Monday, July 22, 2013

Bila Isham Takde Kat Rumah....hehe.

Assalamualaikum..well hello.. :)

Wee wee. Saya stay dengan Isham jela. Bila dia pergi kerja, meroyan lah saya sorang2 kat rumah. Boleh je pergi rumah mama, tapi takpela...kerja kat rumah pun banyak.Tiap hari nak basuh baju, nak lipat baju semua.Sikit2 lama2 tak banyak kerja dah. haha. Memang hari2 lah cuci baju kalau satu helai pun. Pastu takyah pening, focus kerja client je. Isham kalau kerja awal pagi macam pukul 3 pagi tu, memang lagi meroyan lah saya sorang2,

Tapi time Isham takde aa saya selalu buat project saya. Haritu kan pernah aaa dengar kat Hot.fm ke mana entah, ada satu laki ni dia luah perasaan kat dj hot.fm tu. dia kata dia tak suka la bila dia bali kerja je, bini dia mesti tepek bedak sejuk kat muka, pakai baju kelawar, pastu ikat sanggul tinggi2. T_T. K, complain siot laki tu. So bila dah kahwin ni memang automatic ..eh taknak la pakai bedak sejuk bila Isham ada. hahaa. Padahal dia tak kisah pun..siap nak try sama2 pakai mask ke bedak sejuk ke. haha

So Isham kerja pagi2 buta kul 4 ke 3 ke..ni la saya akan buat sambil kemas2 umah.....ekekeke. Entah jadual orang kerja dalam bidang terbang2 ni macam tu. T_T . nanti dah anak hilang sepi sikit kot.sobs.

Takpe, suami balik kerja..isteri berseri. ekeke.
wee wee Nak senyum tapi tak boleh, muka keras ...pakai mask tebal tu. besttt ! Dulu masa buat treatment kat New York Skin solution tu...tiap kali facial mesti dia pakaikan mask tebal tu. Best . Pastu kopek je. hehe

Tapi rawatan saya kat rumah saya pakai mask ni, susah nak cari mask yg boleh buat tebal macam ni ! Tapi finally jumpaaa...ini diaa..

Saya cuba yang Rose ni...bau rose lah...sedap bau dia. 
Untuk flavour rose ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:
-normal skin
-dry skin
-dehydrated
-pigmented
-dull
-fatigued

Mask ni ada 3 perasa. Eh yeke perasa...yela perasa tapi tak boleh makan untuk rasa lah ye..haahaa. Each flavour tu ada khusus kulit jenis apa lah...Lagi dua perasa , ini dia...

Tea Tree
Untuk flavour tea tree ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:
-jerawat yang teruk
-combination
-oily
-seborrheic
-blemished


Orange
Untuk flavour orange ini sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit:
-normal skin
-combination
-oily
-acne prone
-dull
-fatigued

Nak guna dia senang je...steps 1, 2 , 3 and 4 ..
Letak lah serbuk mask tu dalam piring ke dalam bekas ke, then masukkan air secukup rasa korang lah hahaha and gaul2..then apply kat seluruh muka..

Steps ke 4 tunggu kering je, then boleh mula kopek2. It depends sebenarnya, ada orang suka pakai nipis, macam saya suka pakai tebal sebab nanti bila mask dah kering senang sebab boleh kopek je ..wee weee. 

Lepas kopek tu saya perasan kulit jadi lembut, pastu pori2 saya kecik. Liang roma yang halus kat muka pun tercabut skali. Mask ni best lah. Dulu mama saya pernah buka saloon dulu, so pernah lah pakai mask jenis lebih kurang macam ni untuk customer..memang elok !

Pastu alang2 muka dah haluih muluih, buat treatment mata jap lah. Selalu buat treatment mata malam sebelum tidur tapi ni saja bosan..buat pagi jugak. hahaa
Eye mask ini ada madu asli,collagen dan multi vitamin. Bau memang bau madu lah. hehe
Mask ini diimport dari Italy , gerenti berkesan lah. Lepas buka eye treatment ni jadi orang Italy lah. Mata terus tukar jadi biru. kekeke


Tepek je kat mata. weee. Sesiapa yang beli mask tebal tu semua akan dapat free eye mask ni. hehe. Sebab tu la saya ada eye mask ni. hihi. First time cuba. Pakai eye mask, then urut2 sikit mata. Wait sampai 15-20 minutes. Pastu bukak lah and urut2 mata dengan jari.

Ni kulit lepas kopek mask. kat kepala ada lagi kupil2 putih mask tu. hehe. 

Best ! Suka kesan dia. Kita dapat kat sini....http://murah-saje.blogspot.com/

Toodles ! :)







40 comments :

  1. namee mmg dah lawa. Pakai ini lagila lawa namee. hehehehe

    a ah nanti dah ada baby, takde sunyi sgt kan

    ReplyDelete
  2. wah macam best sejuk je muka tengok namee pakai ni haha. nakkkk

    ReplyDelete
  3. hehehe.. mesti nak lawa2 walau tak lawa bila suami ada kat rumah baru rasa puas hati.. ;)

    ReplyDelete
  4. wah..macam best je.thanks sharing Namee.

    ReplyDelete
  5. wow bestnya! makin berseri lah bakal mommy ni nanti hehe =D

    ReplyDelete
  6. Mask tu macam senang je nak cabut, sbb dia keras kan? Ada sesetengah mask, nipis. Satu kerja pulak nak kopek.

    ReplyDelete
  7. namee ni memahami betul, eina baru sibuk nak cari2 mask yang best.. tengok namee update pulak pasal ni.. hehe thanks <3

    ReplyDelete
  8. menarik tetarik btul mask tuhh..oke nak terjah on9 shop tu sknag gak!

    ReplyDelete
  9. untung lh isham dpt isteri pandai jage kecantekan =)

    ReplyDelete
  10. WOWW..BESTNYA LIFE AS A HOME-MAKER A.K.A HOUSEWIFE. ACTUALLY, TU MY DREAM JOB SEBENARNYA..SO JELES!!xD

    ReplyDelete
  11. hehehe..comel je mak buyung nih..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak tepek2 bedak sejuk kat muka ni. hihii

    ReplyDelete
  13. wahhhhh...rajin betul kak namee ni...

    ReplyDelete
  14. nice!!!
    khusyuk betul baca..
    nak jugak mask tuuu! :(

    ReplyDelete
  15. kulit akak memang cantik. mulus. tulus. heee. comel jeeeee tau

    ReplyDelete
  16. Wah cam best je namee. Nak kene try jugak ni, ni pun dija tengah pakai mask hiam dengan incik suami sekali pakai sebab nak ilangkan bintik itam hehe

    ReplyDelete
  17. Salam, hi kak namee. Produk ni kena guna everyday atau tidak? First time dengar produk ni :). Dulu guna bedak sejuk gak, mula-mula ok tapi lama-lama tak nampak kesan. Kesian kat kulit saya. Kalau worthwhile, boleh cuba. Apa pendapat kak namee?

    ReplyDelete
  18. hahaha. perancangan yang bagus. bila suami balik, dah tak bertepek2 dengan segala bagai tu.. haha.


    canggih lah bedak sejuk tu. boleh tanggal macam tu je ye

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum yanggg, wahh rajinnya isteri isham ni jaga muka. suka tengok review2 namee sebab of course namee cantik. heyyy nak try gak mask ni. macam bagus jeeee :)

    ReplyDelete
  20. Nampak best la namee. Akak pun suka Wat facial kt umah. Nasib husband jenis tak kisah. Dah pakai mask kadang tu anak pun takut nak dekat hahaha terutama charcoal mask, kan Hitam legam. Apa nak buat kan nak cantik dah Nama perempuan hehe. Skrg namee x byk tulis blog pasal pregnant ke? Boring la x baca blog namee hahahaha

    ReplyDelete
  21. Nampak best la namee. Akak pun suka Wat facial kt umah. Nasib husband jenis tak kisah. Dah pakai mask kadang tu anak pun takut nak dekat hahaha terutama charcoal mask, kan Hitam legam. Apa nak buat kan nak cantik dah Nama perempuan hehe. Skrg namee x byk tulis blog pasal pregnant ke? Boring la x baca blog namee hahahaha

    ReplyDelete
  22. ahahhaa yang part bedak sejuk tu mmg patut pun jangan buat depan laki hehe,, biar dia namapak yang indah2 je,, nti tak pasal2 cari lain hehehe..tp nami takpe mmg cantik dah :)

    ReplyDelete
  23. Haha.. kelakar lah part Italy tu !! Tp namee mmg nampak berseri2 lah.. :)

    ReplyDelete
  24. sakit tak time kopekkan mask tu? muja baru try shiseido mask sebenarnya,, hasil dia best tapi macam fobia pun ada sebab sakit time nak cabut,, hehe

    ReplyDelete
  25. ada jugak tgk org pakai.tp kat rumai i skrg tgh gila pakai mask shisheido hitam tu.hhee

    ReplyDelete
  26. akak jarang pakai mask.. 2 kali seminggu scrub je

    ReplyDelete
  27. Sis.. Pernah pergi NYSS ey? Tp knp owg kta NYSS x ok?

    ReplyDelete
  28. Sis.. Pernah pergi NYSS ey? Tp knp owg kta NYSS x ok?

    ReplyDelete
  29. kulit dah cantik sgt namee! pls jgn pakai ape-ape dah. hahaha jeles ;p

    ReplyDelete
  30. makin haluslah muka dia pasni...hehhe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...