Monday, July 1, 2013

Hadiah Mahal Dari Suami. kihkih

Assalamualaikum...hey hello... :)

Wee wee. Serious lah, Isham memang jenis tak reti beli hadiah. Dari dulu lagi. Hari tu birthday saya on 9 May pun dia takde bagi apa pun. Dia tanya nak apa ada lah.."meera nak apa?" . Hoho...kita mesti lah tak mintak apa. Malu je nak mintak. Memang tak mintak la. Macam tak malu je mintak haha. So takpelah, senyap je. Asal dia ingat birthday kita and cakap i love you tiap hari dah la. hihi. Asal dia sama je sentiasa and jadi bestfriend kita tiap hari dah lah, teman kita nangis and ketawa.

Tapi kita macam tefikir lah eh 'saya ni takde gelang langsung kan' selalu tangan ni kosong je. Jam pun takde sebab lepas hilang jam tangan 4 tahun lepas masa site visit kat Perak..terus rasa sedih and serik aaa. Taknak lah beli jam. Plus jam tu Isham hadiahkan pulak tu,memang kecewa tu lebih lah sebab tangan saya memang kurus keding sgt so susah nak cari jam yang sesuai. Isham marah sikit la masa jam tu hilang, eleeehhh kita bagi dia jam pun dia rosakkan.so fair lah. haha. . T_T . Jahat aa siapa curi. So macam serious lah nak usha Pandora ni. hihi. Harga pun nak kena usha dulu, seketul biji tu dah RM300 lebih macam tu rasanya. Kalau satu gelang ada dalam 10 ketul , dah 3 ribu. gulp. Tapi nak gi tengok2 dulu.... 

So petang tu dalam kereta , cakap lah kat Isham..and nak ajak dia pergi usha harga nanti...

'Isham, nanti gi Pandora yeah!'

So Isham biasa lah, he never said no pun kalau saya nak gi jalan mana pun. hehe . Dia pun terus kata 'ok jom , eh tapi kat mana yeah'. Belum sempat saya nak bagitau kat mana, dia dah mencelah dulu..

'haa, Isham tahu kat mana. Isham nampak hari tu'

Oh saya pun macam kagum gila lah kan ,bila Isham kata dia tahu kat mana sebab dia ni kalau bab bab barang perempuan memang tak tahu pun. Dulu nak beli kat saya t-shirt dari Kuching pun macam garu2 kepala. haha. Dari awal kenal, memang tengok dia tak reti pun beli hadiah so kita memang dah biasa dengan perangai dia. So tetiba dia tahu pasal Pandora, saya macam quite 'wow' ah. haha. Ok bagus bagus, ada peningkatan lah. Pastu saya tengok muka dia macam fikir2 macam bekerut sikit. Saya tanya "Kenapa Isham?'

Terus dia reaksi muka macam ada idea pulak..

'haa Isham tahu kat mana...ok ok.Kat Wazer Maju ada !'

Saya pun 'apa kena mengena Wazer Maju?, Wazer Maju macam kenal je T_T' (bisik dalam hati)
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ni kan Wazer Maju ?


K, faham.

Dia ingat Pandora tu...

Pandora =Tandoori.

T_T

K.

Bye. Toodles.

haha, terus tergelak.pastu dia tanya kenapa gelak, kita senyap je. hahaa. 




99 comments :

  1. Alamak. Tandoori tu nmpk best

    ReplyDelete
  2. hihi saya baca pun dah gelak :)

    so cute both of you!

    :D

    ReplyDelete
  3. hahahaha tandoori dipanggil Pandora ke namee? adess lawak tol la..ehhe

    ReplyDelete
  4. hubby bagi hint tu, daripada keluar duit beli gelang, elok beli makanan....kenyanggggg...hehe

    ReplyDelete
  5. hahahhaaa...tandoori pon boleeehhhh..sedap teww..kiki..lawak je

    ReplyDelete
  6. hahaha...lawak la
    nak gelak ke nak kesian
    tapi more to LAWAK GILERRR!!!!

    ReplyDelete
  7. kelakar.. :-)

    mahal gak gelang pandora tuh eks.. kiki.. seriusly tak tau

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum yangg, lawak isham ni. hihihii... mak mengidam nak gelang ye? hehehe

    ReplyDelete
  9. luruihnya suami kak namee hehehe. Takpa la janji ang pa bahagia. Pandora hat ni pun sodap! ...dan kenyang :)

    ReplyDelete
  10. best r..kelaka..best kan life mee tiap2 hari..nurul nk sngt life cm tu.ia brjalan secara normal or kite yg kena create suasan tu jdi cm tu ek?

    ReplyDelete
  11. thanks sebab share crita yg macam ni..seronok life mee. nurul tringin juga nk mcm ni.

    ReplyDelete
  12. Hahaha.. Lawak lah! Tandoori pun jadi lah, sedap ape kan :)

    ReplyDelete
  13. haha lawak-lawak..
    kelakar betul suami kak namee nie

    ReplyDelete
  14. hahahahha sabar je la...
    sedap tu nameee.. kasi baby dlm peyut merasa hehehe

    ReplyDelete
  15. Alololoooo...

    Tomei sungguh cerita pandora ni...
    Menangis taukey pandora klau tau..
    Hihihi

    ReplyDelete
  16. haha..senyum je baca..kt namee pk len n ur husband pk len..:D

    ReplyDelete
  17. hahaha.. comel je..
    mesti dia ingat namee lapar nak makan lagi kut.. ;)

    ReplyDelete
  18. hahahah ok ni kelakar. sumpah i tergelak :))))

    namee i ada follow u kat twitter. id twitter i shaxoza :D

    ReplyDelete
  19. adoii... hahahaha... lawak la isham ni... pandorii pun boleh.. :)

    ReplyDelete
  20. assalam.

    namee, memang lucu suami u.tapi namee perlu ajar dia tentang apa yg namee suka.maknanya terus terang kat suami namee nak hadiah apa..serius, biasanya mereka tidak tahu apa yg bermain difikiran isteri. ada sesetangah memang nak kita cakap direct.tak salah terus terang..xyah malu.

    mcm sis, memula kenal suami, dia bagi hadiah cerita arrival dari youtube.sis ingat dia nak bagi hadiah buku memandangkan sis suka buku. tapi tetap terima hadiah itu..tgk sampai habis..hehe

    ReplyDelete
  21. hahahahhaahahahahahha sumpah alwak. hahaha
    ika pun minat pandora nie, tapiiiiiiiiiiiiiiiii

    macamlah tunang nak belikan. hakhak...

    eka plak lepas jam kene air laut ritu, terus xde jam dah. hahaha
    malas nak pakai

    ReplyDelete
  22. hahahahahahaha nk gelak jugak boleh.sian u namee,hehehe.sabo jelah ye.better u suh dye google dulu.hehee

    ReplyDelete
  23. haha..kelakar la hubs namee tuu :)

    ReplyDelete
  24. mesti namee dah semangat dah time tu kan? hihihi..

    ReplyDelete
  25. HAHAHAHA..LAWAK2...ADUH2,ISHAM..MCM MANA LA BOLEH INGATKAN MAKANAN PULAK..HAHAHA..GELI HATI KAK BUI BACA

    ReplyDelete
  26. adehh....baru nak kagum....tetiba eh..eh...klako..klako...

    ReplyDelete
  27. wah, haha. ayam tandoori. cecomel je.. hihi untung akak dapat husband baik mcm tuh. sangat baik :) jelous sikit.. hehe

    ReplyDelete
  28. Omaigod kak namee! He's way too cute hahaha nak bengang pun tak boleh dah

    ReplyDelete
  29. Omaigod kak namee! He's way too cute hahahaha tak larat nak bengang sebab comel sangat

    ReplyDelete
  30. hahaha memang nak dkt dah namanya tu. pandora, tandoori..asal dua2 ada 'do' kat tgh2. hehehe.

    ReplyDelete
  31. hahahaha.....lawak la isham...pandora jd tandori...hihi

    ReplyDelete
  32. hahahahaha..comel gile! tandoori pun tandoori laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  33. HAHAHAHHAHA comel GILAAA okayyy.

    ReplyDelete
  34. haha... man thought when thought about woman thingy.....

    ReplyDelete
  35. hahahaahahaaa... nak gelak jugak boleh tak namee.. kelakar sangat!!

    ReplyDelete
  36. haha XD
    sweet entry kak namee.
    saya pun nak tergelak baca.
    tapi nak tahu gak,las2 pegi pandora mana satu?
    hehehehe =P

    ReplyDelete
  37. hahahahahaha ! kite kat sini ppon gelak skali ... :D

    ReplyDelete
  38. hahaha kelakar je. org lelaki ni ada brg2 org perempuan yg diorg xtau :P

    ReplyDelete
  39. mak aii..tkekeh kita ktawa..ater, beli ke idak?kte yg nk beli ni pk sjuta kali..mihmihmih

    ReplyDelete
  40. okk serious hubby kak namee lucu. hahahaha :DDDD

    ReplyDelete
  41. wahh namee lepak kat wazer! last zuan ke sana 2 tahun lepas, tu pun waktu break time waktu join tourney futsal..

    ReplyDelete
  42. Haha, saya yang baca ni pun terus tergelak sorang2.

    ReplyDelete
  43. Hahaha... man always like that... syok sendiri...

    ReplyDelete
  44. Ahahahahadoiiii...doii doii..=) tergelak gak walau panas terik di oetang hari kt sini..bess!! Lelaki!

    ReplyDelete
  45. Ahak..hak hakkk..terbaik..memang lelaki sejati!

    ReplyDelete
  46. Ahahahahadoiiii...doii doii..=) tergelak gak walau panas terik di oetang hari kt sini..bess!! Lelaki!

    ReplyDelete
  47. hahahaaaa.... fiza pun turut tergelak..
    Apalah isham ni..hehehee

    ReplyDelete
  48. kak namee.. serious lawak.. hahahahah..

    ReplyDelete
  49. hihihi..jauhnye beza Pandora ngan Tandori tu..sabar je la ye..
    my hubby pun camtu gak x reti nak beli barang2 perempuan ni..klu besday pun wajib tanye nak ape..and my answer pun same cam u gak..hehe

    xpe la yang penting dia sayang kat wife dia ni..:)

    http://vitaminhalal.com/

    ReplyDelete
  50. hahaha comell ahhh hubby namee. :)

    ReplyDelete
  51. BHAHAHHAHAHAH.. Sekalik kene bedal tandooorii daaaa

    ReplyDelete
  52. hihi... comellahhh adoiiii. tandori pandora pn jd lah kikiki

    ReplyDelete
  53. hahaha,,, kita pun tak kenal kot kalau sebut pandora je,, sian isham tau kena dera ngn wifey dia,, lalala :P

    ReplyDelete
  54. Hahahaha....Pandora = Tamdori.. Nyumeeehhhh~

    ReplyDelete
  55. hahaha comel r isham namee nie ;p

    ReplyDelete
  56. hahaha this so funny but so cute. Namee try tgk thomas sabo. dhiya beli charm bracelets dia and kumpul charms dia masa travel.

    ReplyDelete
  57. lucula abang isham kak namee nie .. btw swwet couple both of u .. :)

    ReplyDelete
  58. pandora=tandoori, hahaha :D
    gulp, sory..hehe

    ReplyDelete
  59. hahaha kak namee lamanya tak update blog . uwaaaa. tup tup update boleh pulak n3 yang kelakar . :)

    ReplyDelete
  60. hahaha.. sekali tandoori daaa..hehehe

    ReplyDelete
  61. lucu la kak namee ngn husband nie. dua2 comel. hikhiks.

    ReplyDelete
  62. haha..pandora dgn tandoori..bolehlah..:)

    ReplyDelete
  63. Hahaha.....tandori pun boleh lahh....

    ReplyDelete
  64. hahahahaha...adoiii klaka r namee ni..btw bzday kite sme la yunk...hahaha :D

    ReplyDelete
  65. hahaha...mmg lawak la husband namee nie.. ;p

    ReplyDelete
  66. ok ini lawak! hahaha

    he is so nicee right. Anis doakan namee berbahagia dunia akhirat. love to see both of u.

    ReplyDelete
  67. Aslkm,..

    Laaa...kesiannye...tapi pandoora dgn tandoori kan bunyi lebih kurang sama je...okay gak tu..hehehe

    ReplyDelete
  68. baru je nak berangan nak pandora. hehhe lawak la.

    ReplyDelete
  69. kahkahkah....nameeeeee...dkna gelak sampai sakit perot :)

    ReplyDelete
  70. Hai Nameeeee! Kita busy.. baru dapat baca entry2 awak.
    Eh, yg last tu mcm tak sangka. Rupanya Isham salah
    sangka. Patotlah mcm terkezut "mcm mana Isham tahu Pandora?".
    Rupanya .. sabar-sabar.. :D

    ReplyDelete
  71. sabar ye namee..lelaki mmg begitu hahaha..sama lahhh.. ;p

    ReplyDelete
  72. alahaiiiii hahhaha putus harapan bini..hehe

    ReplyDelete
  73. hahahahaha..too cute! adoi..sakit perot gelak..

    ReplyDelete
  74. hahahaha, comelnye your hubby! Kalaulah dia baca blog u. Hehe, mesti dia ingat u mengidam tu pandora jd tandori. Anyway, may both of you be blessed by Allah not just in this world but InsyaAllah in Jannah. You guys really make a cute couple.

    ReplyDelete
  75. hahahah adoihai laaa husband namee lawak ok. pandora=tandoori! T_T

    ReplyDelete
  76. hahaha...jauh bunyinya tue....x dapat pandora, tandori pun jadi la...

    ReplyDelete
  77. bf kite pernah cakap carbonara = bruno mars.

    hahahaha. dasat kan depa nih.

    ReplyDelete
  78. alamal miscommunication lah pulak eh..
    pandora= tandori
    mungkin sebab sekrang nie namee tengah pregnant kot, maybe that's why isham ingat awk nk makan tandori tu...

    ReplyDelete
  79. Tandoori sedap kn awak ^^ hehe

    ReplyDelete
  80. salam, haha comel jerr

    ala namee banyak duit, mintak izin je kat suami nak beli satu..hihi

    saya pernah la termengidamkan pandora jugak..hihi tapi alhamdulillah, dah dapat beli satu gold pandora charm, mmg puas hati..nanti kumpul lagi..untuk setiap pencapaian dlm hidup..apa salah reward diri kan..nak tengok charm saya, visit my blog ye.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...