Friday, July 12, 2013

Bulan Ramadhan Je Ada !

Assalamualaikum...hey hello ... :)

Haritu ada pelancaran menu burger baru Burger Bakar Abang Burn ni.Saya pun join lah..excited gak nak tahu burger baru ni. Heheh . Entah sejak pregnant ni, asyik nak makan je.T_T. Pastu dengar cerita, menu burger baru ni ada berkaitan dengan anak yatim .Intention abang Burn ni nak kumpulkan sumbangan untuk anak yatim., memang salute lah dengan niat abang Burn ni. Few times jugak makan burger bakar Abang Burn ni dengan meatball dia. So memang expect menu burger baru ni mesti tip top gak .

Ni masa tengah launching. Nama burger baru ni al-lazat. Cewah,nama burger ala-ala arab gitu. Asalnya nama tu dari arab tapi dalam bahasa melayu kita ‘lazat’ . Masa pelancaran ni, mata saya dah usha2 belakang dapur dah.haha.Tak sabar aaa. Usha-usha jugak cari mana satu abang burn ni tapi tak tahu yang mana. Semua tak tahu abang burn ni yang mana satu sebab dia lebih selesa tak reveal diri dia. Humble je. Tapi macam agak2 abang burn yang duk kat dapur tu rasanya... haha. entah la.



Ni antara menu burger al-lazat. Daging dalam tu is ayam percik.pastu sos dia sos timur tengah. Rasa dia memang sedap. Mula-mula masa pelancaran tu diorang ada kata rasa burger ni gabungan citarasa Melayu, Arab and Barat. Masa  tu terus terfikir,macam mana lah agaknya rasa burger ni. Tapi bila rasa, memang wow gak lah.Combination rasa memang sesuai.Pandai abang Burn design menu baru ni. Bulan ramadhan je dapat rasa sebab burger ni dibuat eksklusif untuk bulan mulia ni je. 

Em,dah makan satu burger kat sana.Bawak balik 4 burger lagi. Tak senonoh. Haha.Tapi nak wat macam mana….siapa suruh burger ni sedap.

The best part pasal burger ni, hasil kutipan jualan dari burger ni..abang Burn nak salurkan pada anak yatim and fakir miskin. Rasa bagus gak buat macam ni, customer makan dalam masa yang sama kita boleh niat bersedekah juga. No wonder la rezeki abang Burn ni melimpah ruah, niat dia berniaga tu bukan untuk keuntungan dia semata tapi prinsip dia…rezeki tu bukan untuk dia tapi untuksemua. :’) . Seronok bila tengok anak melayu kita macam ni. Abang Burn akan buka satu cawangan kat Lembah Klang, semua keuntungan dari cawangan tu semua akan disalurkan pada anak yatim dan fakir miskin.

Burger ni akan ada musim ramadhan je. Kalau bulan lain, takkan ada. Wuu.so kalau nak merasa burger sedap ni bulan ramadhan jela.sobs.Esok plan nak gi makan dengan Isham. selalunya ISham tak suka burger tapi burger ni dia suka sebab daging dia tu ayam percik. 

Masa pelancaran tu ramai jugak blogger yang hadir bagi sokongan. Memang support la usaha2 murni macam ni. Tapi saya macam malu aaa, most of the blogger yang hadir semua saya kenal tapi kenal dalam internet jela.haha.Bila jumpa depan,beku dah. Takut nak tegur. Cik epal, pen merah yuyu , fatin etc...semua peramah. 
Sempat sembang2 dengan Pen Merah, Cik Epal dengan Yuyu and Fatin Liyana sikit. pastu saya balik awal sebab esok tu Isham kerja...wuu


ni antara muka2 yang datang hari tu. Ramai lagi tapi tak semua muat masuk gambar. hehe.Saya pun kat belakang terpotong. takpelaa...asal dapat rasa burger. hihi

Terliur dah tengok video burger al-lazat ni....T_T ...gulp...
Youtubehttp://youtu.be/dGgc4BZ3M-k

Kalau korang nak cuba, apalagi..boleh pergi cawangan abang burn. Sambil2 tu niat bersedekah ok. :) Untuk latest news dari abang Burn ni boleh tengok2 kat sini...

Facebook: Burger Bakar Abang Burn https://www.facebook.com/abangburn
Twitter: Abang Burn https://twitter.com/AbangBurn
Instagram: Abang Burn
Website: abangburn.com

Toodles...




36 comments :

  1. Assalamualaikum yanggg, sodapnya. nanti nak try lah... hehehhee. comelnya orang tu makan burger. Isham la yang snap tu? hehehehe ;p

    ReplyDelete
  2. hai i nampak u namee roslan yang cantek itu...malu hakak nak tegur..

    ReplyDelete
  3. burger bakar abg burn memang dah jadi peberet kami sejak diperkenalkan di facebook. Terubat rasa rindu di hati nak makan burger hehehe. Meatball dia memang superbbbbb! sampai boleh hirup sos black pepper dia lagi muahahaha~

    ReplyDelete
  4. tak sempat lagi nak merasa burger al-lazat ni.. tapi burger bakar abang burn memang sedap, al-lazat ni pun mesti sedap jugak.. hihi

    ReplyDelete
  5. hurmmmm...meatball tu gak pernah rasa lagi

    ReplyDelete
  6. ntah bila baru dapat rasa.. sebab en. suami sibuk.. nak kena tunggu masa yang sesuai.. ;)

    ReplyDelete
  7. aduhhh sedap nya....nk try jugak lah!

    ReplyDelete
  8. SEDAPNYA NAMEE..KALAU ADA JUAL KAT KUCHING MMG KAK BUI BELI 10 KETUL..HIHI..

    ReplyDelete
  9. burger abg burn area shah alam ka? waahh mcm sedap je. tetiba lapar. hihi

    ReplyDelete
  10. Bila la nak ada cawangan kat klate lak... Dpt gak can nak review.. Hehehe

    ReplyDelete
  11. Nmpk sedappp... teringin nk cuba!

    ReplyDelete
  12. Best-best.
    Jemput baca entri terbaru
    http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2013/07/hot-baju-raya-murah-disini.html

    ReplyDelete
  13. hehehe sedapnyaaaa
    kat png pon ada tp xpasti mana eakk hahaha

    ReplyDelete
  14. Namee jom kite date berbuka.. ehee saje nak jumpe namee cun kehkehkeh

    ReplyDelete
  15. Namee klu tringin sok poie yo kek sikamat tu. Hikhik. Abg burn somban
    sodapppp ehh

    ReplyDelete
  16. Namee bulan pose ni terliur pulak. Sebelum pose baru je makan lamb burger abg burn. Dia memang semue isi ayam percik je ye? Sbb gambar kalau kat kedai tu macam letak ayam peha, ingatnya letak ayam peha mcm tu :)

    ReplyDelete
  17. cop cop namee ada yer masa kat permaisuri ari tu..huwaaaa...klu akak boleh pegi..mesti akak dah pegi..nak jumpa namee..

    tp malam tu kena gi hospital cek BSP hukhukhuk..klu tak, sudah ku makan burger itu hahaha

    ReplyDelete
  18. dah lama tak makan burger abg burn nie..superb la

    ReplyDelete
  19. whoaaaa ramainya,,,best!! terliurr ;p kih3

    ReplyDelete
  20. bilalah cawangan abg burn ni nak datang kat ipoh..teringin sangat nak rasa :(

    ReplyDelete
  21. dah nampak dah sbb sehari sebelum puasa aak dah bantai burger abg burn sbb takut teringat..haha...percik ye...lain ni..

    ReplyDelete
  22. haishh..burger ni membuatkan saya lapar..hehe

    ReplyDelete
  23. salam ralmadhan dear namee.

    hope fully cawangan sini dah ada beger al-lazat tu
    baca entri ni, jap lagi nak pergi cari. thx dear

    ReplyDelete
  24. dia punya slow motion dalam youtube tu sabar jelah tengok. hehehe

    ReplyDelete
  25. weee..untung anak akk dpt merasa beger al-lazat ni..hehe

    ReplyDelete
  26. serious kagum dgn dia.. alhamdulillah anak melayu makin gigih utk maju. jom ramai2 support usaha ni! terbaikkk :D

    ReplyDelete
  27. namee,abg burn kt mana ni?bkn sek 7 shah alam kn?hihi.namee pregnant mkn la spirulina.tgk kt blog sya.sesuai untuk bulan puasa n untuk ibu2 mgndung.hee

    ReplyDelete
  28. Wani baru sekali je rasa burger dia. Best. Teringin meatball tapi burger abang burn yang wani tahu cawangan shah alam je. So kalau nk mkn kena tunggu umi ayah hantar akak pergi uitm shah alam.

    ReplyDelete
  29. namanya pun dah cukup menarik perhatian.
    good effort abg burn.

    ReplyDelete
  30. pergh.. gila menarik.. ramai blogger2 hebat ada masa tu.. mak aih..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...