Wednesday, July 10, 2013

Sedih Laa Macam Ni .

Assalamualaikum..hey hello.. :(

Sedih aaa. sedih aaa sedih aaaa. haha. Saja je tulis sedih banyak kali,nampak sikit macam sedih sangat . Sekarang dah second trimester ni,  memang semua seluar saya tak muat dah. Baju pun berapa helai jela yang boleh butang . Kalau pakai t-shirt memang nampak ketat je kat perut. Baru saya sedar, saya takde baju nak pakai dah. Tahu kenapa ? Sebab dah 4 tahun saya tak beli baju sampai lah hari ni. T_T . :( .Baju yang ada sekarang pun, baju yang beli zaman degree tu je. Baju yang size 'S' and now saya sudah 'M' .Lepas grad mana ada saya shopping and beli apa2. Pakai je baju2 lama. Tak mengeluh pun sebab saya rawat masalah shopaholic saya and dah terbiasa tak membeli.

So semalam macam sedih aaa. Tengah bersiap nak pergi masjid untuk terawekh, berlari saya cari jubah hitam saya. Kalau pergi masjid selalu saya pakai jubah tu sebab mudah. Tapi entah semalam saya tak jumpa jubah tu. Rasa macam tak cuci sebab baru je cuci.Check dalam almari semua takde. Tapi dah lewat, takut terlepas terawekh plus parking mesti penuh. T_T. so saya capai lah jeans dalam almari. Cadang nak pakai jeans and t-shirt je pastu sarung telekung. :'( Taip pun rasa nak nangis. haha. Emo. Wanita preggy memang emo.kahkah. 

Pastu tengah sarung jeans....Isham sapa dari belakang....

"Girl ! Kenapa pakai ni, kan mengandung. Ketat lah jeans, rosak lah baby. Dah mengandung buat cara mengandung. dah beranak nanti nak pakai , pakai la....pumpampumpam "

Of course la saya sentap sikit . Sedih aaa dengan statement "Dah mengandung buat cara mengandung". 

Pastu saya diam and tunduk je la. Terus nangis. It's not saya  "Dah mengandung tapi tak buat cara mengandung". Dia macam lupa yang perut saya makin besar and saya takde baju muat. T_T .Tapi bila masa nak shopping, dia monday sampai jumaat pun kerja. sbtu ahad pun sama. Kalau ada cuti pun, me as a wife sanggup ke nak susahkan suami ajak gi shopping bila tahu dia penat..mesti la kesian. Baik tak saya ?? kihkih. Tak laa, saya memang xsuka susahkan Isham. Pastu kalau saya nak gi mana2, dia nak ikut n teman n xbagi saya keluar sendiri. Lepas tu dia datang and nak pujuk dia tanya "Merajuk ke.Isham mintak maaf" pastu mula nak kesat2 kan air mata saya. Dah la kesat tu macam nak tenggelam biji mata saya dia kesat. hahaa. Patut kesat air mata kat bawah mata...cara dia kesat macam tonyoh2 mata . hahaaa

Then dalam kereta...dia pun cakap la kenapa dia marah . Saya pun jawab la balik " dah more than 100 times saya bagitau, saya takde pakaian yang muat dah, perut saya dah besar". Pastu baru dia faham "okay nanti kita shopping semua baju baru okay".

K. Saya dah google dah baju apa saya nak beli.....ini.....hehe.....Saya rasa saya pakai maxi dress je kot senang.....kan ? Kalau pakai legging pun.. kat rumah okay kot. 





K. Nak pergi cari baju mak buyung.. Eh tapi kalau sape2 tahu nak beli baju preggy comel2 kat mana...bagitau saya yeah.

Best Regards,
Mat Buyung Dilemma. T_T

baju raya dari Amore




69 comments :

  1. lorh.. kesiah namee.. jemput la jenguk2 blogshop anis : http://thianisfashionlab.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. alahai merajuk ye Namee. Namee i guess your baby perempuan la sebab namee manja sangat kebelakangan ni. dalam entry pun nampak namee manje. dulu mcm rock sikit. hheheeheheh

    Alaaaa isham tak sengaja tu. takpe namee nanti isham belikan banyak-banyak. namee jangan sedih2 ye. betul jugak apa isham cakap, jeans ketat dan tak sesuai dipakai untuk perempuan mengandung. lagi2 namee nak pg solat kan...

    emmm. sekarang ni pun orang tak mengandung suka pakai dress. cantik-cantik. namee mesti cantik pakai maternity dress tu kan.

    kita doakan namee banyak bersabar. jangan majuk! manja selalu. dan yang pasti di bulan mulia ni... namee banyakkan amalan. mudah-mudahan senang melahirkan nanti dan moga baby comel lahir nanti bijak dan membawa lebih banyak rezeki buat isham dan namee. anak soleh itu harta buat orang tuanya kan!!!

    selamat menjalani ibadah puasa namee & isham! :)

    ReplyDelete
  3. mmg kne pki maxi dress jela..hihi

    ReplyDelete
  4. erm tape, orang pregnant mmg emo sikit. my mum pun mcm tu jugak. kekadang tetiba nakmarah.. tapee, normal lah tu.. senyum senyum kak namee~ Btw cantik baju~

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum sayanggg, alahh sedih baca. kesian mak buyung sedih2, emo2. Isham ni tak alert ya. hehehe. memang comel gila kalau mak buyung maka dress maxi. senang orang nak tahu, "ohh ini perempuan mengandung" hehehhee. sayanggg, kesian baby inside u pakai jeans. tak elok tak pakai ketat2. selamat berpuasa namee, Isham dan baby inside. semoga ramadhan kali ni membawa barakah ke atas kamu sekeluarga :)

    ReplyDelete
  6. Alahai, comel je Kak Namee ni :) Take care ok! Selamat menyambut bulan Ramadhan :D

    ReplyDelete
  7. Namee still cantek walo preggy.jaga diri ye

    ReplyDelete
  8. baju mengandung memang dilema dear..ika pon pening tapi asa baju poplook ok :)

    ReplyDelete
  9. kita suka beli dress kat poplook. online senang. plus maxia dress bergaya sgt, blh pakai after pregnant.. hehe happy shopping namee

    ReplyDelete
  10. namee nnt dh ada baju baru jgn lupa upload tau tau tau. eh upload silap. update blog.

    xsabar nk tgk gambar namee dgn perut comel :)

    ReplyDelete
  11. Hehe dija tahun ni pun raya pakai dress je, senang.. baju kurung takot tak muat nanti.. tapi kan namee kalau beli baju ngandung banyak2 3 bulan terakhir je baru cantik pakai sbb perot dah besar.. ni dija dah beli baju kat jusco je, perot tak besar lg tapi dah gatal nak pakai baju mengandng gak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. beli baju maternity awal2 nmpak besar..dah hujung2 nanti baru nampak terletak je atas badan. macam ainul haritu memang x beli langsung any maternity wear sbb rasa mcm x berbaloi plak..nak pakai sat je, 3-4 bulan je. lepas mengandung confirm x maw pakai dah. haha..so what I did was ainul pakai loose blouse or loose baju kurung yang penuh dalam almari ni (kalo x pakai buat menyemak je la kan), then mix n match them with a Palazzo pant or long skirt. Hehe..and sebab x pakai maternity wear, some people x percaya ainul dah 8 bulan pregnant at that time, nmpk sama ja mcm sblm mengandung. Oh, tapi payah la kan nak jumpa Palazzo or skirt yang berquality n x jarang yg murah skang? Semua barang mahal now. Lepas bersalin nanti barang2 baby lagi. Ayyo..luckily I found this website yang ada jual macam2 colour Palazzo n skirts. Kain pun very stretchable and selesa. Won't hurt the baby inside our belly sbb zipless and buttonless. Suka sangat! Boleh lah kalau dija or namee nak check them out. Kalau x silap dorang ada buat promotion now. Harga murah n FREE shipping :)

      www.thepalazzoexpert.com

      Delete
    2. betul3.baju mengandung kalau beli awal2, pakai tu nmpk besar gila. hehe..sbb tu ainul x beli langsung baju maternity masa mengandung haritu. sbb rasa mcm x berbaloi plak spend hundreds of ringgit untuk baju yg nak pakai sat je, 3-4 bulan, then lepas dh bersalin x maw pakai dh. haha..so nak selamat ainul pakai loose blouse or loose baju kurung, and then mix n match them with palazzo pants or long skirts. hari2 pakai different colour. ceria betul! :D oh, palazzo quite expensive la kan and bila pakai nmpk weird mcm mana ntah. tapi ainul jumpa this one site yg palazzo dia mmg serius selesa n flowy je. ainul pakai starting from bila jeans dh x muat (haha..) until masuk labor room, and until now. hehe..selesa sgt and serius comfy. kalau dija n namee nak check them out, boleh la go to the website below. lagi best sbb depa bagi FREE shipping :)

      www.thepalazzoexpert.com

      Delete
  12. hihihi,,, namee preggy jangan sedih sedih,, nanti baby pun sedih nnti :) yeay mak buyung boleh shopping dah

    ReplyDelete
  13. uyoo dah beli baju raya. wiwiwiwiwiwi

    a ah org ngandung tak bole pakai keketat.

    sian namee, kene marah manje2 je tu. kan isham tonyoh mata namee.. heheheheh

    namee dah brape weeks ea. adik eka dah 11 weeks. nampak dah baby bump dia.

    ReplyDelete
  14. Hohoho... cian dia... time ni lah nak pau hubby

    ReplyDelete
  15. Hahaha. Baju raya tu comel dah :)

    http://profhariz.com

    ReplyDelete
  16. hahaha..ketawa besar baca part Isham kesat mata macam nak tenggelam XD

    ReplyDelete
  17. ala alaaa alaaaaaa..comel je namee..sedih2 dia kena tegur ye..tp best la,dpt shopping baju byk pasni..maxi lak tu.. :D

    ReplyDelete
  18. alaaaaa..comelnya namee merajuk..hehe..

    lawak la part isham lap air mata tu..aduhaiiii..hehehe..

    ReplyDelete
  19. beli baju yang sesuai dipakai sebelum dan selepas bersalin... heheee

    ReplyDelete
  20. Lahai kesian awak... Isham risau je tu... :) Umi saya kat rumah kalau nasihat pun selalu nada macam marah-marah. Tapi, sebenarnya Isham sangat caring ;) Elok-elok jaga diri ye!

    ReplyDelete
  21. kak namee.. naju yang tak muat tu kan. boleh la jual. ala ala bli online gitu. but ni secondhand punye. syg ler baju banyak2 cm tu. hehe. cadangan je.. :D atleast dpt jgk sideincome. even dah berincome come. hihi.. ^^

    ReplyDelete
  22. alololo syiann.t g beli baju ye namee.

    ReplyDelete
  23. Alalalal sedihnya... tapi kiut ^__^ Anyway dah brape bulan dah nie kak ???

    ReplyDelete
  24. alaa,, tak mau nangis2 ye,, Muja pun jadi tumpang sedih,, nanti dah labour, boleh diet balik,, :D

    ReplyDelete
  25. selamat mengerjakan ibadah puasa :)

    ReplyDelete
  26. wahhhh....dah preggy rupanya kak namee....tak sabar nak tengok baby...selamat berpuasa kak!

    ReplyDelete
  27. Namee out dri post ni pnya soalan ni, yanko facial cleanser tu yg genuine pnya beli mna eh? Tkut dpt yg tiruan :) thanks!

    ReplyDelete
  28. org pregnant mmg cpt touching ek? xpe, yg pntg kak namee lagi super duper comel n cantik ada baby bump..hehe...dress mcm lagi senang sis..
    nway, selamat berpuasa kak namee..:)

    ReplyDelete
  29. ALA,CIANNYA NAMEE..HIHIHI
    PASNI BELI BYK2 BAJU MAK BUYUNG YER..^_^

    ReplyDelete
  30. mula mula tadi sedih je baca kak namee tulis pastu terus gelak part hubby akak cuba pujuk akak.. hehe.. :D

    cantik bju dari amore tuh.. :) semoga akak dan bby sihat selalu :)

    ReplyDelete
  31. Namee..dalam ig byk maxi dress cntek cantek..tgk artis yg izreen azmida tu pun beli maxi dress kt ig..comel..

    ReplyDelete
  32. Namee..dalam ig byk maxi dress cntek cantek..tgk artis yg izreen azmida tu pun beli maxi dress kt ig..comel..

    ReplyDelete
  33. namee..percayalah dgn akak..perut ke depan itu sexy okeh hahaha..serius!

    ReplyDelete
  34. haaaa,no no no to jeans okayyy :D

    selamat berpuasa namee sygggggggggg

    ReplyDelete
  35. namee jgn pakai seluar jeans lg.
    kesian kat baby. ;)
    pkai dress @ skirt jer k.

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  36. Alaa.. xmo sedih sedih la awak. Time preggy mmg camtu, kazen saya msa preggy kena beli baju saiz M, sbb bju size S dah x muat..lgsung x muat, sya x taw tpt jual bju preggy tp awak boleh cari kat majalah. ^^ gudluck!

    ReplyDelete
  37. Cer namee tgk kt calaqisya ni. Xsilap sy penah tgk irine pakai time dia pregnant hari tu

    ReplyDelete
  38. Cer namee tgk kt calaqisya ni. Xsilap sy penah tgk irine pakai time dia pregnant hari tu

    ReplyDelete
  39. puasa pertama namee bergelar isteri dan bakal ibu :)

    ReplyDelete
  40. walaupun tajuk dia sedih, tapi entry dia kelako. hehehe sweet laaa cik puan

    ReplyDelete
  41. alolololooooo comelnye entri ni. sampai kite bace pon nada sedih tapi ala-ala comel gitu. kikiki.

    nanti dah shopping baju jgn sedih-sedih lagi ye mommy-to-be ;)

    ReplyDelete
  42. so cute la.. meh sy teman kak namee p shopping mehhh hihi

    ReplyDelete
  43. Aslkm...
    alaaaa...sedihnye...dengar citer namee...
    xmo sedih2 okey...nanti g shopping baju banyak2..tau..=)
    Selamat Berpuasa Cik namee...stay cool n comel..(^_^)

    ReplyDelete
  44. weeewittt..mak buyung..akk,pakai maxi dress je senang..sini murah2 akk ----> http://sallyfashion.com.my/

    ReplyDelete
  45. hihi sedih jugak bace cter kak namee...xpe2, isham da offer beli baju baru tu, so beli bnyak2 skit..kalo bole baju lps beranak skali..hihi

    ReplyDelete
  46. sian Namee..beli maxi dress je la..pastu beli legging je senang...tgk je style artis hollywood preggy cemana..simple je..Name tetap comel okeh..

    ReplyDelete
  47. alahai cian dy ye .. hehehehe .. pkra biasa tu .. mmg namee da ptt cri bju utk ibu2 mngandung pn .. selesa namee, selesa la bby tu skli nti .. cri yg menutup aurat sket ye namee .. namee sgt cntik ble btudung (^_^)
    smga namee, suami dn kandungan sht sntiasa .. x sbr tgu bby kluar .. hehehehe

    ReplyDelete
  48. jangan sedih2 ye kak namee . hehe

    ReplyDelete
  49. Kesian namee.. tp husband namee klkr .. wuwuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. character dia memang macam tu. air muka dia pun kelakar. hehe

      Delete
  50. thepoplook byk sis untuk preggy mummy, lepas dah deliver pon masih boleh pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih !! hehe. dah usha dah semalam..terima kasih cadangkan !! :D

      Delete
  51. alahai comelnya..x sbar nak tngk prut namee..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. nnti namee tangkap gambo...hihi

      Delete
  52. kekadang menda kecik pun boleh sentap tapi jangan layan sangat nanti baby ikut lak.. sikit2 nak sentap.. sikit2 nak nangis.. hehehe..
    part tonyoh2 mata tu comel je.. kehkehkeh..


    psstt: en. suami akak bukan chef tapi dia pandai masak.. jadi sepanjang bulan Ramadhan ni akak sangat beruntung sebab tak perlu masak.. chef hubby masak untuk jualan di bazaar ramadhan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkih....hehe. emo sebab cara dia cakap tu mcm tak tahu pulak perut saya ni makin besar. hehe.dah tak emo dah. ok dah syok laa akak...suami suka masakkk. gulp. mestisedap sgt kan.

      Delete
  53. namee try bukak page lalin closet.. banyak dress labuh.. cam sesuai untuk name.. tapi tak tau la muat untuk baby ke tak.. hehe

    ReplyDelete
  54. salam namee..semalam kite tgk semanis kurma..pastu ustzh siti nur baayah pesan utk ibu hamil baca surah-surah2 nie..kite macam tak igt sangat surah tu semua tp naseb baek google ada...teringat pulak kat namee..

    1) surah fatihah-utk terangkan hati dan kuatkan daya ingatan
    2) surah yusuf- untuk dapat anak yg cantik rupa dan akhlak
    3) surah lukman-untuk anak cerdik akal fikiran
    4) surah maryam-utk mempermudahkan ibu bersalin dan dapat anak yg taat
    5)surah taubah- utnuk bersihkan hati dan terpelihara dari maksiat
    6)surah alhujurat-untuk memperbanyakkan susu
    7)Surah An Nahl- Ayat 78, utk dapat anak berdisiplin
    8) surah yasin- utk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh godaan syaitan

    namee, banyakkan baca quran yer sepanjang pregnant nie..semoga namee dapat anak yang soleh/ solehah..take care dear..

    *hugs*

    ReplyDelete
  55. as salam kak.... selamat berpuasa....

    kalau akak nk cari baju tuk preggy mum akak bleh try cari kat sini

    1. mumdreams
    2. baju mengandung ibu manja
    3. 40 weeks

    kalau kt FB lagi banyak kak, bleh beli online..

    take care...

    ReplyDelete
  56. salam namee,

    sy pn rasa yg sama sbb dh masuk 2nd trimester..lg 2minggu masuk 3rd trimester dh..pakai tshirt pn nampak perut..nasib baik ade tshirt2 yg besar org bagi..then ari2 pegi keje pakai jubah mak..ade 3 je jubah sendirik..pastu beli blouse dgn dress dekat thepoplook..huuu memule tu sedey jugak sbb byk baju tkleh pakai tp kaan2 suggest suh beli baju ngandung ..

    ReplyDelete
  57. excited betul isham lap air mata namee...tergelak2 baca part tue...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...