lawa kan,, hehe

    ReplyDelete
  32. hai namee!!
    lelaki yang ada banyak gambar dia dalam album tu ayah namee ker?? handsome ayah namee masa muda2..hahaha *lari topik*

    ReplyDelete
  33. nona hidayah...haah. nape ramai kata ayah saya hemsem. tak pon. ahahah,

    ReplyDelete
  34. namee comel :)

    kita punya photo album pun kelompong2 macam ni.. sedih je tengok. huhu

    ReplyDelete
  35. mudahnya zmn skrg nak buat album kan namee :)

    dulu2 kemain lg kalau nk buat album kena habiskan dulu filem pastu baru blh cuci. lamaaaaaaa nk tggu kan.

    lpsni blhlah namee simpan pic dr early pregnancy smpi deliver pastu blh buat album.

    p/s: congrats for ur pregnancy! doakan kita jugak tau :)

    ReplyDelete
  36. comel nye xyah lg dah nk susah2 cuci or pilih2 gamba :)

    btw, please report this fan page(PENCURIK GAMBAR2 PEREMPUAN)
    belum delete lg ni.
    nanti kang gambar2 u guys sume lak penuh dlm page dia ni.
    report ea.
    http://melangkaugarisan.blogspot.com/2013/06/nasihat1-bf-panas-baran.html

    ReplyDelete
  37. comej jer namee waktu kecil,takde pun macam hantu kak limah..hehe

    untung kita sekarang zaman teknologi,semua kenangan apa yg dibuat boleh save terus..dulu-dulu kalau filem tu kena air,menangis ler takde apa lagi dah backup,hehe

    ReplyDelete
  38. nameeee..comelnyee engko masa kecik, mana gambo isham masa kecik buh la nak tengok..anak uols nanti mesti cute sangat :)

    ReplyDelete
  39. ok menarik sgt k.namee..nnt nk buat jgk lah..hehe..btw,congrat..nk jadi future mama dh dia..hehe :)

    ReplyDelete
  40. ada lagi x rambut hantu kak limah tu skang?

    ReplyDelete
  41. salam dear namee.
    bila tengok RAMONA ZAMZAM – PELAKON DRAMA CINTA JANGAN PERGI ni baru perasan ada iras-iras namee la =)

    ReplyDelete
  42. nti album tu akn di hantar ke rumah ker?? kena bayar x?? x paham la..

    ReplyDelete
  43. yay, nk buat album kawen gak!!!

    ReplyDelete
  44. owh ini yang name share kat FB tu.. ala.. asal termiss post nii hahha
    thanks for sharing namee

    ReplyDelete
  45. awak mase kecik2 comel lah namee...natural beauty dari kecik samapai sekarang...
    anak2 awk nnt mesti comel2..(^___^)

    kalau sy dah kahwin nanti, nak buat album mcm nie jugak lah...buat online jer kan..jimattt sikit...plus kita boleh design sendiri kan..ehehe...nice idea..thanks sbb sudi share pasal nie ye namee...

    ReplyDelete
  46. Menarik! boleh buat sendiri..klik2 je!Sambil minum ptg pun boleh buat..thanks for sharing!

    Btw,kite pendatang baru,do follow me eh :) http://pnutzlotpi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  47. Memang kena buat jugak ni....tungguuuu

    ReplyDelete
  48. Salam akak. Kalau kita nak buat then payment macam mana? Kira satu book atau satu gambar?

    ReplyDelete
  49. serius comel akak.

    mari follow blog saya.
    masnayli.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. hai namee, nice to know you...
    arini first time bace blog u.. hihi
    suke bace kisah u N isham...

    ReplyDelete
  51. sejak zaman makin canggih nie...lepas tangkap gambar jer terus simpan...nanti nak kena print guna foto zoom gak la...kenangan hari tua nanti

    ReplyDelete
  52. As-salam..apa khabar namee?

    Sekian lama akak x jengah blog namee sbb dah jarang blog sekarang.Namee dh pregnant rupanya. Tahniah dear :).Jagi diri dan kandungan baik-baik. i miss u a lot..muahss

    ReplyDelete
  53. As-salam namee..apa khabar? Lamanya x jengah blog namee sbb akk dh jarang blog sekarang.Namee dh pregnant rupanya. Tahniah dear :).Jaga diri dan kandungan baik-baik ye. i miss u alot

    ReplyDelete
  54. literally tgh bukak the website :) thanks namee for this post!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...